jonas jacobsen Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Hei, lurer på om det e noe forskjell i sunnhet/proteininntakk osv... av å drikke råe egg enn å foreksempel koke egg? Siter
Stephanie F Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Er neppe spesielt forskjell på det, men man blir mere mett(?) av kokt/stekt egg. Det er kanskje ikke lurt(?) å drikke rå egg, men hvis du er like ikke-lur som meg kan du prøve det her: 2 egg (rå) 2 bananer appelsinjuice (2/3) yoghurt naturell / cultura eller lignende (1/3) Dette kjøres i blender. Fant oppskriften i en smoothie-drink-bok som i grunn ikke er ment for #fitness, det bare skal være sånn. Egget smaker ikke og gir en kremete deilig konsistens. Siter
Tonje_86 Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Gjør som Stephanie F jeg og har gjerne egg i smoothie hvis jeg ikke gidder å koke det for å ha på maten Kjekt for å få i seg egg uten å tilberede det. Er vel bare snakk om smak og behag, heller enn om det er sunnere enn å ikke koke/steke det. Stephanie F 1 Siter
Ole-Mats Moskvil Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Skal ikke vedde sjela mi på det, men mener at vi må varmebehandle de for å få fullt utbytte av teh broteins. Splae, Aurelius, Tuba og 4 andre 7 Siter
Tuba Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Skal ikke vedde sjela mi på det, men mener at vi må varmebehandle de for å få fullt utbytte av teh broteins. Det er korrekt. Siter
Joakimz Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Du får ikke i deg alt av proteinet hvis du spiser det rått. "Biotin er et vannløselig vitamin i B-kompleksfamilien, og er viktig for omdanning av fett og protein i kroppen og helt nødvendig for at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg av de andre B-vitaminene" Å varme behandle eggene smaker best, og er nok det smarteste og gjøre. Siter
BluebearWebcoaching Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Mange litt for kjappe svar her. Go varmebehandling: http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full "The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 ± 0.8 and 51.3 ± 9.8%, respectively." Myr 1 Siter
Babo Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Mange litt for kjappe svar her. Go varmebehandling: http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full "The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 ± 0.8 and 51.3 ± 9.8%, respectively." Litt trøbbel med oversettinga her, men dette er laaangt frå mitt fagfelt. Stemmer det at vi kan fordøye/ta opp 90.9% av proteinene i varmebehandlet egg kontra 51.3% i rått egg. Siter
Stephanie F Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Mange litt for kjappe svar her. Go varmebehandling: http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full "The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 ± 0.8 and 51.3 ± 9.8%, respectively." Wow dette var nytt for meg! Siter
Raptorial Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Mange litt for kjappe svar her. Go varmebehandling: http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full "The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 ± 0.8 and 51.3 ± 9.8%, respectively." Det er vel primært pga trypsin og avidin i eggehvitten? (ser jo at mitt kjappe svar er feil, men mente det primært for at man ikke skulle begynne med å "måtte" kjøre egga på en viss måte... yay for å bruke egg på mange måter ) Tonje_86 1 Siter
BluebearWebcoaching Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Avidin er ikke noe problem om du ikke inntar veldig ensidig kost med veldig mye eggehviter. Siter
Raptorial Skrevet 23. mars 2014 Skrevet 23. mars 2014 Mente ikke helse"farene" men heller hvorfor absorpsjonen er som den er. Siter
selters Skrevet 14. april 2014 Skrevet 14. april 2014 Da taes vel bare 50% av kaloriene i rå egg opp også, da? Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 14. april 2014 Skrevet 14. april 2014 Synes alle bare skal drikke egg og gå i badsstu, så kan man drikke egg og varmebehandle de selv. Det må jo bare være gains. Men særriøst - når jeg var lita var det obligatiorisk med eggeshots for muskelgutta. Idag skjønner jeg ikke helt hvorfor noen vil velge noe så ekkelt over herlig eggerøre Siter
Inger-Lise Skrevet 14. april 2014 Skrevet 14. april 2014 Et annet aspekt er salmonella også. Er riktignok ikke svært mye qv det i Norge, men å konsumere rått egg medfører større risiko for det! Siter
HarryHole Skrevet 14. april 2014 Skrevet 14. april 2014 Ikke spis rå egg!! Kan inneholde faenskap, i tillegg til at kroppen ikke klarer å ta opp biotin. Rå egg er en gammel klisje fra Rocky 1. Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 14. april 2014 Skrevet 14. april 2014 Tror ikke det har noen fordeler. Men det er neppe noe farlig med det, har drukket eggedosis siden tidenes morgen og jeg lever fortsatt (uten å ha hatt verken salmonella eller andre kyllingsykdommer) Siter
Gjest Skrevet 14. april 2014 Skrevet 14. april 2014 Tror ikke det har noen fordeler. Men det er neppe noe farlig med det, har drukket eggedosis siden tidenes morgen og jeg lever fortsatt (uten å ha hatt verken salmonella eller andre kyllingsykdommer) Samme her. Eggedosiskonsumet her har skutt i været etter at sukrin kom på markedet Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.