Gå til innhold

Cala_

Medlemmer
 • Innholdsteller

  61
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Cala_

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 17. mars 1975

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Kvinne
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

1 064 profilvisninger
 1. Som KingOlsen over sier, så lenge du spiser mindre enn du forbrenner, så vil du gå ned i vekt. Ofte er det nå slik at det skal et rimelig lavt antall kalorier til for å holde seg under det man forbrenner. Så for å gjøre dette mest mulig levbart (ikke gå så mye sulten), gjelder det å la en god del av disse kaloriene komme fra proteiner som vil holde deg mett lenger. Fett må vi jo også ha en del av. Men erstatt mest mulig av karbohydratene med proteiner.
 2. Cala_

  Tunfisk

  Jeg er egentlig veldig glad i tunfisk på boks. Vet jo at den er proppfull av proteiner, så passer fint i planene mine om å spise sunnere. Men etter at det for en stund tilbake var mye negativt om tunfisk i media (tungmetaller), så har jeg holdt meg unna tunfisken. Googlet litt i dag på denne problemstillingen og fant blant annet en artikkel om at tunfisk på boks faktisk er sunnere enn fersk fordi den ferske er gjerne større fisk og det er disse som inneholder mest tungmetaller. Så de på boks skal man ikke være redd for å få i seg for mye av. Dere som spiser mye proteiner og da kanskje
 3. Mannen min sliter veldig med å holde vekta oppe. Det har han vel egentlig gjort store deler av livet. Han hadde en to-års periode med styrketrening og proteinpulver der han klarte å komme opp i 75 kg. Ellers sliter han med å holde seg opp mot 70. Nå tror jeg han er en del under 70. Han er 1,76 høy. Problemet er at han ikke klarer å spise nok av vanlig mat. Han har prøvd i perioder, men det er et voldsomt slit for han som er småspist av natur å klare å få i seg nok kcal i løpet av dagen. Så pulver/shake tror jeg er eneste løsning for han for å få mer kjøtt på kroppen og se litt sunnere ut.
 4. Er det noen som kan anbefale noen enkle apper for iPhone der man kan logge vekta si og kanskje også omkrets rundt livet osv. Alle appene jeg prøver maser om målvekt og hvor mye man vil gå ned i vekt pr uke osv. Jeg er ute etter en app for å følge med vekta over tid, ikke noe annet. Finnes noe slikt?
 5. Så det er ikke først og fremst aktuelt med noen styrkeøvelser? Av en eller annen grunn var nettopp det det første jeg tenkte på. Men tusen takk for svar og tips. Skal prøves.
 6. Jeg har begynt å kjenne på litt vondt/ubehag i høyre skulder. Jeg regner med dette kan skyldes mange år bak pc-skjerm ifm kontorjobb. Noen som har gode tips til enkle styrkeøvelser som kan hjelpe? Det er ikke noe stort problem enda og ja jeg bør nok etter hvert ta kontakt med lege/kiropraktor. Men tenkte å prøve med litt styrkeøvelser først. Jeg trener tre ganger i uka, hvorav to av disse inkluderer ca 30 min med diverse styrketrening for hele kroppen. Men er litt usikker på hvilke øvelser jeg burde prøve for denne skulderen.
 7. Kunne tenke meg å begynne med litt styrketrening ved bruk av en slik gymball/treningsball som er så populært nå. Noen som har erfaring med slike og kan anbefale en? Vet det de kommer i ulike størrelser. Jeg er 168 høy, så om det er høyden som avgjør str så hvilken trenger jeg? Ellers noen spesiell type/merke som kan anbefales eller er det samme hvilken man anskaffer?
 8. Ole-Mats: Så det du sier er at overvekt kan rett og slett være grunnlag nok for overpronasjonssko i seg selv.
 9. Ja, altså uten å være bevisst på det og uten å gjøre noen øvelser med det i tankene? Kan det med andre ord bare gå over av seg selv?
 10. Våren 2011 begynte jeg å løpe. Var da innom Löplabbet her i Trondheim for å få testa foten og kom ut derfra med sko for overpronasjon. Den gangen var jeg overvektig og veide mer enn 20 kg mer enn i dag. Har siden den gang vært innom flere løpesko for overpronasjon og mener de har funka greit. Nylig kjøpte jeg meg ytterligere et nytt par sko for overpronasjon på XXL. Denne gangen uten veiledning fra noen selgere. Ikke lenge etter det var jeg innom G-Max med dattera mi som skulle ha seg løpesko. Møtte på en selger der som vurderte foten hennes til nøytral. Jeg nevnte at jeg bruker overpronasjo
 11. Det er ikke ofte jeg er sosial på kvelden der mat er en del av greia, så nødvendige unntak er helt greit. Grunnen til at jeg ønsker fasteperioden på kvelden er for å få skikk på mine uvaner med kveldsspising. Har vanskelig for å være måteholden da når jeg først er i gang og mye tull har lett for å komme innabords mens man sitter i sofaen, ønsker å bryte dette.
 12. Ingen konkurransetrening. Kun moderat trening, 1 time tre ganger i uka hvorav halv time løp og halv time styrke.
 13. Men hva med det å ikke spise noe etter trening som avsluttes i 20-tida på kvelden? Er det helt uproblematisk om man selv syns det føles ok?
 14. Jeg har så smått begynt å lukte på periodisk faste 14:10, dvs faste i 14 timer og ha spisevindu på 10 timer som jeg leser er anbefalt for kvinner. I forbindelse med dette leser jeg "overalt" at man gjerne dropper frokosten. Men skjønner ikke helt argumentene for det. Jeg har hatt to dager nå på periodisk faste og da har jeg spisevindu fra kl 7-17. Spiste ikke noe etter kl 17 frem til i dag litt etter kl 7 og syns det funka utmerket. På en vanlig dag står jeg opp 6.45. Tar med meg et par brødskiver i bila på vei til jobb noe som innebærer at disse inntas like etter 7.15. Så er det lunsj på
 15. I perioden mai 2011 til september 2012 gikk jeg ned 22 kg. I dag veier jeg omtrent det samme som på det siste bildet, men er blitt en del strammere så er kanskje en anelse mindre i volum. Jeg er 167 cm høy.
×
×
 • Opprett ny...