Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg lagde noen supergode brød hin dagen, etter en oppskrift fra Gry's Lavkabo:

Scones

  • 100 g mandelmel (selvmalt på mandelkvern)
  • 50 g fiberhusk (synes dette var mye, men hadde i 40g)
  • 50 g knuste linfrø
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 150 g cottage cheese
  • 50 g smeltet smør
  • 50 g fløte
  • 2 egg

Sett ovnen på 200 grader. Bland alt det tørre i en bolle og det våte i en annen.

Bland det våte i det tørre og rør godt.

Form deigen rund og flat på en bakepapirkledd bakeplate.

Strø litt frø over hvis du vil (jeg har brukt gresskar- og solsikkekjerner). Klapp dem litt ned i deigen med sleiven.

Stekes i ca. 20 minutter. La brødet avkjøles litt og del det så i 8 deler med et pizza-hjul.

scones_2.jpg

Per porsjon:

Energi 216 kCal

null.gifProtein 8.72 g

Karbohydrat 1.69 g

Fett 17.2 g

Jeg lagde noen supergode brød hin dagen, etter en oppskrift fra Gry's Lavkabo:

Scones

  • 100 g mandelmel (selvmalt på mandelkvern)
  • 50 g fiberhusk (synes dette var mye, men hadde i 40g)
  • 50 g knuste linfrø
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 150 g cottage cheese
  • 50 g smeltet smør
  • 50 g fløte
  • 2 egg

Sett ovnen på 200 grader. Bland alt det tørre i en bolle og det våte i en annen.

Bland det våte i det tørre og rør godt.

Form deigen rund og flat på en bakepapirkledd bakeplate.

Strø litt frø over hvis du vil (jeg har brukt gresskar- og solsikkekjerner). Klapp dem litt ned i deigen med sleiven.

Stekes i ca. 20 minutter. La brødet avkjøles litt og del det så i 8 deler med et pizza-hjul.

scones_2.jpg

Per porsjon:

Energi 216 kCal

null.gifProtein 8.72 g

Karbohydrat 1.69 g

Fett 17.2 g

De må jeg lag en dag :) thanke you :)

Jeg fant ei fristende oppskrift i dag som jeg skal prøve å lage i anledning min bursdag i neste mnd :)

Oppskriften på denne kaken fant jeg inne på funksjonellmat.no :)

Peanøttkake

Bunn:

4 dl finmalte mandler

2 dl salte peanøtter

1 dl SukrinMelis

2 egg

100 g smeltet smør

Peanøttglasur:

100 g mørk sjokolade (f.eks Tagatose mørk sjokolade)

150 g peanøttsmør

50 g smør

2 ss fløte

Kvern peanøttene lett med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin, slik at du får en blanding av finmalte og grove peanøtter.

Bland de kvernede peanøttene, finmalte mandler og SukrinMelis.

Pisk eggene lett sammen før du gnir de godt inn i deigen med en skje. Rør til slutt inn smøret.

Bre røren ut i en liten langpanneform.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

Brekk sjokoladen i biter. Smelt alle ingrediensene til glasur sammen i en kjele. La den avkjøles litt før den smøres over kaken. Sett den kaldt slik at glasuren stivner. Skjær kaken i ruter, eller bruk pepperkakeformer til å stikke ut fine figurer.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 560 kcal protein: 15 karbohydrat: 7,9 fett: 52 fiber: 7

Fremgangsmåte

Kvern peanøttene lett med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin, slik at du får en blanding av finmalte og grove peanøtter.

Bland de kvernede peanøttene, finmalte mandler og SukrinMelis.

Pisk eggene lett sammen før du gnir de godt inn i deigen med en skje. Rør til slutt inn smøret.

