Aldara Skrevet 8. desember 2014 Del Skrevet 8. desember 2014 Jeg har planer om å effektivisere spise delen av treningen min en hel del. Dvs at jeg har tenkt å bruke 1 dag i uka til å steke/koke/ordne mat som jeg porsjonerer ut og fryser. (Middag nr 2) So far so good, i Asia hvor jeg jobber om dagen så får jeg kjøpt ferdig kokt ris (Helt føkkings genialt!) Det får jeg ikke kjøpt her hjemme (Korriger meg om jeg tar feil) og spørsmålet er: Blir det greit å fryse ris? Hva med spagetti? Har noen frosset dampede grønnsaker? Noe som absolutt ikke egner seg til frysing/tining? Kom med alt av innspill, tips og triks. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest QueenWinther Skrevet 8. desember 2014 Del Skrevet 8. desember 2014 Aurelius Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095632 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 8. desember 2014 Del Skrevet 8. desember 2014 Jeg har planer om å effektivisere spise delen av treningen min en hel del. Dvs at jeg har tenkt å bruke 1 dag i uka til å steke/koke/ordne mat som jeg porsjonerer ut og fryser. (Middag nr 2) So far so good, i Asia hvor jeg jobber om dagen så får jeg kjøpt ferdig kokt ris (Helt føkkings genialt!) Det får jeg ikke kjøpt her hjemme (Korriger meg om jeg tar feil) og spørsmålet er: Blir det greit å fryse ris? Hva med spagetti? Har noen frosset dampede grønnsaker? Noe som absolutt ikke egner seg til frysing/tining? Kom med alt av innspill, tips og triks. Jeg fryser alt! Men - problemet synes jeg er at konsistensen og litt av smaken forringes av dette =/ Youghurt og kesam beholder litt av konsistensen (blir mer rennende), men føler smaken taper seg litt. Cottage cheese likeså, men her blir konsistensen veldig bløt =/ aldri forsøkt å fryse dampede grønnsaker, det gidde rjeg ikke, tar jo to sek å lage nytt Både ris og pasta har jeg forsøkt. Mister litt av "spensten", men føler smaken er lik (tilsvarende null uansett ) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095644 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aldara Skrevet 8. desember 2014 Forfatter Del Skrevet 8. desember 2014 Fryse jøggurt og kesam... du og du... Er ikke sånne produkter nokså holdbare? Anyway, for smaken sin del så har jeg sålangt funnet at det å steke kjøttet i smør og dra med det smørret i boksen som går i frysa gir en nydelig smak når det tines igjen. Så nydelig at jeg konsekvent steker kun med smør. Prøvd med fisk? Kila 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095647 Del på andre sider Flere delingsvalg…
voksekrampe Skrevet 8. desember 2014 Del Skrevet 8. desember 2014 Vil i grunn tro det meste kan fryses, men mye endrer konsistens. Det beste er egentlig å prøve, og se hva som skjer. Kan ikke tro det blir giftig av å ha vært i fryseren, så det værste som kan skje er vel at du får en litt ubehagelig smaksopplevelse (Vil forresten si at jeg prøvde å fryse en smørpakke som gikk ut på dato, og det var genialt! Absolutt like lett å ta av som når den står i kjøleskapet, men den holder seg mye lenger. Har aldri smør i kjøleskapet lenger.) Aldara 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095654 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TaDenRIng Skrevet 8. desember 2014 Del Skrevet 8. desember 2014 Vil i grunn tro det meste kan fryses, men mye endrer konsistens. Det beste er egentlig å prøve, og se hva som skjer. Kan ikke tro det blir giftig av å ha vært i fryseren, så det værste som kan skje er vel at du får en litt ubehagelig smaksopplevelse (Vil forresten si at jeg prøvde å fryse en smørpakke som gikk ut på dato, og det var genialt! Absolutt like lett å ta av som når den står i kjøleskapet, men den holder seg mye lenger. Har aldri smør i kjøleskapet lenger.) Høres ut som dagens lifehack. aldri tenkt på å legge smør i frysern Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095662 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 8. desember 2014 Del Skrevet 8. desember 2014 Høres ut som dagens lifehack. aldri tenkt på å legge smør i frysern Det har Tine... http://www.nrk.no/norge/tine-smelter-om-smor-fra-fryselager-1.7942914 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095690 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Loco Skrevet 8. desember 2014 Del Skrevet 8. desember 2014 Da hadde jeg heller levd på proteinshakes, barer, måltidserstattere, multivitamin og omega 3. Da effektiviserer du. Bruker typ 5 min på å forberede alle dagens måltider. Slipper den jævlige smaken av fryst ferdig tilberedt mat gjør du og. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095704 Del på andre sider Flere delingsvalg…
legend Skrevet 8. desember 2014 Del Skrevet 8. desember 2014 Da hadde jeg heller levd på proteinshakes, barer, måltidserstattere, multivitamin og omega 3. Da effektiviserer du. Bruker typ 5 min på å forberede alle dagens måltider. Slipper den jævlige smaken av fryst ferdig tilberedt mat gjør du og. Ja, for det er jo kjempesunt. Nå vet ikke jeg om du faktisk spiser slik hele tiden, men om du tror multivitamin veier opp for å ikke spise skikkelig mat har du misforstått. Aldara, Zmurph og Kila 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095737 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 8. desember 2014 Del Skrevet 8. desember 2014 Jeg vil ikke anbefale å fryse ned kokt stivelse (ris/spaghetti/potet etc), rett og slett fordi det er best når det er ferskt og tar kort tid å lage. Det tåler derimot finfint å lages og så kjøle det ned, kokt potet tåler lang tid i kjøleskap. Ellers kan du gjøre veldig mye i forkant mtp pureer, supper, kaker, sauser, kraft. Veldig fete meieriprodukter bør ikke fryses. Melk kan funke, men fløte skiller seg noe så grisejævlig. Selv liker jeg å kjøre kylling sous vide, kjøle ned, og fryse, så tiner jeg bare opp det jeg trenger, svir av i stekepanne og varmer i ovn mens jeg lager tilbehøret. Sparer masse tid på det. Kila, Aldara og Tronaldo 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095747 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 9. desember 2014 Del Skrevet 9. desember 2014 Da hadde jeg heller levd på proteinshakes, barer, måltidserstattere, multivitamin og omega 3. Da effektiviserer du. Bruker typ 5 min på å forberede alle dagens måltider. Slipper den jævlige smaken av fryst ferdig tilberedt mat gjør du og. Bare at dette blir mye dyrere! