Forsvarsdama5.0 Skrevet 16. mai 2012 Skrevet 16. mai 2012 Forslag til å tilbrede 900g frossen brokkoli? Helst uten å tilsette noe særlig annet enn krydder. Er litt lei av vanlig damping. Ovnsbake, steke? Siter
eelise Skrevet 16. mai 2012 Skrevet 16. mai 2012 Forslag til å tilbrede 900g frossen brokkoli? Helst uten å tilsette noe særlig annet enn krydder. Er litt lei av vanlig damping. koke det først, så mose det med stavmikser og tilsette litt cc/kesam og mose til det blir en jevn blanding! Om du ikke vil tilsette cc/kesam så kan du bare mose det godt det også! Siter
bunnfall Skrevet 16. mai 2012 Skrevet 16. mai 2012 Fin tråd! Dette synes jeg er godt: sleng sopp, søtpotet, sjalottløk, noen fedd hvitløk, gulrot, squash, alle grønnsakene du liker egentlig (men jeg synes løken, hvitløken, søtpoteten og soppen er essensielle ), i en ildfast form. Krydre litt. For heftige måltid, ha litt fetaost på toppen også. Namnam! Steik på ca 175-200 grader til de er ferdige. Morello 1 Siter
Krie Skrevet 18. mai 2012 Skrevet 18. mai 2012 Squash som "pasta" funker som bare juling (skjære strimler med ostehøvel:thumbsup: ). Ellers er det bolognesesaus på tallerken, og der passer det jo ypperlig å putte inn masse grønnsaker også, sammen med karbonadedeigen (i dag hadde jeg gulrot, løk, hvitløk, stangselleri, sopp). BirtheV 1 Siter
IdaEriksen Skrevet 18. mai 2012 Skrevet 18. mai 2012 Vi la grønnsaksspyd på grillen i dag, sunt og godt! Det ble squash, sjampinjong, paprika og løk på oss i dag, og en digg grønn salat med avokado i tillegg, i tilfelle det ikke ble nok grønnsaker Siter
Gjest Skrevet 18. mai 2012 Skrevet 18. mai 2012 Squash som "pasta" funker som bare juling (skjære strimler med ostehøvel:thumbsup: ). Ellers er det bolognesesaus på tallerken, og der passer det jo ypperlig å putte inn masse grønnsaker også, sammen med karbonadedeigen (i dag hadde jeg gulrot, løk, hvitløk, stangselleri, sopp).[ATTACH=full]31362[/ATTACH] Mmm, det så godt ut:) Hvordan tilbereder du squashen når du lager pasta av den, koker eller steker? Siter
Krie Skrevet 18. mai 2012 Skrevet 18. mai 2012 Mmm, det så godt ut:) Hvordan tilbereder du squashen når du lager pasta av den, koker eller steker? Veldig enkelt; kokte i ca 2 minutter:) Går sikkert fint an å steke også Siter
Gjest Skrevet 18. mai 2012 Skrevet 18. mai 2012 Veldig enkelt; kokte i ca 2 minutter:) Går sikkert fint an å steke også Skal testes ut:thumbsup: Siter
wheysted Skrevet 18. mai 2012 Skrevet 18. mai 2012 Dere som damper, hva bruker dere? Egen dampovn eller sånn dampgreie du kan ha inni mikro eller? Dampkoker? Siter
Flakkis Skrevet 18. mai 2012 Skrevet 18. mai 2012 -Enchiladas med grønnsaksfyll istedet for kjøtt! Grovhakket løk og gulrot(revet eller i terninger) freses raskt i panna. Tilsett en boks bønner og tacokrydder eller lignende. Ha i grønn paprika og mais, ev andre grønnsaker etter ønske. Fyll i wraps som rulles sammen, sleng dem i ei form med litt tomatsaus, ost og krydder over, gratiner i ovnen til osten har smeltet (200 grader i 15-20 min). Server med salat. - Tilbehør til sommerskinke, juleskinke eller lignende: Broccolitopper, eplebåter og rødløk i båter surres litt i panna, ha over litt honning, salt, pepper og rosmarin. Kan også ha potetmos eller annen grønnsaksmos i tillegg. -Tilbehør til mye rart: Purreløk i skiver, paprika og sopp. La dem kose seg i panna litt, krydre etter ønske og behag. -Fløtegratinerte grønnsaker: Bruk det du liker av grønnsaker, i jevnstore biter. Er selv glad i gulrot, rødløk, brokkoli etc. Ha grønnsakene i ei ildfast form, hell over matfløte eller melk tilsatt knust hvitløk, salt og pepper. Gratiner i ovnen til grønnsakene er møre. -Grønnsaker i form: Litt samme som over, ta det du liker av grønnsaker i ei ildfast form: potetbåter, rødløk/annen løk, paprika, tomatbåter, gulrot etc. Bland litt olje, salt, pepper, hvitløk og annet digg krydder, og pensle grønnsakene med blandingen. Stekes på 170-180 grader i 30-40 min, grønnsakene skal få litt farge. Synes vanligvis ikke tomater er så digg, men ovnsbakt...kan ikke sammenlignes! Mink 1 Siter
timich Skrevet 20. mai 2012 Skrevet 20. mai 2012 Sellerirot og aubergine er genialt å fløtegratinere. Skjærer i tynne skiver og gratinerer akkurat som med poteter (fløte, hvitløk, ost på toppen). Beste bifftilbehøret:thumbsup: Siter
Gjest .... Skrevet 20. mai 2012 Skrevet 20. mai 2012 RATATOUILLE! Super enkelt og drit godt:D Finner oppskrift over alt. Siter
