Jump to content

Aaandreaaa

Members
 • Content Count

  1227
 • Joined

 • Last visited

About Aaandreaaa

 • Rank
  Fitness blogger
 • Birthday 10/20/1990

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja ok, det kan jeg gjøre. Men spørsmålet mitt var altså dette med annen trening. Er det OK å løpe? Bør jeg begrense løpingen? Er det OK å sykle? Bør jeg begrense syklingen? Er det OK å ta knebøy? Osv osv.
 2. nei, mer typen "dull pain" som de sier på engelsk. Vet ikke hvordan jeg vil beskrive det på engelsk. Når jeg trykker på det kjennes det som om jeg har et blåmerke der.
 3. nøyaktig smertelokasjon - innerst på kneet, nedenfor kneskålen. Ifølge Google kan det være "pes anserine bursitis" (passer med plassering) men fysio sa altså menisk. Smertetype: ingen stråling, kun vondt ett bestemt sted. Kommer plutselig, men i ulik grad. Hvor vondt det gjør korrelerer med aktiviteten jeg gjorde redd før. Men det gjør ikke vondt under aktivitet. Etter maraton var det verst natten etter. Ser den med søvnkvalitet, for det gjør vondest å ligge nede. Bedre å stå oppreist. Måtte ha pute under kneet for å støtte opp de første nettene.
 4. Danke! Tror grunnen til at jeg ikke skulle gjøre knebøy var at jeg ikke får knærne nok ut (pga det med kissing knees, som tydeligvis også kan ha ført til feilbelastning ved langdistanseløping). Bulgarsk utfall vil jeg tippe at blir litt samme problem, ettersom det kreves mye stabilitet i kneet for den øvelsen. Stabiliteten i kneet er noe redusert. Men will give it a try! Skal kjøre leg extensions også i det minste. Liker ikke å holde på med apparater, men får vel bare gjøre det. Om noen vet noe om jeg bør begrense løping og sykling så syng ut!
 5. Hei! Har drevet med mye løpetrening de siste månedene i forberedelse til maraton. Mot slutten av treningen begynte jeg å merke smerter i innside kne, hovedsakelig etter trening. En venn som er fysio testet litt og mente at det er en liten rift i menisken. Har visst litt "kissing knees" (vet ikke hvilken betydning det har) og må styrke fremside lår. Etter maraton var smerten helt jævlig, men dempet seg i løpet av noen få dager. Lurer på hvilke treningsformer og styrkeøvelser jeg bør og ikke bør gjøre. Får vondt i kneet etter alle typer trening, gåing og ståing virker det som. Men bare mild smerte, ikke uutholdelig slik det var tidligere. Er det noen øvelser som kan anbefales, og hvilke frarådes? Ønsker å trene styrke, sykling, løping, svømming. begrenser mengde med løping veldig, maks 5km turer. Bør jeg begrense sykling også? Bør jeg unngå knebøy? (får veldig vondt av knebøy) Osv osv. På forhånd takk!
 6. Bare sånn kjapt: Jeg lager ikke noe kunstig skille mellom metadon, heroin og subuxone. Jeg refererer til LAR nettopp for å unngå å differensiere. Å ta heroin inn i LAR-systemet kan sikkert fungere like godt som LAR fungerer i dag. Men LAR fungerer jo ikke, det er jo det som er poenget. Og ja, alle de jeg har møtt er også svært misfornøyde med LAR. Har jeg gitt inntrykk av at jeg er fornøyd med LAR? I teorien synes jeg LAR er kjempebra, men i praksis ser vi dessverre at det ikke fungerer. Det bør absolutt fikses. Nå argumenterer du nok mot noe som jeg ikke mener, så jeg er litt forvirret her.
 7. Dokumentasjon på at forbud ikke begrenser bruk? Kan ikke huske å ha sett noen dokumentasjon på det. Link meg gjerne til artikkel/rapport om Sveits også mens du er i gang. Ang det med de LAR-brukerne jeg har møtt så er det jo kanskje ikke representativt, men jeg har igjennom jobb møtt mange LAR-brukere og hatt muligheten til å diskutere med dem hva de egentlig mener om LAR. Jeg blir faktisk forbløffet over manglende vilje (eller evne) fra folk på den andre siden av debatten her til å innse at narkotiske stoffer faktisk er farlige, og at folk som er avhengige trenger intensiv behandling, ikke gratis heroin. En idé om at bare man legaliserer så blir alt bra er i mitt syn bare naivt og basert på en manglende forståelse av hvordan menneskelig psykologi fungerer. Edit: Også en naiv oppfatning om at bare man gjør det ulovlige lovlig så vil de kriminelle bandene bare slutte med å være kriminelle. Og en naiv idé om at tilgang ikke påvirker sjansen for å teste ut. Og en naiv oppfatning om at alle rusavhengiges problemer kommer av at narkotika er så dyrt. Osv osv
