Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Kålrot? o_O

Har du husket å tilberede den?

Er ikke noen fitnessutøver, men pannestekt/ovnsstekt søtpotet smaker da mye bedre enn vanlig potet.

Er vel litt vanskelig å bli enig om smak.;) Men ut i fra ett ernæringsmessig standpunkt ser jeg ikke grunnen til å spise det:)

Annonse

Potet og søtpotet er helt forskjellige grønnsaker, så det er ikke rart de smaker annerledes:P

folk velger nok søtpoteten ''over' poteten på grunn av at det er mer mineraler og vitaminer i den fargesprakende søtpoteten.

Jeg personlig foretrekker vanlig potet, synes søtpotet smaker likt som gulrot:P

Disse er vel til tross for likheten i navnet ganske ulike grønnsaker, men er det noen som vet hvordan man bruker søtpotet i praksis?

Bruker dere de som tilbehør, på samme måte som andre grønnsaker? Koker dere de, eller er de kanskje best stekt?

Bruker de akkurat som potet, kokt, stekt mos blant annet, mange bruker de i pannekaker og lignende også på grunn av smaken :)

Vi bruker masse søtpotet. Men ikke som vanlig poteterstattning men som grønnsak. I prinsippet har vi ofte både søt og vanlig potet. Tilbredes best kokt i biter eller lagd mos av. God blande med alt annet også.

Vanlig potet er raskere karbohydrater enn søtpotet.

Anbefaler på det sterkeste søtpotet. Det er knallgodt.

Til og med som chips/pommes frites i ovnen med godt krydder er det supert til fredagsbiffen!

Annonse

Får man helsegevinst av å spise mer vitaminer og mineraler enn det helsedirektoratet anbefaler?

Spørs hva du snakker om, men mye tyder på at inntaket og det generelle blodnivået av vitamin D i nordlige befolkninger er alt for lavt for optimal helse. Dagens anbefaling for supplering av vitamin D er satt for å unngå tilstanden Rakitt, men det er antagelig ikke tilstrekkelig for generell god helse. F.eks. er tilskudd av vitamin D knyttet til forekomst av type 1 diabetes, og et inntak 10 ganger høyere enn det anbefalt av Staten medfører signifikant redusert sjanse for å få sykdommen (som ingen kan forklare hvorfor man får).

http://www.vitamindcouncil.org/about-vitamin-d/am-i-deficient-in-vitamin-d/

Trodde det var mindre stivelse i søtpoteten jeg?:confused: mulig jeg er helt på bærtur her :p

Jeg er veldig glad i, og spiser både potet og søtpotet. Syns vanlig potet er best i potetstappe, mens søtpotet delt i båter og stekt med olje og MASSE krydder i ovnen er helt fantastisk godt :love:

  • 2 år senere...

Det er tre former for karbohydrater, raske, raske komplekse og trege komplekse. Søtpotet har trege komplekse, mens potet har raske komplekse karbohydrater. Begge er med andre ord gode kilder av langtidsvarende energi for kroppen. Jo tregere karbohydratene blir metabolisert, jo jevnere blir blodsukkeret, som igjen gir en gjevn og fin energi boost. Derfor er de trege komplekse karbohydratene å foretrekke.

I og med at de komplekse karbohydratene tar tid å metabolisere, så vil all inntak av raske karbohydrater bli brukt direkte til energi, men de komplekse karbohydrater vil bli metabolisert til fett og lagret. Sammen med alt fett man inntar igjennom dagen.

Mange bruker sukkerdrikk under treninger, men det burde man unngå. Et måltid med søtpoteter vil gi de aller fleste masse energi til en normal treningsøkt.

Sukker burde ikke brukes annet enn til akkut medisin. For diabetikere og ved kollaps under ekstreme fysiske utskeielser.

Leve søtpoteten og poteten!

 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...