Jump to content

Mette M

Members
 • Content Count

  4427
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Mette M

 1. Stabilitet. Bøyer selv i et par flate småsko fra Nike som kostet meg 299 på XXL, brukt Fivefingers tidligere. Ville gått for noe fra Inov-8 som er mest mulig stødig, men samtidig flatt. Det vil si så mye såle som mulig uten at skoen blir oppbygd eller får hæl
 2. Når det bare er noen få måneder siden du sluttet på p-piller er jeg villig til å vedde ganske mye på at det er årsaken til uregelmessige blødninger - da jeg sluttet på p-piller etter mange års bruk fikk jeg ikke første blødning før halvannet år etter ( dette er også ekstremt individuelt) Normal kroppstemperatur målt i munnen ved oppvåkning på morgenen er i snitt 35.8-36.2 før eggløsning, og 36.4-36.6 etter eggløsning før menstruasjon Er man gravid ligger den gjerne oppimot 36.8 konstant. Alt i alt høres det jo ikke ut som om det står så aller verst til med deg, men som nevnt ville jeg tatt noen blodprøver hos fastlegen for å få noe mer håndfast om du er bekymret for dette
 3. Bare for å skyte inn det, så er det HELT normalt med en kroppstemperatur på 35.8-36.2 grader på morgenen, og ikke minst må du huske at denne vil variere en del igjennom måneden parallelt med menstruasjonssyklusen Men den enkleste måten å finne ut av statusen din er som de andre her foreslår å få tatt en blodprøve hos fastlegen og sjekke nivåene av de forskjellige hormonene Gjerne fastende fra morgenen så du også kan ta en titt på kortisolnivået. Det er jo også litt variabelt hvordan folk responderer på makrofordeling i forhold til fett/karb. Har du jevnlig menstruasjon nå? Hvordan føles generelt energinivå?
 4. Men blir egentlig insulinnivåene forhøyet utover "normalen" så lenge man er vektstabil? Ikke at jeg har satt meg noe inn i dette, men tenker at om vekten er stabil vil man vel ha normale svingninger i insulin og glukagon?
 5. Nysgjerrig på dette siste avsnittet ditt her, om at mest mulig mat uten vektøkning ikke nødvendigvis er gunstig for helsa - hvorfor ikke?
 6. Det er mulig at du spiser for mye fiber, det kan være like problematisk som for lite
 7. Får lyst til å begynne med bygging bare for å kunne være med på team Swole
 8. Hei! I teorien vil dette regnestykket stemme ja, slik at du totalt for uken da er i energibalanse Imidlertid er kroppen veldig tilpasningsdyktig, så i praksis kan det godt hende at du går ned i vekt ved å gjøre det på denne måten. Jeg vil heller ikke anbefale deg å ligge så lavt som 1300 kcal noen dager.
 9. Høres ut som om du ligger i et saftig underskudd og for lavt på inntaket av de fleste makroene Ville anbefalt deg å logge maten med kalorier og makroer et par dager for å få en mer nøyaktig oversikt. Du spiser i allefall alt for lite karbohydrater og antakelig ikke optimale mengder protein/fett heller.
 10. Bruker selv et par Adidas håndball-/hallsko i min kontorjobb med mye gåing og ståing Kan anbefale på det sterkeste å UNNGÅ sko med altfor mye demping/sko som gir oppbygd hæl, etter min erfaring gir dette unødig mye belastning på quadriceps og knær når man står over lang tid. Liker selv flatere sko med anatomisk men ikke for tjukk/dempet såle
 11. Det er fullt mulig å gå vekk fra lavkarbo og over på lavkalori uten å øke i vekt, enkelt og greit fordi en vektøkning først og fremst er bestemt av et kalorioverskudd - og det er det samme om dette overskuddet kommer fra fett eller karbohydrater, alt overskudd lagres uansett som fettvev (eller muskelmasse) Trikset er nok først og fremst å gradvis redusere fettinntaket og gradvis øke karbohydratinntaket. Hvordan er makrofordelingen din nå? Trener du?
 12. Hatt samme "problem" som deg, og det stemmer som du allerede har fått beskjed om at første bud er å bygge (mye) mer muskelmasse i beina Du er allerede slank og stram, med litt mer muskler på beina kommer du til å føle at de står mer i stil med overkroppen - pass på å trene tungt nok og med god teknikk!
 13. Mette M

