Jump to content

frodo123

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

About frodo123

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dag 1 Tung overkropp Benkpress 5/3/1 (3-5min) T-bar 3-4 x 6-8 (2-3min) Weighted Pullups 3-4 x 3-5 (3-4min) Militærpress 5/3/1 (2-3 min) Rope Facepull 2 x 8 (2min) Weighted dips 3-4 x 3-5 (3-5min) Hammercurl 3 x 6-8 (2min) Dag 2 Tung underkropp Knebøy 5/3/1 eller Markløft (3-5min) Lunges 3 x 6-8 (2-3min) Utspark 3 x 6-8 (2-3min) Lårcurl 3 x 6-8 (2-3min) (mage) 2-3xmax Dag 3 Hvile Dag 4 rygg/skuldre (1-2min~) Chinups machine/pullups/chinups/nedtrekk overhånd 3 x 8-12 Sittende roing m alternativt grep 3 x 8-12 Kroc rows/maskin rows (én og én hånd) 2 x 12-15 Nedtrekk med smalt grep 2 x 12-15 Sittende/stående dumbbell/barbell skulderpress 3 x 8-12 omvendt flies 2 x 12-15 Facepulls 2 x 12-15 Sidehev variant 3 x 12-15 (evt. RPT= 8 reps 10-20sec rest, drop 50%, 8 reps(pause top)1min rest, repeat 2 times (3 total). Then 1 set with 8 reps (not paused)) Dag 5 Bein Front Squat/trap bar 3-4 x 8-10 (rest 2min~) Lunges 2-3 x 10-12 (rest 1,5min~) Leg Ext 2-3 x 10-15 (rest 1min) Leg curls (pause at the bottom) Hanging leg raises 3 x max (rest 1 min) Dag 6 Bryst/armer (1-2min~) Flat manualbenk 3 x 8-10 Skrå manualbenk/barbell 3 x 8-10 Brystpress maskin/pushups 3 x 12-15 Skrå kabelflyes 3 x 12-15 Preachercurls 3 x 10-12 Concentrationcurls 3 x 10-12 Decline skullcrushers 3 x 8-12 Pushdown variant 2 x 10-12 triceps ext 2 x 10-15 Dag 7 Hvile Har fått en noenlunde atletisk form på kroppen siden jeg begynte på dette programmet. Er egendefinert med mine favorittøvelser. 194 cm høy og 89~kg. Noen hurtige kommentarer til dette? Er noen dager overkill etc?
 2. Har en følelse av at Kimtony og trådstarter har lite og finne på. To troll, ferdig.
 3. Jeg er som regel klar etter 24 timer bortsett fra ved markløft, da trenger jeg et par dager minst.
 4. Jeg har ikke peiling selv, annet enn det jeg har opplevd/fått tips om. Vil tro, som du nevner, at det ville vært synlig om det var en avrivning av en eller annen art, ja. Og ikke minst hatt jævlig vondt. Vi får håpe at det er en alminnelig strekk. De er som regel helbredelige uten for mye hodebry En fagmann vil kunne fange opp skadeomfanget rimelig fort, så et par hundre kroner ville jeg påkostet en sjekk hvis smerten din fortsetter.
 5. Trist å høre. Din opplevelse høres mye verre ut enn min, men jeg fikk konstatert lyskestrekk av kiropraktoren min etter en knebøy-seanse. Hadde et langt opphold fra trening grunnet sydenferie og kjørte på med knebøy uten skikkelig dynamisk oppvarming/strekking, og da tirret jeg en underliggende lyskestrekk (kjente nemlig at noe ikke stemte da jeg spilte fotball noen uker før - så det var ikke noen automatikk i at det var knebøy alene som resulterte i strekken). Sta og dum som jeg var gikk jeg nesten ett år uten å gå til kiropraktor, tok fri fra beinøkter og hoppet over knebøy. Beinpress o.l gikk forholdsvis bra, men ikke helt smertefritt. Var ved knebøy jeg kjente det rive skikkelig, spesielt under parallell. Hos kiropraktoren fikk jeg trykkbølgebehandling på lysken fire ganger. Dette hjalp! Og han ba meg strekke/tøye og gjøre alternative øvelser til tradisjonell knebøy for så å prøve det gradvis for å kjenne om smerten vedvarte. Han tipset meg også om å gjøre Hipthrusts for å styrke sete-muskulaturen (jeg aktiverer rumpa og bakside lår mye bedre den dag i dag). Et annet tips jeg fikk av en Kjetil Larsen på forumet her var å kjenne om pectineus er svak eller sterk, og det gjøres ved adduksjonsøvelser med utrotert lår. Er den svak, styrk den. Er den sterk, strekk den. Du nevnte at det smalt da smerten din inntraff. Dette kan jo være noe annet enn strekk, f.eks en avrivning o.l. Med mindre noen andre på forumet kan gi deg råd, ville jeg gått til fysioterapeut/kiropraktor før ett år er gått Siden jeg ventet så lenge kalte han strekken min for kronisk. Jeg er heller ikke 100% smertefri, spesielt ikke når minusgradene er her. Før knebøy må jeg tøye/strekke godt, men kommer meg forbi parallell og er lykkelig for å kunne gjøre en av favorittøvelsene igjen.