Bre røren ut i en liten langpanneform.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

Brekk sjokoladen i biter. Smelt alle ingrediensene til glasur sammen i en kjele. La den avkjøles litt før den smøres over kaken. Sett den kaldt slik at glasuren stivner. Skjær kaken i ruter, eller bruk pepperkakeformer til å stikke ut fine figurer.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 560 kcal protein: 15 karbohydrat: 7,9 fett: 52 fiber: 7

Inne på LCHF Norges sine sider finner man mange tips og oppskrifter for en lavkarbo livsstil:)

http://www.lchfnorge.no/

Legger inn noen av oppskriftene på Smoothis jeg fant dær inne :)

Blåbær-smoothie med proteinpulver

1 kopp yoghurt naturell

1 kopp blåbær (hadde ikke, brukte bjørnebær)

Proteinpulver tilsvarende mengde inneholdende 14 gram protein

2 ts eplefiber eller psylliumfrø (husk)

1 ts vaniljeessens (i bakehylla i butikken)

1/4 ts Stevia (Jeg brukte fruktose)

12 mandler rå eller lett ristet (jeg brukte ristet - veldig godt!)

Jordbær Smoothie

6-7 halvfrosne jordbær

1 egg (har i flere egg om jeg er sulten, og det er en stund til jeg skal spise)

1 dl melk

2 ss yoghurt naturell

Noen drypp med natreen (flytende)

Skogsbær Smoothie

2 egg , 1/2 teskje fruktose

freses til eggedosis

tilsatte 2 ss frosne skogsbær

1/2 dl cultura naturell (hadde ikke biola)

7 mandler

2-3 isbiter

Yorhurt Smoothie

2 egg

2 ss matyoghurt

en diger neve frosne blåbær (Faktisk kanskje litt for stor. det ble iskrem....)

En anelse søtstoff (Flytende natreen)

5-6 vaniljedråper (vanlig essens)

Snuppelines lavkarbobrød uten gjær

Får ca. 20 skiver ut av dette brødet.

6 egg som vispes lett

10 ss rømme

75 g smeltet smør

1, 5 ts bakepulver

80 g sesamfrø uten skall

90 g soyamel

40 g glutenmel

5 ss linfrø

5 ss kli

5 ss helkorn (evt. bløtlegges litt i vann hvis du ikke ønsker harde korn i brødet)

Visp eggene lett. Tilsett rømme og smeltet smør. Tilsett så det tørre og rør lett rundt.

Helles i liten brødform som er smurt og strødd med et tynt lag mel ("deigen" er mye mer flytende enn vanlig hvetedeig) Strø evt. kli, linfrø eller sesamfrø over som pynt.

Evt kan glutenmelet byttes

ut med soyamel.

Stekes i 180 grader i ca 40 minutter litt avhengig av ovnen. Sjekk med pinne om den er gj.stekt.

Fedon Lindberg har også noen fantastisk oppskrifter og legger inn noen av de også :) Fant disse i hefte jeg fikk , tilsendt fra LCHF Norge.

Fedons brownies

50 g mørk kokesjokolade (over 70 % kakao)

60 g meierismør

50 g kesam 8 %

2 egg

2 dl fruktose

1/2 dl sammalt spelt

1/2 dl soyamel

1/2 dl finmalte mandler

1 ts bakepulver

1 1/2 ts salt

1 1/2 dl grovhakkede nøtter

Stekes ved 160 grader, ca. 20 minutter, godt smurt form på 30x40cm, nederste rille.

1. Smelt sjokolade og smør sammen. La den avkjøles litt.

2. Ha sjokoladeblandingen i en bakebolle og rør inn kesam, sammenvispede egg og de tørre ingrediensene.

3. Helles i en godt smurt eller bakepapirkledd form og stek som angitt. Avkjøles på rist.

Kakene smaker deilig sammen med friske bær. Lag gjerne dobbelt porsjon og putt i fryseren, tiner raskt!

Fedon's Saftige appelsinmuffins

1 dl fruktose

3 egg

1 1/2 dl kaldpresset rapsolje

1 1/2 dl sammalt spelt, fin

1 dl soyamel

1 1/2 dl malte mandler

skall og saft av 1 appelsin

2 ts bakepulver

Pynt: mandelflarn og strimlet appelsinskall

Stekes ved 200 grader i ca. 12 min. i muffinsbrett på nederste rille.

