Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Er fint å se andre vegetarianere her og! Har selv en lakto-ovo-vegetarisk kosthold og sliter ikke med å få i meg nok proteiner, men jeg får nok god hjelp av proteinshakes. Det gjør det veldig mye enklere. Jeg blir så mett av måltidene mine uansett at å kunne innta noe flytende bare er bra. Etter jeg starta på en diett har jeg aldri vært så mett før. Ikke så hardt å holde den, da! ;) Mens hvis du sliter litt med metthetsfølelsen vil det være mindre gunstig, så da finnes det jo alternativer! Proteinbakst, havregrøt med proteinpulver osv. For tiden spiser jeg mest tofu, grønnsaker og litt ris men også diverse andre soyaprodukter som har høyt proteininnhold og lite karbs. :) Har du butikker i nærheten med godt utvalg av forskjellige soyaprodukter kommer du jo langt.

Er forøvrig enig med deg om at det optimale ville å vært veganer, men lakto-ovo passer meg og min situasjon best, og føler meg fornøyd med det.

Fortsetter under...

  • 2 uker senere...

Nå er det en stund siden du har postet dette innlegget ser jeg, går det bedre med sultfølelsen nå? Jeg spiser heller aldri kjøtt ( kun av etiske grunner), og har ingen problemer med å få i meg nok proteiner. Jeg spiser dog fisk, noe som gjør saken betraktelig mye enklere.

I perioder hvor jeg vil ned i vekt må jeg holde meg unna nøtter, rett og slett fordi det gir for lite metthetsfølelse i forhold til kalorimengde. Det er heller ikke så skrekkelig mye proteiner i nøtter. Du skal innta enorme mengder med kalorier for å komme opp i en anstendig mengde protein. Det er f.eks 21 gram protein i 100 g mandler, det vil si at for å få i deg 21 gram protein, må du innta 630 kcal, og det er ikke spesiellt gunstig på diett, hvis du ønsker å spise litt andre ting enn nøtter også:)

Så lenge jeg spiser godt med linser, bønner ,kikerter og store mengder (2-300 gram) grønnsaker til måltidene mine holder jeg meg god og mett lenge. Synes linser metter best. Quorn produkter(selges på meny), har lite kalorier og relativt mye protein, og smaker kjempegodt, og kan brukes som kjøtterstatter i det meste. De selger både quorn fileeter, quorn farse og "nuggets", og de metter veldig godt!

Frokosten din som du besktrev: "En banan, et halvt eple, go'dag frukt og usøtet soyamelk. Kanel på toppen. : ) Ofte spiser jeg omelett av to egg i stedet. Av og til juice ved siden av", er en type frokost som gjør meg skrubbsulten igjen veldig veldig fort. Til frokost pleier jeg å koke havregrøt på vann og blande det med proteinpulver (med god smak som karamell eller banan eller vanilje), så tar jeg tran ved siden av. Hvis du ikke vil ta tran fordi du ikke vil spise fisk, kan du også få i deg omega 3 gjennom Udo's choice eller linfrøolje. Dette holder meg mett lenge. Når det gjelder proteinpulver er det både økologiske og veganske produkter på markedet.

Knekkebrød, frukt, rosiner o.l trigger bare sultfølelsen min,og gjør at småspsiser i store mengder.

Ett eksempel på hva jeg spiser på en dag, hvor jeg er behagelig mett hele dagen:

Frokost: Havregrøt med 20 g proteinpulver med karamellsmak, og en teskje tran.

Lunsj. Tunfisksalat med kikerter og avocado.

Mellommåltid: Rugbrødsandwich med ost og paprika

Middag: vegetarburgere og ovnsbakte grønnsaker

Kvelds: proteinpannekake laget med eggehvitter, mandelmel(fettredusert),fiberhusk,proteinpulver og kjernemelk.Med sukkerfritt solbærsyltetøy og stekt i smør.

Dette er ca 1700 kcal, og 150 g protein, tunfisken kan du bytte ut med egg eller noen quorn fileeter f.eks.

Jeg har i hvertfall økt fint i styrke og muskelmasse de siste par måneder uten å spise kjøtt, og samtidig holdt meg god og mett, så det er fullt mulig:)

  • 1 måned senere...

