Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Da har jeg funnet en kjempeenkel måte å kunne koke opp mager kesam for å lage skikkelige sauser - uten at den skiller seg/sprekker. Og nei, det involverer ikke å holde den under kokepunktet eller å tilsette eggeplomme (da kunne man jo like gjerne brukt vanlig kesam eller creme fraiche).

Nå driver jeg med siste del av forsøket mitt - får jeg den stabil selv etter at jeg tilsatte like mye kaldt vann som jeg hadde varm mager kesam? Og om det blir bra tror jeg søren meg at jeg må lage en stabil peppersaus i morgen bare for å teste smaken ;)

Fortsetter under...

hehe - jeg skal skrive artikkel på bloggen min, og så kommer det sikkert en artikkel her i morgen. Og Aurelius - jeg lover at det ikke er xantan-gummi. Jeg vil jo ikke lage slim heller :p

Siste delen av testen min før jeg lager saus jeg skal *spise* var å blande ut kesamboksen med 3dl vann - verre kombinasjon får man neppe. Kokte den opp, altså slik at det bobler og spruter, og etter en halvtime var det under 0,5dl vann som hadde skilt seg. Selve kesamen fikk jeg dønn stabil - og jeg kunne fått den helt stabil med alt vannet også. Jeg bare gadd ikke ;)

Men - satser på at det kommer en lang artikkel på bloggen min i morgen og en litt kortere på forsiden her. Skulle gjerne ha smakt på den jeg eksperimenterte med i dag, men så er det hele greiene med matsikkerhet. 5 timer langt eksperiment og flere oppvarminger gjør ikke akkurat at bakteriefloraen blir mindre :p

Annonse

Her er "den lange" artikkelen: http://matformannfolk.blogspot.no/2014/01/hvordan-lage-sunne-sauser-som-ikke.html . Vet ikke helt hvor mye den eventuelt kan kortes ned, men...skal ta en prat med Robert :)

Her er "den lange" artikkelen: http://matformannfolk.blogspot.no/2014/01/hvordan-lage-sunne-sauser-som-ikke.html . Vet ikke helt hvor mye den eventuelt kan kortes ned, men...skal ta en prat med Robert :)

Kortet den ned for deg: "Tilsett en halv teskje lecitin per boks mager kesam, så tåler det koking uten at den skiller seg."

Genialt Lars! Får bare finne frem kortet, og lage sauser for harde livet nå :D Men når i prosessen foretrekker du å tilsette lecitin? Eller spiller det ingen rolle? Ville jo tro det er greit å gjøre det FØR den skiller seg, så man slipper å reparere.

Forøvrig en genial blogg (y)

Annonse

Genialt Lars! Får bare finne frem kortet, og lage sauser for harde livet nå :D Men når i prosessen foretrekker du å tilsette lecitin? Eller spiller det ingen rolle? Ville jo tro det er greit å gjøre det FØR den skiller seg, så man slipper å reparere.

Forøvrig en genial blogg (y)

Tja...jeg gjorde jo mitt ytterste for å *få* den til å sprekke, så jeg kokte den opp første - men ga den et nytt oppkok i mikrobølgeovnen for å se om jeg fikk den til å sprekke på nytt etter lecitin-et. Når jeg skal lage chicken tikka i morgen visper jeg det nok inn mens den er kald for å se om man slipper stavmikser ved å være litt tidlig ute. Rapport følger :)

Ellers takk for komplimentet - bloggen oppdateres jo ikke like ofte som mange andre, men jeg forsøker å ha en litt annen innfallsvinkel på sakene mine. Dill og stæsj finner man jo over alt - gråblogging, FTW! :p

Tja...jeg gjorde jo mitt ytterste for å *få* den til å sprekke, så jeg kokte den opp første - men ga den et nytt oppkok i mikrobølgeovnen for å se om jeg fikk den til å sprekke på nytt etter lecitin-et. Når jeg skal lage chicken tikka i morgen visper jeg det nok inn mens den er kald for å se om man slipper stavmikser ved å være litt tidlig ute. Rapport følger :)

Ellers takk for komplimentet - bloggen oppdateres jo ikke like ofte som mange andre, men jeg forsøker å ha en litt annen innfallsvinkel på sakene mine. Dill og stæsj finner man jo over alt - gråblogging, FTW! :p

Hvor finner du lecitin?

Hvor finner du lecitin?

Ligger direkte-link i bloggen min :)

Blogg-post med "hele story-en": http://matformannfolk.blogspot.no/2014/01/hvordan-lage-sunne-sauser-som-ikke.html

Lecitin: http://www.iherb.com/healthforce-nutritionals-non-gmo-lecithin-powder-375-g/22468?rcode=hoz126

EDIT: Denne uken skal jeg forsøke meg på to ting; chicken tikka og kremet peppersaus helt fra scratch :D

Gjerne test ut med reinsdyrskavgryte om du mangler ting å lage :happy: Har lenge hatt planlagt å lage en mildere versjon av dette da det er det beste i verden men magen er litt sart mot fløte..

Når jeg lager kyllinggryte blander jeg though inn JBK-mel i melka for tykning - funker fett:D

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...