Stivpisk eggedosis av egg og fruktose. Bland forsiktig inn de øvrige ingrediensene. Smør muffinsformene godt og fyll dem 3/4 fulle med røre.

Dryss mandelflak på toppen og stek som anvist. Avkjøl på rist.

Pynt eventuelt med strimlet appelsinskall før servering.

Standard muffinsrøre

1 dl fruktose

3 egg

1 1/2 dl kaldpresset rapsolje

1 1/2 dl sammalt spelt, fin

1 dl soyamel

1 1/2 dl malte mandler

2 ts bakepulver

Saften av 1 appelsin eller 1/2-1 dl fløte/rømme/melk/vann

Stekes ved 200 grader i ca. 12 min. i muffinsbrett på nederste rille.

Stivpisk eggedosis av egg og fruktose. Bland forsiktig inn de øvrige ingrediensene. Smør muffinsformene godt og fyll dem 3/4 fulle med røre. Stekes som anvist. Avkjøl på rist.

Brownie med vaniljekrem og valnøtter

Bunn:

3 store egg

2,5dl. Natreen

175gr. meierismør

3dl. sammalt spelt (siktes først for å få utt "skallene")

150gr. kokesjokolade (70% eller mer)

1,5dl. hakkede nøtter (jeg brukte valnøtter og macademianøtter)

1/2 ts. vaniljesukker (kan sløyfes eller erstattes med vaniljeessens/ekstrakt)

Smelt smør og sjokolade, ha det i bakebollen

Tilsett Natreen (og evnt. vaniljesukker) Bland godt

Ha i eggene, ett om gangen. Visp hele tiden, for ellers stivner det!

Tilsett melet og nøttene og bland godt.

Ha røren i en godt smurt form (den mellomste springforma, tror jeg ... 24cm eller noe sånn der om kring...)

Stek kaken på 175gr. i ca. 35-40.min.

Avkjøl...

Vaniljekrem:

1 pakke Heistad vaniljesaus

3dl. kremfløte

Piskes til passe tjukk krem.

Ha kremen over kaka, og hakk opp valnøtter og 70% sjokolade og strø dette over kaka.

Det blir mye baking og kvalitetstid på kjøkkene fremmover :)

Må få hør tilbakemeldinger fra dere, som prøver ut de ulike oppskriftene :)

I dag ble det bakt lavkarbo knekkebrød her igjen:)

post-2326-14440830968022_thumb.jpg

Annonse

Kan hive ut oppskrifter etterhvert, jeg også. Glad i denne maten:D. Men på forhånd: jeg har ikke kilden på absolutt alle mine oppskrifter. Men de fleste jeg har er fra bøker jeg har kjøpt (jeg har flere lavkarbo-bøker enn vanlige kokebøker:whistling:). Er det egentlig "ok" å legge ut fra bøker? (Snakker ikke om å legge ut hele boka liksom.)

Vil bare informere litt her inne om hvorfor jeg holder meg til Lavkarbo mat:)

Jeg har diagnosen Lavt stoffskifte og fikk i tips fra ei dame at jeg brude gå over til Lavkarbo!

Å har nå i over ett år, prøvd ut og funnet ut at kroppen min fungere mye bedre uten all karbo maten.

Stoffskifte verdiene mine er stabile, humøret og hele kroppen føles mye bedre:) Noe jeg setter stor pris på. Når man har Lavt stoffskifte han man symptomer som aldri går helt bort og man lærer etterhvert å leve med dem.

Dette er noen av symptomene som man kan ha når man har lavt stoffskifte:

Aldri uthvilt, glemsk, hes/uklar stemme, treg mage, forstoppelse, søvnforstyrrelser, hyppise humørsvingninger, fryser lett, nedtemthet, svekket imunforsvar, vektnedgang eller vekttøkning til tross for dårlig appetitt.

Diagnosen får man ved å ta en blodprøve og da kartlegges verdiene av thyroxin i blodet.

