InaL Skrevet 3. oktober 2011 Skrevet 3. oktober 2011 Selv om jeg har hørt at hurtigris visstnok er mindre sunt enn vanlig ris, synes jeg helt klart Uncle Ben`s hurtigris er den beste - og for de av dere som ikke får til å koke riktig, denne kan man ikke gjøre feil med! Bare å koke opp vannet, helle øsnket mengde ris og litt salt oppi, trekk vekk fra plata og sett på lokk og la det "svelle" i 2 min, så er den klar Oppskrift jeg koser meg med er gjerne stekt ris med egg, erter og mais + masse Picnic-skinke Er man lat og ikke orker stekinga kan man evt. knekke et egg i helt nykokt, varm ris, rør rundt og ha i grønnsaker, skinke og ønsket krydder - blir ikke så verst det heller Siter
Tor Skrevet 3. oktober 2011 Skrevet 3. oktober 2011 Jeg bruker Naturris av et slag (noe indisk) , syns den smaker perfekt Koker 20 min, 1:2 forhold mellom vann og ris. Fungerer helt fint.. men ser jeg må undersøke dette nærmere da jeg ofte kan leve på ris fra dag til dag Siter
T-bone Skrevet 5. oktober 2011 Skrevet 5. oktober 2011 Liker naturris kjempegodt! Bedre enn hvit ris for det smaker mer... Siter
Tor Skrevet 5. oktober 2011 Skrevet 5. oktober 2011 Liker naturris kjempegodt! Bedre enn hvit ris for det smaker mer... Det jeg også opplever, selv om jeg må rense den jevla risen god tid før! Siter
Andy Skrevet 6. oktober 2011 Forfatter Skrevet 6. oktober 2011 Trenger litt tips fra dere riskokere: veit dere om en passe mager saus av et slag som er godt på ris og passer til kylling? Siter
Svein Erik Skrevet 6. oktober 2011 Skrevet 6. oktober 2011 denne synes jeg god. om han er mager har jeg aldri tenkt på Tor 1 Siter
Ingvild Skrevet 6. oktober 2011 Skrevet 6. oktober 2011 Santa Maria sin sweet chili sauce synes jeg er veldig god til ris og kylling, men inneholder en god del sukker. Men du trenger ikke mye av den for å få en fin god smak. Siter
Dag Skrevet 6. oktober 2011 Skrevet 6. oktober 2011 Toro Kremet kyllingsaus er en slager, er vel rundt 60-70 kcal pr dl hvis du tilbereder den uten margarin. Magreste alternativet er vel sjusaus, men den passer bedre til rødt kjøtt. Her snakker vi 15 kcal pr dl. Så skal du ha det magrere får du bruke vann på maten. Siter
Tor Skrevet 6. oktober 2011 Skrevet 6. oktober 2011 Toro Kremet kyllingsaus er en slager, er vel rundt 60-70 kcal pr dl hvis du tilbereder den uten margarin. Hjemmelaget krem ,håndshaket, er mye bedre! Siter
Dag Skrevet 6. oktober 2011 Skrevet 6. oktober 2011 Hjemmelaget krem ,håndshaket, er mye bedre! Sant, men det er ikke så magert. Også er det jo et helvetes arbeid å produsere 3 dl. Tor 1 Siter
Andy Skrevet 6. oktober 2011 Forfatter Skrevet 6. oktober 2011 Takk for forslag Får se hva det blir til. Tor 1 Siter
Andy Skrevet 6. oktober 2011 Forfatter Skrevet 6. oktober 2011 Det blei en sweet chili saus som stod i kjøleskapet her. Orka ikke dra på butikken, hihi Tar vare på de andre tipsene til en annen gang. Siter
Tor Skrevet 6. oktober 2011 Skrevet 6. oktober 2011 Det blei en sweet chili saus som stod i kjøleskapet her. Orka ikke dra på butikken, hihi Tar vare på de andre tipsene til en annen gang. NAttåpent sier du? Siter
Andy Skrevet 6. oktober 2011 Forfatter Skrevet 6. oktober 2011 Nei, begynner å bli en stund siden jeg skulle lage mat nå Siter
Tor Skrevet 6. oktober 2011 Skrevet 6. oktober 2011 Nei, begynner å bli en stund siden jeg skulle lage mat nå hahaha! jeg er så flink til å lese tider, datoer Siter
Lachfaderen Skrevet 7. oktober 2011 Skrevet 7. oktober 2011 Jeg hatet ris. Helt til jeg smakte økologisk jasminris fra Icas eget økologiske merke. NAM x1000. Siter
4321yawaworht Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Søtpoteter > Poteter > Havregryn > Fullkornsris > Hvit ris? Siter
seppo Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 2)Hva er godt å blande sammen med ris og kjøtt for at det ikke skal bli så tørt og kjedelig, og gjøre det mere smakfullt? Sauser etc. Sett bort i fra soyasaus. Sur-søt chilisaus er også prøvd. Helst noe som ikke er fullt av kcal og fett. Litt karbs kan jeg tåle. Jeg spiser mye forskjellig kjøtt som er krydret med litt ris og grønnsaker. For å unngå at det blir tørt, så tar jeg bare 1-2 SS med mager kesam over maten. Det fungerer faktisk veldig godt Bare pass på at kjøttet er krydret godt og gjerne forskjellig fra gang til gang. Ellers vil jeg virkelig si at å henge seg opp i om man spiser fullkorn ris eller "vanlig" ris ikke burde være hovedfokuset når man spiser. Det er nok bedre å bare begrense mengden ris uansett og spise sunt og variert godt over det hele. Siter
Velvet Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Det er ikke noe hovedfokus, jeg spør ut av ren nysgjerrighet. Det virker som det er hvit ris som er OPTIMALT når man skal bygge muskler, og jeg lurer på hvorfor der er slik. Det virker som om mange spiser hvit ris f eks på diett, men om man kan øke volumet med f eks poteter, hvorfor spises det ikke bare poteter under en slik periode? Altså, jeg skjønner at det er små forskjeller og sikkert ikke har så mye å si, men jeg har hengt meg litt opp i dette og klarer ikke la det ligge før jeg forstår det..... Fullkornsris kan gi ett netto tap av vitaminer og mineraler, mens hvit ris øker netto opptak av vitaminer og mineraler selv om innholdet i selve matvaren er lavere. Mat er altså mer enn sin analyserte verdi, det er som et “dataprogram” for kroppen og programmerer den til å bli sunnere og friskere (eller det motsatte alt etter hva du spiser). Siter
isadres Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Smakt alle typer ris. Intet å klage på/smaker det samme. Selv bruker jeg mest Couscous fordi jeg kan bruke vannkokeren og det tar max 5 minutter. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.