Jump to content

Citius

Members
 • Content Count

  792
 • Joined

 • Last visited

About Citius

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hva klokken sier du forbrenner stemmer ikke, og kommer ikke til å gjøre det heller. Umulig for en klokke og vite nøyaktig hva du forbrenner. Mitt tips til deg er og aldri se på kcal, men velg heller og fokuser på tid og distanse.
 2. Som jeg skrev lengre opp så er forskjellen mellom en lett og tung antall repetisjoner. Og grunnen til han foreslår 12±reps i starten er pga faren for at en nybegynner skal slurve med teknikk hvis han f.eks prøver seg på tunge vekter og fire reps. Med flere reps får du også inn bedre teknikk. Lag en loggbok, så kan vi hjelpe deg på veien!
 3. Du skal finne en vekt du klarer 12 reps med riktig teknikk. Når du klarer 15reps med den vekten øker du vekten slik at du er tilbake til ca 12 reps igjen.
 4. Jeg kan svare deg. Utdrag fra artikkelen under : Så det som er tung økt, er 4sett og 4-6reps. For da har du mer vekter på stangen enn når du tar 3sett og 12-15reps. Men den dagen du tar 3sett 12-15reps så skal de siste repetisjonene være tunge da og. De ska ikke være så lett at du kan ta 20reps. Skjønte du det? Dette er pga belastningen kroppen får av få repetisjoner og mer vekt, enn høyere reps og lavere vekt. Grunnen til "samme" øvelse er nok at en samlestudie av Mathias Wernbom viste at man bør ligge på ett volum rundt 30-60 repetisjoner per økt per muskelgruppe. (Hentet fra hjemmesiden til Thomas Fjeldberg)
 5. Kan med en gang være den slemme og fortelle deg at den kcal-forbrenningen som står der ikke stemmer. Klokken spør gjerne om kjønn og alder. Men den vet ikke om det er Hushovd som sykler eller om det er Britt84. Derfor kan den umulig regne ut hvor mye du "forbrenner". Andre faktorer: * Når du trener veldig hardt, vil du bruke mer karbohydrat enn fett og når du beveger deg på lav intensitet vil du bruke mer fett enn karbohydrat. Dette har betydning for beregning av antallet kcal forbrukt. * Prosentandelen du bruker fra hvert av næringsstoffene (fett og karbohydrat) avhenger av hva du har tilgjengelig i kroppen, altså hva du har spist. Hvis du kun har fett tilgjengelig vil du bruke fett på høyere intensiteter enn hvis karbohydrater er tilgjengelig. * Det er en liten, men eksisterende, dag til dag variasjon i hjertefrekvens og en økning i denne dag til dag variasjonen synes å være større under trening. * Væskestatus: Dehydrering har mye å si på forholdet mellom hjertefrekvens og oksygenopptak. * Temperatur i luften ha mye å si på forholdet mellom hjertefrekvens og oksygenopptak. * Kondisjon har noe å si på forholdet mellom hjertefrekvens og oksygenopptak. Kilde: http://blogg.bt.no/sprekbloggen/2012/10/01/kan-vi-stole-pa-pulsklokken/#.VSbeD2TkdhU Annen nyttig lesning: https://www.intersport.no/loeping-i-ulike-pulssoner http://www.tv2.no/a/3705802 http://www.tv2.no/a/3473127 * I tillegg har trente individer en større hjertefrekvensvariasjon enn utrente individer.
 6. Hvis du leser de svarene du har fått ang makspuls ett par ganger til så forstår du hva de mener. Hvorfor er du så opptatt av pulsen? Hvordan legger du opp treningen etter puls? Og sist men ikke minst. Ta en makspuls test, og voila så har du svaret foran deg.
 7. Haha, lest gjennom hele tråden nå og tenkt det må være noe annet enn treningen som er problemet. Fint at det endte slik, og at det nå blir bedre. Lykke til!