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095825 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 9. desember 2014 Del Skrevet 9. desember 2014 Fryse jøggurt og kesam... du og du... Er ikke sånne produkter nokså holdbare? Anyway, for smaken sin del så har jeg sålangt funnet at det å steke kjøttet i smør og dra med det smørret i boksen som går i frysa gir en nydelig smak når det tines igjen. Så nydelig at jeg konsekvent steker kun med smør. Prøvd med fisk? Jo de er holdbare, men har flere ganger enten kjøpt på halv pris (ica og Rimi er flinke til å sette ned) rett før utløpsdato eller funnet produkter som går ut samme dag på Kiwi, og da har jeg fryst dem =) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095826 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aldara Skrevet 9. desember 2014 Forfatter Del Skrevet 9. desember 2014 Da hadde jeg heller levd på proteinshakes, barer, måltidserstattere, multivitamin og omega 3. Da effektiviserer du. Bruker typ 5 min på å forberede alle dagens måltider. Slipper den jævlige smaken av fryst ferdig tilberedt mat gjør du og. Eeehk! Nei nei nei. Poenget er jo at de i hverdagen går veldig mye tid til nettopp matlaging. Når du i tillegg har kjerring og 3 barn som også skal ha mat så går det (i mitt hode) for mye tid på å sause i sammen denne maten. Det også noe helt jævlig med tid på å rydde, vaske, ordne og blablabla. For min del så er det middag 2 eller lunch om du vil som skal lages på mandagene, fryses og tas frem max 5 minutt før spising Vanlig middag med familien blir laget på normalt vis. Ojive 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095913 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aldara Skrevet 9. desember 2014 Forfatter Del Skrevet 9. desember 2014 Veldig fete meieriprodukter bør ikke fryses. Melk kan funke, men fløte skiller seg noe så grisejævlig. Har du prøvd å fryse ned sauser med mye fløte i? Eller blir det samme katastrofen? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095914 Del på andre sider Flere delingsvalg…
voksekrampe Skrevet 9. desember 2014 Del Skrevet 9. desember 2014 Har du prøvd å fryse ned sauser med mye fløte i? Eller blir det samme katastrofen? moren min har pleid å fryse ned kjøttsaft fra kalkunen på nyttårsaften og sånt, og den pleier å skille seg, men tror den blander seg igjen når hun varmer den opp. Tror trikset med veldig fete produkter er at de må varmes opp igjen, fløta kan for eksempel ikke piskes som kald etter å ha vært fryst, men hvis du bare skal varme den og ha i saus funker det fett (pun intended.. dårlig humor:notworthy: ) Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095944 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 9. desember 2014 Del Skrevet 9. desember 2014 Jeg prøvde å fryse berneise-saus.. Når jeg tinte den opp igjen skilte den seg totalt. Verken å varme den eller forsøke røre den sammen igjen kald fungerte :/ Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095990 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 9. desember 2014 Del Skrevet 9. desember 2014 Jeg prøvde å fryse berneise-saus.. Når jeg tinte den opp igjen skilte den seg totalt. Verken å varme den eller forsøke røre den sammen igjen kald fungerte :/ Jupp, eneste måten å fikse emulsjonssauser er å spe den sprukne sausen inn i en ny eggeplomme. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1095996 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 9. desember 2014 Del Skrevet 9. desember 2014 Jupp, eneste måten å fikse emulsjonssauser er å spe den sprukne sausen inn i en ny eggeplomme. Åh..skulle ønske jeg visste om det tipset før jeg kastet de tre boksene =( Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1096054 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kila Skrevet 9. desember 2014 Del Skrevet 9. desember 2014 Jeg vil ikke anbefale å fryse ned kokt stivelse (ris/spaghetti/potet etc), rett og slett fordi det er best når det er ferskt og tar kort tid å lage. Det tåler derimot finfint å lages og så kjøle det ned, kokt potet tåler lang tid i kjøleskap. Ellers kan du gjøre veldig mye i forkant mtp pureer, supper, kaker, sauser, kraft. Veldig fete meieriprodukter bør ikke fryses. Melk kan funke, men fløte skiller seg noe så grisejævlig. Selv liker jeg å kjøre kylling sous vide, kjøle ned, og fryse, så tiner jeg bare opp det jeg trenger, svir av i stekepanne og varmer i ovn mens jeg lager tilbehøret. Sparer masse tid på det. Når kommer du oppover og lager mat til meg?? Kristines1990, Aurelius og Ojive 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1096111 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ojive Skrevet 11. desember 2014 Del Skrevet 11. desember 2014 Når kommer du oppover og lager mat til meg?? spørsmålet er heller når kommer du nedover og spiser middag sammen med oss? Aurelius, Kila og Kristines1990 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32207-fryse-matris/#findComment-1096493 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.