Gaute A. Sveen Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Er det noen forskjell annet enn smak? wheysted 1 Siter
VaultBoy Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Konsistensen er også forskjellig. Brokkoli, J92, Iselin Amalie og 1 annen 4 Siter
Myr Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Konsistensen er også forskjellig. Ja, for å ikke glemme at koketiden er også forskjellig. wheysted 1 Siter
Gjest Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Så lenge det ikke er rått er det ikke stor forskjell på det. Siter
bjovas Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Det han spør om er vel om egenskapene til egget blir forskjellige, og det er jo et fornuftig spørsmål. Både ris og poteter har jo andre egenskaper når de er kalde enn når de er varme f.eks. Aner ikke om det finnes noen sånne trekk ved egg. Gaute A. Sveen og Iselin Amalie 2 Siter
Raptorial Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Siden vi er så heldige at kroppene våre faktisk er rimelig gode til å "ta opp" denaturerte proteiner, så spiller det vel strengt tatt ingen rolle hvor kokt/stekt egget er. I utlandet så er det greit å varmebehandle det for å forhindre sykdommer, men i Norge så er vel eggene salmonellasjekket så man skal kunne spise dem "rå". (mener jeg å huske, lett usikker) Siter
Vegard L Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Siden vi er så heldige at kroppene våre faktisk er rimelig gode til å "ta opp" denaturerte proteiner, så spiller det vel strengt tatt ingen rolle hvor kokt/stekt egget er. I utlandet så er det greit å varmebehandle det for å forhindre sykdommer, men i Norge så er vel eggene salmonellasjekket så man skal kunne spise dem "rå". (mener jeg å huske, lett usikker) Stemmer at Salmonellafaren ved norske egg er særdeles liten, så det er ikke noe stress å spise rått egg. Men om man spiser mye rått egg så får man i seg mye av et glykoprotein som heter avidin, som kan hemme opptaket av biotin. Dessuten smaker jo rått egg hoppetau Splae, StineB, Melo og 2 andre 5 Siter
VaultBoy Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Stemmer at Salmonellafaren ved norske egg er særdeles liten, så det er ikke noe stress å spise rått egg. Men om man spiser mye rått egg så får man i seg mye av et glykoprotein som heter avidin, som kan hemme opptaket av biotin. Dessuten smaker jo rått egg hoppetau Jeg synes faktisk rått egg er ganske godt, og langt bedre enn behandlet egg Vegard L 1 Siter
fggfg Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Mener å ha lest at kroppen kun absorberer halvparten så mye proteiner fra rått egg som med behandlet egg. Dette fordi molekylene er mye lengre i ubehandlet egg, noe som kroppen bruker mye mer tid på å kutte. Når du behandler eggene vil disse molekylkjedene derimot kuttes i behandlingsprosessen, noe som gjør at kroppen får mindre jobb. Siter
kl99 Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Leste på mercola at plommen er best rå og egghvitten best varmebehandlet. Lettkokt egg er vel det nærmeste man kommer da Siter
Vegard L Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Leste på mercola at plommen er best rå og egghvitten best varmebehandlet. Lettkokt egg er vel det nærmeste man kommer da Hvorfor leste du på Mercola? Aaandreaaa 1 Siter
Thomas O Skrevet 14. april 2013 Skrevet 14. april 2013 Leste på mercola at plommen er best rå og egghvitten best varmebehandlet. Lettkokt egg er vel det nærmeste man kommer da Det meste Mercola skriver har ikke rot i virkeligheten, så det utsagnet der kan du ta med en stor klype salt. Siter
Isa24 Skrevet 16. april 2013 Skrevet 16. april 2013 Både ris og poteter har jo andre egenskaper når de er kalde enn når de er varme f.eks. Aner ikke om det finnes noen sånne trekk ved egg. Hm.. kanskje litt dumt spm; men hva egenskaper forandres ang ris/potet? Er det det at det blir mindre stivelse i kald potet? Evt gjelder dette også ris? Og hvis det varmes opp igjen? Siter
Brokkoli Skrevet 16. april 2013 Skrevet 16. april 2013 Det han spør om er vel om egenskapene til egget blir forskjellige, og det er jo et fornuftig spørsmål. Både ris og poteter har jo andre egenskaper når de er kalde enn når de er varme f.eks. Aner ikke om det finnes noen sånne trekk ved egg. Har temperaturen noe å si for poteter og ris? Jeg trodde det hadde noe med koking i vann å gjøre, at noe av stivelsen forsvinner ut i kokevannet? Siter
Vegard L Skrevet 16. april 2013 Skrevet 16. april 2013 Når en kokt potet kjølner så gjøres en del av stivelsen om til resistent stivelse, noe som gjør at det i mindre grad tas opp i tarmen. Siter
Danny S Skrevet 16. april 2013 Skrevet 16. april 2013 Jeg synes faktisk rått egg er ganske godt, og langt bedre enn behandlet egg do you swallow to? kim 1 Siter
Brokkoli Skrevet 16. april 2013 Skrevet 16. april 2013 Når en kokt potet kjølner så gjøres en del av stivelsen om til resistent stivelse, noe som gjør at det i mindre grad tas opp i tarmen. Vil det si at det faktisk er bedre å spise kalde, kokte poteter enn varme, kokte poteter? Sprøtt, dette visste jeg ikke. LeanderL 1 Siter
cesandberg Skrevet 16. april 2013 Skrevet 16. april 2013 Når en kokt potet kjølner så gjøres en del av stivelsen om til resistent stivelse, noe som gjør at det i mindre grad tas opp i tarmen. Er den prosessen reversibel? altså, vil en kunne koke potet, kjøle ned denne og så få x antall % resistent stivelse i den, for så å varme den opp igjen og så er den resistente stivelsen borte igjen? Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.