Jeg er også vegetarianer og driver med styrketrening ( 2 økter i uka) og utholdenhetstrening ( 3 økter i uka) og sliter med å få i meg protein. Et tips er å spise quorn, eller soyafarse (kjøttdeig) som man kan finne i butikker, og som kan brukes til alt. Bor for tiden i københavn nå, og her finnes både "kyllingstrimler", "kjøttdeig", "pølser", "kyllingfillét" og "burgere" av soya. Synes bare man fort blir lei av å spise dette i lengden. (En av grunnene til at jeg er vegetarianer skal nevnes er at jeg rett og slett ikke kan like hverken konsistensen, lukten eller smaken av kjøtt).

Annonse

Nå er jeg ikke helt sikker på prisen hjemme i Norge, men her i danmark koster det alt mellom 20 - 60 kr (avhengoig av produkt), men en pose på 400 g kan jeg ha til 5 middager, og jo, konsistensen er jo en etterlikning av vanlig kjøtt (jeg har nylig vent meg til å spise quorn "kyllingfillét"

Og er ikke quorn fordømt dyrt? Fant det i en butikk her i Trondheim, og der var det fryktelig dyrt for å få i seg en skikkelig porsjon protein.

I Sverige koster det sånn ca halvparten eller litt billigere enn hva de selger det for på Meny og helsekostbutikken i hvert fall. Husker ikke hva de har på Helios eller Etikken. Hveteglutenmel som man kan lage seitan av koster jo 102 kr pr kilo eller noe på helsekosten også. Så ja, litt dyrt.

Letteste måten er jo bare å tenke på hvor du skal få inn proteinkilden i hvert måltid :thumbsup: Jeg spiser faktisk MER proteiner nå, enn da jeg spiste kjøtt. Dette er muligens fordi jeg trener ekstra mye (skole + fritid) at jeg rett og slett har et fokus på det.

Jeg trodde jeg kom til å slite da jeg ble veggis for rundt 1,5 år siden, men har aldri problemer med det faktisk. Somebody.no er en bra side for å få orden og kunnskap om hva du putter i deg, hjelper vertfall meg masse..

Quorn er ikke så dyrt synes jeg, en femtilapp for en pose farse for eksempel. Dette holder for meg til minst fire porsjoner. Så får man tenke at man sparer penger andre steder, som på tokilosposer med linser. ;)

Kjempefint med en veggistråd! Mange bra tips her, må prøve å finne disse soyaflokkene. Jeg er også veggis for de som ikke skjønte det, hehe. Spiser dog melk og egg, kjøper kun økologiske egg for å døyve samvittigheten en smule. Er helt enig med Msis over, har aldri spist så mye proteiner som nå, og heller ikke så mye god mat. Jeg har startet å logge mat på Mylog.no, tror det i en periode vil være veldig lærerikt å se svart på hvitt hva jeg faktisk får i meg.

  • 1 måned senere...

Flott å se andre vegetarianere som driver med styrketrening her:) Ser tråden er et par måneder gammel, men tenkte det var bedre å skrive her enn å starte en ny!? Jeg må innrømme jeg sliter litt med å få i meg nok proteiner. Målet er å få i meg 100 g til dagen og det er ganske krevende. Problemet er ikke at det ikke finnes ting å spise, men at jeg må spise veldig store mengder og syns ikke det er så veldig godt. Jeg er ovo-lakto, så kan spise egg og melk. Spiser kun økologiske egg, og melk liker jeg ikke (med mindre det er sjokomelk).

Det jeg spiser er blant annet:

Proteinpulver (1-2 scoops til dagen, gjerne blandet med melk = "sjokomelk")

Linser, kikerter og bønner. Godt, men må opp i store mengder for å få betydelig antall gram i meg.

Ost, spiser det på knekkebrød hver dag.

Quornprodukter og diverse vegetar"kjøtt". Liker best pølsene (smaker jo identisk med de vanlige, bare sunnere!), "kjøttdeigen" og de der som skal etterligne kylling.

Quinoa.

Egg. Liker det ikke så godt, men prøver få et par i meg annenhver dag. Blir stappmett av 2 egg, så klarer ikke mer.

Nutrilettbar. Er vel 18 g proteiner i en bar, så hjelper meg litt hvertfall.

Skyr, lite kcals og mye proteiner, genialt!

