Vegard L Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Ja til merking, men ikke fordi folk skal bruke det til å finberegne kaloriregnskapet sitt. Å telle kalorier er noe de aller fleste ikke driver med, og det er heller ingen grunn til at folk flest skal begynne med det. Grunnen til at jeg er for en slags merking er for bevisstgjøringens skyld, at folk skal være bevisste på hva et slikt måltid omtrent vil bidra med. Antall kalorier er ikke så veldig interessant i den sammenhengen, jeg ville heller sett at det kunne merkes med hvor stor del av et gjennomsnittlig dagsbehov det bidrar med. Det er noe folk flest lettere kan relatere seg til. Akslur, Powerpuff, torres og 1 annen 4 Siter
Raptorial Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Konge for oss på IIFYM Nei? For de vil ikke liste opp noe annet enn et estimat over hvor mange kalorier, ingenting om makronæringsstoffene. Så da vil det jo absolutt ikke passe for dere på IIFYM Siter
torres Skrevet 27. april 2013 Forfatter Skrevet 27. april 2013 Er bedre for IIFYM-folka enn å ikke vite kcal i det hele tatt, da. Sett bort ifra contest-prep IIFYMerz (de spiser nok ikke ute så ofte ) så er det jo ikke nødvendig å være hysterisk hver eneste dag av året. Går jo helt greit å skli ut i ukesvis i det lange løp. Hvor bra dette er for folkehelsa, altså hvor effektivt det vil være på nasjonalt sett vet jeg ikke, men jeg føler det ville bidratt til at folk får en bedre idê over hva de får i seg, og bevisstgjøre folk. VegarL oppsumerte det godt. Siter
Thomas KA Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 La oss fortsette å sy puter under arma på folk! Skjønner ikke dette hysteriet rundt restaurantmat. Med mindre man går på restaurant hver dag, er det neppe det man blir feit av. Siter
torres Skrevet 27. april 2013 Forfatter Skrevet 27. april 2013 La oss fortsette å sy puter under arma på folk! Skjønner ikke dette hysteriet rundt restaurantmat. Med mindre man går på restaurant hver dag, er det neppe det man blir feit av. Ingen som blir feite fordi de går på restaurant uavhengig om kaloriene oppgis eller ikke, er nok ingen som mener det. Siter
puma Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 det vil ikke forebygge fedme alene. greia med denne tråden er om vi ønsker kalorimerking. da tar man gjerne utgangspungt i seg selv og ikke "generelt alle under en kam." poenget er at det umulig kan skade. men alene vil ikke dette forebygge/redusere kaloriinntaket.(for oss spesielt interreserte er dette et perfekt tilbud) mulig vil det være det for flere også. viss all godis fra butikkene blir fjernet , vil det forebygge fedme problemet ? nå er jo generelt amerikanerne dummere enn Nordmenn så hvorfor vil vi samenligne oss med de uansett?!!! torres 1 Siter
Linjemannen Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Alt koster penger. Også dette forslaget, om det innføres. Nye menyer må trykkes opp. Det skal regnes og kalkuleres. Noen må betale. Vi - restaurantens gjester - må bla opp. Ønsker vi det? Er det riktig å påtvinge alle å betale for dette, når det kun er en begrenset del av gjestene som har etterspurt dette og faktisk (må vi anta) er villig til å betale ekstra for å få denne informasjonen i menyen? Det er en kul tilleggsinfo som jeg hadde lest med interesse, men om det gjør det ENDA dyrere å gå på restaurant i Norge, så sier jeg Nei takk... Siter
torres Skrevet 27. april 2013 Forfatter Skrevet 27. april 2013 Alt koster penger. Også dette forslaget, om det innføres. Nye menyer må trykkes opp. Det skal regnes og kalkuleres. Noen må betale. Vi - restaurantens gjester - må bla opp. Ønsker vi det? Er det riktig å påtvinge alle å betale for dette, når det kun er en begrenset del av gjestene som har etterspurt dette og faktisk (må vi anta) er villig til å betale ekstra for å få denne informasjonen i menyen? Det er en kul tilleggsinfo som jeg hadde lest med interesse, men om det gjør det ENDA dyrere å gå på restaurant i Norge, så sier jeg Nei takk... Jeg tviler veldig sterkt på at det vil påvirke prisene vi betaler på restauranter. Om det i så tilfelle vil koste oss mer å gå på restaurant, hvor mye er det snakk i? Det vil naturligvis gå av skattepengene våre, men det har ikke jeg noen problemer med. Ikke akkurat som om skatten øker pga det. Siter
