Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Selv om jeg har hørt at hurtigris visstnok er mindre sunt enn vanlig ris, synes jeg helt klart Uncle Ben`s hurtigris er den beste - og for de av dere som ikke får til å koke riktig, denne kan man ikke gjøre feil med! Bare å koke opp vannet, helle øsnket mengde ris og litt salt oppi, trekk vekk fra plata og sett på lokk og la det "svelle" i 2 min, så er den klar :)

Oppskrift jeg koser meg med er gjerne stekt ris med egg, erter og mais + masse Picnic-skinke :) Er man lat og ikke orker stekinga kan man evt. knekke et egg i helt nykokt, varm ris, rør rundt og ha i grønnsaker, skinke og ønsket krydder - blir ikke så verst det heller :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/510-ris-tr%C3%A5den/page/2/#findComment-12357
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Toro Kremet kyllingsaus er en slager, er vel rundt 60-70 kcal pr dl hvis du tilbereder den uten margarin.

2132.gif

Magreste alternativet er vel sjusaus, men den passer bedre til rødt kjøtt. Her snakker vi 15 kcal pr dl. Så skal du ha det magrere får du bruke vann på maten.

1542.gif

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/510-ris-tr%C3%A5den/page/2/#findComment-14492
Del på andre sider

Annonse

  • 1 år senere...

2)Hva er godt å blande sammen med ris og kjøtt for at det ikke skal bli så tørt og kjedelig, og gjøre det mere smakfullt? Sauser etc. Sett bort i fra soyasaus. Sur-søt chilisaus er også prøvd. Helst noe som ikke er fullt av kcal og fett. Litt karbs kan jeg tåle.

Jeg spiser mye forskjellig kjøtt som er krydret med litt ris og grønnsaker. For å unngå at det blir tørt, så tar jeg bare 1-2 SS med mager kesam over maten. Det fungerer faktisk veldig godt :) Bare pass på at kjøttet er krydret godt og gjerne forskjellig fra gang til gang.

Ellers vil jeg virkelig si at å henge seg opp i om man spiser fullkorn ris eller "vanlig" ris ikke burde være hovedfokuset når man spiser. Det er nok bedre å bare begrense mengden ris uansett og spise sunt og variert godt over det hele.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/510-ris-tr%C3%A5den/page/2/#findComment-750395
Del på andre sider

Det er ikke noe hovedfokus, jeg spør ut av ren nysgjerrighet. Det virker som det er hvit ris som er OPTIMALT når man skal bygge muskler, og jeg lurer på hvorfor der er slik. Det virker som om mange spiser hvit ris f eks på diett, men om man kan øke volumet med f eks poteter, hvorfor spises det ikke bare poteter under en slik periode?

Altså, jeg skjønner at det er små forskjeller og sikkert ikke har så mye å si, men jeg har hengt meg litt opp i dette og klarer ikke la det ligge før jeg forstår det.....

Fullkornsris kan gi ett netto tap av vitaminer og mineraler, mens hvit ris øker netto opptak av vitaminer og mineraler selv om innholdet i selve matvaren er lavere. Mat er altså mer enn sin analyserte verdi, det er som et “dataprogram” for kroppen og programmerer den til å bli sunnere og friskere (eller det motsatte alt etter hva du spiser).

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/510-ris-tr%C3%A5den/page/2/#findComment-750706
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...