Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Etter at jeg fikk kostholdshjelp av myrevolution så har jeg ikke spist brød på tre uker, men hovedsakelig spist ris og potet som karbohydratkilde. Resultatet har vært at jeg har fått flatere mage, er bedre i magen, aldri oppblåst og lengre mett. Før spiste jeg brødskiver titt og ofte og ble egentlig bare oppblåst.

Samtidig vet jeg at jeg ikke skal bli fanatisk, brød i ny og ne går jo fint.

Men det jeg lurer på er om noen kan gi meg en skikkelig god forklaring på hvorfor ris og potet er en bedre karbohydratkilde enn brød? Jeg trenger noe håndfast for å forklare for mor :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/21487-ris-og-potet-vs-br%C3%B8d/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er ikke noe kostholdsekspert så skal være forsiktig med hva jeg skriver. Men tror det er det glutenet som finnes i brød? noen reagerer vel litt på det glutenet. Også er det noe med at brød metter mindre, så du hiver fort inn på 6-7 skiver om du er sulten :)

Gluten er blitt noe som alle tydeligvis reagerer på...

Jeg merker lite til gluten; mn spiser ikke brød daglig heller.. jeg reagerer derimot på gjærbakst med MYE gjær. Hjemmelaga brld av surdeug, uten gjær går bra. Enkelt kjøpebrød har så mye gjær at jeg kjenner det på luktA. Det er ikke alltid jev merker noen så har jo ikke allerfi..men har likevell ofte blitt dårligbi magen etter p ha spist jærbakst (typisk på ferie, restauranter, hyttetur o.l)

Glutenet kan være en synder. Man trenger ikke ha bemerkelige reaksjoner etter inntak av proteinet (noe som forklarer uenighet blant folket). Men oss som trener og er ellers bevisst på kostholdet kan ha nytte av å kutte glutenet for å få bort det siste magefettet. Hvorfor? Ja, her er det vel forskjellige svar, ettersom vi alle er ulike. En sak er at vi gjennomsnittlig spiser mer gluten enn noen gang. Og gluten kan skape eller forverre inflammasjoner i kroppen. Jeg mener det er et godt holdepunkt for at ris og poteter er bedre kilder til karbohydrater, da det ligger mest logisk for meg. (y)

Annonse

Gluten finnes i kornsortene hvete, bygg, rug, spelt, emmer, enkorn, og i noen andre plantearter i grasfamilien. Havre er i utgangspunktet glutenfritt, men kan bli "forurenset" gjennom så- eller produksjonsprosessen. Mel av mais, ris, hirse og bokhvete inneholder ikke gluten.

Er det ikke 2 typer polar, en hvete og en rug?
Havre,rug,hvete,grovt med solsikkefrø,er polarbrød i alle varianter nå,men egen erfaring er også at havrepolarbrød er faktisk ganske sunt ,reagerer ikke på det og jeg reagerer mye på gluten:)
Etter at jeg fikk kostholdshjelp av myrevolution så har jeg ikke spist brød på tre uker, men hovedsakelig spist ris og potet som karbohydratkilde. Resultatet har vært at jeg har fått flatere mage, er bedre i magen, aldri oppblåst og lengre mett. Før spiste jeg brødskiver titt og ofte og ble egentlig bare oppblåst.

Samtidig vet jeg at jeg ikke skal bli fanatisk, brød i ny og ne går jo fint.

Men det jeg lurer på er om noen kan gi meg en skikkelig god forklaring på hvorfor ris og potet er en bedre karbohydratkilde enn brød? Jeg trenger noe håndfast for å forklare for mor :)

Ris og potet er i grunn og bunn ikke en bedre kilde til karbohydrater enn det korn er. Men grunnen til at mange anbefaler det slik er oftest som forklart over at gluten finnes i de fleste kornslag, pluss antibeitestoffer, og at mange reagerer negativt på dette. Men ellers er vel karbohydratene de samme, i form av stivelse.

Annonse

Kjempe flott! Da har jeg ett annet spørsmål i fullfart. Peanutt-smør, er det greit ? Lest mange som bruker det!

Peanøttsmør, det vet jeg dessverre ikke noe om.

Altså, Polarbrød funker som bare det. Men...hjelper ikke å lasse på med feks ost der dersom du skal på diett og deff :) 3 stk små polar brød (som metter mer enn 3 vanlige brødskiver) Inneholder ca 280 kcal, 15 gram prot, 48 gram karbs og ca 6 gram fett. Lass på med rapid salat og en god mengde billig skinkepålegg, så får du et fint måltid. Jeg lå på 2100 kcal i snitt, hvor jeg inkluderte en god del karbs. 200 gram karbs på fridager og 250 på treningsdager. Holdt meg lavt på fett, noe som funket best for meg:)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...