Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ja til merking, men ikke fordi folk skal bruke det til å finberegne kaloriregnskapet sitt. Å telle kalorier er noe de aller fleste ikke driver med, og det er heller ingen grunn til at folk flest skal begynne med det. Grunnen til at jeg er for en slags merking er for bevisstgjøringens skyld, at folk skal være bevisste på hva et slikt måltid omtrent vil bidra med.

Antall kalorier er ikke så veldig interessant i den sammenhengen, jeg ville heller sett at det kunne merkes med hvor stor del av et gjennomsnittlig dagsbehov det bidrar med. Det er noe folk flest lettere kan relatere seg til.

Er bedre for IIFYM-folka enn å ikke vite kcal i det hele tatt, da. Sett bort ifra contest-prep IIFYMerz (de spiser nok ikke ute så ofte :p) så er det jo ikke nødvendig å være hysterisk hver eneste dag av året. Går jo helt greit å skli ut i ukesvis i det lange løp.

Hvor bra dette er for folkehelsa, altså hvor effektivt det vil være på nasjonalt sett vet jeg ikke, men jeg føler det ville bidratt til at folk får en bedre idê over hva de får i seg, og bevisstgjøre folk. VegarL oppsumerte det godt.

La oss fortsette å sy puter under arma på folk!

Skjønner ikke dette hysteriet rundt restaurantmat. Med mindre man går på restaurant hver dag, er det neppe det man blir feit av.

Ingen som blir feite fordi de går på restaurant uavhengig om kaloriene oppgis eller ikke, er nok ingen som mener det.

Annonse

det vil ikke forebygge fedme alene. greia med denne tråden er om vi ønsker kalorimerking. da tar man gjerne utgangspungt i seg selv og ikke "generelt alle under en kam." poenget er at det umulig kan skade. men alene vil ikke dette forebygge/redusere kaloriinntaket.(for oss spesielt interreserte er dette et perfekt tilbud) mulig vil det være det for flere også.

viss all godis fra butikkene blir fjernet , vil det forebygge fedme problemet ?

nå er jo generelt amerikanerne dummere enn Nordmenn så hvorfor vil vi samenligne oss med de uansett?!!!

Alt koster penger.

Også dette forslaget, om det innføres. Nye menyer må trykkes opp. Det skal regnes og kalkuleres.

Noen må betale. Vi - restaurantens gjester - må bla opp. Ønsker vi det? Er det riktig å påtvinge

alle å betale for dette, når det kun er en begrenset del av gjestene som har etterspurt dette

og faktisk (må vi anta) er villig til å betale ekstra for å få denne informasjonen i menyen?

Det er en kul tilleggsinfo som jeg hadde lest med interesse, men om det gjør det ENDA dyrere å

gå på restaurant i Norge, så sier jeg Nei takk...

Alt koster penger.

Også dette forslaget, om det innføres. Nye menyer må trykkes opp. Det skal regnes og kalkuleres.

Noen må betale. Vi - restaurantens gjester - må bla opp. Ønsker vi det? Er det riktig å påtvinge

alle å betale for dette, når det kun er en begrenset del av gjestene som har etterspurt dette

og faktisk (må vi anta) er villig til å betale ekstra for å få denne informasjonen i menyen?

Det er en kul tilleggsinfo som jeg hadde lest med interesse, men om det gjør det ENDA dyrere å

gå på restaurant i Norge, så sier jeg Nei takk...

Jeg tviler veldig sterkt på at det vil påvirke prisene vi betaler på restauranter. Om det i så tilfelle vil koste oss mer å gå på restaurant, hvor mye er det snakk i? Det vil naturligvis gå av skattepengene våre, men det har ikke jeg noen problemer med. Ikke akkurat som om skatten øker pga det.

Om det blir en frivillig ordning for den enkelte restauratør, så er jeg positiv til forslaget.

Selvfølgelig vil dette være enda en ordning som vil virke kostnadsdrivende for en allerede presset bransje, men om publikum ønsker dette så vil det nok innføres mange steder.

Om det blir en frivillig ordning for den enkelte restauratør, så er jeg positiv til forslaget.

Selvfølgelig vil dette være enda en ordning som vil virke kostnadsdrivende for en allerede presset bransje, men om publikum ønsker dette så vil det nok innføres mange steder.

Kan det koste mer enn noen timesverk å anslå hva en gjennomsnittlig porsjon av alle rettene består av energimessig?

Annonse

Kan det koste mer enn noen timesverk å anslå hva en gjennomsnittlig porsjon av alle rettene består av energimessig?

Nei, men det må jo kvalitets-sikres slik at ikke alt bare blir sånn ca. omtrent og bortimot... Dermed blir det byråkrati, skjema og dill.

Men om folket ønsker det, så blir det nok en ordning med det.

:)

Nei, men det må jo kvalitets-sikres slik at ikke alt bare blir sånn ca. omtrent og bortimot... Dermed blir det byråkrati, skjema og dill.

Men om folket ønsker det, så blir det nok en ordning med det.

:)

Restaurantbransjen er hovedsaklig presset takket være enorm overetablering. Dette blir uansett neppe noe av, men jeg nekter å innbille meg at det ville kostet mye å kvantifisere kcalinnhold i rettene. Det behøver ikke stå på menyene engang, men det hadde vært fint å kunne spørre kelneren hvis it tickles your fancy..

https://responsibilitydeal.dh.gov.uk/wp-content/uploads/2012/01/Technical-Guidance-on-Voluntary-Calorie-Labelling-for-Catering-Businesses.pdf

Slik har de gjort det i Storbritannia. Regjeringen har laget et dokument med retningslinjer hvis restaurantene ønsker å oppgi kaloriinformasjon (frivillig). Undersøkelser viser at kundene ønsker kaloriinfo, og forskning viser at det ikke gjør at kunden bestiller annerledes enn de ellers ville gjort. Sånn sett virker jo dette som en vinn-vinn situasjon for både restaurantene og kundene!

...men om målet er å endre folks matvaner må man nok bruke andre metoder :)

Restaurantbransjen er hovedsaklig presset takket være enorm overetablering. Dette blir uansett neppe noe av, men jeg nekter å innbille meg at det ville kostet mye å kvantifisere kcalinnhold i rettene. Det behøver ikke stå på menyene engang, men det hadde vært fint å kunne spørre kelneren hvis it tickles your fancy..

Nja...

De store franchise-kjedene kan tenkes å gripe dette forslaget og få det på plass.

For dem vil det være peanuts i kostnader, men an gi et fancy lite løft. For de frittstående restauratørene blir det mer comsi comsa, vil jeg tro. Både i måten det vil implementeres på eller i forhold til hva det vil kunne bety. (Være seg for Alis Kebab eller byens beste Gourmet Restaurant.)

For friske mennesker som vil bli mer bevisste høres jo dette toppers ut, men som Astrid Kristine sier kan dette være med på å dyrke spiseforstyrrelser. Å ha mulighet til å telle kalorier absolutt over alt kan være farlig. Kos dere nå på restauranten med det dere har lyst på, ikke det med færrest kalorier. Antar de fleste ikke spiser ute mer enn kanskje en dag i uka uansett.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...