Nordlenningen Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Jeg lurte på om det er bedre og billigere å gå på Mc Donalds å kjøpe en burger for 10 kr, og bare ta kjøttet, enn å kjøpe kjøtt fra butikken? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andy Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Blir fort over 100 kr kiloen, så nei. Lloyd og Kirill W. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559162 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anny92 Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 tror det er litt mer fett i kjøttet enn det beste i butikken! ferdig hamburgere er vel uansett i det beste mtp på tilsetningsstoffer osv. lag egne med karbonadedeig, evt egg, løk og krydder! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559197 Del på andre sider Flere delingsvalg…
GN4RLY Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Funker bra det, bruker det i tacoen Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559240 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anny92 Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 særr? latskap! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559241 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mineraltilskudd Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Nei. Proteinene i en burger hos mcdonalds er ikke like bra grunnet behandlingen. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559310 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mag Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Hvilken behandling? Mcdonalds bruker vel kjøtt av god kvalitet fra Gilde? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559359 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mineraltilskudd Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Har ikke roen nok til å brette langt ut om dette, men søk opp mailard-reaksjonen. Du har nok helt korrekt at det er Gilde de bruker, men det er irrelevant da det er behandlingen av det som har noe å si. Hvordan det stekes, mørnes, behandles osv som tøyser med aminosyrene som igjen hemmer proteinkvaliteten. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559383 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anny92 Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 jeg sier bare STAY AWAY FROM MC DONALDS jeg Rubenevo, SlayerDad og LilleSanne 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559389 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nobro Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Really, are we doing this? Erlend Aasen Utvaag, sjoerd, BadWolf og 4 andre 7 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559391 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Nei. Proteinene i en burger hos mcdonalds er ikke like bra grunnet behandlingen. Hva slags behandling er det Gilde gjør per McDs ordre som fører til et dårligere produkt da? Har ikke roen nok til å brette langt ut om dette, men søk opp mailard-reaksjonen. Du har nok helt korrekt at det er Gilde de bruker, men det er irrelevant da det er behandlingen av det som har noe å si. Hvordan det stekes, mørnes, behandles osv som tøyser med aminosyrene som igjen hemmer proteinkvaliteten. Tolket jeg det riktig når jeg forstår det slik at du blander inn maillard-reaksjonene for å forklare hvorfor McDburgere er crappy? Eller er jeg bare teit? Lloyd, wingeer og Erlend Aasen Utvaag 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559426 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lloyd Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Nei. Proteinene i en burger hos mcdonalds er ikke like bra grunnet behandlingen. Har ikke roen nok til å brette langt ut om dette, men søk opp mailard-reaksjonen. Du har nok helt korrekt at det er Gilde de bruker, men det er irrelevant da det er behandlingen av det som har noe å si. Hvordan det stekes, mørnes, behandles osv som tøyser med aminosyrene som igjen hemmer proteinkvaliteten. Biochem; not even once. Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559428 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mineraltilskudd Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Nei, jeg blander inn maillard-reaksjonen for å forklare at mcd burgere ikke inneholder like bra protein som andre ting. Samt en haug med andre variabler. Som sagt tidligere så har jeg ikke god nok peiling på det til å brette ut om det. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559431 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mineraltilskudd Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Biochem; not even once. Om du er uenig så er du velkommen til å si hvorfor. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559432 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lloyd Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Om du er uenig så er du velkommen til å si hvorfor. Å ha fitnessbloggen oppe mens man egentlig skal lese på et fag; ikke en bra idé. Nå som det er sagt så vil ikke denatureringen ha noe å si for aminosyreprofilen i henhold til hvordan det tas opp. Ettersom jeg ikke har noe kilder på det uten om Lehninger sin biokjemibok som befinner seg i hyllen blir det litt vanskelig å støtte opp mine påstand. Så derfor gir jeg deg denne linken så kan du lese en likende sak selv: Kan man spise råe egg? - Fitnessbloggen Nå som det er sagt vil ikke McD burgere innehold like stort kjøttandel som det man finner i butikken, og dermed vil du nok få mindre proteiner og mer fett fra McD. Utenom det(og pris som det tidligere ble nevnt) så ser jeg virkelig ingen grunn til å tro at dine påstander stemmer. Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559434 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Nei, jeg blander inn maillard-reaksjonen for å forklare at mcd burgere ikke inneholder like bra protein som andre ting. Samt en haug med andre variabler. Som sagt tidligere så har jeg ikke god nok peiling på det til å brette ut om det. Hvis du mener at maillardreaksjonen fører til at McDburgern ikke inneholder like bra proteiner som "andre ting"; da må du nesten også mene at alt annet av ting vi kan steke eller grille, hvor det og kan forekomme ikke-enzymatiske bruningsreaksjoner,(stekt brød, fiskepinner, champagne, pommes frittes, osv) heller ikke inneholder like bra proteiner som....andre ting og? Maillardreaksjonene er ikke eksklusive for amerikansk fastfood, men det er nå en stor grunn til at fastfood har blitt så populært. Bruningsreaksjoner har ingenting å si for kvaliteten på proteinene i maten. De består av det samme ,fra kua slaktes til den blir til burger og lapskaus,helt til de brytes ned til aminosyrer av kroppen. Det eneste man burde være forsiktig med er å ikke svart-sot-svi maten,pga produksjon av akrylamid og nitrosaminer, to stoffer som begge kan være kreftfremkallende. Det er flere grunner til at man burde unngå å la McDonalds bli en for stor del av maten du vanligvis spiser,men at de steker burgerne sine har ingenting med den saken å gjøre. PS; Det er personen som kommer med en påstand(I dette tilfelle du; "McD-burgere is bad for you, mmmmkay?". som har i oppgave å bevise påstanden din ovenfor oss som kanskje ikke er helt overbevist enda. Det er ikke vår jobb å motbevise de påstandene du kommer med. Sondre Aalbotsjord, Lloyd og Pinglekringla 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559438 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mineraltilskudd Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Det dannes lysin som gir dårligere proteinkvalitet. Ved lagring av kjøtt vil enzymer løse opp bindevevet (noe som gjør det lettere å tygge. For høy varme + olje (mcd bruker ofte samme frityrolje om og om igjen), dette kan føre til denaturing av aminosyrene som gjør at enzymene enten ikke kjenner dem igjen eller at strukturen rett og slett har blitt ødelagt. Edit: Kilde - http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=335171&st=45560&p=19774679&#entry19774679 - Postene til "Dukien". Sier heller ikke at det er bad for you, mkaaaay? Eller, fast food er ikke akkurat medisin for kroppen sånn uansett, men sier ikke at det er mye verre enn annet. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559439 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lloyd Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Vegard Lysne. GTFIH now. Det dannes lysin som gir dårligere proteinkvalitet. Ved lagring av kjøtt vil enzymer løse opp bindevevet (noe som gjør det lettere å tygge. For høy varme + olje (mcd bruker ofte samme frityrolje om og om igjen), dette kan føre til denaturing av aminosyrene som gjør at enzymene enten ikke kjenner dem igjen eller at strukturen rett og slett har blitt ødelagt. Edit: Kilde - http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=335171&st=45560&p=19774679&#entry19774679 - Postene til "Dukien". Sier heller ikke at det er bad for you, mkaaaay? Eller, fast food er ikke akkurat medisin for kroppen sånn uansett, men sier ikke at det er mye verre enn annet. Jeg vet ikke om du troller nå? Lenket du virkelig til en diskusjonstråd hvor han "opplyste" referer til en ungdomsskolebok? Jeg har hørt om denaturering via varme av proteinstrukter, men av AS? Så vidt jeg vet er det kun enzymer og veldig sterk varme(altså ikke noe en vanlig person har tilrådighet) for å få dette til. 2. Er dette ikke bakterier som frigjør enzymer som fører til at den ødelegges? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559443 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mineraltilskudd Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Han refeferer ikke til en ungdomskolebok, leste du skikkelig hva han skrev? Han studerer akkurat dette, og fyren har ekstremt god peiling. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559452 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Det dannes lysin som gir dårligere proteinkvalitet. Hvordan gir lysin dårligere proteinkvalitet? Lysin er en essensiell aminosyre. Denaturering har ikke noe å si på proteinkvaliteten, siden aminosyrene er de samme. Det som derimot KAN være negativt, er reaksjoner med protein + karbohydrat + varme, der det kan dannes enkelte uheldige stoffer. Som Aurelius nevner, så kan det også dannes nitrosaminer (akrylamid dannes hovedsakelig når man varmebehandler stivelse, ikke protein). Nå ser jeg ingen grunn til at hamburgerkjøtt fra McDonalds skal være noe dårligere enn hamburgerkjøtt fra andre steder. Selvfølgelig vil du få en bedre burger ved å lage den selv fra karbonadedeig og egg, men det blir litt utenfor diskusjonen. Men til trådstarter: Nei, det er ikke en billig kilde til protein LilleSanne, Lloyd og Sondre Aalbotsjord 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14561-er-mc-donalds-burger-bedrebilligere-enn-kylling-fra-butikken/#findComment-559453 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.