Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Tunfisk og gulrot omelett

2 egg

100 g tunfisk i vann

1 dæsj vann

1 medium gulrot

Vårløk

Champinong

Paprika

Tomat

Løk

Pepper

  • Visp egg og en dæsj vann sammen, bland så inn tunfisk, raspet gulrot og hakket vårløk. Ha til sist i ønsket mengde pepper.
  • Skjær cahmpinong, paprika, tomat og løk i skiver.
  • Stek omeletten, og ha grønnsakene lagvis på i starten av steketiden.

1428669-11-1342528712780.jpg1428669-11-1342528731488.jpg

1428669-11-1342528759888.jpg1428669-11-1342528784377.jpg

Servert med cherrytomater, agurk, sukkererter og sukkerfri ketchup.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

Fortsetter under...

Rosa torskeburger

2 porsjoner

300 g torskefilet, skinn og benfri

1 egg

1 ts fiberhusk

1/2 løk

1 chili

1/2 paprika

3-4 soltørkede tomater

Vårløk

Noen dråper fersk sitronsaft

pepper

  1. Skjær torskefileter i mindre biter, og finhakk de kjøkkenmaskin, evt. med stavmikser. Ha så fisken i en bolle, og bland inn 1 egg og fiberhusk.
  2. Skjær løk, chili, soltørket tomat, paprika og vårløk i mindre biter, før du finhakker dette i en kjøkkenmaskin (evt. stavmikser). Bland så inn med fisken.
  3. Ha på noen dråper med fersk sitronsafr, og pepper i ønsket mengde.
  4. Del i 4 like store burgere (ca. 75 g hver). Stek varsomt da de enkelt faller fra hverandre, det er derfor lettere å lage burgerene litt små.

1428669-9-1342810246671.jpg

Rosa, eller kanskje oransje, torskeburger er godt med frisk salat, mandelkaker og sukkerfri ketchup.

Mandelkaker med løk

2 egg

1 + 1/2 gul løk

3 dl hakkede mandler / mandelmel med skall

  1. Pisk eggehvitene og gulene sammen.
  2. Finhakk løk i en kjøkkenmaskin, bland så løken inn i eggene.
  3. Bland inn hakkede mandler/mandelmel, slik at det blir en jevn og fin masse.
  4. Stek så mandelkaker i ønsket størrelse.

post-10232-14440871846368_thumb.jpg

post-10232-14440871849371_thumb.jpg

Yoghurtmousse - kokos

4 porsjoner

2 beger dobbel 0% yoghurt, kokos

100 g skyr naturell

2 eggehviter

2 ss sukrinmelis

10 plater gelatin

1 dl vann

25 g kokosolje, extra virgin

  • Stivpisk eggehviter med sukrinmelis
  • Bland yoghurt og skyr sammen, vend så forsiktig inn i eggehvitene
  • Ha gelatinplatene i kaldt vann, og varm opp 1 dl vann. Rør så gelatinplatene ut i det varme vannet, pass på at det ikke når kokepunkt. Ha så i koksoljen, og la den smelte inn i det varme vannet før dette også vendes forsiktig inn i kremen.
  • Ha kremen i en form, og sett den i et kjøleskap i et par timer, slik at den stivner.
  • Server gjerne med ferske bær, eller litt mørk sjokolade.

1428669-11-1342904986853.jpg1428669-11-1342905006056.jpg

Minner mistenkelig om kremen som finnes inni kokosbollen. Kjempegod alene, kan tenkes at den er enda bedre med ferske bær, eller litt mørk sjokolade.

1428669-11-1342905046168.jpg1428669-11-1342905030949.jpg

Innhold per porsjon.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-1444087208232_thumb.jpg

post-10232-14440872085073_thumb.jpg

post-10232-14440872087805_thumb.jpg

post-10232-14440872088125_thumb.jpg

post-10232-14440872543032_thumb.jpg

Laksepakker med ovnsbakte rosmarin-poteter og tzaztiki

En klassiker som fortjener å hentes frem :) Lager seg selv i ovnen, mens du sjekker fitnessbloggen!

Ovnsbakte poteter med hakket hvitløk, friske urter (gjerne rosmarin el. timian) og litt olje.

