Gaute A. Sveen Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Er det noen forskjell annet enn smak? wheysted 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
VaultBoy Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Konsistensen er også forskjellig. J92, Brokkoli, wheysted og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736314 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Myr Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Konsistensen er også forskjellig. Ja, for å ikke glemme at koketiden er også forskjellig. wheysted 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736318 Del på andre sider Flere delingsvalg…
damdidam Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Og utseende! wheysted 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736319 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Så lenge det ikke er rått er det ikke stor forskjell på det. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736330 Del på andre sider Flere delingsvalg…
bjovas Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Det han spør om er vel om egenskapene til egget blir forskjellige, og det er jo et fornuftig spørsmål. Både ris og poteter har jo andre egenskaper når de er kalde enn når de er varme f.eks. Aner ikke om det finnes noen sånne trekk ved egg. Iselin Amalie og Gaute A. Sveen 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736344 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gaute A. Sveen Skrevet 14. april 2013 Forfatter Del Skrevet 14. april 2013 Tusen takk Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736368 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Siden vi er så heldige at kroppene våre faktisk er rimelig gode til å "ta opp" denaturerte proteiner, så spiller det vel strengt tatt ingen rolle hvor kokt/stekt egget er. I utlandet så er det greit å varmebehandle det for å forhindre sykdommer, men i Norge så er vel eggene salmonellasjekket så man skal kunne spise dem "rå". (mener jeg å huske, lett usikker) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736374 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Siden vi er så heldige at kroppene våre faktisk er rimelig gode til å "ta opp" denaturerte proteiner, så spiller det vel strengt tatt ingen rolle hvor kokt/stekt egget er. I utlandet så er det greit å varmebehandle det for å forhindre sykdommer, men i Norge så er vel eggene salmonellasjekket så man skal kunne spise dem "rå". (mener jeg å huske, lett usikker) Stemmer at Salmonellafaren ved norske egg er særdeles liten, så det er ikke noe stress å spise rått egg. Men om man spiser mye rått egg så får man i seg mye av et glykoprotein som heter avidin, som kan hemme opptaket av biotin. Dessuten smaker jo rått egg hoppetau StineB, Splae, Amazon og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736486 Del på andre sider Flere delingsvalg…
VaultBoy Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Stemmer at Salmonellafaren ved norske egg er særdeles liten, så det er ikke noe stress å spise rått egg. Men om man spiser mye rått egg så får man i seg mye av et glykoprotein som heter avidin, som kan hemme opptaket av biotin. Dessuten smaker jo rått egg hoppetau Jeg synes faktisk rått egg er ganske godt, og langt bedre enn behandlet egg Vegard L 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736513 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fggfg Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Mener å ha lest at kroppen kun absorberer halvparten så mye proteiner fra rått egg som med behandlet egg. Dette fordi molekylene er mye lengre i ubehandlet egg, noe som kroppen bruker mye mer tid på å kutte. Når du behandler eggene vil disse molekylkjedene derimot kuttes i behandlingsprosessen, noe som gjør at kroppen får mindre jobb. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736526 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kl99 Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Leste på mercola at plommen er best rå og egghvitten best varmebehandlet. Lettkokt egg er vel det nærmeste man kommer da Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736528 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Leste på mercola at plommen er best rå og egghvitten best varmebehandlet. Lettkokt egg er vel det nærmeste man kommer da Hvorfor leste du på Mercola? Aaandreaaa 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736637 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomas O Skrevet 14. april 2013 Del Skrevet 14. april 2013 Leste på mercola at plommen er best rå og egghvitten best varmebehandlet. Lettkokt egg er vel det nærmeste man kommer da Det meste Mercola skriver har ikke rot i virkeligheten, så det utsagnet der kan du ta med en stor klype salt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-736638 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Isa24 Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Både ris og poteter har jo andre egenskaper når de er kalde enn når de er varme f.eks. Aner ikke om det finnes noen sånne trekk ved egg. Hm.. kanskje litt dumt spm; men hva egenskaper forandres ang ris/potet? Er det det at det blir mindre stivelse i kald potet? Evt gjelder dette også ris? Og hvis det varmes opp igjen? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-738319 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brokkoli Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Det han spør om er vel om egenskapene til egget blir forskjellige, og det er jo et fornuftig spørsmål. Både ris og poteter har jo andre egenskaper når de er kalde enn når de er varme f.eks. Aner ikke om det finnes noen sånne trekk ved egg. Har temperaturen noe å si for poteter og ris? Jeg trodde det hadde noe med koking i vann å gjøre, at noe av stivelsen forsvinner ut i kokevannet? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-738368 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Når en kokt potet kjølner så gjøres en del av stivelsen om til resistent stivelse, noe som gjør at det i mindre grad tas opp i tarmen. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-738393 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Danny S Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Jeg synes faktisk rått egg er ganske godt, og langt bedre enn behandlet egg do you swallow to? kim 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-738397 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brokkoli Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Når en kokt potet kjølner så gjøres en del av stivelsen om til resistent stivelse, noe som gjør at det i mindre grad tas opp i tarmen. Vil det si at det faktisk er bedre å spise kalde, kokte poteter enn varme, kokte poteter? Sprøtt, dette visste jeg ikke. LeanderL 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-738398 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cesandberg Skrevet 16. april 2013 Del Skrevet 16. april 2013 Når en kokt potet kjølner så gjøres en del av stivelsen om til resistent stivelse, noe som gjør at det i mindre grad tas opp i tarmen. Er den prosessen reversibel? altså, vil en kunne koke potet, kjøle ned denne og så få x antall % resistent stivelse i den, for så å varme den opp igjen og så er den resistente stivelsen borte igjen? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19982-egg-bl%C3%B8tkokt-eller-hardkokt/#findComment-738422 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.