Thyroxin virker inn på alle celler i kroppen og mangelen på hormonet gir mange ulike mangelarter.

Hormonet dannes ikke på grunn av en svikt i skjoldbruskkjertelen og oftest er det en betennelse som er årsaken til svikten.

Har lest en del siden jeg fikk diagnosen lavt stoffskifte i 2000, så det er bare å spørre om det er noen som lurer på noe:)

Kilde. Lavtstoffskifte. org.

post-2326-14440830973207_thumb.jpg

Bilde er hentet fra: http://blafrende.blogspot.com/2010/09/lavt-stoffskifte.html

Fantastiske karameller! Slår fudge og smørbukk anytime. Kan også lages som sjokokarameller.

http://dedication.blogg.no/1323377844_favoritt_karameller.html

(Go kristine!):thumbsup:

Flott at du skriver inn oppskrifter:) De skal jeg prøv også:)

post-2326-1444083140185_thumb.jpg

I dag har jeg laga min spesial glutenfri eplekake:)

Det er morsdag i morgen og skal feire med Eplekake og Vaniljeis eller Soya vaniljeispost-2326-14440831261801_thumb.jpg

250 gram Toro glutenfri kakemiks.

150 gram Margarin uten salt/melk evt laktosefri smør

150 gram sukker eller sukrin

3 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 ts kardemomme

2 ts kanel

3 stor egg

Oppå kaken

3 grønne epler som er skrellet og delt i små båter.

Kanel og sukker drysses på:)

Kakeform 26 cm

Steikes ved 175 grader i ca 50 min, men stikk ned i kaken for å se om den er ferdig!

Annonse

post-2326-14440831407626_thumb.jpg

Dette er min spesial Panna cotta Lav karbo:)

til 6 personer

6 stk gelatinplater

7,5 dl kremfløte

I stykk vaniljestang

100 gr sukrin

Bringebær saus fra grunnen :

1 pk frosne bringebær plukket selv eller kjøpt i fryse disk

2 ss sitron saft

100 kr sukrinmelis.

Legg gelatinplater i kaldt vann i ca 5 min. Skyll de godt og klem ut vannet.

Snitt vaniljestang på midten, skrap ut frøene.

Kok forskitig opp fløten, sukrin, vaniljestang og rør inn gelatinen.

Hell blandingen i 6 skåler eller glass.

Avkjøles minst i 3 timer i kjøleskap før servering.

Ha tinte bringebær, sukrinmelis og sitronsaft i en foodprocessor. Kjør til en fin masse og sil den godt.

Kjempe god dessert, enjoy:)

I dag lagde jeg pai til

middag etter denne oppskriften som ble veldig god. Hadde ikke kylling, så jeg brukte kjøttdeig istedet.

Paibunn fant jeg på

Airams matblogg:

  • 4 dl mandler, malte
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 egg
  • 25 g kaldt smør i biter

Hadde alt i kjøkkenmaskinen på høy hastighet til det ble en deigklump som da kunne trykkes ut i paiformen med fingrene. Jeg brukte også et lite glass til å kjevle deigen mot kantene, samt litt vann å stryke med. Stekte den i ovnen på 215 grader (oppskriften sier 200-225 grader) i 10 min før jeg hadde på fyllet.

I dag lagde jeg pai til

middag etter denne oppskriften som ble veldig god. Hadde ikke kylling, så jeg brukte kjøttdeig istedet.

Paibunn fant jeg på

Airams matblogg:

  • 4 dl mandler, malte
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 egg
  • 25 g kaldt smør i biter

Hadde alt i kjøkkenmaskinen på høy hastighet til det ble en deigklump som da kunne trykkes ut i paiformen med fingrene. Jeg brukte også et lite glass til å kjevle deigen mot kantene, samt litt vann å stryke med. Stekte den i ovnen på 215 grader (oppskriften sier 200-225 grader) i 10 min før jeg hadde på fyllet.

