Cre*tive Skrevet 15. januar 2014 Skrevet 15. januar 2014 Hvilket steviaprodukt bruker dere? Fant noe Stevia på Rema1000, men er dette godt/sunt nok? Jeg har ikke kompetanse på dette området så kom gjerne med inspill! Siter
Jaffa86 Skrevet 15. januar 2014 Skrevet 15. januar 2014 bruker noen ganger sweetdrops fra iherb..i typ kaffien...men er ikke så glad i ettersmaken som stevia har. og syns det kan være vanskelig å dosere. holder meg til sukrin, som er 0 kcal på samme måte som stevia men prøv deg fram =) . Cre*tive 1 Siter
Gjest QueenWinther Skrevet 15. januar 2014 Skrevet 15. januar 2014 Liker best now-foods sin stevia, bestiller den på iHerb - ikke like søt og har mer smak enn den man får kjøpt i norge. (: Siter
OhMickey Skrevet 15. januar 2014 Skrevet 15. januar 2014 Synes de fra Rema funker helt fint om man skal bake eller lignende, såfremst man ikke overdriver. Ikke testet de i te ennå, i te skal det nemlig være honning Aurelius og Cre*tive 2 Siter
Cre*tive Skrevet 15. januar 2014 Forfatter Skrevet 15. januar 2014 Kjenner jeg er ennå litt sukkeravhengig til f.eks. havregrynsgrøten. Har til nå brukt Stevia fra Rema, men lurer på om det bare er tull eller om det er ok å bruke i forhold til innhold etc!? Har også sweet drops vanilje, og sukrin gold. Bruker sukrin gold innimellom, men er ikke helt vant til smaken ennå Siter
Raptorial Skrevet 15. januar 2014 Skrevet 15. januar 2014 Fant noe Stevia på Rema1000, men er dette godt/sunt nok? Je Hva legger du i at det skal være "sunt nok?" Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 15. januar 2014 Skrevet 15. januar 2014 Stevia er Stevia - uansett hvor du kjøper det og hvilket merke det kommer fra. Liker best dråpene med smak med mindre jeg skal bake/bruke som strøsukker - da er går det i sukrin:- ) Cre*tive 1 Siter
AuroraMarie Skrevet 15. januar 2014 Skrevet 15. januar 2014 Bruker sweet drops fra SweetLeaf, vanilje. Etter jeg ble vandt til den ble jeg helt hekta. Siter
Cre*tive Skrevet 15. januar 2014 Forfatter Skrevet 15. januar 2014 Hva legger du i at det skal være "sunt nok?" Hehe.. si det At de ikke inneholder kunstige tilsetningstoffer som ikke er bra for kroppen, eller ellers andre ting som ikke er bra for kroppen!! hehe... Hilsen newbie :cool: Siter
Raptorial Skrevet 15. januar 2014 Skrevet 15. januar 2014 Hehe.. si det At de ikke inneholder kunstige tilsetningstoffer som ikke er bra for kroppen, eller ellers andre ting som ikke er bra for kroppen!! hehe... Hilsen newbie :cool: Regner med at du ikke tenker i samme gata som aspartam og sånt, da Må huske, det at det er kunstig betyr ikke at det er farlig/ikke bra for kroppen. Personlig bruker jeg ikke kunstig søtningsmiddel i det hele tatt, men det er utelukkende fordi jeg synes de enten smaker metallisk eller har en for bitter ettersmak. Siter
Cre*tive Skrevet 15. januar 2014 Forfatter Skrevet 15. januar 2014 Regner med at du ikke tenker i samme gata som aspartam og sånt, da Må huske, det at det er kunstig betyr ikke at det er farlig/ikke bra for kroppen. Personlig bruker jeg ikke kunstig søtningsmiddel i det hele tatt, men det er utelukkende fordi jeg synes de enten smaker metallisk eller har en for bitter ettersmak. Hehe.. nei har klart å ikke henge meg på aspartam-bølgen! Men mener du da at Stevia fra Rema er kunstig søtning, eller snakker du i generelle termer? Er ikke Stevia et naturlig søtningsmiddel slik jeg har forstått det? Jaja... kunne lest meg opp på det , men enklere å spørre her når det sitter så mange mennesker som vet noe om dette:) Siter
Aurelius Skrevet 15. januar 2014 Skrevet 15. januar 2014 Selv har jeg en forkjærlighet for godt gammeldags sukker <3 Sentadilla, Astriiiixxx og Groenhaug 3 Siter
