Tiwas Skrevet 4. januar 2014 Skrevet 4. januar 2014 Da har jeg funnet en kjempeenkel måte å kunne koke opp mager kesam for å lage skikkelige sauser - uten at den skiller seg/sprekker. Og nei, det involverer ikke å holde den under kokepunktet eller å tilsette eggeplomme (da kunne man jo like gjerne brukt vanlig kesam eller creme fraiche). Nå driver jeg med siste del av forsøket mitt - får jeg den stabil selv etter at jeg tilsatte like mye kaldt vann som jeg hadde varm mager kesam? Og om det blir bra tror jeg søren meg at jeg må lage en stabil peppersaus i morgen bare for å teste smaken xZinix, Aurelius og FatUnicorn 3 Siter
Aurelius Skrevet 4. januar 2014 Skrevet 4. januar 2014 Xantana/xantangummi? Thermo-til-helvete? Hvor langt får du varmet den opp? Siter
Gjest QueenWinther Skrevet 4. januar 2014 Skrevet 4. januar 2014 Du kunne ikke tenke deg å dele hvordan i stedet for å bare fortelle at det funker? Siter
Myr Skrevet 4. januar 2014 Skrevet 4. januar 2014 Du kunne ikke tenke deg å dele hvordan i stedet for å bare fortelle at det funker? Skikkelig fitnesscliffhanger dette her. Yuna, labanvesen, Ove_68 og 10 andre 13 Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 4. januar 2014 Skrevet 4. januar 2014 haha venter i speeenning. Ikke det at jeg har så lyst å lage saus på mager kesam, men hele tråden gjorde det jo ytterst spennende :cool: Siter
Tiwas Skrevet 4. januar 2014 Forfatter Skrevet 4. januar 2014 hehe - jeg skal skrive artikkel på bloggen min, og så kommer det sikkert en artikkel her i morgen. Og Aurelius - jeg lover at det ikke er xantan-gummi. Jeg vil jo ikke lage slim heller Siste delen av testen min før jeg lager saus jeg skal *spise* var å blande ut kesamboksen med 3dl vann - verre kombinasjon får man neppe. Kokte den opp, altså slik at det bobler og spruter, og etter en halvtime var det under 0,5dl vann som hadde skilt seg. Selve kesamen fikk jeg dønn stabil - og jeg kunne fått den helt stabil med alt vannet også. Jeg bare gadd ikke Men - satser på at det kommer en lang artikkel på bloggen min i morgen og en litt kortere på forsiden her. Skulle gjerne ha smakt på den jeg eksperimenterte med i dag, men så er det hele greiene med matsikkerhet. 5 timer langt eksperiment og flere oppvarminger gjør ikke akkurat at bakteriefloraen blir mindre Siter
Andy Skrevet 4. januar 2014 Skrevet 4. januar 2014 Klarer ikke en gang å lage laks i fløtesaus uten at det skiller seg, så ser virkelig frem til det her FatUnicorn, Aurelius og Sofie 3 Siter
Tiwas Skrevet 5. januar 2014 Forfatter Skrevet 5. januar 2014 Her er "den lange" artikkelen: http://matformannfolk.blogspot.no/2014/01/hvordan-lage-sunne-sauser-som-ikke.html . Vet ikke helt hvor mye den eventuelt kan kortes ned, men...skal ta en prat med Robert Aequitas, TEW og Sondre Aalbotsjord 3 Siter
Tiwas Skrevet 5. januar 2014 Forfatter Skrevet 5. januar 2014 Andy : Blir ikke enklere enn dette. Billig ingrediens, "fool proof" resultat. Bevis: *jeg* fikk det til Siter
Dag Skrevet 5. januar 2014 Skrevet 5. januar 2014 Her er "den lange" artikkelen: http://matformannfolk.blogspot.no/2014/01/hvordan-lage-sunne-sauser-som-ikke.html . Vet ikke helt hvor mye den eventuelt kan kortes ned, men...skal ta en prat med Robert Kortet den ned for deg: "Tilsett en halv teskje lecitin per boks mager kesam, så tåler det koking uten at den skiller seg." Lotta 1 Siter