 8. Plastbox lister opp en del ting som legal distribusjon av heroin vil føre til, men forutsetter med sin liste at legal distribusjon vil automatisk føre til at folk kun bruker heroinen de får utdelt, og at de ikke kjøper noe heroin illegalt ved siden av. Basert på hva vi vet om LAR-brukere, så er det usannsynlig at ulovlig bruk av heroin vil stoppe bare fordi det i tillegg er lovlig tilgjengelig. Derfor mener jeg argumentene hans ikke henger på greip. Andre mulige konsekvenser av legal distribusjon av heroin er: Ulovlig kjøp og salg av legalt distribuert heroin Overdoser på legalt distribuert heroin Folk som blir avhengige av legalt distribuert heroin Nå kan man si at det sikkert er det samme for den narkomane hvorvidt de tar overdose på legal eller illegal heroin, men poenget er at samfunnet har tross alt et ansvar for å behandle disse menneskene. Da må de gjøre det, og ikke gjøre vondt verre. Jeg er forøvrig helt for en human narkotikapolitikk der man ikke straffer narkomane for sin avhengighet. Men jeg er allikevel totalt imot et åpent legalt marked for kjøp og salg av stoffer som (1) ødelegger folks liv, og (2) er ekstremt avhengighetsskapende. Det er i mine øyne noe av det mest inhumane man kan gjøre, og det vil ramme de svakeste i samfunnet.
 9. Blandt de LAR-brukerne jeg har møtt har jeg aldri snakket med en eneste en som mener systemet er for strengt. Snarere tvert imot, er de så rundhåndet med det at de deler ut hele ukes- og månedsdoseringer til folk som umiddelbart ut av utleveringsstedet møtes av gamle kompiser som har lyst på. Det er vanskelig å si nei til kompisen da. De jeg har snakket med ønsker at det skal bli strengere å få innvilget, og strengere krav til dem som er mottakere. De har lyst til å virkelig bli "tvunget" fordi det oppleves som en sterkere motivasjon enn ellers. Det gir kanskje også en bedre unnskyldning å gi til kompisen som har lyst på subuxone. I tillegg kan man få over 1000 kr for en brukerdose subuxone nå (som visstnok er så "upopulært"). Det vanskeligste med rusavhengighet er at man lever i et rusavhengig miljø. Hadde du eksistert i et vakum, med bare deg, leiligheten din, og heroinavhengigheten din, hadde nok LAR-behandling fungert strålende. Så lenge man ikke lever i et vakum må man være forsiktig med å tenke at enkle løsninger eksisterer. Problemene er for store og vanskelige til det.
 10. Sett i lys av det vi vet om hvordan LAR fungerer, hvorfor tror du det? Det henger jo ikke på greip.
 11. Pinglo dekket en god del, men bare for å ta dette med heroin på resept. Heroinavhengige har i dag et tilbud om legemiddelassistert rusrehabilitering (LAR) der man får utlevert opiater som dekker opiatbehovet uten å gi en like voldsom rus som det heroin gjør. Dette er langt ifra noen magisk måte å kurere avhengighet og medfølgende sosiale problemer på. Mange bruker LAR i tillegg til andre rusmidler. LAR-medisin distribuert av kommunen selges på gata, og det finnes til og med folk som startet sin opiatavhengighet med LAR-medisin (ulovlig anskaffet selvfølgelig). Nå mener jeg i prinsippet at LAR-behandling er et godt tilbud, men det må lang tettere oppfølgning til for å kunne fungere skikkelig. Historien illustrerer i det minste at legal distribusjon ikke er noen magisk løsning.
 12. Er enig med deg i dette. Man bør ikke straffes for bruk av narkotika. Det har jeg vel sagt ca 20 ganger minst i denne tråden. Det er mange som sitter inne som er for syke, og som burde vært på andre typer institusjoner. Jeg prøver ikke å si at dagens system er perfekt. Poenget mitt var heller at folk settes ikke i fengsel for bruk av narkotika, de dømmes på bakgrunn av en lang rekke lovbrudd. Kronikken til han dommeren fikk det til å virke som om det er vanlig å sette folk i fengsel for erhvervelse og bruk av narkotika.
 13. "Jeg kan ikke i min villeste fantasi tenke meg en narkoman som slutter med narkotika fordi han eller hun risikerer bøter eller fengsel" - som dommer burde man vite at poenget med det norske rettssystemet og fengselssystemet ikke bare er å avskrekke, men å rehabilitere. Det man vanligvis ser hos narkomane innsatte er relativt lange "samledommer" der personen sitter for en kombinasjon av ran, tyveri, kanskje vold, kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring uten førerkort, svindel, samt besittelse av diverse rusmidler etc. Problemene er med andre ord sammensatte og handler ikke bare om at vedkommende bruker narkotika. Selvfølgelig henger som regel lovbruddene sammen med rusproblematikken, og derfor prøver man å behandle dette i fengselet. Man har egne boenheter for rusmestring, man prøver å finne arbeid og bosted som personen kan gå til ved endt soning, man tilbyr LAR-behandling, psykolog-behandling og tann-behandling, man gir mennesker faste rutiner og trygge mennesker de kan forholde seg til, man lar dem gå på skole og arbeid for å oppnå kompetanse. Man tilbyr også soning av deler av dommen ved behandlingsinstutisjon (§12-soning) for dem som passer til det. Systemet er langt ifra perfekt men man prøver i det minste. Det finnes ingen åpenbare bedre løsninger med nødvendig kapasitet i Norge i dag.
 14. Ang melatonin så gjør dere lurt å ta dette i rett dose til rett tid og være klar over at det er mulige bivirkninger. Kan blant annet muligens ha uønsket effekt på andre hormoner. http://www.helse-bergen.no/no/OmOss/Avdelinger/sovno/sovn-og-sovnsykdommer/Sider/behandling-av-sovnproblemer-med-melatonin.aspx
 15. FrP-dama sin kommentar om kiropraktikk og kolikk. Fyyy faen
×
×
 • Create New...