puma Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 det er vell ment som et forslag, ikke som et påbud.. Siter
Linjemannen Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Om det blir en frivillig ordning for den enkelte restauratør, så er jeg positiv til forslaget. Selvfølgelig vil dette være enda en ordning som vil virke kostnadsdrivende for en allerede presset bransje, men om publikum ønsker dette så vil det nok innføres mange steder. Siter
4321yawaworht Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Om det blir en frivillig ordning for den enkelte restauratør, så er jeg positiv til forslaget. Selvfølgelig vil dette være enda en ordning som vil virke kostnadsdrivende for en allerede presset bransje, men om publikum ønsker dette så vil det nok innføres mange steder. Kan det koste mer enn noen timesverk å anslå hva en gjennomsnittlig porsjon av alle rettene består av energimessig? Siter
Vegard L Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Menyene på de fleste restauranter byttes ut med jevne mellomrom i utgangspunktet. At nye menyer må trykkes opp er da virkelig ikke noe som i større grad vil skje fordi man vil merke rettene med innhold. Siter
Linjemannen Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Kan det koste mer enn noen timesverk å anslå hva en gjennomsnittlig porsjon av alle rettene består av energimessig? Nei, men det må jo kvalitets-sikres slik at ikke alt bare blir sånn ca. omtrent og bortimot... Dermed blir det byråkrati, skjema og dill. Men om folket ønsker det, så blir det nok en ordning med det. Siter
4321yawaworht Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Nei, men det må jo kvalitets-sikres slik at ikke alt bare blir sånn ca. omtrent og bortimot... Dermed blir det byråkrati, skjema og dill. Men om folket ønsker det, så blir det nok en ordning med det. Restaurantbransjen er hovedsaklig presset takket være enorm overetablering. Dette blir uansett neppe noe av, men jeg nekter å innbille meg at det ville kostet mye å kvantifisere kcalinnhold i rettene. Det behøver ikke stå på menyene engang, men det hadde vært fint å kunne spørre kelneren hvis it tickles your fancy.. Siter
Aaandreaaa Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 https://responsibilitydeal.dh.gov.uk/wp-content/uploads/2012/01/Technical-Guidance-on-Voluntary-Calorie-Labelling-for-Catering-Businesses.pdf Slik har de gjort det i Storbritannia. Regjeringen har laget et dokument med retningslinjer hvis restaurantene ønsker å oppgi kaloriinformasjon (frivillig). Undersøkelser viser at kundene ønsker kaloriinfo, og forskning viser at det ikke gjør at kunden bestiller annerledes enn de ellers ville gjort. Sånn sett virker jo dette som en vinn-vinn situasjon for både restaurantene og kundene! ...men om målet er å endre folks matvaner må man nok bruke andre metoder Siter
Linjemannen Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Restaurantbransjen er hovedsaklig presset takket være enorm overetablering. Dette blir uansett neppe noe av, men jeg nekter å innbille meg at det ville kostet mye å kvantifisere kcalinnhold i rettene. Det behøver ikke stå på menyene engang, men det hadde vært fint å kunne spørre kelneren hvis it tickles your fancy.. Nja... De store franchise-kjedene kan tenkes å gripe dette forslaget og få det på plass. For dem vil det være peanuts i kostnader, men an gi et fancy lite løft. For de frittstående restauratørene blir det mer comsi comsa, vil jeg tro. Både i måten det vil implementeres på eller i forhold til hva det vil kunne bety. (Være seg for Alis Kebab eller byens beste Gourmet Restaurant.) Siter
selters Skrevet 27. april 2013 Skrevet 27. april 2013 Jeg er veldig for informasjonsspredning og folkeopplysning. Jeg er veldig imot avgiftsbelegging og endring av matvarer. Siter
Chrsyre Skrevet 28. april 2013 Skrevet 28. april 2013 For friske mennesker som vil bli mer bevisste høres jo dette toppers ut, men som Astrid Kristine sier kan dette være med på å dyrke spiseforstyrrelser. Å ha mulighet til å telle kalorier absolutt over alt kan være farlig. Kos dere nå på restauranten med det dere har lyst på, ikke det med færrest kalorier. Antar de fleste ikke spiser ute mer enn kanskje en dag i uka uansett. Astriiiixxx 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.