Laksefileter i folie med sitronsaft, hvitløk, urter og krydder. For en twist, prøv soyasays, litt sweet chilisaus, hvitløk og litt sitron /lime-juice på laksen. Tro meg, det er kjempegodt!

Tzaztiki av matyoghurt el. kesam, med revet agurk, hvitløk, salt og pepper.

post-940-14440872088629_thumb.jpg

Shepherds pie med søtpoteter

Karbonadedeig i tomatsaus

Søtpotetmos

Ost

Karbonadedeig i tomatsaus

400 g karbonadedeig

Soltørkede tomater

Rødløk

Søt paprika

500 g hakkede tomater med chili

En dæsj matfløte

Hvitløkspepper, peppermix og paprikakrydder

  • Stek karbonadedeigen.
  • Skjær opp soltørkede tomater, rødløk og søtpaprika i middels store biter, og ha det på stekepannen med karbonadedeigen.
  • Tilsett de hakkede tomatene og en dæsj matfløte, og rør om.
  • Smak til med krydder og pepper.

Søtpotetmos

2 store søtpoteter

En dæasj matfløte

  • Vask og skrell søtpotetene, og skjær dem opp i skiver.
  • Kok søtpotetene så de blir myke og fine. sil så av vannet.
  • Mos søtpotetene med en stavmikser, og bland inn en dæsj matfløte.

Shepherds pie

  • Ha kjøttet i en ildfast form, og dekk toppen med søtpotetmos i et jevnt lag. Ha skivet eller raspet hvitost på toppen.
  • Stekes på 200 grader i ca 20 min, slik at osten blir gylden.
  • Serveres med fersk salat, og brød etter ønske.

1428669-9-1343052298389.jpg1428669-9-1343052319342.jpg

1428669-9-1343052342776.jpg

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440872537815_thumb.jpg

post-10232-1444087254008_thumb.jpg

post-10232-14440872541666_thumb.jpg

Ovnsbakt tortillasandwich med kylling, grønnsaker, HOTmangosauce og avokado-valnøttkrem

1 porsjon

1 kyllingfilet

1/2 fullkornstortilla

1 slice ost

1/2 champinong

1/2 tomat

Litt søtpaprika

Noen ringer med rødløk

HOT mango sauce (se oppskrift lenger nede)

Avokado-valnøttkrem (se oppskrift lengre nede)

  • Sett stekeovnen på 200 grader
  • Skjær kyllingen i store strimler, og brun den på en stekepanne
  • Skjær champinong, tomat, søtpaprika og rødløk i skiver/ringer
  • Ha den halve fullkornstortillaen i en ildfast form, legg så kyllingen utover halvparten av den halve tortillaen.
  • Legg grønnsakene lagvis over kyllingen og avslutt med ost.
  • Brett den andre halvparten av tortillaen over, og fest med en tannpirker eller lignende.
  • Stekes i ovnen i 15-20 min, avhengig av størrelsen på kyllingbitene.
  • Etter steketiden løfter du tortillasandwichen over på en tallerken, og tilsetter HOT mangosauce og avokado-valnøttkrem. Server med ekstra grønnsaker/salat og krydder etter ønske

1428669-11-1343328563856-n400.jpg1428669-12-1343328703898-n400.jpg

Messy meal- but oh, so good!

Avokado-valnøttkrem

1 avokado

1 håndfull valnøtter

1 god ss mager kesam

  • Del avokadoen i mindre biter, og ha alle tre ingrediensene i en kjøkkenmaskin/stavmikser med hakker. Kjør et par runder på full styrke, og sørg for at alle valnøttene knuses helt. Voila, så enkelt, så fort og så godt.

HOT mangosauce

1/2 mango, spisemoden

1 chili

2 ss mager kesam

  • Del opp mango og chili, og ha alle tre ingrediensene i en kjøkkenmaskin/stavmikser med hakker. Kjør noen runder og sørg for at chilien blandes godt inn... Voila! Like enkelt, fort og godt som avokado-valnøttkrem. Dersom du ønsker en mildere variant tilsettes med mager kesam, evt mindre chili.