 8. På en 1000m er fordelingen av aerob og anaerob kapasitet ca 50%. Til sammenligning så er ett maraton f.eks 99% aerob, mens motsatt i andre enden. U get the point? Kort forklart må du klare og gi jevn gass hele veien, men ha bensin nok til å nå helt inn. Er du eksplosiv eller er du treg? Anbefaler deg å løpe en 1000m, der du gir alt! Så vet du ca tiden du vil bruke. (Og selvsagt hvor fælt det er) Så må du begynne å trene litt, men det spørs hvor mye du vil legge i det mtp stevnet helgen før. Jeg hadde tatt to små økter i uken, der du løper noen intervaller. Eksempler: 6-8 x 200 m - pause 1 ½ min 4-6 x 400 m - pause 2 min 2-4 x 600 m - pause 3 min Du får masse boost på stafetten! Lykke til Og vips skal du se at litt squats og spurttrening gir utslag på både stevne og stafett!
 9. Fantastisk lesning! Blir glad! Lag deg en loggbok nå, og før ned treningene dine så vi kan følge veien til superform!!
 10. Forresten, lykke til! Send meg en PM hvis vi skal finne noe morro og melde Ole-Mats på !
 11. 5km går greit, men du er gåen ? Tom for pust? Vondt i bena,ryggen eller andre steder? Ta på deg joggeskoene imorgen, og jogg 5km. Rett før du når 5km, så spør du deg sjøl ærlig om du klarer å løpe en km til.. Det er jo tross alt Langfredag. Eg vet du klarer både 6km og mer, så det går bra. Neste joggetur øker du distansen igjen, og gjerne visualiser turen underveis. Kjenn etter hvordan du har det, og tenk på teknikken når du begynner å bli sliten. Start rolig slik at du er gjennomvarm, og løp så i ett jevnt tempo som du ikke har noen problemer med å holde. Ikke skru opp farten selv om noen løper forbi, eller fordi du har lyst å gi på. For og klare og holde jevn fart, kan du underveis spørre deg selv to spm : Kjenner jeg antydning til stivhet i beina? Klarer jeg og holde dette tempoet greit i den tiden som er igjen ? Så målet ditt er og øke i distanse eller tid de neste to ukene. Treningseffekten utav dette blir at muskelcellene i løpemusklene gradvis får bedre blodtilførsel. Dette fører til at muskelcellene kan jobbe stadig lengre og mer intensivt. Løpemuskulatur og skjelett styrkes. (Selvsagt minimalt på to uker, men du skal vel løpe halvmaraton med din kjære bror på ett senere tidspunkt. Tips: -Hofta opp og fram. Du skal helst ikke synke sammen i hofteleddet («Sitte») under løping. Hvis du klarer og få hofta opp og fram, bruker du automatisk mindre tid på hvert steg. -Ikke brems – Gi gass. Hvordan foten treffer i forholdt til hofta, har mye å si for hvor kjapt du skaper bevegelse. Dersom foten din settes ned et stykke foran hofta, vil du i praksis bremse kroppen. Det igjen fører til at du bruker mye krefter på å bokstavelig talt bremse din egen fart for å så bruke mye krefter på å oppnå farten igjen. -Blikket fram. Det bidrar til stabilitet og balanse. -Stabilitet – Prøv å unngå sideveis rotasjon, f.eks når ventre fot går fram skal høyre arm gå fram. Det vil motvirke rotasjon i overkroppen. Hva er målet? Klare og fullføre 8km, eller prøve å gjennomføre best mulig tid ? (Selvsagt begge deler, men hvor konkurranselysten er du? )
 12. http://www.tu.no/t2/2014/04/20/disse-holder-styr-pa-alt-du-gjor http://www.dinside.no/931240/fitbit-lanserer-smartklokke-til-trening Er selv interresert, så gi en lyd hva du velger
 13. Hei og velkommen Trine! Er en del tråder om det her inne. Jeg gjorde ett lite søk i søkefunksjonen oppe til høyre. Så her er det bare og lese seg opp http://forum.fitnessbloggen.no/posts/1017404/ http://forum.fitnessbloggen.no/threads/intensivkurs-pt-i-afpt.25397/#post-889145 http://forum.fitnessbloggen.no/threads/pt-utdanning-hvor-hva-hvorfor.1459/page-7#post-780044
 14. Det er ikke så mange drikkesekker med hoftebelte som kun rommer 2l og litt plass til energibarer. Når de kommer med hoftebelte er det fort snakk om større modeller. Denne er å anbefale, men mulig den er større enn hva du ønsket. http://www.oslosportslager.no/produkt/nathan-hpl-020-drikkesekk-unisex-32720.aspx Ellers så kan du jo titte her selv og se : http://www.oslosportslager.no/produktkategori/drikkesekker-4-6243.aspx
×
×
 • Create New...