Raptorial Skrevet 15. januar 2014 Skrevet 15. januar 2014 Joda. Stevia skal jo være helt naturlig Er jo en plante. Jeg mente mer generelt. Burde nok brukt "sukkererstatninger". Men, ja. Sånn fra det jeg husker, så er det veldig lite stevia i de fleste stevia-produktene man får kjøpt (trolig siden det er så potent), så det er ofte "toppet opp" med div søtningsmidler. Nei, send ingredienslista så kan man jo se om det er no fy-fy i produktet. Siter
Cre*tive Skrevet 15. januar 2014 Forfatter Skrevet 15. januar 2014 Joda. Stevia skal jo være helt naturlig Er jo en plante. Jeg mente mer generelt. Burde nok brukt "sukkererstatninger". Men, ja. Sånn fra det jeg husker, så er det veldig lite stevia i de fleste stevia-produktene man får kjøpt (trolig siden det er så potent), så det er ofte "toppet opp" med div søtningsmidler. Nei, send ingredienslista så kan man jo se om det er no fy-fy i produktet. Hehe... får ta meg en grundigere undersøkelse på det i morgen!! Siter
Cre*tive Skrevet 15. januar 2014 Forfatter Skrevet 15. januar 2014 Selv har jeg en forkjærlighet for godt gammeldags sukker <3 Ja det var vel hovedsaklig det store problemet mitt og! Men med en streng PT og kostholdsveileder er det ikke rom for det nå, men dess mer jeg jobber nå dess mer er vel sjansen for å unne seg litt luksus etterhvert!? hehe... Siter
Aurelius Skrevet 16. januar 2014 Skrevet 16. januar 2014 Selv så setter jeg pris på å kunne skeie ut innimellom hvis jeg har vært flink og trent bra en periode, det kan være med på å gjøre det lettere å holde seg til en ellers streng spiseplan. Men jeg har aldri hatt noen planer om å posere på noen scene med rippa 8pack og blodårer overalt, så hvis det er det som er planen burde man jo ta hensyn til det og. Ellers; livet er for kort til å leve på tørrstekt ukrydret kyllingbryst, kokt brokkoli og proteinfluff. Hva er vitsen med å være i stand til å mestre det livet gir oss av utfordringer, hvis vi ikke velger å sette pris på det? Cre*tive og Pedrikke 2 Siter
Danisan Skrevet 16. januar 2014 Skrevet 16. januar 2014 Hehe.. si det At de ikke inneholder kunstige tilsetningstoffer som ikke er bra for kroppen, eller ellers andre ting som ikke er bra for kroppen!! hehe... Hilsen newbie :cool: Nå er jo dette irrelevant da kroppen vår gir totalt faen om hva som er "naturlig og "ikke-naturlig" for den ser ikke forskjell. Ordet kunstige tilsetningstoffer ser ut til å være synonymt med "DANGER!" men det behøver det ikke å være; selv om noe er syntetisk fremstilt så kan det fortsatt være natur-identisk. Derfor reagerer jeg litt på den kyniske framstillingen som produsentene bak stevia surfer på; "Et naturlig alternativ"? Til hva da? Det er stevioglykosidene som idag selges og ikke bladene; bladene trekkes i rundt 60 grader vann for deretter å gjøre dem myke og fine. Deretter blir dem filtrert. For å få dem vekk fra filteret kan man bruke enten etanol eller metanol. Så kronen på verket så "støvsuges" det tørt. Dette går inn under E-stoff 960 (Stevioglykosid; steviosid og rebudiosid A.) Hvor naturlig er dette i forhold til for eksempel aspartam som er et metylert dipeptid? Personlig bryr jeg meg svært lite hva folk velger; begge to anses som trygge og selv om det er en lengre empirisk bruk av stevia i Asia så er ADI satt mye lavere for dette. Grunnen til det er at det er mindre forskning bak og ikke minst regelen at produktet må inneholde minst 95% steviolgykosid. Så da blir det et åpent spørsmål hva de resterende 5% kan inneholde. Aaandreaaa, Raptorial og Lena Ludvigsen 3 Siter
