Gå til innhold

Er Mc Donalds burger bedre/billigere enn kylling fra butikken?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Har ikke roen nok til å brette langt ut om dette, men søk opp mailard-reaksjonen. Du har nok helt korrekt at det er Gilde de bruker, men det er irrelevant da det er behandlingen av det som har noe å si. Hvordan det stekes, mørnes, behandles osv som tøyser med aminosyrene som igjen hemmer proteinkvaliteten.

Nei. Proteinene i en burger hos mcdonalds er ikke like bra grunnet behandlingen.

Hva slags behandling er det Gilde gjør per McDs ordre som fører til et dårligere produkt da?

Har ikke roen nok til å brette langt ut om dette, men søk opp mailard-reaksjonen. Du har nok helt korrekt at det er Gilde de bruker, men det er irrelevant da det er behandlingen av det som har noe å si. Hvordan det stekes, mørnes, behandles osv som tøyser med aminosyrene som igjen hemmer proteinkvaliteten.

Tolket jeg det riktig når jeg forstår det slik at du blander inn maillard-reaksjonene for å forklare hvorfor McDburgere er crappy?

Eller er jeg bare teit?

Nei. Proteinene i en burger hos mcdonalds er ikke like bra grunnet behandlingen.

Har ikke roen nok til å brette langt ut om dette, men søk opp mailard-reaksjonen. Du har nok helt korrekt at det er Gilde de bruker, men det er irrelevant da det er behandlingen av det som har noe å si. Hvordan det stekes, mørnes, behandles osv som tøyser med aminosyrene som igjen hemmer proteinkvaliteten.

Biochem; not even once.

Nei, jeg blander inn maillard-reaksjonen for å forklare at mcd burgere ikke inneholder like bra protein som andre ting. Samt en haug med andre variabler. Som sagt tidligere så har jeg ikke god nok peiling på det til å brette ut om det.

Annonse

Om du er uenig så er du velkommen til å si hvorfor.

Å ha fitnessbloggen oppe mens man egentlig skal lese på et fag; ikke en bra idé. Nå som det er sagt så vil ikke denatureringen ha noe å si for aminosyreprofilen i henhold til hvordan det tas opp. Ettersom jeg ikke har noe kilder på det uten om Lehninger sin biokjemibok som befinner seg i hyllen blir det litt vanskelig å støtte opp mine påstand. Så derfor gir jeg deg denne linken så kan du lese en likende sak selv:

Kan man spise råe egg? - Fitnessbloggen

Nå som det er sagt vil ikke McD burgere innehold like stort kjøttandel som det man finner i butikken, og dermed vil du nok få mindre proteiner og mer fett fra McD. Utenom det(og pris som det tidligere ble nevnt) så ser jeg virkelig ingen grunn til å tro at dine påstander stemmer.

Nei, jeg blander inn maillard-reaksjonen for å forklare at mcd burgere ikke inneholder like bra protein som andre ting. Samt en haug med andre variabler. Som sagt tidligere så har jeg ikke god nok peiling på det til å brette ut om det.

Hvis du mener at maillardreaksjonen fører til at McDburgern ikke inneholder like bra proteiner som "andre ting"; da må du nesten også mene at alt annet av ting vi kan steke eller grille, hvor det og kan forekomme ikke-enzymatiske bruningsreaksjoner,(stekt brød, fiskepinner, champagne, pommes frittes, osv) heller ikke inneholder like bra proteiner som....andre ting og?

Maillardreaksjonene er ikke eksklusive for amerikansk fastfood, men det er nå en stor grunn til at fastfood har blitt så populært.

Bruningsreaksjoner har ingenting å si for kvaliteten på proteinene i maten. De består av det samme ,fra kua slaktes til den blir til burger og lapskaus,helt til de brytes ned til aminosyrer av kroppen. Det eneste man burde være forsiktig med er å ikke svart-sot-svi maten,pga produksjon av akrylamid og nitrosaminer, to stoffer som begge kan være kreftfremkallende.

Det er flere grunner til at man burde unngå å la McDonalds bli en for stor del av maten du vanligvis spiser,men at de steker burgerne sine har ingenting med den saken å gjøre.

PS; Det er personen som kommer med en påstand(I dette tilfelle du; "McD-burgere is bad for you, mmmmkay?". som har i oppgave å bevise påstanden din ovenfor oss som kanskje ikke er helt overbevist enda. Det er ikke vår jobb å motbevise de påstandene du kommer med.

Det dannes lysin som gir dårligere proteinkvalitet. Ved lagring av kjøtt vil enzymer løse opp bindevevet (noe som gjør det lettere å tygge. For høy varme + olje (mcd bruker ofte samme frityrolje om og om igjen), dette kan føre til denaturing av aminosyrene som gjør at enzymene enten ikke kjenner dem igjen eller at strukturen rett og slett har blitt ødelagt.

Edit: Kilde - http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=335171&st=45560&p=19774679&#entry19774679 - Postene til "Dukien".

Sier heller ikke at det er bad for you, mkaaaay? Eller, fast food er ikke akkurat medisin for kroppen sånn uansett, men sier ikke at det er mye verre enn annet.

Vegard Lysne. GTFIH now.

Det dannes lysin som gir dårligere proteinkvalitet. Ved lagring av kjøtt vil enzymer løse opp bindevevet (noe som gjør det lettere å tygge. For høy varme + olje (mcd bruker ofte samme frityrolje om og om igjen), dette kan føre til denaturing av aminosyrene som gjør at enzymene enten ikke kjenner dem igjen eller at strukturen rett og slett har blitt ødelagt.

Edit: Kilde - http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=335171&st=45560&p=19774679&#entry19774679 - Postene til "Dukien".

Sier heller ikke at det er bad for you, mkaaaay? Eller, fast food er ikke akkurat medisin for kroppen sånn uansett, men sier ikke at det er mye verre enn annet.

Jeg vet ikke om du troller nå? Lenket du virkelig til en diskusjonstråd hvor han "opplyste" referer til en ungdomsskolebok?

Jeg har hørt om denaturering via varme av proteinstrukter, men av AS? Så vidt jeg vet er det kun enzymer og veldig sterk varme(altså ikke noe en vanlig person har tilrådighet) for å få dette til.

2. Er dette ikke bakterier som frigjør enzymer som fører til at den ødelegges?

Det dannes lysin som gir dårligere proteinkvalitet.

Hvordan gir lysin dårligere proteinkvalitet? Lysin er en essensiell aminosyre.

Denaturering har ikke noe å si på proteinkvaliteten, siden aminosyrene er de samme. Det som derimot KAN være negativt, er reaksjoner med protein + karbohydrat + varme, der det kan dannes enkelte uheldige stoffer. Som Aurelius nevner, så kan det også dannes nitrosaminer (akrylamid dannes hovedsakelig når man varmebehandler stivelse, ikke protein).

Nå ser jeg ingen grunn til at hamburgerkjøtt fra McDonalds skal være noe dårligere enn hamburgerkjøtt fra andre steder. Selvfølgelig vil du få en bedre burger ved å lage den selv fra karbonadedeig og egg, men det blir litt utenfor diskusjonen.

Men til trådstarter: Nei, det er ikke en billig kilde til protein :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...