Jump to content

torres

Members
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

About torres

 • Rank
  Member
 • Birthday 01/10/1992
 1. Nei jeg tenker jo det at om man først skal betale noen lapper i måneden kan man jo likegreit gjøre litt mer enn bare isolasjonsøvelser for rumpa.
 2. Kan godt hende trådstarter kan klare seg uten DUP inntil videre. Utover dette er jeg helt enig i anorakks opplegg og stor takk til han for å legge så mye tid inn i tråden. Trådstarter, bare gjør det anorakk sier her - følg det slavisk i 6mnd og jeg kan love deg at du vil se helt sinnsyk forbedring. Deretter kan du begynne å tenke på å snekre i sammen et program selv. Da har du sannsynligvis fått en større forståelse for hva som fungerer, og hva du trenger å jobbe på.
 3. Markløft: Det var en særdeles dårlig vinkel å filme det fra må jeg si. Jeg ser jo ryggen din helt fint, og det er jo ryggen som er probleområdet ditt, så jeg forstår hvorfor du filmer fra denne vinkelen. Men det er nesten umulig å se hvor effektivt du trekker fra den vinkelen der. Vanskelig å gi noen pointers. Ryggen ser helt grei ut. På generelt grunnlag kommer ryggproblemer i markløft fra at man ikke har greid å være "tight" nok når man trekker. Det kan komme fra at man simpelthen ikke er sterk nok, eller at man ikke greier å skape nok trykk i kroppen ved å ta et dypt pust og holde pusten. Generelt sett er det dette med å holde pusten som feiler hos folk. Jeg anbefaler at du får noen til å filme deg fra 45 graders vinkel så man ser den generelle teknikken din bedre. Knebøy: Jeg er ikke så alt for erfaren med low bar, men generelt sett tror jeg du vil minimisere knee-travel mer enn det du gjør her. Dvs sette deg mer tilbake, og dermed bøye ryggen mer fram. Hele greia med low bar er jo å generere mest mulig kraft via å bruke mer posterior chain enn anterior chain dvs baksiden av kroppen istedenfor forsiden av kroppen. Helt enkelt betyr det at du vil bruke glutes, hams og ryggmusklaturen din til å løfte vekta istedenfor quads. Naturligvis vil quads slenge seg med uansett, men jo mer frem med knærne du går, jo mer brukes quads. For mange er det helt nødvendig å gå framover med knærne pga benlengde, men såvidt jeg ser har du enda gode muligheter til å bøye deg enda mer fram. Det fine med low bar, sett bort ifra at vektstanga blir forkorta for hele løftet, er at det er lettere å holde overkroppen stødig selvom man bøyer seg veldig mye. Så det jeg anbefaler deg er å sette deg enda mer tilbake, passe på at stanga går i en rett linje nedover og bøye deg framover enda litt mer. Mulig jeg tar feil, men jeg syns jeg ser antydninger til at du havner litt på tærne her. Om det er tilfellet må du jobbe med å holde balansen og spesielt at stanga går rett ned og rett opp. Du skal kjenne at vekta trykker jevnt over hele foten, evt på hælen (jeg foretrekker jevnt over hele foten, andre trør nesten ekslusivt fra hælen).
 4. For at rompa di skal bli større kan du enten a) legge på deg fett, eller legge på deg muskler. Ulempen med å legge på deg fett er naturligvis at fettet bestemmer selv hvor det ønsker å gå, og du har ingen kontroll over det. Fordelen er at det går ganske fort og for mange er det veldig lett å få til. Ulempen ved å legge på seg muskler er at det tar mye lengre tid, spesielt for kvinner. Fordelen er at du har kontroll hvor musklene kommer. Så tatt utgangspunkt i at du ønsker å legge på deg muskler anbefaler jeg deg å gjøre øvelser med progressivt tyngere vekter mens du ligger i et kalorioverskudd. Du vil ha problemer med å legge på deg muskler om du ikke er i et kalorioverskudd, så det er svært viktig. Et problem som kan oppstå er om du KUN ønsker større rumpe, dvs ikke større lårmuskler, men kun rumpe. Da må du faktisk unngå øvelser som knebøy, markløft osv, fordi de trener hamstrings og quads (bakside og fremside lår) veldig bra, ofte langt bedre enn de trener glutes. Så, om du KUN vil legge på deg muskler på rumpa, gjør isolasjonsøvelser for ræva mens du ligger i et kalorioverskudd. Dette er jo egentlig et nesten latterlig treningsprogram, så egentlig ønsker jeg ikke å anbefale deg det. Men det er det som vil fungere om du kun vil øke muskelmassen på rumpa. Om du ikke har noe imot muskelmasse på andre plasser (husk, du blir ikke noe stort beist uansett. Du er en kvinne), så er det ingenting iveien for å bare peise på med et skikkelig styrkeprogram eller kroppsbyggingsprogram der du bare legger ekstra mye i å bygge rumpa di. Men du er helt nødt til å ligge i kalorioverskudd, ellers kommer du ingen vei. Om du har noe fett du vil bli kvitt først anbefaler jeg deg å kvitte deg med det først.
 5. Kan bli gains med mye volum og, man kan generelt komme seg unna med mye rart om man spiser godt og kjenner etter på restitusjonen. Ellers er jeg enig i at man gjerne kan ta det litt med ro om man er en nybegynner da man ikke vil gjøre seg vandt til for mye volum tidlig.
