MEvsME Skrevet 4. mai 2012 Del Skrevet 4. mai 2012 Denne kaken har et bra næringsinnhold og er utrolig god! [ATTACH]27501[/ATTACH] Tråden ble opprinnelig laget for å få svar på dette: Spørsmål til dere erfarne bakere: Kan man godt bytte ut 1 dl olje med kesam mager f.eks? Det blir jo mye mer kake for kaloriene i så fall:D **EDIT** **EDIT** **EDIT** **EDIT** **EDIT** **EDIT** **EDIT** **EDIT** **EDIT** Tar og samler hovedinformasjonen i tråden her i første innlegget, så blir det litt mer oversikt:) Alriiight! Nå skal dere få dommen på kaken... den var GOD! Bedre enn originalen faktisk! Nydelig på smak og av alle ting SAFTIGERE:D Jeg er forelsket! [ATTACH]32373[/ATTACH] Min versjon av kaken (ca. 1000 kcal): Kakemiks + 1 egg + 2 eggehviter + 3 dl vann + 100g mager kesam + 1 ts fiberhusk Jeg tilsatt litt vann i kesamen slik at den fikk tilnærmet samme konsistens som olje. Laget selve kaken dagen før den skulle spises og satte den i kjøleskapet. Før den skulle serveres laget jeg glasur og smurte utover ((Opprinnelig kake, ca. 1900 kcal: Kakemiks + 3 egg + 3 dl vann + 1 dl olje)) Glasur av meg: 20g Chocorite proteinpulver + vann + 1 ts sukrinmelis Glasur av Little Engine that Could: Testet sjokoladetrekk med Optimum Nutrition 100% Double Chocolate Casein. Fikk et bra resultat med 1.5 scoop proteinpulver+3 toppede spiseskjeer med sukrinmelis og vann til rett konsistens. Ble kanskje litt vel søtt, men tror det kan bli godt på selve kaken Jeg hadde oppi litt 100% kakao for å gi litt fyldigere sjokoladesmak og dempe litt det søte preget. Glasur av Christinajada: Jeg lagde den med 30g olje og 75 g mager kesam pluss litt ekstra vann. Topping ble sjokoprotein med litt vann, en shot espresso, litt smeltet 86% sjokolade og sukrinmelis blandet sammen til en tykk og dødsgod glasur. Det ble NYDELIG! NÆRINGSINNHOLDET I MIKSEN <3 Næringsinnhold i uferdig Sjokoladekakemix pr 100g: Energi: 906,0 KJ 216,5 kcal Protein: 14,7 gram Karbohydrat: 25,7 gram Herav sukker 0,0 gram Kostfiber 21,5 gram Fett: 4,1 gram herav mettet 0,5 gram enumett 0,4 gram flerumettet 0,3 gram Natrium 0,70 gram Dette er informasjon Little Engine that Could har fått fra Funksjonell Mat for uferdig kakemiks. For å regne ut næringsinnhold i ferdig kake, om det er av interesse, er det bare å legge til matvarene du selv har brukt Uferdig miks: 410 g StiligeCecilie, Want.ABS!, ziggy og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
eelise Skrevet 4. mai 2012 Del Skrevet 4. mai 2012 Tror nok det skal gå fint å bytte ut ja Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-289153 Del på andre sider Flere delingsvalg…
OhMickey Skrevet 4. mai 2012 Del Skrevet 4. mai 2012 Nam, så god ut Fåes disse kjøpt i vanlige dagligvarebutikker noen plass? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-289165 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 4. mai 2012 Del Skrevet 4. mai 2012 Denne kaken har et bra næringsinnhold og er utrolig god! [ATTACH]27501[/ATTACH] Til kakemiksen skal man tilsette 3 dl vann, 3 egg og 1 dl nøytral olje. Det blir ca. 850g ferdig kake som gir ca. 1913 kcal for hele kaken. Per 100g ferdig kake: Kcal: 225 Protein: 9g Karbs: 22,1g Fett: 14,9g Spørsmål til dere erfarne bakere: Kan man godt bytte ut 1 dl olje med kesam mager f.eks? Det blir jo mye mer kake for kaloriene i så fall:D Ja, oljens hensikt er hovedsaklig fuktighet, så det går nok veldig fint Kaken blir nok litt "tørrere" enn med olje, men det må nesten du selv avgjøre om det gjør noe eller ei.... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-289202 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olaf G. Skrevet 4. mai 2012 Del Skrevet 4. mai 2012 Jeg ville nok tatt kesam og bittelitt olje. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-289284 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 4. mai 2012 Forfatter Del Skrevet 4. mai 2012 Tror nok det skal gå fint å bytte ut ja Good! Tenker jeg bare slår til og prøver:) Nam, så god ut Fåes disse kjøpt i vanlige dagligvarebutikker noen plass? Den er sykt god! På siden til Funksjonell Mat skriver de at kakemiksen kan kjøpes alle steder du finner Sukrin. Videre linkes det til denne oversikten, så ta en kikk der:) http://www.funksjonellmat.no/butikker/ Oppdater oss gjerne på hvordan resultatet av det blir Will do:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-289355 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 4. mai 2012 Forfatter Del Skrevet 4. mai 2012 Ja, oljens hensikt er hovedsaklig fuktighet, så det går nok veldig fint Kaken blir nok litt "tørrere" enn med olje, men det må nesten du selv avgjøre om det gjør noe eller ei.... Aah, den blir nok litt tørrere og den kaken er virkelig saftig og god etter normal oppskrift! Hvordan fungerer FiberHusk? Har lest at det skal gjøre bakst saftigere, vil det funke i denne sammenhengen? Jeg ville nok tatt kesam og bittelitt olje. Ja, kanskje jeg burde prøve ut 50/50 første gang:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-289364 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 4. mai 2012 Del Skrevet 4. mai 2012 Aah, den blir nok litt tørrere og den kaken er virkelig saftig og god etter normal oppskrift! Hvordan fungerer FiberHusk? Har lest at det skal gjøre bakst saftigere, vil det funke i denne sammenhengen? Ja, kanskje jeg burde prøve ut 50/50 første gang:) Fiberhusk (physillium husk) er et fiber som blir geleaktig når vann tilføres. Den er med på i binde øvrige ingredienser, samt å gi både volum og saftighet til bakverket. Men det må selvfølgelig tilsettes litt vann eller en annen væskeholdig ingrediens for at den geleaktige effekten forekommer. