newbody2014 Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Ser mange fitnessutøvere sverger til søtpotet.Trodde før at det var pga karbohydrat nivået i forhold til vanlig potet men det er jo ganske likt.Jeg ser derfor ingen grunn til å spise søtpotet.Den er dyrere,og smaker kålrot Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Afterall Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Kålrot? Har du husket å tilberede den? Er ikke noen fitnessutøver, men pannestekt/ovnsstekt søtpotet smaker da mye bedre enn vanlig potet. Janne Bø Løtvedt 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
newbody2014 Skrevet 6. november 2013 Forfatter Del Skrevet 6. november 2013 Kålrot? Har du husket å tilberede den? Er ikke noen fitnessutøver, men pannestekt/ovnsstekt søtpotet smaker da mye bedre enn vanlig potet. Er vel litt vanskelig å bli enig om smak. Men ut i fra ett ernæringsmessig standpunkt ser jeg ikke grunnen til å spise det:) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krembolle Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Så vidt jeg har skjønt så er det mer vitaminer/mineraler i søtpotet? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
newbody2014 Skrevet 6. november 2013 Forfatter Del Skrevet 6. november 2013 Så vidt jeg har skjønt så er det mer vitaminer/mineraler i søtpotet? mulig det er noe antioksidanter som ikke er i vanlig potet.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
selters Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Får man helsegevinst av å spise mer vitaminer og mineraler enn det helsedirektoratet anbefaler? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Potet og søtpotet er helt forskjellige grønnsaker, så det er ikke rart de smaker annerledes:P folk velger nok søtpoteten ''over' poteten på grunn av at det er mer mineraler og vitaminer i den fargesprakende søtpoteten. Jeg personlig foretrekker vanlig potet, synes søtpotet smaker likt som gulrot:P Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Disse er vel til tross for likheten i navnet ganske ulike grønnsaker, men er det noen som vet hvordan man bruker søtpotet i praksis? Bruker dere de som tilbehør, på samme måte som andre grønnsaker? Koker dere de, eller er de kanskje best stekt? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Janeee Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Disse er vel til tross for likheten i navnet ganske ulike grønnsaker, men er det noen som vet hvordan man bruker søtpotet i praksis? Bruker dere de som tilbehør, på samme måte som andre grønnsaker? Koker dere de, eller er de kanskje best stekt?Bruker de akkurat som potet, kokt, stekt mos blant annet, mange bruker de i pannekaker og lignende også på grunn av smaken Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
selters Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Er det egentlig potet i pannekaker? Men du erstatter dem med søtpotet? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Janeee Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 hehe nei er ikke egentlig det, men sett oppskrifter med det, som mos da Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sknerten Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Vi bruker masse søtpotet. Men ikke som vanlig poteterstattning men som grønnsak. I prinsippet har vi ofte både søt og vanlig potet. Tilbredes best kokt i biter eller lagd mos av. God blande med alt annet også. Vanlig potet er raskere karbohydrater enn søtpotet. Anbefaler på det sterkeste søtpotet. Det er knallgodt. Til og med som chips/pommes frites i ovnen med godt krydder er det supert til fredagsbiffen! Sofie 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Afterall Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Hvordan er vanlig potet raskere karbohydrat enn søtpotet? Enig i at det er godt som pommes frites, stekt passe crispy og godt krydret! Funker også veldig godt sprøstekt som skiver i panne. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PlastBox Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Får man helsegevinst av å spise mer vitaminer og mineraler enn det helsedirektoratet anbefaler? Spørs hva du snakker om, men mye tyder på at inntaket og det generelle blodnivået av vitamin D i nordlige befolkninger er alt for lavt for optimal helse. Dagens anbefaling for supplering av vitamin D er satt for å unngå tilstanden Rakitt, men det er antagelig ikke tilstrekkelig for generell god helse. F.eks. er tilskudd av vitamin D knyttet til forekomst av type 1 diabetes, og et inntak 10 ganger høyere enn det anbefalt av Staten medfører signifikant redusert sjanse for å få sykdommen (som ingen kan forklare hvorfor man får). http://www.vitamindcouncil.org/about-vitamin-d/am-i-deficient-in-vitamin-d/ Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Søtpotet er unervudert godt, vi spiser det så ofte vi kan NAAAAAAAAAAAAAAAAAAM. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Janne Bø Løtvedt Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Trodde det var mindre stivelse i søtpoteten jeg? mulig jeg er helt på bærtur her Jeg er veldig glad i, og spiser både potet og søtpotet. Syns vanlig potet er best i potetstappe, mens søtpotet delt i båter og stekt med olje og MASSE krydder i ovnen er helt fantastisk godt Afterall 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
chubby2champ Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
påståeligKar Skrevet 6. januar 2016 Del Skrevet 6. januar 2016 Det er tre former for karbohydrater, raske, raske komplekse og trege komplekse. Søtpotet har trege komplekse, mens potet har raske komplekse karbohydrater. Begge er med andre ord gode kilder av langtidsvarende energi for kroppen. Jo tregere karbohydratene blir metabolisert, jo jevnere blir blodsukkeret, som igjen gir en gjevn og fin energi boost. Derfor er de trege komplekse karbohydratene å foretrekke.I og med at de komplekse karbohydratene tar tid å metabolisere, så vil all inntak av raske karbohydrater bli brukt direkte til energi, men de komplekse karbohydrater vil bli metabolisert til fett og lagret. Sammen med alt fett man inntar igjennom dagen.Mange bruker sukkerdrikk under treninger, men det burde man unngå. Et måltid med søtpoteter vil gi de aller fleste masse energi til en normal treningsøkt.Sukker burde ikke brukes annet enn til akkut medisin. For diabetikere og ved kollaps under ekstreme fysiske utskeielser.Leve søtpoteten og poteten! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.