Jump to content
Kaiman

Muskelbruk i hverdagen

Recommended Posts

Hva bruker du din styrke og teknikk til i hverdagen?

Får du bruk for den på jobb, til å hjelpe naboen, frivillighet inne idrett eller hjemme? Hva er ditt bidrag til samfunnet med hjelp av din styrke?

Det kom 30cm tung null-grader snø i natt, og jeg hjalp mine naboer og svigermor med å måke snø. Naboen kommenterer at jeg er sterk, og det er alltid godt å høre kompliment. Da begynte tankene. Det er jo så mye fokus(negativt) på folk som trener og en såkalt kroppsfiksering, at det burde komme fram mere av hva vår styrke brukes til.

Vær kreativ, og hvis frem det positive med nettopp din styrke.

Hva har du gjort, og hva ønsker du å gjøre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Skulle kaste en gammel tørketrommel her om dagen, så jeg bare stakk hendene inn i trommelen, løftet den opp og bar den til bilen. Til konas store begeistring. :sneaky:

Men det blir nok en stund til jeg klarer å gjøre det samme med en vaskemaskin. :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Jeg er ikke sterk, men sterkere enn jeg var før, og det gir seg utslag i form av bærer unger -med letthet- når det er behov, handleposer, ransler, bøker (og hyppig ommøblering av stuen, he he) osv, og jeg trenger ikke be om hjelp på samme måte som tidligere, er langt mer selvstendig nå. Det er kanskje ikke et bidrag til samfunnet, men det hjelper godt i heimen ihvertfall (y)

Når det er sagt så har jeg en sterk mann som har trent i mange år og han tar alle de tyngste løftene, både for meg, for naboen, for sine foreldre, mine foreldre og på jobben sin. Og det er vesens forskjell på det han løfter og det min far eller naboen løfter, så det er tydelig at treningen har stor betydning. Han hjelper venner og kollegaer med flytting, trehogst, kofferter, you name it! Han brakk hånden i høst, og da merket vi hvor mye han gjør! Alle disse tingene i hverdagen som en egentlig ikke tenker over ble nå store og uhåndterlige problemer som vi vanskelig kunne løse fordi jeg/ øvrige familiemedlemmer er ikke sterke nok! Ta båtene på land i høst f eks, bære ut jernpeisen som skulle skiftes, og ikke minst bære inn den nye betongpeisen, flytte varmtvannstanken, bære inn tv-en for onkelen, flytte ut hyller for søsteren, bære 11-åringen som hadde vrikket ankelen. Heldigvis for oss så er armen hans god igjen nå :roflmao: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingen lokk sitter for hardt! 

Pluss, hvis noen oppfører seg truende på byen,  er det også praktisk å kunne dytte de så de flyr 5 meter bakover før de lander på rumpa. Mine to siste konflikter har endt slik.

Nå er ikke jeg en sånn som leter etter konflikter på fylla, men hvis noen skriker deg opp i tryne å sprayer deg full av sikkel/spytt, så kan jeg godt gi dem et lite dytt.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bra tråd!

Bæring av møbler går definitivt lettere nå, spesielt etter at jeg begynte å fokusere mere på baseløft enn isolasjonsøvelser.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jobber på en sykehusavdeling med multimorbide pasienter hvor snittalderen sikkert er rundt 70-80. Godt over halvparten trenger hjelp i forflytning og det er mange tunge tak. Treningen har helt klart hjulpet på her, bruker mindre energi i stell enn det de fleste kollegene mine gjør, og har grunnet dette ikke hatt en eneste sykemelding på flere år i en 100% stilling.    Fin tråd forresten, viktig å sette pris på hvor godt kroppen fungerer i det daglige også. Det er vanligvis ikke før man får et handikap av noe slag en egentlig tenker over det:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er viktig å ikke glemme en annen gunstig effekt i den andre enden av skalaen. Hvis man trener styrke, så er man mindre utsatt for typiske belastningsskader ved en stillesittende jobb i rygg og nakke.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er platearbeider/sveiser og veldig greit å være småbøs når man reiser opp 3-4meter lange søyler (gjerne 140hup) uten kran (og lignende idiotarbeid), Ser absolutt alle kollegaene mine som er over 40 har ryggproblemer og gjerne ødelagte skuldre/hender/knær osv. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mye bra bevissthet her, fint å ta syn i andres hverdager og hva kroppen gjør til hjelp.

Vinner av Nobels minnepris i økonomi (1993) Robert Fogel hevder at bedre kosthold har vært svært viktig for økt produksjon i samfunnet i de siste århundre. Personer med godt kosthold har mer energi, større kroppsvekt, mer muskler, er mindre syke OG kan produsere mer!

Så klapp på skulderen til alle som har fokus på kosthold og trening!

werule.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...