Skal starte med Cottage Cheese, men det ser fryktelig lite godt ut:p

Er vegetarianer av etiske årsaker og har vært det i 10 år uten å bli syk av det. Eneste "problemet" er at det er litt stress å få i seg nok proteiner etter jeg startet med litt mer seriøs styrketrening.

Tar mye tilskudd! Jern, Omega 3, "alt" av vitaminer osv.

Annonse

Jeg er vegetarianer av etiske, og fremfor alt miljømessige grunner.

Det etiske er greit nok, men det miljømessige?

Å velge grønnsaker framfor kjøtt utgjør så godt som ingenting i miljøregnskapet. Det hjelper lite at du reduserer CO2-utslippet ditt med 5% hvis du øker det med 300% ved å få tre barn :). Ett barn er én ekstra person som puster ut C02, flyr, kjører bil og forurenser på andre måter - maten blir piss i havet i forhold. Det mest miljøvennlige du kan gjøre er å ikke få barn.

Ikke at jeg kommer til å ta det med i beregningen når/hvis det blir aktuelt å reprodusere. Poenget er at man må se på det som faktisk betyr noe og ikke henge seg opp i detaljene, det samme gjelder miljøet, trening, kosthold og generelt alt annet i livet. Michael Jackson kan si så mye han vil om miljøet, men så lenge han har/hadde en fornøyelsespark i hagen så gidder ikke jeg å skifte til mer energiøkonomiske lyspærer.

Det er bare myndighetene og de store bedriftene som kan utgjøre en forskjell. Det hjelper en million ganger mer (og vel så det) at flyselskapene bytter til mer miljøvennlig drivstoff i ett år enn at du lever miljøvennlig hele livet. Ta deg en tur til Las Vegas så skjønner du at det ikke er du som er problemet :p.

1194269.jpg

Når det gjelder det etiske så respekterer jeg det, men en isbjørn hadde ikke nølt med å spise deg selv om selv om ikke du vil spise han. Og våre forfedre har jo spist kjøtt i millioner av år i tillegg til at de i dyreverdenen fortsatt spiser hverandre den dag i dag. Vi mennesker er jo også dyr, nærmere bestemt aper.

  • 4 uker senere...
Det etiske er greit nok, men det miljømessige?

Å velge grønnsaker framfor kjøtt utgjør så godt som ingenting i miljøregnskapet. Det hjelper lite at du reduserer CO2-utslippet ditt med 5% hvis du øker det med 300% ved å få tre barn :). Ett barn er én ekstra person som puster ut C02, flyr, kjører bil og forurenser på andre måter - maten blir piss i havet i forhold. Det mest miljøvennlige du kan gjøre er å ikke få barn.

Ikke at jeg kommer til å ta det med i beregningen når/hvis det blir aktuelt å reprodusere. Poenget er at man må se på det som faktisk betyr noe og ikke henge seg opp i detaljene, det samme gjelder miljøet, trening, kosthold og generelt alt annet i livet. Michael Jackson kan si så mye han vil om miljøet, men så lenge han har/hadde en fornøyelsespark i hagen så gidder ikke jeg å skifte til mer energiøkonomiske lyspærer.

Det er bare myndighetene og de store bedriftene som kan utgjøre en forskjell. Det hjelper en million ganger mer (og vel så det) at flyselskapene bytter til mer miljøvennlig drivstoff i ett år enn at du lever miljøvennlig hele livet. Ta deg en tur til Las Vegas så skjønner du at det ikke er du som er problemet :p.

Når det gjelder det etiske så respekterer jeg det, men en isbjørn hadde ikke nølt med å spise deg selv om selv om ikke du vil spise han. Og våre forfedre har jo spist kjøtt i millioner av år i tillegg til at de i dyreverdenen fortsatt spiser hverandre den dag i dag. Vi mennesker er jo også dyr, nærmere bestemt aper.

Jeg vil ikke ha på meg å være typen som messer om at folk skal kutte kjøttforbruket sitt, men jeg syns ærlig talt kommentaren din fortjener noen velveide motsvar.