PB jellytime Skrevet 16. januar 2014 Skrevet 16. januar 2014 Selv så setter jeg pris på å kunne skeie ut innimellom hvis jeg har vært flink og trent bra en periode, det kan være med på å gjøre det lettere å holde seg til en ellers streng spiseplan. Men jeg har aldri hatt noen planer om å posere på noen scene med rippa 8pack og blodårer overalt, så hvis det er det som er planen burde man jo ta hensyn til det og. Ellers; livet er for kort til å leve på tørrstekt ukrydret kyllingbryst, kokt brokkoli og proteinfluff. Hva er vitsen med å være i stand til å mestre det livet gir oss av utfordringer, hvis vi ikke velger å sette pris på det? Offtopic... men mange befinner seg muligens et sted mellom de to ytterpunktene? Altså, selv om man velger å bytte ut raffinert sukker med stevia i ny og ne, betyr ikke det automatisk at man skal stille på noen scene eller at man har et trist liv uten matglede. Cre*tive og Aurelius 2 Siter
Cre*tive Skrevet 16. januar 2014 Forfatter Skrevet 16. januar 2014 Selv så setter jeg pris på å kunne skeie ut innimellom hvis jeg har vært flink og trent bra en periode, det kan være med på å gjøre det lettere å holde seg til en ellers streng spiseplan. Men jeg har aldri hatt noen planer om å posere på noen scene med rippa 8pack og blodårer overalt, så hvis det er det som er planen burde man jo ta hensyn til det og. Ellers; livet er for kort til å leve på tørrstekt ukrydret kyllingbryst, kokt brokkoli og proteinfluff. Hva er vitsen med å være i stand til å mestre det livet gir oss av utfordringer, hvis vi ikke velger å sette pris på det? Så enig så enig! Men dette er en midlertidig strenghet fra min side for å nå et viktig mål for meg Og nei, jeg har ingen planer om å konkurrere, men vil trives med meg selv Og BTW så føler jeg ikke at kostholdet er trist, bare uvant Så nå er målet er å komme på et nivå, der det er rom for å kose seg og fremdeles være fornøyd Aurelius 1 Siter
Cre*tive Skrevet 16. januar 2014 Forfatter Skrevet 16. januar 2014 Nå er jo dette irrelevant da kroppen vår gir totalt faen om hva som er "naturlig og "ikke-naturlig" for den ser ikke forskjell. Ordet kunstige tilsetningstoffer ser ut til å være synonymt med "DANGER!" men det behøver det ikke å være; selv om noe er syntetisk fremstilt så kan det fortsatt være natur-identisk. Derfor reagerer jeg litt på den kyniske framstillingen som produsentene bak stevia surfer på; "Et naturlig alternativ"? Til hva da? Det er stevioglykosidene som idag selges og ikke bladene; bladene trekkes i rundt 60 grader vann for deretter å gjøre dem myke og fine. Deretter blir dem filtrert. For å få dem vekk fra filteret kan man bruke enten etanol eller metanol. Så kronen på verket så "støvsuges" det tørt. Dette går inn under E-stoff 960 (Stevioglykosid; steviosid og rebudiosid A.) Hvor naturlig er dette i forhold til for eksempel aspartam som er et metylert dipeptid? Personlig bryr jeg meg svært lite hva folk velger; begge to anses som trygge og selv om det er en lengre empirisk bruk av stevia i Asia så er ADI satt mye lavere for dette. Grunnen til det er at det er mindre forskning bak og ikke minst regelen at produktet må inneholde minst 95% steviolgykosid. Så da blir det et åpent spørsmål hva de resterende 5% kan inneholde. Nå var ikke mitt spørsmål ment som at syntetisk nødvendigvis var negativt. Det var derfor jeg skrev "kunstige tilsetningstoffer som IKKE er bra for kroppen". Poenget bak spørsmålet er vel hvilke produkter er de beste erstatterne for sukker, når målet mitt er å gå ned i vekt/lavere fettprosent og øke muskelmasse? Så hva bruker eventuelt du? Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.