Jump to content

Flakkis

Members
 • Content Count

  880
 • Joined

 • Last visited

About Flakkis

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 01/18/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er 10-11 måneder siden jeg avsluttet kuren, og jeg har vel hatt en eller to kviser siden den gang, men de har vært små og forbigående - og kan telles på en hånd! Så jeg er fornøyd! Håper bare det varer. Har fortsatt litt tørr hud og lepper innimellom, men ikke verre enn at det går over med litt smøring. Kuren min strakk seg over sommermånedene, men med solfaktor 30 + kunne jeg fint være ute i sola i korte perioder uten at jeg ble brent eller rød. Husker ikke nøyaktig hvor mye jeg betalte til sammen, men på sidene til Felleskatalogen koster en pakke med 30 kapsler 318,70 kr, og en pakke med 100 kapsler 930,60 kr, så det blir fort noen tusenlapper til sammen. http://felleskatalogen.no/medisin/isotretinoin-orifarm-orifarm-generics-560319 Refusjonen går under hvit resept-/bidragsordningen (https://helsenorge.no/legemidler/blaresept#Hvit-resept/bidragsordningen). Når du har betalt mer enn 1 732 kroner i et kalenderår, kan du søke HELFO om å få dekket 90 prosent som overstiger denne summen (egenbetalingen). HELFO må ha mottatt søknaden senest innen 30. juni året etter at du hadde utgiftene. Skjema finner du her: https://helfo.no/Lists/Skjema/Attachments/92/Kvitteringsskjema%20for%20utgifter%20til%20legemidler-n%C3%A6ringsmidler%20kj%C3%B8pt%20p%C3%A5%20resept-05-22.15-bokm%C3%A5l.pdf
 2. Min erfaring er riktignok ikke fra Oslo, men håper det går likevel Gikk på Iso i ca 6 mnd, og "min" hudlege var ganske striks på det der (les: fulgte retningslinjene). Jeg tok graviditetstester før oppstart, månedlig underveis og etter avsluttet kur. Negativ test var en forutsetning for å få fornyet resept, og jeg fikk kun resept for en måned av gangen. Tok blodprøver ganske jevnlig, både før, under og etter avsluttet kur. Standard opplegg var å møte til timen med urinprøven klar, kontroll hos hudlegen, ta blodprøver, og deretter få e-resept etter ca en dag dersom prøveresultatene ikke viste noe unormalt. Bivirkningene vil variere fra person til person, men for min del var det stort sett "det vanlige" med tørre lepper, neseslimhinne og hud, litt tørre øyne (men kunne stort sett bruke kontaktlinser som normalt). Gikk gradvis over etter avsluttet behandling. OBS: be apoteket om å gi deg spesifiserte kvitteringer der det står hva du har kjøpt, og ta vare på dem til kuren er avsluttet. Du kan få refundert en del av utleggene dine dersom du sender inn søknad innen ett år etter avsluttet behandling.
 3. Deltar i sesong 5, tryner, melder seg på igjen i sesong 6 og nailer det så inn i hampen! Snakker om kroppsbeherskelse! Påmeldingsvideo for sesong 6, inkludert fet trening og noen epic fails! Finalevideo http://www.youtube.com/watch?v=0AhZDJdfUBM
 4. Skummer meg gjennom kommentarfeltet. Minner tidvis mistenkelig om I Lyskilden, Fri Presse(oh, the irony...) og den gjengen der. Jeg sier bare: ...for de som kjenner sin ICD-10.
 5. Flakkis

