Gå til innhold

100 ting du kan gjøre for å få bedre helse og resultater


Espen Espelund

Anbefalte innlegg

Bli med å lage en solid liste med praktiske tips folk kan bruke for å oppgradere kvaliteten på kropp og livsstil.

Finn hva slags frokost du fungerer best på. Noen fungerer best med proteiner og fett, noen blir toppform av havregrøt, og andre bør droppe hele greia og kjøre periodisk faste. Hver eneste morgen bør du følge med på energinivået ditt og tenke over hvordan frokosten påvirket deg. Prøv så noe nytt noen dager og fortsett til du er sikker på hva som gir deg den beste starten.

Spis regnbuen. Gjør det til en utfordring å alltid ha frukt og grønnsaksfatet fullt med forskjellige farger, og for all del prøv noe annet enn bare epler og bananer. Det samme gjelder måltidene, jo mer spennende de ser ut jo mer variert får du i deg av forskjellige næringsstoffer.

Gjør det til en vane å bytte på proteinkildene dine mellom kjøtt, fisk, fugl og sjømat. Mange spiser for eksempel bare karbonadedeig eller kyllingfilet dag ut og dag inn. Velg bestemte ukedager om du må.

Skriv ned alt du spiser i en uke, så blir du mer bevist på hvor du har forbedringspotensiale. Hvis du samtidig regner kalorier får du deg mange overraskelser og tar med deg verdifull kunnskap videre. Kaloritelling er overhodet ikke noe man skal kaste bort tid på til vanlig, men å gjøre det i korte perioder gir deg viktig lærdom om innholdet i forskjellige matvarer, og hva du faktisk får i deg.

Spar penger, bli bedre form og unngå unødvendig spontankjøp. Fra nå av er det kun lov å gå til butikken. Ingen unntak.

Prøv en uke helt uten korn. Mange opplever å miste vann og få bedre energinivåer uten korn. Hvordan du reagerer vet du ikke før du har prøvd det. Du bytter enkelt å greit ut pasta og brød med frukt og noe ris, eller øker inntaket av fett og spiser mer lavkarbo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sett deg mål! Ikke bare langsiktige som virker "uoppnåelig" men også mange, mange små på veien dit. Dette vil føre til at man stadig "erobrer" nye mål som forsterker følelsen av at man har gjort det bra og er på rett vei, samt det gjør det vanskeligere å gå på en smell eller miste motivasjonen fordi man hele tiden er så nært neste mål at man blir jobbende framover hele tiden :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spis reint! Det vil si bruk reine råvarer, og minimalt med ferdigprodukter (støtter forslaget om å kutte ut kornprodukter, da mange har en lett reaksjon på gluten uten å vite det). Om en vil bruke korn, bruk brunhirse, quinoa, glutenfri havre, ol...

Minst 500 gr grønnsaker pr dag.

Omega3holdige råvarer hver dag!

Bær til dessert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Gjør store innkjøp av sunne matvarer, da er man mer forpliktet til også å spise dem. Hvis du ikke er av typen som kaster mat, selvfølgelig.

- Les innholdsdeklerasjon og gjør sport av å finne det beste alternativet, ihvertfall ernæringsmessig.

- Lag strategier for svake øyeblikk, og forbered dette med et lite lager. Som tyggis, litt frukt, en liten youghurt, skyr etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ikke tro på alt fitnessindustrien forteller, til syvende og sist vil de fleste prøve å selge noe! Det finnes ikke mirakler på boks, eller snarveier til målet. Blood, guts, tears and sweat kan aldri erstattes med fancy tilskudd eller "revolusjonære" programmer! Det meste er testet før, men kommer tilbake som med moter. Vær kritisk, gå i dybden, hør på folk med peiling, og med peiling på det du vil oppnå! Test på deg selv, prøv programmer, se hva som fungerer, samme med kosten! Knowlage is power!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Inspirasjon fra kjente bloggere eller idol. Ikke vær redd for å prøve noe nytt, det er viktig å utfordre kroppen sin litt.

Hver dag teller. Spis riktig og tren i ukedagene, og unn deg selv noe godt på lørdag (eller fredag). Sist med ikke minst: vekt er bare et tall (ved mindre du er overvektig). Det er hva du ser som teller, tror de fleste her skjønner hva jeg prater om! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Være ærlig mot deg selv og dine mål. (Hva vil du, og hvor mye vil du egentlig? )

  • Lag en loggbok, før opp viktige ting som mat,trening,søvn og lignende. Også her må du være ærlig.
  • Sett opp en langsiktig plan, for å lettere nå dine mål og kunne fokusere på dette.
  • Sett opp en ukeplan, der du på forhånd bestemmer denne ukens trening. And stick to the plan!
  • Finn deg en kompis/venninne som gjerne er i samme form som deg. Så drar dere hverandre med på trening!
  • Ikke spis ett knekkebrød med fårepølse til frokost,lunsj,mellommåltid1,middag,mellommåltid2,kvelds. Lag deg god mat! Mariner noen kyllingfileter, stek kjøttdeig og spis masse grønt til. Livet er for kjipt til å spise knekkebrød! ;)
  • Skal du på trening? Kjøre bil eller busse? Hvis du bor i en radius under 5km, så klarer du å sykle,løpe eller gå.
  • Og når du først er på trening, så trener du. Ja det er hyggelig og prate med kjentfolk, men du kan heller snakke med dem i sommer når du treffer dem på stranden. Da stopper de deg nok og spør hvilken mageøvelse du brukte for å få fram magerutene ;) Og da svarer du selvsagt fitnessbloggen.no ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...