Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Kan det ha noe med at varmebehandling frigjør/endrer kroppens opptak av fettsyrer og proteiner/aminosyrer, å gjøre? Jeg vet ikke, men kan tenke meg at det kanskje ligger en forskjell der. Man sier jo også at for eksempel varmebehandling av egg lønner seg, fordi flere av aminosyrene blir tilgjengelige (..).

Tar laksen til seg vann eller slipper den vann ved koking?

Kokt laks er tørrere enn rå laks....

100 gram rå laks vil ikke veie like mye etter koking. Derfor er det mer kalorier pr 100 gram når man veier den kokt.

Jeg vil gjette at fisken mister vann under tilberedning slik at kaloritallet per 100gram økes.

Teskje eksempel: en stykk spretten liten laks har totalt 500kcal og veier 200g, dette tilsvarer 250kcal pr 100g. Men så blir laksen svett og mister 50g vann. Laksen veier da bare 150g men har fortsatt 500kcal ettersom vann ikke har noen kalorier. Resultatet blir da en laks med 333kcal pr 100g.

5473394876_ca58370bbb_z.jpg

Annonse

Jeg vil gjette at fisken mister vann under tilberedning slik at kaloritallet per 100gram økes.

Teskje eksempel: en stykk spretten liten laks har totalt 500kcal og veier 200g, dette tilsvarer 250kcal pr 100g. Men så blir laksen svett og mister 50g vann. Laksen veier da bare 150g men har fortsatt 500kcal ettersom vann ikke har noen kalorier. Resultatet blir da en laks med 333kcal pr 100g.

5473394876_ca58370bbb_z.jpg

Hærlig innlegg :D

Hva med fettet som renner av den svette laksen og forblir i vannet? Må man drikke alt vannet for å få i seg all næringen? Om en koker 200 g laks i 2 l vann blir det da 500 kcal/mengde vann som er igjen etter koking så en kan faktisk få kcal-mengden ned i 25 kcal/100 g! Da blir laksen en grønnsak, og du kan spise så mye av den du vil på PSMF.

Asle da, man svetter jo ikke fett. Dette burde du vite. Og jeg som trodde du var glup.

Annonse

Vill-laks har lavere fettinnhold enn oppdrettslaks kanskje. Det gjelder ihvertfall villørret iforhold til oppdrettsørret.

Det som er riktig skummelt er at fettprosenten på laksen kan variere ganske mye, både på oppdrett og vill, men mest på vill. Så når du spiser 100 gram laks så vet du ikke om du får i deg 10 eller 20 gram fett :eek::D

Fettinnholdet i makrell kan faktisk variere fra 5 til over 20 gram.

Hva med fettet som renner av den svette laksen og forblir i vannet? Må man drikke alt vannet for å få i seg all næringen?

Derfor jeg foretrekker å spise laks som sushi så er jeg sikker på å få i meg alt av det gode fettet :D

  • 6 måneder senere...

iSiad: Regner med du har skjønt hvorfor det er sånn nå, selv om ikke alle svarene her kan puttes i kategorien saklig.

Under varmebehandling så mister maten vann, og vekten endres sammenlignet med rå mat. Men som flere har påpekt her så er det forskjell i mengden fett fra fisk til fisk, og også på ulike deler av fisken. Du vil derfor ikke kunne vite nøyaktig hva du får i deg, og dette skal du heller ikke vite fordi det ikke spiller noen som helst rolle for deg. Om laksen du spiser inneholder 182 kalorier eller 200 kalorier pga 2g mer fett, spiller null rolle overhode.

Alt som står i matvaretabellen er gjennomsnittstall, og det samme gjelder alle mulige loggetjenester som diett.no osv. Å bekymre seg for næringsstoffer ned på gram-nivå er derfor totalt meningsløst.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...