  ll

  Som allerede nevnt, du er sulten fordi du spiser lite generelt og i tillegg spiser du nesten bare karbohydrater. Dette er faktisk altfor lite mat.
 14. Ja det synes jeg absolutt ikke du skal. Jeg ville fordelt makroene som foreslått på det kcalnivået du ligger nå, og når du er vektstabil ville jeg økt dem sakte, først i karbohydrater, kanskje øke med 50 kcal hver andre-tredje uke
 15. Sørg for at karbohydratene kommer først og fremst fra mettende kilder som potet, havregryn og ris, og prøv å spre dem i passende små porsjoner utover dagen, med litt ekstra rundt trening Balanserte måltider er nok vel så viktig som å holde igjen på karbohydratene - de gir deg tross alt energi på trening! Med balansert mener jeg en god porsjon protein i alle måltider, litt fett og litt karbohydrater.
 16. Jeg ville prøvde å øke proteininntaket noe, feks til 140 g pr dag, holdt fettet på ca 55 g og resten karbohydrater, og sett hvordan kroppen responderte på det Spiser du veldig lite karbohydrater fra før?
 17. Hvor mye protein spiser du i løpet av en dag? Hvor fort økte du kaloriene da du økte dem? Trener du hardt/tungt nok til å få framgang/legge på deg muskelmasse?
 18. Du kan nok med fordel ta en titt på programmeringen som flere nevner her, men i tillegg synes jeg rent teknikkmessig at du starter med hofta før høyt og skuldrene litt for langt fram over stanga - da blir det en svakt framtung strakmark, og det gjør det i allefall ikke lettere å legge på vekt Prøv å sette deg noe dypere og få vekta mer bakover i draget, prøv også å holde en mer nøytral nakke - selv om det kanskje føles som om du holder spenn i ryggen fordi du klarer å se fram/opp, så blir spennet i brystrygg og skuldre bedre om nakken er mer nøytral Trekk pusten skikkelig dypt før du begynner løftet, og prøv å skape fart og trykk fra bakken med beina.
 19. Kan bare gjenta det jeg sa, og legge til at du går ned i vekt omtrent dobbelt så fort som du bør. Med din fettprosent holder nok med 300-500 g nedgang pr uke. Og nok fett i kosten er essensielt for hormonproduksjonen! Det inkluderer testosteron
 20. Synes du ligger litt vel lavt på både kalorier totalt og fettinntak, det vil være begrenset hvor lenge du orker å holde en såpass streng diett, i tillegg vil restitusjon og framgang på trening gå til skogen på sikt (om du trener 3-6 ganger i uka er underskuddet ditt nå et sted mellom 900 og 1200 kcal….300-500 kcal er det anbefalte). På så stort underskudd vil du også miste muskelmasse
 21. Tenkte på hva verdiene i tabellen er basert på (Prilepin?), ift å regne med prosent/MI som på Dietmar Ellers flott utfyllende svar!
 22. Har du lyst til å forklare denne nærmere? EDIT: Du som nå har prøvd både RTS, Dietmar og sheiko - hva tenker du om forskjellene og hva liker du best? Og hvorfor? BluebearFastform
 23. Høres ikke dumt ut, jeg skal absolutt gi det et forsøk i tillegg til å bli litt flinkere til å rulle/massere stramme adduktorer Takk!
 24. Ja, jeg ser det er ganske stor forskjell Har periodevis lagt merke til at jeg mistenker det er "noe" der i andre sammenhenger på trening også. Men hva mener du at vi ser på her/hva tror du er problemet mitt?
×
×
 • Create New...