Kirill W. Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Right you are madafakaaaaaaaaaaa Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164427 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BROrilla Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Det er ikke det vi snakker om her. Det er ingen tvil om at proteiner KAN omdannes til fett. Diskusjonen handler om hvorvidt dette faktisk skjer i realistiske situasjoner. jg ser ikke helt hvor du vil? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164435 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kirill W. Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 jg ser ikke helt hvor du vil? Jeg bare pirker for pirkingen sin skyld, du vet "rett skal være rett" og alt det der. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164445 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BROrilla Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Jeg bare pirker for pirkingen sin skyld, du vet "rett skal være rett" og alt det der. Da syntes jg du skal ligge på 500kcal overskudd med proteiner og se hva som skjer med fettlagrene iløpet av noen uker... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164447 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lloyd Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Trodde nå dette hadde med med proteinmetabolisme innenfor biokjemi å gjøre enn uorganisk kjemi? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164459 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Overskudd av proteiner som kroppen ikke bruker til proteinsyntesen blir hovedsakelig omdannet til glukose for å brukes som energi. Dersom denne energien ikke trengs fordi man er i energioverskudd, vil kroppen lagre den ekstra energien som fett. Det blir meningsløst å diskutere om det er kaloriene fra protein, karbohydrat eller fett som til slutt havner i fettlagrene. Kroppen vil prioritere å forbrenne glukosen om den må velge mellom glukose og fett, rett og slett fordi et høyt blodsukker er skadelig og vi har begrensede muligheter til å lagre glukose. Protein over proteinbehovet vil hovedsakelig omdannes til glukose, og derfor prioriteres til forbrenning før det evt blir lagret. Poenget mitt er at alle her har rett på sin måte, men dere snakker forbi hverandre og hele diskusjonen er totalt meningsløs og har sporet veldig av fra hva trådstarter i utgangspunktet spurte etter. neigutten, Kirill W., xxxxx og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164504 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lloyd Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Overskudd av proteiner som kroppen ikke bruker til proteinsyntesen blir hovedsakelig omdannet til glukose for å brukes som energi. Dersom denne energien ikke trengs fordi man er i energioverskudd, vil kroppen lagre den ekstra energien som fett. Det blir meningsløst å diskutere om det er kaloriene fra protein, karbohydrat eller fett som til slutt havner i fettlagrene. Kroppen vil prioritere å forbrenne glukosen om den må velge mellom glukose og fett, rett og slett fordi et høyt blodsukker er skadelig og vi har begrensede muligheter til å lagre glukose. Protein over proteinbehovet vil hovedsakelig omdannes til glukose, og derfor prioriteres til forbrenning før det evt blir lagret. Poenget mitt er at alle her har rett på sin måte, men dere snakker forbi hverandre og hele diskusjonen er totalt meningsløs og har sporet veldig av fra hva trådstarter i utgangspunktet spurte etter. Jeg trodde at et overskudd av AS tilslutt ville bli skillet ut som urea og urinsyre? Ellers, så håper jeg at kanskje du(siden du går ernæring og kanskje har hatt om det på skolen?) har et svar på hva "metningsnivået" på proteiner er for et gjennomsnittsmenneske? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nano Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Jeg trodde at et overskudd av AS tilslutt ville bli skillet ut som urea og urinsyre? Ellers, så håper jeg at kanskje du(siden du går ernæring og kanskje har hatt om det på skolen?) har et svar på hva "metningsnivået" på proteiner er for et gjennomsnittsmenneske? Urea er et biprodukt når protein brytes ned til AS. Urea skilles ut, mens AS brukes til andre ting i kroppen og skilles ikke ut på samme måte som urea. Lloyd 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164602 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Når aminosyrene brytes ned til energi, skilles aminogruppen (inneholder nitrogen) ut som urea. Resten av aminosyren omdannes til glukose (eller fettsyrer i enkelte tilfeller) og brukes som energi eller lagres. Hva tenker du på med metningsnivået? Om du tenker på proteinbehovet, så er det beregnet til 0,8g/kg kroppsvekt, og anbefalingene ligger litt over dette for å ta hensyn til den biologiske kvaliteten og tilgjengeligheten. T-bone_84 og Lloyd 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164638 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lloyd Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Når aminosyrene brytes ned til energi, skilles aminogruppen (inneholder nitrogen) ut som urea. Resten av aminosyren omdannes til glukose (eller fettsyrer i enkelte tilfeller) og brukes som energi eller lagres. Hva tenker du på med metningsnivået? Om du tenker på proteinbehovet, så er det beregnet til 0,8g/kg kroppsvekt, og anbefalingene ligger litt over dette for å ta hensyn til den biologiske kvaliteten og tilgjengeligheten. Ja, jeg fikk et ganske bra svar på siden din Måtte oppfriske i ureasyklusen var der ting skurret litt for meg! Med metningsnivået mener jeg noe likende det TS spurte om. Trodde faktisk det var det han spurte om? Altså det jeg skal forklare nå er det jeg mener TS spør om. Si at vedkommende veier 70kg, da vil dagsbehovet være 56g proteiner. Vil da all proteiner som inntas utover dette omdannes til glukose da det ikke trengs mer proteiner? Og vil dagsbehovet på 0.8g/kg kroppsvekt variere til si 1.0g/kg på treningsdager eller forblir det den samme? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164681 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Trening, og da spesielt styrketrening, vil øke proteinbehovet. Muskelvev brytes ned under trening, og må bygges opp igjen. Egentlig er det litt upresist å snakke om proteinbehov, da det egentlig er aminosyrene vi har behov for. For at proteinsyntesen ikke skal stoppe opp må vi ha tilstrekkelig av alle, så om vi spiser mye protein av dårlig kvalitet, kan vi likevel ende opp med mangel. Når det gjelder metningsnivå ser jeg at noen andre har gitt svar over her, og jeg har ikke noen andre tall eller noe som skulle tilsi at de tallene ikke stemmer. Det har tradisjonelt sett blitt brukt som et argument for at vi må ha hyppig tilførsel av proteiner. Dette er imidlertid ikke tilfelle, for hvis du spiser mye proteiner på en gang, vil det bare bety at opptaket skjer over en lengre periode, ikke at resten går "rett gjennom". T-bone_84 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164782 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BROrilla Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Trening, og da spesielt styrketrening, vil øke proteinbehovet. Muskelvev brytes ned under trening, og må bygges opp igjen. Egentlig er det litt upresist å snakke om proteinbehov, da det egentlig er aminosyrene vi har behov for. For at proteinsyntesen ikke skal stoppe opp må vi ha tilstrekkelig av alle, så om vi spiser mye protein av dårlig kvalitet, kan vi likevel ende opp med mangel. Når det gjelder metningsnivå ser jeg at noen andre har gitt svar over her, og jeg har ikke noen andre tall eller noe som skulle tilsi at de tallene ikke stemmer. Det har tradisjonelt sett blitt brukt som et argument for at vi må ha hyppig tilførsel av proteiner. Dette er imidlertid ikke tilfelle, for hvis du spiser mye proteiner på en gang, vil det bare bety at opptaket skjer over en lengre periode, ikke at resten går "rett gjennom". bare ett spørsmål til deg. virker som om du har bar med peiling på dette:) selv spiser jeg kun mat. ingen shaker, null aminosyrer som tilskudd. Ville du anbefalt det for mg? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164814 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Så lenge du får i deg nok protein (du kan med fordel ligge på 2-2,5g per kg kroppsvekt med store treningsmengder), så trenger du ikke proteintilskudd, spesielt ikke om du får i deg proteinet fra fullverdige proteinkilder som kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. Proteinpulver kan være greit til de dagene kostholdet svikter, men i utgangspunktet er det ikke noe must. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164903 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BROrilla Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Så lenge du får i deg nok protein (du kan med fordel ligge på 2-2,5g per kg kroppsvekt med store treningsmengder), så trenger du ikke proteintilskudd, spesielt ikke om du får i deg proteinet fra fullverdige proteinkilder som kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. Proteinpulver kan være greit til de dagene kostholdet svikter, men i utgangspunktet er det ikke noe must. takk for svar. målet er i ligge på mellom 250-300 g. ikke altid jg klarer dette, men er aldri under 200 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164911 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Morth Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Dette er uhørt! Vi kan jo ikke la et spørsmål om integrert in vivo metabolisme være usikkert på et treningsforum! Jeg foreslår derfor at vi radioaktivt merker noen aminosyrers karbonskjelett, forer debattantene med dem og så tar helkroppsbiopsier og får avgjort dette en gang for alle. Ingen vil få muskelvekst så lenge dette står ubesvart. Kirill W. og Pewpew 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164925 Del på andre sider Flere delingsvalg…
burny_ Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Spiser stortsett rundt 200-250g proteiner på et måltid om dagen eg, vokser av det ihvertfall.. Se alle som driver med IF. Cheesecake og Kirill W. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164936 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BROrilla Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Spiser stortsett rundt 200-250g proteiner på et måltid om dagen eg, vokser av det ihvertfall.. Se alle som driver med IF. veldig få gode som driver med varianter av faste... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164942 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andy Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 veldig få gode som driver med varianter av faste... Det har vel litt med andre årsaker å gjøre, og er ikke et godt argument i seg selv. Cheesecake 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164955 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Morth Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Du kan jo sjekke ut litt testamonials på http://www.leangains.com/ Martin er ganske stor. Det er forøvrig også pro-byggere som driver på med det. Men det er vel andre ting i deres diett som er viktigere for 120kg muskler enn måltidsfrekvens. Det er ikke magi. Det ser simpelthen ikke ut som at det har særlig mye å si hvordan du får i deg maten i løpet av en dag, så lenge du får den i deg. (Nb. det ser ut til at aminosyretapet blir stort nå en kommer over 16-24 timers faste, når leverglykogenlagre ikke lengre kan bidra til å holde blodglukose normalt) Kirill W. og ubertass 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164959 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BROrilla Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Du kan jo sjekke ut litt testamonials på http://www.leangains.com/ Martin er ganske stor. Det er forøvrig også pro-byggere som driver på med det. Men det er vel andre ting i deres diett som er viktigere for 150kg muskler enn måltidsfrekvens. Det er ikke magi. Det ser simpelthen ikke ut som at det har særlig mye å si hvordan du får i deg maten i løpet av en dag, så lenge du får den i deg. (Nb. det ser ut til at aminosyretapet blir stort nå en kommer over 16-24 timers faste, når leverglykogenlagre ikke lengre kan bidra til å holde blodglukose normalt) ingen av disse er noe spes.. jg ser ikke poenget Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/page/2/#findComment-164964 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.