1428669-12-1343329020265.jpg

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440873434219_thumb.jpg

post-10232-14440873437159_thumb.jpg

post-10232-14440873439612_thumb.jpg

Annonse

Lakseruller

1 rull

1/2 fullkornstortilla

50 g skivet røkelaks

Litt philadelphia smøreost

Litt avokado-valnøttkrem

Litt HOTmangosauce

1/4 rød paprika

  • Smør et tynt lag philadephia utover den halve fulkornstortillaen.
  • Ha så på en skive med røkelaks, og smør litt avokado-valnøttkrem over.
  • Ha på en ny skive med røkelaks, og smør HOTmangosauce over denne skiven.
  • Skjær paprikaen i lange biten, og legg dem fint på toppen.
  • Rull tortillaen forsiktig sammen, og fest den med en tannpirker, slik at den ikke åpner seg igjen.
  • Server gjerne med litt agurk, paprika, sukkererter eller andre ferske gjønnsaker.

1428669-7-1343576114882.jpg1428669-7-1343576137058.jpg

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

oppskrift på sausene finnes på bloggen! :)

post-10232-14440874004201_thumb.jpg

post-10232-14440874006707_thumb.jpg

Kyllingfahitas

post-599-14440874026039_thumb.jpg

Kyllingfilet skjæres i terninger og stekes med kebab-krydder. Rulles i en tortillalefse sammen med tomatpuré, tacosaus, mager kesam, cottage cheese, rødløk, agurk og salat. Kan kombineres med akkurat det du selv liker, slår aldri feil :D

Kyllingfahitas

[ATTACH=full]46964[/ATTACH]

Kyllingfilet skjæres i terninger og stekes med kebab-krydder. Rulles i en tortillalefse sammen med tomatpuré, tacosaus, mager kesam, cottage cheese, rødløk, agurk og salat. Kan kombineres med akkurat det du selv liker, slår aldri feil :D

Kebabkrydder?:barefoot:

Annonse

Bananlapper:

1 moden banan

1 egg

1,25 dl mel

0,5 dl melk

1 liten ts bakepulver

Alt blandes samme, la røren stå og svelle, stekes i panne med litt smør. Serveres her med CC og rørte bringebær.

Røren gir 5 lapper

post-12957-14440874253355_thumb.jpg

Sweet peanutcake

2 stk

2 eggehviter

1 ss sukrinmelis

30 g pb2 powder/peanøttmel

Sukrin til topping

6 usaltede peanøtter

  • Sett ovnen på 175 grader
  • Stivpisk så eggehviter og sukrinmelis
  • Vend forsiktig inn PB2 powder eller peanøttmel
  • Fordel i to små ildfaste former
  • Dryss litt sukrin på toppen, og ha til sist på 3 peanøtter på hver kake
  • Stekes på 175 grader i 25-30 min, på midterste rille

1428669-10-1343748503162.jpg1428669-10-1343748528677.jpg

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440874602005_thumb.jpg

post-10232-14440874602246_thumb.jpg

post-10232-14440874604914_thumb.jpg

Dagens middagstips:

Eksotisk kyllinggryte ala Bali. (y)

post-14548-14440874737901_thumb.jpg

Du trenger:

  • 2-4 kyllingfileter
  • 1/2 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts cocosa
  • 1 rød paprika
  • Curry paste (jeg bruker Aroy-D Red Curry Paste)
  • Karrikrydder
  • Salt og pepper
  • 1/2 hønsebuljong
  • Kokosmelk (mengde kommer an på om du bruker light eller vanlig - 1 boks light, men derimot 50-60 g fullfett)
  • Ananas
  • 1 eple
  • 1-2 ss Maisenna i ca 1 dl kaldt vann
  • En dæsj soyasaus

Jeg har også brukt gulrot flere ganger.

Slik gjør du:

  • Skjær kyllingfilet i små terninger og stek i en stekepanne.
  • Smelt kokosolje i en gryte. Tilsett ferdigoppkuttet løk, hvitløk, paprika, buljongterning, curry paste og krydder og la det surre.
  • Hell over kokosmelken og kok opp.
  • For å få gryten tjukk mikser du maisenna i litt kaldt vann og rister godt. Bland dette oppi gryten og la alt få et oppkok.
  • Kyllingfilet, eple og ananas hiver du oppi mot slutten.
  • La det hele koke til en kremet gryte.
  • Voila - ferdig!

    Server med ris og salat som tilbehør! :)

    post-14548-14440874739157_thumb.jpg

    post-14548-14440874740318_thumb.jpg

    http://supermerethe.blogg.no/

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...