Kristin Charm Skrevet 20. mai 2012 Skrevet 20. mai 2012 Lagde mos av persillerot i dag! Det var faktisk kjempegodt! Tilsatte bittelitt stevia og en god del hvitløk Siter
Lars85 Skrevet 20. mai 2012 Skrevet 20. mai 2012 brukt den her på pizza, bare med ferske tomater i stedet for hermetiske.. Stavmikser er fiint:) Hjemmelaget tomatsaus – matprat.no Siter
Lars85 Skrevet 20. mai 2012 Skrevet 20. mai 2012 og trikset for og unngå vassne, slappe, smakløse grønnsaker uten konsistens er og ikke koke de ihjel.. Bruk strikkepinne/gaffel/kniv! Det er VIKTIG! faktisk.. Bente 1 Siter
Karine Skrevet 21. mai 2012 Skrevet 21. mai 2012 Rotmos er kjempegodt til ovnsbakt laks, kylling, tja det meste Jeg bruker det jeg har i hus, men blir ofte potet, gulrot, kålrot, sellerirot, brokkolistilk, blomkålstilk, søtpotet, pastinakk... Koker i saltet vann, heller av og moser med stavmikser - med en liten dært smør. Titanium og Kristin Charm 2 Siter
Shenjing Skrevet 23. mai 2012 Skrevet 23. mai 2012 Ristede kikkerter er digg snack. Drain boksen og la de ligge på papir med litt salt på. Ta en tørr panne og rist dem til de er gylne, ha på godt med krydder (du kan bruke hva du vil, jeg bruker timian, oregano, tørket chili og litt spisskum (er det det norske ordet for cumin?)). Nam nam. Asparges rullet lett i olivenolje, salted godt med havsalt og bakt i ovnen til nesten svarte er himmelsk. Asparges generelt, også høvla på langs rå og putta i salater. Paprika fylt med forskjellige bønner, ost og chili. Bakt lett om du liker det. Linsesuppe: - Løk - Hvitløk - Boks kokosmelk - Tomatpuré - Salt, pepper, mildt karri krydder - Røde linser (lakserosa i fargen) - Melk eller fløte Stek løken og hvitløken gyllen i litt olje i en kjele, rør inn salt, pepper, 2 ss karri krydder og 1 ss tomatpurre, fres litt. Ha opp i boksen med kokosmelk, konsistensen blir veldig tykk. Rør inn linsene, ca. 200g. La det koke på svak varme i 20 minutter. Hell opp i foodprocessor eller lignende til massen er jevn. Hell tilbake i kjelen og spe på med melk/fløte til suppen er jevn. Fortsett å koke på medium varme og spe på med melk/fløte om suppen tykner for mye, ca. 20 minutter til. Voila, ferdig. Nam nam. Holder som middag til 2-3 personer eller du kan fryse ned noe, lett å varm eopp igjen. Tåler 3-4 dager i kjøleskapet også. Krie og Kaiman 2 Siter
Titanium Skrevet 23. mai 2012 Skrevet 23. mai 2012 Dere som damper, hva bruker dere? Egen dampovn eller sånn dampgreie du kan ha inni mikro eller? Dampkoker? Bruker damprist som settes i en vanlig kjele Siter
Karine Skrevet 24. mai 2012 Skrevet 24. mai 2012 Vet ikke om dette er nevnt ovenfor, men det er veldig godt å kutte søtpotet og pastinakk i båter / staver og ovnsbake med litt olje og krydder. 20 minutt på 200 grader, kjapt som bare det En annen favoritt er østerssopp, aspargesbønner, sjalottløk og hvitløk stekt i smør med salt/pepper. Eller hakk opp frisk spinat, surr litt løk og hvitløk i smør og ha oppi spinaten til den begynner å falle sammen. Nam :-) Siter
Krie Skrevet 24. mai 2012 Skrevet 24. mai 2012 Ristede kikkerter er digg snack. Drain boksen og la de ligge på papir med litt salt på. Ta en tørr panne og rist dem til de er gylne, ha på godt med krydder (du kan bruke hva du vil, jeg bruker timian, oregano, tørket chili og litt spisskum (er det det norske ordet for cumin?)). Nam nam. Asparges rullet lett i olivenolje, salted godt med havsalt og bakt i ovnen til nesten svarte er himmelsk. Asparges generelt, også høvla på langs rå og putta i salater. Paprika fylt med forskjellige bønner, ost og chili. Bakt lett om du liker det. Linsesuppe: - Løk - Hvitløk - Boks kokosmelk - Tomatpuré - Salt, pepper, mildt karri krydder - Røde linser (lakserosa i fargen) - Melk eller fløte Stek løken og hvitløken gyllen i litt olje i en kjele, rør inn salt, pepper, 2 ss karri krydder og 1 ss tomatpurre, fres litt. Ha opp i boksen med kokosmelk, konsistensen blir veldig tykk. Rør inn linsene, ca. 200g. La det koke på svak varme i 20 minutter. Hell opp i foodprocessor eller lignende til massen er jevn. Hell tilbake i kjelen og spe på med melk/fløte til suppen er jevn. Fortsett å koke på medium varme og spe på med melk/fløte om suppen tykner for mye, ca. 20 minutter til. Voila, ferdig. Nam nam. Holder som middag til 2-3 personer eller du kan fryse ned noe, lett å varm eopp igjen. Tåler 3-4 dager i kjøleskapet også. Åh dette var supre tips. Tusen takk! Er ikke så lenge siden jeg "oppdaget" kikerter, og har virkelig fått smaken på de. Så neste gang skal jeg prøve ut som snacks:thumbsup: Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.