Flott at du deler:) Pai ska jeg å prøv å lag en dag, spørs om sønnen blir begeistret. Han er kresen, men mor blir fornøyd regner jeg med:)

Sjokolade kake er så å si en kake alle liker og her en en god lavkarbo oppskrift. Hentet fra lavkarbo-torget.no:) Inne på denne nettsiden kan du også bestille ulike varer og ferdig blandinger. Ta en titt . Lavkarbo-torget.no

Black Magic sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er svart som natten og lages med sterk kaffe og mørk sjokolade av god kvalitet. Kaken inneholder ikke noe mel, og får derfor en helt vidunderlig mektig og nesten litt kremete konsistens. En drøm av en konfektkake for godt voksne livsnytere!

Ingredienser:

250 gram smør

250 gram kokesjokolade/mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)

1 dl kaffe

1 ts vaniljesukker (valgfritt)

150 g Sukrin

4 egg

Slik gjør du:

Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe.

Pisk egg og Sukrin til eggedosis, og bland sammen med sjokoladen.

Hell deigen i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150 grader i 1 time. (varmluft)

Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel. Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv, ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!

Om ønskelige kan man legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør. Krem er også godt til. Kaken er holdbar i kjøleskapet, men smaker aller best rom temperert.

148 karbohydrater beregnet med mørk kokesjokolade. Noe mindre med 70 % sjokolade.

Hentet fra den samme siden.

post-2326-14440832094013_thumb.jpg

SESAM BRØD / KNEKKEBRØD

3 stk egg

1 strøken ss fiberhusk

2 dl sesamfrø

2 dl reven gulost

1 ts bakepulver

Bland egg og fiberhusk og pisk godt.

Tilsett frø, ost og bakepulver

Kle et stort bakebrett med bakepapir, (eller et lite brett dersom du ønsker litt tykkere knekkebrød)

Stek på 225 grader i 8 minutter.

Ta platen ut av ovnen, skjær i passe store biter, snu de og sett platen inn igjen i ovnen til de er tørre.

Eller vis du vil ha "brødskriver", del de i biter og sett de til avkjøling.

post-2326-14440832094337_thumb.jpg

Proteinbrød :p

Ingredienser - Oppskrift til 1 brød:

4 egg

1/2 boks creme fraiche eller kesam

1 1/2 ss bakepulver

4 ss linfrø

60 gr kruskakli

50 gr sesamfrø

45 gr solsikkekjerner

3 ss olje

Slik gjør du:

Jeg pleier å bruke oppskrift til 4 brød, og fordeler i 3 former... passe size :eek:) Bland sammen de tørre ingrediensene. Pisk eggene lett og bland inn creme fraiche eller kesam og oljen. Tilsett de tørre ingrediensene.

Deigen skal ha en "kladdete" konsistens - nesten som kakedeig

Ha bakepapir i vanlige brødformer Stekes på 180 gr i 55 min Oppbevares i kjøleskap Holdbart i flere uker. Er best etter et par dager. Er litt løst som nystekt. Kan tilsettes salt, karve, grønne krydder ol. etter eget ønske.

ca 2 gr karbohydrater pr skive :eek:) (Ca 55 gr karbohydrater pr brød)

post-2326-14440832094675_thumb.jpg

Sunnere suksess terte

Nøttebunn

4 stk eggehvite

150 g Sukrin melis

150 g hasselnøtter eller mandler

Suksess-krem

4 stk eggeplomme

1 dl kremfløte

125 g Sukrin melis

1 ts vaniljesukker/vanilje essens

150 g smør

Pynt: hakkede pistasjenøtter

Slik gjør du:

Bland sukrin melis og malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.

Fyll røren i en form, 24 cm i diameter, og stek ved 160 °C i 30-35 minutter.

Avkjøl bunnen.

Rør sammen eggeplommer, fløte, Sukrin og vaniljesukker/essens. Varm det opp over svak eller middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner litt. Legg bunnen på et serveringsfat og bre over kremen.

Pynt med hakkede pistasjenøtter.

Den var god altså:)

post-2326-1444083209489_thumb.jpg

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...