02-snapper Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Skrevet 7. mars 2013 satser forresten på denne: www.hvalbiff.no "chili con whale" sammen med ovnstekte potetbåter tipper jeg det blir digG!!! =) Asta 1 Siter
Afterall Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 "I dag foregår den norske fangsten med bruk av en eksploderende harpungranat. Den eksploderende harpunen kan forårsake massive indre skader og blodtap uten at hvalen dør umiddelbart. En ekstra harpun eller et gevær brukes som en sekundær avlivningsmetode. Det kan ta fra flere minutter og i noen tilfeller over en time med lidelser før dyret til slutt dør. Harpuneringen av hval er kritisert av veterinærer og biologer over hele verden og har vakt motstand verden over." "De siste årene har ikke alle dyrene i kvoten blitt tatt; i 2008 ble eksempelvis 534 av 1052 dyr tatt livet av i løpet av fangstsesongen." Sier vel litt om bestanden når det kun blir 'fisket' halve kvoten... Det er vel neppe av valg at industrien har unnlatt å ta den andre halvparten. Norsk hvalfangst | hvalfangst.info Siter
TeeraH Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Hvalkjøtt! Det er ordentlig mat. xxxxx, Afterall og Mons 3 Siter
Afterall Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Sånn, nå er jeg ferdig med å kuppe middagstråden din... beklager Tilla7 1 Siter
xxxxx Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Sånn, nå er jeg ferdig med å kuppe middagstråden din... beklager Seriøst.....? Grin en annen plass.. Hvis man skal velge mat etter hva som behandles best, så kan man jo ikke epise en dritt. oslove, Olaf G. og M. M 3 Siter
Afterall Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Seriøst.....? Grin en annen plass.. Hvis man skal velge mat etter hva som behandles best, så kan man jo ikke epise en dritt. Personlig synes jeg det i det minste går an å forsøke å begrense unødvendig lidelse. Jeg er ikke veganer, men prøver å være litt bevisst i forhold til hvilke animalske produkter jeg velger å kjøpe. Siter
123abc1 Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Skjer hvalkjøttet i skiver og bruk en kjøtthammer til å flate ut stykkene. Trenger ikke marinade ,men mor bruker å marinere dem i 1 døgn. Kommer langt med salt/pepper. Hiv den på grillen om du har en stående Bruker å lage det med potetmos + soppstuing / potetsalat + salat. Siter
DukeNukem Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 OG, OG HVALKJØTT! DET ER MAT!!! Luvstruck og oslove 2 Siter
Oddis Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Personlig synes jeg det i det minste går an å forsøke å begrense unødvendig lidelse. Jeg er ikke veganer, men prøver å være litt bevisst i forhold til hvilke animalske produkter jeg velger å kjøpe. Kan være enig i det, men er det værre at en hval lider i et par minutter til en time etter et fritt liv i havet enn at oppdrettslaks står tett i tett i merder hele livet? De fleste ville dyr lir en smertefull død om de dør naturlig. Selvsagt skal en prøve å gjøre det så skånsomt som mulig, men det er ikke like lett å drepe en hval på kort tid som mindre dyr. xxxxx 1 Siter
silofor Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Spiste sashimi av hvalkjøtt på Sabi Sushi i pedersgata, det var meget godt^^,. 02-snapper 1 Siter
Gjest Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 OG, OG HVALKJØTT! DET ER MAT!!! Ler så jeg griner!! Herregud den var bra!!! Siter
Oddis Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Ler så jeg griner!! Herregud den var bra!!! De debattprogrammene til Lønning og Staff er noe av det beste som har vært på TV. Debattprogrammer har aldri blitt det samme igjen etter. Rakker 1 Siter
Dibbler Skrevet 8. mars 2013 Skrevet 8. mars 2013 Synes å huske at det er godt, men prøver selv å ikke støtte opp om hvalfangst-industrien Jeg prøver bevisst å støtte opp under hvalfangst-industrien! *lengre svar klippet fordi nå skal frokosten ned!* Matsb og 02-snapper 2 Siter
Matsb Skrevet 11. mars 2013 Skrevet 11. mars 2013 mormor pleier å lage en blanding av hvetemel, salt og svart pepper som hun ruller hvalbiffene i før hun steker de.. i ganske små stykker. det blir helt latterlig mørt... o-o Thats correct, "eneste" måten å steke hvalkjøtt på. Og stek det kjeeempekort. Hval-sashimi ! Og ALLTID husk å romtemperer kjøttet i 45-60minutter før det stekes, så det ikke blir godt stekt utpå og kaldt inni. Ellers kan du starte på samme måte, altså med mel, salt og pepper, små stykker (men kuber istede for biffer) brun dem og lag hvalgryte med gulrøtter, kålrot, løk og hvitløk, matfløte/rømme etter smak/ønsket mengde kcal. xxxxx 1 Siter
xxxxx Skrevet 11. mars 2013 Skrevet 11. mars 2013 Thats correct, "eneste" måten å steke hvalkjøtt på. Og stek det kjeeempekort. Hval-sashimi ! Og ALLTID husk å romtemperer kjøttet i 45-60minutter før det stekes, så det ikke blir godt stekt utpå og kaldt inni. Ellers kan du starte på samme måte, altså med mel, salt og pepper, små stykker (men kuber istede for biffer) brun dem og lag hvalgryte med gulrøtter, kålrot, løk og hvitløk, matfløte/rømme etter smak/ønsket mengde kcal. Sikle Siter
Raptorial Skrevet 11. mars 2013 Skrevet 11. mars 2013 Håper på noen gode forslag - jeg gleder meg til å smake hval!! Vil si jeg er spent nå. Hvordan blei resultatet? Siter
Oddis Skrevet 11. mars 2013 Skrevet 11. mars 2013 Og stek det kjeeempekort. Hval-sashimi ! Og ALLTID husk å romtemperer kjøttet i 45-60minutter før det stekes, så det ikke blir godt stekt utpå og kaldt inni. Hmm, jeg pleier ha steke det fra kjøleskapstemperatur om jeg vil ha det som sashimi for å unngå at det bli varmt i inni. Sashimi skal jo være rått, men akkurat på hval kan det være greit å brune det på utsiden. Siter
Matsb Skrevet 11. mars 2013 Skrevet 11. mars 2013 Om du lynsteker det kalles det tataki. Men ja, sashimi bør og lunkes i romtemperatur en stund før konsumering (sett at du har bra råvarer) da smaken kommer bedre frem rundt 20g, dog, bør ikke oppbevares ved denne temperaturen mer enn høyst nødvendig da pga. bakterievekst. Siter
02-snapper Skrevet 12. mars 2013 Forfatter Skrevet 12. mars 2013 Vil si jeg er spent nå. Hvordan blei resultatet? det ble en wok, og jeg tok bilde også! Men det så så vanvittig lite delikat ut at jeg ikke ville poste bildene.. Men god - det ble det!!! Hval, løk, sopp, squash, brokkoli+ grove pitabrød =) (fordi vi glemte å kjøpe potet) Raptorial 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.