Jump to content

Jaffa86

Members
 • Content Count

  270
 • Joined

 • Last visited

About Jaffa86

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. liten boks makrell i tomat, helios knekkebrød og eple
 2. 3 knekkebrød, liten makrellboks, avocado og litt bringebær - og kaffi =)
 3. jeg kan kjenne meg igjen i problemstillingen din. mitt beste tips er, som andre nevner, se på hvor disse kaloriene kommer fra. jeg ligger også på ca 1800 kcal, har gått ned en del kg gjennom årene, og vet ca hva alt inneholder med tanke på kalorier. men dette med veldig appetitt har vært et problem, og særlig nå som det er de siste 5 kg som skal av. jeg har da måtte se på to ting: * spiser jeg nok med tanke på kcal? ? ligger på 1800-2000 kcal, litt avhengig av trening og aktivitet, så JA jeg spiser nok kcal. * blir jeg mett av disse 1800 kcal? nei, tydeligvis ikke...selv om det er NOK mat på papiret og i kcal. dette er jo frustrerende. for min del er viljestyrke oppskrytt, jeg må kjenne meg mett. så derfor har jeg måtte se på fordelingen av næringstoffer. jeg oppdaget at jeg på en typisk dag kunne ligge på 50 % protein, 30 % karbs og 20 % fett. da altså med protein som hovedkilde til energi- som ikke er så bra energi kilde på sikt. Ikke for min del i hvert fall. jeg la da om til 35% protein- 35% fett- 30 % karbs. vurderer å sette opp enda mer på fett. Jeg kunne kjenne en annen form for metthet allerede dag nr 1. Dette er jo selvfølgelig min subjektive opplevelse og erfaring, men vil råde deg til å se på fordelingen i kostholdet ditt. Du kan søke på IIFYM eller fleksibelt kosthold her på fitnessbloggen. det krever litt mer enn å bare telle kalorier men for min del er det verdt det, og man lærer å "se" det også etterhvert. mini tips til slutt: spis mat og ikke barer når du er hjemme. om du må ha barer i hus så bruk det til å ha i veska som nødmat lykke til =) =)
 4. lurer på en ting...og tenker kanskje dette er tråden å spør i når dere har spist mer enn dere hadde tenkt eller VET at dere spiser mer enn dagsbehovet. spiser dere da mindre dagen etter, eller er det bare tilbake til normalen??
 5. takk for utfyllende svar(y) da kan jeg prøver meg litt frem med fordelingen ut i fra den siste fordelingen =)
 6. hei hei Meg: Jente, 28 år, 170 cm, 76 kg Mål: ned til 70 kg om det skal tallfestes. Pleier ikke å veie meg, men vet hvilke endringer jeg å se i speilet. Trener: 4- 5 ganger i uken. 2 intervall (ca 45 min per.økt), stryke helkropp 2-3 ganger i uken, 1 langkjøring. jeg liker kardio og ønsker å fortsette med det. men merker jeg blir mer sulten på intervall dagene. Ifølge denne kalokulatoren, http://www.calculator.net/bmr-calculator.html?ctype=metric&cage=28&csex=f&cheightfeet=5&cheightinch=10&cpound=160&cheightmeter=170&ckg=75&x=65&y=9 Er min BMR: 1522 KCAL Mitt kaloribehov for å gå ned 05, kg i uka: 1880 kcal og da lagt inn med trening 4- 5 ganger i uken. Skjønner at dette bare er strimert, men har tidligrede fått målt bmr til steder mellom 1500-1600 kcal. Målet er nå å ligge på mellom 1800-2000 kcal, fremfor når jeg skal være veldig «flink», og ender opp på 1500 ich..og da self. Sprekker….s elv om jeg kjenner litt på at dette er en del mer enn jeg pleier, i hvert fall på fett...pleide å være rundt 20g... ...og frykten er atjeg skal gå opp....men jeg går jo ikke ned med det jeg har gjort til nå, siden jeg ikke klarer å holde det over lang nok tid. Jeg har prøvd meg frem i noen uker nå, ja det er kort tid, med makro fordeling, fremfor og bare se på kalorier, da jeg ender opp med veeeeldig lite fett, myyye protein,,, og lite karbs. Men kjenner meg mer stabil i humør, og veeeldig mindre sug på kvelden. My fitnesspal foreslår: Karb: 163 g- 35 % Prot: 163 g- 35 % Fett: 63 g- 30 % Burde jeg snu litt på dette for å komme nærmere 1 g fett og 2 g prot i appen…altså pr kg kropp,v.? Det nærmeste jeg kommer i appen er : Karb: 140 g- 30 % Prot: 165 g- 35 % Karb.:73 g - 35 % Setter stor pris på om noe kan kommer med litt tilbakemeldinger på dette? :)
 7. hjemmelaget knekkebrød med ketchup, avokado og egg. pluss et eple og en kopp kaffi.
 8. i dag blir det kyllingfile med hjemmelaget tomatsaus , squagettie og kikerter =)
 9. jeg er 28 =)..så tar utgangspunnkt i mine "nye tall". i går gikk det veldig fint. skulle jeg blir mer sulten har jeg enda kcal å gå på når makroene er fordelt =) dette kan bli bra =) hvordan har dine erfaringer hvert?
 10. ok, takk for svar =) var den jeg brukte også...så la det inn på nytt og lot det stå på atlete, fremfor å sette inn estimert fett %. da ble tallene nærmere dine...men ikke helt....som som jo er merkelig:huh: men men... fikk da helt andre tall: protein: 132 fett: 66 karbo: 175 Kcal: 1822, tenker mellom 1800-1900....
 11. hmm..så rart...har du en link til hvilken kalkulator du brukte? =)
 12. min vekt er 75 kg og 170 høy. ned ca 5 kg. trener 4 ganger i uka.,,, ja kan jo prøve å holde meg til 1900 uansett, og heller fylle på litt mer om jeg blir sulten...det jeg blir litt i tvil om er om jeg burde fylle på med protein, karbo eller fett i hovedsak...eller er det ikke så nøye...?
 13. Tenke jeg skulle kjenne hvordan kroppen min reagere på denne formen for spising. har ofte problem med at jeg ligger høyt på proteinene. i følge IIFYM kalkulatoren skal jeg ligge på: 265 karbs 97 protein 48 fett dette skal da bli 1892 kcal har lagt dette inn i myfitnesspal så godt det lar seg gjøre. og så da noen justeringer som kan gjøres. det jeg lurer på er hva jeg gjør med de kaloriene jeg trener bort. nå som dagsmenyen er satt til 1900 kcal, la oss si jeg trener bort 500 kcal, og legger dette inn i appen, så enders ikke makro fordelingen, men kaloriene ender jo opp på 1500...av erfaring da blir jeg sulten, om ikke i dag...så på dag 3 hva kan være en lur strategi.... målet er vektnedgang. takk for svar og tips =)
 14. speltlompe med egg kesam med elple og kanel kaffi med melk =)
×
×
 • Create New...