 6. Enig, men jeg er en av de som kjørte SS og nesten all utvikling kom i bena. Om man skal kjøre SS mener jeg at man bør ha en god del ekstra-øvelser for masse på overekroppen!
 7. http://www.powerliftingtowin.com/powerlifting-programs/ Les alle anmeldelsene hans der og gjør deg opp en mening iforhold til dine mål, ønsker etc. Husk at de anmeldes iforhold til styrkeløft først og fremst, men det er en del bodybuilding-fokuserte program han tar for seg også.
 8. Du blir sikkert sterk, og muligens store ben i tillegg. Men det er for lite volum for noe særlig til størrelse. Vil definitivt anbefale deg å slenge på isolasjonsøvelser med en gang om utseende/størrelse betyr noe. Om du kun er ute etter "funksjonell" styrke ser det greit ut.
 9. Vi er helt enig, jeg kjører 100% peisings på deff selv - men om man har et problem med at man føler seg sliten og har lite energi bør det første være å se på diett og trening. Man slipper som sagt unna med å gjøre mindre arbeid om målet er å beholde muskelmasse/styrke, og da er det et godt alternativ om man slipper å være sliten hele tiden. Klarer man derimot å fortsette progresjonen (noe jeg selv fint klarer, selv med trening 4x+ i uka), så gjør man selvsagt det, men det er kanskje ikke aktuelt for alle.
 10. Du kan alltids prøve å gjøre litt cardio, men i utgangspunktet ville jeg redusert treningsmengen. Ha alt fokus på intensitet, drit i volum. Det er mye enklere å vedlikeholde muskler enn å bygge, så bare få inn noen sett per uke i hvert løft med høy intensitet. Da har du gjort jobben din treningsmessig uten å slite deg mer ut enn nødvendig.
 11. Vil tro hovedproblemet ditt er matinntak. Ser forøvrig ut som du har misforstått 3x5. Det er altså 3 sett 5 reps, ikke 5 sett med tripler.
 12. Herrejesus. Nei, jeg foreslår vi lar tråden til karen ligge i fred. Orker ikke diskutere med deg.
 13. Har ikke brukt noen negativ tone ovenfor deg, jeg poengterer bare at jeg er uenig i det du sier. I setningen DIREKTE etter den du siterer sier jeg at det godt kan hende at du har rett, men at han må ta hensyn til individuelle forskjeller, ergo at kalkulatorene man finner på internett ikke nødvendigvis er til å stole på. Vi er ikke uenige såvidt jeg vet. Om du mener jeg "repeterer" tråden ved å gi en langt mer utfyllende forklaring på det som allerede var nevnt, i tilfelle trådstarter ikke har lest så mye om temaet, så vet jeg ikke helt hva jeg skal si. Kan vel heller ikke anklage meg for å plagiere noe når jeg flere ganger refererer til basen i programmet som SS og forklarer i samme innlegg at dette er et svært kjent og mye brukt program, samtidig som jeg har lagt til støtteøvelser jeg av egen erfaring syns er nyttig (avhengig av målene man har bak treningen). Jeg forstår faktisk ikke helt hvorfor du ble så defansiv, men for å gå tilbake til mitt første poeng var det aldri ment noe mot deg eller din forståelse av temaet, anbefalingen var god nok den - om noe kan jeg si meg enig i at ordbruken nok var litt kvass, men samtidig, sett i kontekst med det jeg skriver umiddelbart etterpå, ser jeg ikke helt problemet.
 14. Virker svært unødvendig å gjøre ting tungvindt bare for å ikke være konform. Faktum er at de aller fleste har en plan om å avslutte dietten sin på et tidspunkt, og da kan man likegreit legge til seg vaner som vil vare. Tviler på at man er interessert i å unngå all slags mat i alle slags situasjoner resten av livet. Da kan man likegreit gå vekk fra den firkantete tankegangen der man må spise det og det, da og da, og heller legge seg til en mer normal måte å spise på i utgangspunktet. En "vanlig" person spiser ikke middag kl 6 når han skal i besøk der det blir servert mat kl 7, han tar høyde for at det blir mat kl 7 og dermed spiser han tidligere, eller hopper over et måltid. Det samme burde gjelde en person som er interessert i trening og diett. Hvorfor gjøre ting vanskeligere enn nødvendig? Om man har et stort behov for å skille seg ut og være annerledes kan jeg forstå det, men de fleste vil bare leve et normalt liv samtidig som de ser resultater.
 15. Har ikke lest alle innleggene i tråden, men svaret er enkelt: Endre matvanene dine. Det typiske svaret på disse spørsmålene er noe ala "Ignorer de! De vet ingenting!" og "Bare forklar at du har et mål og faktisk jobber for å oppnå det" Personlig har jeg aldri vært borti disse problemene. Jeg spiser ikke kylling/brokkoli only, jeg teller kalorier på slutten av dagen (tar meg 5 min forran pc-skjermen, ingen får vite om det!) - og jeg vet jo sånn ca når jeg ender opp i situasjoner hvor jeg blir tilbydd mat. Om jeg er invitert i fellesmiddag tar jeg høyde for det, gjør et rough anslag av kaloriene jeg skal konsumere og spiser det. Om noen spør om jeg vil ha godteri så tar jeg en neve godteri, det vil aldri skade. Om noen spør om jeg vil ha mat, og det ikke passer i det hele tatt, sier jeg enkelt og greit at jeg allerede har spist. Den enkleste måten å unngå disse situasjonene er å bare skjule at du slanker deg, evt vise til verden at du har et helt sunt og nøkternt forhold til hele greia.
×
×
 • Create New...