Jump to content
Proaz

Julemat

Recommended Posts

Fortsetter under...

Guest =xXx=

Kalkun. Svær føggel du døtter inn i ovnen. Så har du mat i mange dager i kombo med grønnsaker og salat;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Hjemmelaget LEVERPOSTEI:love:

Finnes (virkelig) ikke noe mer næringsrikt!

Har du en god oppskrift på det? Mamma lager også, men den er nok litt annerledes enn din :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Svoren fortjener forøvrig og bli nevnt separat fra ribba. Så viktig er den.

ellers

julepølse

innmatpølse

ribbe

svor, igjen

julestek

kalkun

hjemmelaga sylte

pinnekjøtt

Andre har 7 slag kaker, jeg har 7 slag sennep, i tilleg til kakene selvfølgelig.

Jeg leste forøvrig næringstett, ikke rik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokte sosisser som maules, dyppet litt i ketchup og sennep som kveldssnack

Dampet morrpølse med potetstappe med smør og gressløk

Potetball/komle dagenderpå delt i biter og stekt sammen med fleskepølse eller bacon

Riskrem <3

Fenalår pakket rundt små, litt harde og kjøleskapskalde kokte potet med skall (høres rart ut, men er himmelsk!)

Rømmegrøt/risengrynsgrøt med spekeskinke og fenalårsbiter oppi, og knust crønsjy flatbrød on top!

Sulten..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Svoren fortjener forøvrig og bli nevnt separat fra ribba. Så viktig er den.

ellers

julepølse

innmatpølse

ribbe

svor, igjen

julestek

kalkun

hjemmelaga sylte

pinnekjøtt

Andre har 7 slag kaker, jeg har 7 slag sennep, i tilleg til kakene selvfølgelig.

Jeg leste forøvrig næringstett, ikke rik.

Ååååå..... innmatpølse savner jeg, finnes ikke her jeg bor :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Heter det noe annet også evnt? Ikke hørt om innmatpølse før! Typ longemos/blodpølse?

Det er tradisjonsmat fra indre østland. Hovedsaklig Hedmark og Oppland. Består gjerne av lunger, hjerte, spekk, løk, div. krydder. Har ikke noe annet navn. Gilde fører det blant annet, men ofte bedre hos lokale slaktere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Namm :) Er så utrolig sterk motstander av trenden en ser i dag hvor alle bare skal ha indrefilet/reinskåret kjøtt osv. All den tid en snakker om bærekraftig matproduksjon og forvaltning av verdens matressurser så blir det for dumt når priveligerte, bortskjemte innbyggere i de vestlige landene har slike krav. Vi roper høyt om å skulle gi masse pengestøtte til "de fattige barna i Afrika" , mot pels, mot oppdrettslaks, mot GMO osv. Samtidig kaster vi 1/3 av all mat i Norge som fint kunne blitt spist, det ble landskatastrofe og nærmest fakkeltog mot MUK og vi krever nærmest dagsferske indrefileten av kyllinger i samtlige av landets butikker til enhver tid. Alt annet skal kastes. Blir for dumt! Har til gode å se en av de rosabloggerne som er så mot den horrible pelsindustrien slå et slag for mer bruk av hele dyret i matlaging (involler), begynne å spise insekter med med...

Sorry avsporing... Bare blir litt engasjert i akkurat den saken :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...