Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg pleier å spise grønnsaker som snacks. Da spiser jeg de rå, og favorittene er gulrot, brokkoli, blomkål, sukkererter, fryste erter, cherrytomater (selvom det egentlig defineres som en frukt), agurk (med sukrin), stangselleri, reddik, paprika, kålrot. (og sikkert fler). Friske grønnsaker smaker jo så fantastisk og naturlig godt.

En dip kan enkelt lages med mager kesam chili, hvitløk, forskjellige urter eller favorittkrydrene.

Annonse

SomTam

2 store eller 3 mellomstore gulrøtter. raspet.

I/2 hvitløk (4 fedd, eller så mye du selv ømsker)

1 tomat, slicet.

1/2 lime, skviset.

3 til 8 chilli (alt etter som hvor sterkt du vil ha det)

1 spiseskje sukker

1 teskje MSG (smaksforsterker, kjøpes på asiamat-foretninger)

3 spiseskjeer fiskesaus (kjøpes på asiamat-foretninger)

2 til 4 spiseskjeer peanøtter, støtes i morter først. Chuncky size bits.

Alt lages i en morter - helst.

Begynn med hviløk og mort sammen med chilli.

Ha oppi gulrot-rasp og stamp sammen slik at chilli og hvitløk blander seg godt inn.

Skvis lime, ha i fiskesaus, sukker, MSG - bland godt.

Ha i tomat båter/skiver og støt sammen. (Skal ikke knuses fullstendig, bare få saften til å sette litt smak og gi lsødme)

Server i en bolle/skål og strø peanøttene over.

:)

Liker du HOT thaimat, så er dette en sikker vinner! Thaiene har utallige varianter over denne salaten. Med fermentert fisk, for eksempel - svært krevende smak, for å si det slik. Andre med tørkede reker eller knust krabbe. Selv liker jeg best denne enkle versjonen. Får du litt dreis på det, så vil du få mange stjerner i boken om du lager og serverer noen thailandske venner denne retten.

:)

SomTam

2 store eller 3 mellomstore gulrøtter. raspet.

I/2 hvitløk (4 fedd, eller så mye du selv ømsker)

1 tomat, slicet.

1/2 lime, skviset.

3 til 8 chilli (alt etter som hvor sterkt du vil ha det)

1 spiseskje sukker

1 teskje MSG (smaksforsterker, kjøpes på asiamat-foretninger)

3 spiseskjeer fiskesaus (kjøpes på asiamat-foretninger)

2 til 4 spiseskjeer peanøtter, støtes i morter først. Chuncky size bits.

Alt lages i en morter - helst.

Begynn med hviløk og mort sammen med chilli.

Ha oppi gulrot-rasp og stamp sammen slik at chilli og hvitløk blander seg godt inn.

Skvis lime, ha i fiskesaus, sukker, MSG - bland godt.

Ha i tomat båter/skiver og støt sammen. (Skal ikke knuses fullstendig, bare få saften til å sette litt smak og gi lsødme)

Server i en bolle/skål og strø peanøttene over.

:)

Liker du HOT thaimat, så er dette en sikker vinner! Thaiene har utallige varianter over denne salaten. Med fermentert fisk, for eksempel - svært krevende smak, for å si det slik. Andre med tørkede reker eller knust krabbe. Selv liker jeg best denne enkle versjonen. Får du litt dreis på det, så vil du få mange stjerner i boken om du lager og serverer noen thailandske venner denne retten.

:)

OMG- 3-8(!!!!) chili ;) yum!! Elsker thaimat, og bestiller alltid HOT, nesten slik at jeg får svetteperler på nesen ;) hahaha... Takk for oppskrift, skal prøves :)

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...