Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Ribbe med svor, medisterkaker og julepølse er stas. Potet, tyttebær, rødkål og surkål til. Jeg har planer om å prøve ulike viner/øltyper sammen med dette, men enn så lenge synes jeg brun julebrus fra Dahls eller Hamar/Lillehammers bryggeri smaker best.

Fortsetter under...

Skrevet

Mør (for de som ikke vet hva det er; du aner ikke hva du går glipp av ;)), pinnekjøtt, ribbe, poteter, surkål ( :love:) og poteter - kvelden avrundes med noen små stykker Ole Brumm-kake ;)

Men satser på og drikke noen liter vann før hvert måltid, som en tvungen begrensningsmekanisme :joyful:

Skrevet

8 dager med servert mat hver dag, flere ganger om dagen. Jeg skal spise til jeg ruller! Erfaring fra de 3 ukene jeg gjorde det samme i fjor, var og er at i jula går jeg ned, uansett.

gledes mest til å spise 1 kg pinnekjøtt med 1 kg kålrotstappe drukna i masse masse sjysaus, med mack julebrus ved siden av. Går ikke ann å drikke alkohol til julemat, rødvinen kommer etter at gavene er åpna.

Skrevet

Når jeg tenker meg om, kommer jeg på at jeg en gang prøvd å lage en saus av ribbefettet og ribbekraften etter bearnaise-inspirasjon. Jeg prøvde å emulgere ribbefettet med en eggeplomme for så å tilsette ribbekraften. Jeg tror egentlig ikke at sausen skilte seg (husker ikke helt), men smaksmessig ble det på ingen måte bra. Det er sikkert derfor jeg ikke husker så mye av det forsøket. :p

Skrevet

Her blir det lammelår med fløtegratinerte poteter, smørdampet grønnsaker, ertestuing og brunsaus! Det gledes veldig, særlig siden jeg er litt *kremt* kresen på julemat, men hos mamma får jeg det nøyaktig som jeg vil (det er jeg som lager mesteparten av maten):whistle::lol::rolleyes: Julaften er liksom den eneste dagen hvor det er mat jeg virkelig liker:love:

Annonse

Skrevet
  "El_protein skrev:
Pinnekjøtt 1 gang i året, og det spises til det er fullt, så spiser jeg enda mere. Og litt til, til jeg svimer av og ruller til sofan!

Viktig med flesketrykk til treninga dagen derpå;)

Annonse

Skrevet

Egentlig så er vel mye av maten som er servert i jula mye sunnere enn det mange spiser til vanlig.

Husmorskost, animalske proteinkilder.

Er vel bare å spise julekaker til dessert og ikke hele dagen og i mellom måltider..

Skrevet

Pinnekjøtt i store mengder, litt potet og litt kålrabistappe. :D

Tidligere har jeg laget ribbe med alt tilbehør i tillegg, men i år har jeg sagt at jeg streiker på den fronten.

Om det er mer plass i magen i løpet av kvelden, så blir det somregel å kanske på litt mer pinnekjøtt.

Har litt pepperkaker framme, sammen med godis, konfekt og sånne ting, men er ikke så mye som blir spist av det.

Skrevet

Store planer om å spise på meg ett middels stort hjertinnfark i jula.

Lille julaften: Jansons fristelser med nybakte rundstykker med kvitseidsmør. Smør skjæres med ostehøffel.

Julaften: Medisterkaker, med tillbehør, menns de andre eter ribbe. Liker ribbe, men medisterkaker smaker bedre, så hvorfor ikke munche i de. Riskrem til dessert

1. dag jul pinnekjøtt, med tilbehør. Karamellpudding med krem til dessert

2.dag jul pinnekjøtt, med tillbehør. Karamellpudding med krem til desssert.

STORE frokoster! Med kaviar, egg og ansjos. Sylte (homemade ofc) med sterk sennep. Bayone-skinke med mayo!

SÅ er heldigvis jula over for min del ;)

Skrevet

her blir det masse ribbe, medisterpølser, bondepølser, medisterkaker, poteter og grønnsaker, med is til dessert og masse kaker og sjokolade til gaveoppakkingen..

romjula blir nok fyllt av rester, sikkert annen julemat borte på besøk, og nyttårsaften blir fyllt av vilt.

rype og hjort eller rådyr pleier å være stikkord, spennende å se hva som serveres i år...

Skrevet

Fitnessfolk er berre mennesker dei og. Svineribba, pinnekjøtt,kålråbistappe, poteter og alt anna tenkelig. Riskrem, julekaker og godteri ..der og da er det ingen som seier at dei ikkje har plass ;)

"Mellom jul og nyttår" tingen er veldig klisje, men det er faktisk sant. Kos deg med masse god mat og søtsaker, det blir god trening av sånt! :D

Skrevet

Julemiddag? Du mener vel Julaften -> nyttårsaften? :D

Ribbe, pinnekjøtt, julepølse, medisterkake, sjysaus, surkål/rødkål, sølvløk, poteter, rotgraut, dessert i mengder +++

Tar av det værste fettet på pinnekjøttet og ribba, men det er bare fordi at for mye fett smaker jævli :p

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...