Tiwas Skrevet 5. januar 2014 Forfatter Skrevet 5. januar 2014 Kortet den ned for deg: "Tilsett en halv teskje lecitin per boks mager kesam, så tåler det koking uten at den skiller seg." Jo, den så jeg også - men blir neppe noen artikkel ut av det Siter
Dag Skrevet 5. januar 2014 Skrevet 5. januar 2014 Resten kan være noen gode oppskrifter på sauser man kan lage med mager kesam og fyll på med et par fine bilder og macros så er du i mål. Tiwas 1 Siter
Andy Skrevet 5. januar 2014 Skrevet 5. januar 2014 Genialt Lars! Får bare finne frem kortet, og lage sauser for harde livet nå Men når i prosessen foretrekker du å tilsette lecitin? Eller spiller det ingen rolle? Ville jo tro det er greit å gjøre det FØR den skiller seg, så man slipper å reparere. Forøvrig en genial blogg Tiwas 1 Siter
Andy Skrevet 5. januar 2014 Skrevet 5. januar 2014 Hva er bloggen?:-D Ligger en link i post #8 Lena Ludvigsen 1 Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 5. januar 2014 Skrevet 5. januar 2014 Oi - her har jeg faktisk vært inne opptil flere ganger før:D Bra blogg! Tiwas 1 Siter
Tiwas Skrevet 5. januar 2014 Forfatter Skrevet 5. januar 2014 Genialt Lars! Får bare finne frem kortet, og lage sauser for harde livet nå Men når i prosessen foretrekker du å tilsette lecitin? Eller spiller det ingen rolle? Ville jo tro det er greit å gjøre det FØR den skiller seg, så man slipper å reparere. Forøvrig en genial blogg Tja...jeg gjorde jo mitt ytterste for å *få* den til å sprekke, så jeg kokte den opp første - men ga den et nytt oppkok i mikrobølgeovnen for å se om jeg fikk den til å sprekke på nytt etter lecitin-et. Når jeg skal lage chicken tikka i morgen visper jeg det nok inn mens den er kald for å se om man slipper stavmikser ved å være litt tidlig ute. Rapport følger Ellers takk for komplimentet - bloggen oppdateres jo ikke like ofte som mange andre, men jeg forsøker å ha en litt annen innfallsvinkel på sakene mine. Dill og stæsj finner man jo over alt - gråblogging, FTW! Andy og FitFish 2 Siter
Janeee Skrevet 6. januar 2014 Skrevet 6. januar 2014 Tja...jeg gjorde jo mitt ytterste for å *få* den til å sprekke, så jeg kokte den opp første - men ga den et nytt oppkok i mikrobølgeovnen for å se om jeg fikk den til å sprekke på nytt etter lecitin-et. Når jeg skal lage chicken tikka i morgen visper jeg det nok inn mens den er kald for å se om man slipper stavmikser ved å være litt tidlig ute. Rapport følger Ellers takk for komplimentet - bloggen oppdateres jo ikke like ofte som mange andre, men jeg forsøker å ha en litt annen innfallsvinkel på sakene mine. Dill og stæsj finner man jo over alt - gråblogging, FTW! Hvor finner du lecitin? Siter
Tiwas Skrevet 6. januar 2014 Forfatter Skrevet 6. januar 2014 Hvor finner du lecitin? Ligger direkte-link i bloggen min Blogg-post med "hele story-en": http://matformannfolk.blogspot.no/2014/01/hvordan-lage-sunne-sauser-som-ikke.html Lecitin: http://www.iherb.com/healthforce-nutritionals-non-gmo-lecithin-powder-375-g/22468?rcode=hoz126 EDIT: Denne uken skal jeg forsøke meg på to ting; chicken tikka og kremet peppersaus helt fra scratch Janeee 1 Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 6. januar 2014 Skrevet 6. januar 2014 Gjerne test ut med reinsdyrskavgryte om du mangler ting å lage :happy: Har lenge hatt planlagt å lage en mildere versjon av dette da det er det beste i verden men magen er litt sart mot fløte.. Når jeg lager kyllinggryte blander jeg though inn JBK-mel i melka for tykning - funker fett:D Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.