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-289386 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 4. mai 2012 Forfatter Del Skrevet 4. mai 2012 Fiberhusk (physillium husk) er et fiber som blir geleaktig når vann tilføres. Den er med på i binde øvrige ingredienser, samt å gi både volum og saftighet til bakverket. Men det må selvfølgelig tilsettes litt vann eller en annen væskeholdig ingrediens for at den geleaktige effekten forekommer. Så om jeg tilsetter litt ekstra vann enn hva som er oppgitt kan Fiberhusken redde saftigheten uten å bruke olje? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-289418 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olaf G. Skrevet 4. mai 2012 Del Skrevet 4. mai 2012 Ikke nødvendigvis så mye som 50/50, men litt olje eller fett generelt har ofte hjulpet meg når kesamen har gjort ting litt tørt. MEvsME 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-289432 Del på andre sider Flere delingsvalg…
d33pz Skrevet 5. mai 2012 Del Skrevet 5. mai 2012 Så ved å bytte ut oljen med kesam så sparer man rundt 750kcal? Da er det jo nesten verdt det hvis man er på deff selvom den blir litt tørrere Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-290347 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 5. mai 2012 Del Skrevet 5. mai 2012 Så om jeg tilsetter litt ekstra vann enn hva som er oppgitt kan Fiberhusken redde saftigheten uten å bruke olje? Jeg pleier faktisk å ta litt vann eller melk oppi mager kesam, for å få den saftigere. Så ja, litt mager kesam, litt vann og litt fiberhusk kan nok være en god erstatning for oljen. Men ratioen kontra en desiliter er jeg noe usikker på, så her må du nesten eksperimentere litt selv Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-290420 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Karine Skrevet 5. mai 2012 Del Skrevet 5. mai 2012 Jeg vet ikke om dette er overførbart til denne kaken... men når jeg baker muffins og de skal ha 100g smør, bytter jeg ut halvparten med kesam. Det blir ikke tørt i det hele tatt. Vet om andre som byttet ut smør med eplemos, og er fornøyde med saftigheten. Det er nok bare å eksperimentere litt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-290479 Del på andre sider Flere delingsvalg…
linek86 Skrevet 5. mai 2012 Del Skrevet 5. mai 2012 Jeg har denne i skapet, kanskje det blir kake til dessert/kos i kveld da!! mmm... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-290482 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 5. mai 2012 Forfatter Del Skrevet 5. mai 2012 Så ved å bytte ut oljen med kesam så sparer man rundt 750kcal? Da er det jo nesten verdt det hvis man er på deff selvom den blir litt tørrere Stemmer! Dere skal få status i morgen:D OhMickey, Karine og Lily 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-290501 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 6. mai 2012 Forfatter Del Skrevet 6. mai 2012 Alriiight! Nå skal dere få dommen på kaken... den var GOD! Bedre enn originalen faktisk! Nydelig på smak og av alle ting SAFTIGERE:D Jeg er forelsket! Opprinnelig kake (ca. 1900 kcal): Kakemiks + 3 egg + 3 dl vann + 1 dl olje Min kake (ca. 1000 kcal): Kakemiks + 1 egg + 2 eggehviter + 3 dl vann + 100g mager kesam + 1 ts fiberhusk Glasur: 20g Chocorite proteinpulver + vann + 1 ts sukrinmelis EDIT: Tilsatt litt vann i kesamen slik at den fikk tilnærmet samme konsistens som olje. Bakte kaken i går kveld og satt den i kjøleskapet til i dag:) Velger å tro at det gjorde sin del. Thess, mikrotina, Thorkar og 14 andre 17 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-293334 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest noen123 Skrevet 7. mai 2012 Del Skrevet 7. mai 2012 måtte bare regne sammen litt næringsstoffer når jeg så dette, absolutt ikke verst! originalen: gir 76,5g protein – 103g karb – 127g fett og 1861 kcal din versjon gir: 80,5g protein – 108g karb – 16g fett og 898 kcal + glasur correct me if im wrong Admira, Lonepone og Dag 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-293995 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 7. mai 2012 Forfatter Del Skrevet 7. mai 2012 måtte bare regne sammen litt næringsstoffer når jeg så dette, absolutt ikke verst! originalen: gir 76,5g protein – 103g karb – 127g fett og 1861 kcal din versjon gir: 80,5g protein – 108g karb – 16g fett og 898 kcal + glasur correct me if im wrong Eey, nice! Jeg har ikke tatt meg tid til å finregne på det - så takk for det! Absolutt ikke verst, nei! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-294037 Del på andre sider Flere delingsvalg…
OhMickey Skrevet 7. mai 2012 Del Skrevet 7. mai 2012 Dagens kveldsmat kanskje MEvsME 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-294039 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ma. Skrevet 7. mai 2012 Del Skrevet 7. mai 2012 Seriøst?? Jeg SKAL lage!! 898kcal er jo ingenting.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8219-sjokoladekake-funksjonell-mat/#findComment-294047 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.