Positive endringer her i verden kommer fra individets ønske om forbedring. Om man som enkeltperson utgjør en forskjell eller ikke i prosenter er i mine øyne ikke så viktig, som det signalet man sender. Og dess flere som ser signalet og tar et aktivt ståsted, dess større blir en evt. oppslutning og mulighetene for andre å gjøre de samme valgene. Hvis ikke folk hadde hatt personlig interesse innen miljøvern ville det aldri blitt noe press på myndighetene, som ikke ville lagt press på flyselskapene, som ikke ville lagt press på flyprodusentene, som dermed ikke ville laget bedre, mer miljøvennlige og økonomiske fly. Og ja, det er klart en enkeltperson aldri vil forbruke det samme som en fabrikk – men er det ikke nettopp for å fylle denne personens overforbruk fabrikkene er til? Supply and demand – er det et kjent begrep?

Videre tror jeg ikke noen vegetarianer ville nølt med å skyte en isbjørn i selvforsvar. Nå er det heller ikke vanlig at isbjørn angriper mennesker for å få seg mat, men fordi de føler seg truet i eget territorie – og skulle de nå først angripe og spise menneskekjøtt er det mer naturlig for isbjørnen som (som eneste bjørneart) lever av et rent animalsk kosthold. I motsetning til mennesket, hvor det er svært delte meninger blant forskere hvorvidt vi faktisk er skapt for å leve av kjøtt eller om det er noe vi har tatt til oss gjennom evolusjon. Og enda om vi var kjøttetere fra starten av tror jeg ikke det er mange av dagens samfunnsborgere som har kontakt med urinstinktene for å fange sin egen mat bevepnet med mer enn sitt eget visakort.

… og strengt talt er det ganske irrelevant sett i perspektiv at tilnærmet alt kjøttet som fråtses i blant oss siviliserte vestlige er oppfostret på gård. Jeg personlig har ikke noe imot at folk bruker kjøtt som mat, gitt at dyret har levd et fritt liv i naturen og man utnytter hele dyret til mat. Derimot syns jeg det er en vederstyggelighet med en industri hvor 100 kg korn blir til 10 kg kjøtt. Dette alene sier sitt om hvor særdeles lite bærekraftig det er å spise industrielt kjøtt – og at hvert enkeltmenneske som reduserer kjøttkonsumet sitt kan bidra med noe.

  • 3 uker senere...

Hei igjen! Kommer tilbake LENGE etterpå kan dere si.

Miljømessige grunner er et helt greit argument det, maten er ikke det eneste miljøbevisste valget jeg tar her i livet. Det blir en del av en pakke. Og om alle skal tenke at det de gjør ikke hjelper fordi så mange andre er verre, blir det lite endring i verden.

Det går bedre med metthetsfølelsen! Jeg spiser mer enn før, og har gått litt ned i vekt. :) Spiser mer grønnsaker til middagen, og fokuserer mer på å få i meg proteiner i de fleste måltider. Har akkurat begynt på en ny runde med styrketrening etter et opphold (sukk...), og føler jeg er på riktig vei. Godt å se flere vegetarianere her enn sist!

Så kult med flere styrketrenende veggiser:D er selv veggis og har vært det i rundt 12år. Sliter også på proteinfronten, men spiser en del mer melkeprodukter nå(spes. Kesam, melk og ost) og så fant jeg netopp ut at vegetarkjøttet inneholder mye soyaprotein(varierer en del fra type til type da) så nå kjører jeg til sverige og handler "kjøtt" for et par tusenlapper slik at jeg klarer meg ei god stund. I sverige har de jo stort utvalg og halv pris av norsk pris ca. Tenker også å gå til innkjøp av proteinpulver og bruke det i mat, sikkert lurt.

Selv er jeg ikke veggis av miljømessige grunner(kjører rundt i en bensinsluker så kan ikke skryte på meg å være såå miljøbevisst) men har alltid vært helhjertet dyrevenn og klarer ikke tanken på å spise dyr.. Alle rundt meg spiser kjøtt og jeg vil ikke prakke vegetarlivstil på noen. Bare synd det ikke er en luksusvare lenger, nå kastes det kjøtt i store lass..:/

"det er fem matvaregrupper som regnes som fullverdige proteinkilder, og det er kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter og soya. Så lenge noen av disse inngår i det daglige kostholdet, burde du ikke ha noe å bekymre deg for når det gjelder å dekke behovene kroppen har"

Fra artikkel: "pristest av 38 proteinkilder fra matbutikken"

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...