 6. Hvis 2-splitt fungerer for deg, så er jo det fantastisk Fortsett med det da. Så kan man jo finne på noe nytt etterhvert. Det viktigste er vel at man faktisk gidder og løfte de forbanna vektene et par ganger i uka Gi det tid og vær dedikert på matinntaket, så forsvinner nok de valkene
 7. Jeg er på langt nær noen kostholdsrådgiver, bare sier det som er mest nærliggende - sunn mat (i moderate mengder, for mye av det gode kan jo også lagres som magefett) og vann . I mitt tilfelle slet jeg med å legge på meg. Kjørte en variant av Starting Strength og spiste alt jeg klarte. Men uviten som jeg var spiste jeg mye feil mat (helmelk, sukrede kornblandinger, altfor mye mandler osv) og det la seg som fett på magen . Etter det gikk kostholdet som en berg- og dalbane, men har fått bedre fatt på det nå. Anbefaler meal prep. Leste fort gjennom kommentarene her, og du har vel fått mange eksempler på program allerede
 8. Altså; ikke overtenk det med kosthold imo. Spis sunn mat (fisk, kylling, karbonadedeig, nøtter, frukt, grønnsaker), drikk vann og ligg unna sukker så vil vel de valkene gradvis bli mindre. Og som mange har foreslått; et fullkroppsprogram 3 ganger i uken. Det fungerte veldig bra for meg da jeg var helt fersk.
 9. @NoBro Takk for fyldig svar, fint å se ting i perspektiv og andre sine metoder! Vurderer å følge ditt første råd, og som programmet i all helhet oppfordrer til; å bytte mellom mark og knebøy. Eneste dilemmaet er at jeg ikke er så sterk i knebøy lenger, pga. en jævlig lyskestrekk som nå etter ett år har gitt seg. Lurer derfor på om kroppen tåler knebøy dagen etter markløft (ikke pga lysken, men tenker på at begge løftene er tøffe løft for kjernen). Er mange som fraråder det og sier at enten bør man gjøre det samme dag eller med minst 2 dager mellomrom. Kan jo også ta en dag fri mellom tungøktene. Nå "skriver jeg høyt", men det er vel dét forum er til Har ingen andre å prate styrketrening med i hverdagen.
 10. Takk for innspill, Broseidon! 5/3/1: Jeg løfter i markløft 140kg x 5/4/3 til vanlig. iflg. 5/31 skal jeg da løfte 90% av 1rm, som i følge en kalkulator blir 145 (har aldri prøvd 1rm) på uke 1 skal jeg da løfte % 65/75/85 av 145. som blir kg 94,25/108,75/123,25. Blir ikke dette som å ta et steg tilbake? Til vanlig ville jeg jo lagt på 2,5/5kg på 140 og jobbe meg opp mot 5 reps igjen. Edit: Men med tanke på at jeg er sår i korsryggen i dag og stod over dag2 med knebøy, er dette kanskje genialt hvis jeg kjører knebøy dagen etter markløft? Edit 2: hvis jeg kjører 5/3/1 periodisering - fortsetter jeg med hypertrofi med mark/knebøy? Antall sett/reps ville du tatt da?
 11. Jeg kjører PHAT, men vil ha både markløft og knebøy med. Gjort mark på dag 1 denne uka, men kjenner at jeg bør ha minst én fridag for å restituere korsryggen. Bør jeg, som programmet indikerer, alternere mellom knebøy og markløft på tung beindag? Eller har noen forslag til andre program hvor jeg vil trene 5 dager i uken, og muskelvekst/styrke er målet OG vil ha tunge mark og knebøy med. Kan kanskje kjøre tunge markøft på dag 2 også bytte ut speed reps med 3x3-5 knebøy på bein hypertrofi-dagen?
 12. Tusen takk. Men hvordan øker man? Skjønner ikke logikken. For man skal vel øke neste gang hvis man klarer 6 reps første sett. Blir det for å bruke ditt eksempel; 42,5kg x 6 / 52,5 x 6 osv.? Man vil jo alltid klare 6 reps på det første settet, helt til det stagnerer og man klarer feks 4 reps på andre settet. Jeg har f.eks. kjørt i markløft 110x6, 120x4, 130x2 og så droppe.
 13. Kan noen forklare meg hvordan droppsett type 1 og 2 fungerer i praksis, med X-size? Eksempelvis.
 14. Hatt nøyaktig det samme, haha. Gøy å se at det har skjedd deg også. Veldig ubehagelig, og fingrene blir så kalde og ømme. Gikk over etter overraskende nærmere en måned for meg.
×
×
 • Create New...