  Salt

  Ferdigrundstykkene til vita hjertego og green choice peanøttsmør har minst salt av det jeg har sett så langt, jamført tilsvarende produkter.
 6. Det er jeg fullstendig klar over, men tviler på at han/hun som dro frem påstanden i Multichi-innlegget er det. Selve skrivemåten "blodtykkelsenkende" er så merkelig at det fort kunne vært ment som blodtrykkssenkende, det var derfor jeg la til den siste biten. Bare nok en grunn til å holde seg unna de kvakksalverne der...
 7. Du verden, nå ble jeg nesten nysgjerrig her. Blodtykkelsessenkende = blodfortynnende? Er det Marevan dere har putta oppi der? I samme slengen vil jeg minne om Forskrift om markedsføring av alternativ behandling av sykdom http://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2003-12-11-1501 Når dere begynner å bable om blodtrykkssenkning/blodfortynnende effekt eller hva det nå er dere vil frem til, så begynner dere virkelig å bevege dere ut på is av tilnærmet ikke-eksisterende tykkelse hva markedsføringen deres angår.
 8. Har kjøpt meg en treningsgenser og noen t-skjorter fra herreavdelingen på H&M, faktisk. Lengre armer og rygg enn på damesiden, og en del av dem er sydd inn litt i livet slik at de ikke bare henger som formløse telt.
 9. Flakkis

  Tips mot uren hud

  Nei. Det finnes ikke pålitelig vitenskapelig dokumentasjon som støtter at kviser skyldes avfallsstoffer i kroppen, overinntak av sukker eller gudene vet hva. Man har påvist en mulig assosiasjon mellom inntak av melk/meieriprodukter og kviser, men det har foreløpig ikke blitt bekreftet med randomiserte kontrollerte studier. Referanse: http://www.uptodate.com/contents/pathogenesis-clinical-manifestations-and-diagnosis-of-acne-vulgaris?source=preview&language=en-US&anchor=H8&selectedTitle=3~150#H8 Dessuten: kviser er tilstoppede talgkjertler, ikke svettekjertler som det ble referert til lengre opp på siden her. Fire faktorer er involvert i utviklingen av kviser, i varierende grad avhengig av klinisk bilde. Det er også disse faktorene behandlingen av kviser rettes mot. 1) Hyperkeratinisering i kjertelåpningene, dvs utgangen på talgkjertelen tilstoppes av døde hudceller. Kan skyldes "overproduksjon" av hudceller og/eller manglende avskalling. 2) Talgproduksjonen i talgkjertlene. 3) Propionibacterium acnes i hudfolliklene. Denne er en del av normalfloraen på huden, men kan skape trøbbel hvis den får meske seg i en tilstoppet talgkjertel. Da kan det bli... 4) Inflammasjon, eller betennelse på folkemunne.
 10. Flakkis

  Game of Thrones

  Fun fact: Gwendoline Christie, hun som spiller Brienne, er 191 cm høy i virkeligheten! http://www.imdb.com/name/nm3729225/?ref_=ttfc_fc_cl_t21 Til sammenligning er Emilia Clarke(Daenerys) 157 cm og Rose Leslie (Ygritte) 168 cm.
 11. Ser at du etterlyser sjokoladesmak, men har du prøvd å blande pulver med jordbær-/annen frukt/bærsmak med juice/saft eller i smoothie? Synes det gir en litt friskere smak enn en standard shake med melk eller vann. Eneste er at pulveret kanskje blander seg bittelitt dårligere ut, men det er ikke mye til forskjell.
 12. Flakkis

  Dagens Glade

  Addict perset i bøy i dag! ...så lusker jeg stille videre til "dagens negative" for å sutre over at hun snart er sterkere enn meg...
 13. http://universitas.no/magasin/54904/skippertaksmat/hl:krydderkaffe Pleier å ta utgangspunkt i oppskriften på denne siden. Du kan fint kutte sjokoladen og ta litt mindre sukker, variere mengden nøtter etc. Vil ikke anbefale å kutte ut alt for mye av sukkeret/honningen etc da det også binder hele greia litt sammen. Har ikke prøvd selv, men ser for meg at de smaker litt mer hvis man tilsetter litt kanel, kardemomme etc i blandingen.
 14. "Nyeste bilder"-siden har aldri vært bedre! Putetatter!
×
×
 • Create New...