OppNedPåAlt Skrevet 20. oktober 2013 Skrevet 20. oktober 2013 Hei! Prøver å kutte ned på kaloriene i maten, men sliter litt med oljen. Spesielt til steking. Når jeg steker grønnsaker eller kjøtt/kyllin-strimler kutter jeg oljen helt ut. Men ting som egg eller biff og sånne ting som kan sette seg fast har jeg litt problem. Noen tips? Siter
cesandberg Skrevet 20. oktober 2013 Skrevet 20. oktober 2013 Du skal være god hvis du klarer å få noe til å svi seg fast i denne: http://www.jernia.no/produkt/-/product/5r9eZFN752Ki/view/FogH-Woll-stekepanne-induksjon Astriiiixxx og playfair90 2 Siter
Stangeland90 Skrevet 20. oktober 2013 Skrevet 20. oktober 2013 Kan jo prøve deg på http://soma.no/produkter/cocosa-kokosolje/ , brukte den masse før til steking av kjøtt osv playfair90 1 Siter
-Fredrik Skrevet 20. oktober 2013 Skrevet 20. oktober 2013 Du kommer langt med en teskje smør.. evt olje Siter
Kaiman Skrevet 20. oktober 2013 Skrevet 20. oktober 2013 Bruker mest denne http://www.melange.no/produkter/melange-uten-salt-og-melk?gclid=CI-Z5MGPproCFRJ2cAod3WgATQ samt bytter på med rapsolje Siter
Aurelius Skrevet 20. oktober 2013 Skrevet 20. oktober 2013 Med mindre kostholdet ditt består av panerte ting, som wienerschnitzel , fiskepinner etc, er det ingen grunn til å gå inn for å kutte ned på oljen, mengden som fester seg på maten er minimal. Og fett/olje gjør matlaging såpass mye jevnere og bedre at det i mine øyne er verdt det. Spis isteden heller mindre porsjoner, om du vil veie mindre. wombat, Afterall, ThereseHag og 3 andre 6 Siter
ThereseHag Skrevet 20. oktober 2013 Skrevet 20. oktober 2013 Med mindre kostholdet ditt består av panerte ting, som wienerschnitzel , fiskepinner etc, er det ingen grunn til å gå inn for å kutte ned på oljen, mengden som fester seg på maten er minimal. Og fett/olje gjør matlaging såpass mye jevnere og bedre at det i mine øyne er verdt det. Spis isteden heller mindre porsjoner, om du vil veie mindre. Er så ofte enig med deg... Aurelius 1 Siter
-Fredrik Skrevet 20. oktober 2013 Skrevet 20. oktober 2013 Jeg foretrekker smør. Ja, det er fett. (også kalt smak) Kyllingfilet eller biff uten den deilige nøttebrune stekeskorpen er for meg å sløse ett stykke kjøtt. Men trådstarter kan vel evt. bruke stekepose for å slippe bruken av noe som helst form for fett. Aurelius, SlayerDad og fff 3 Siter
OppNedPåAlt Skrevet 21. oktober 2013 Forfatter Skrevet 21. oktober 2013 Takk for svar! Så når en spiseskje olje går i panna er det nødvendigvis alt av det som går med i kaloriberegningene? Stekepose er også et bra alternativ, men da må jeg steke ting i stekeovn vel? Siter
runforit123 Skrevet 21. oktober 2013 Skrevet 21. oktober 2013 Takk for svar! Så når en spiseskje olje går i panna er det nødvendigvis alt av det som går med i kaloriberegningene? Stekepose er også et bra alternativ, men da må jeg steke ting i stekeovn vel? Trenger ikke mer en 1 ts med olje og en god stekepanne så svir det seg ikke. Og som sagt over; det er minimalt med fett som henger igjen i maten OppNedPåAlt 1 Siter
xxxxx Skrevet 21. oktober 2013 Skrevet 21. oktober 2013 Jeg foretrekker smør. Ja, det er fett. (også kalt smak) Kyllingfilet eller biff uten den deilige nøttebrune stekeskorpen er for meg å sløse ett stykke kjøtt. Men trådstarter kan vel evt. bruke stekepose for å slippe bruken av noe som helst form for fett. Enig! Aurelius og -Fredrik 2 Siter
Aurelius Skrevet 18. november 2013 Skrevet 18. november 2013 Ja med stekepose må du ha stekeovn eller mikrobølgeovn. Det du da gjør med biffen er følgende. Ta biffen ut av kjøleskapet minst en halvtime før den skal tilberedes, skru på full varme på en stekeplate og la den bli skikkelig, da mener jeg skikkelig varm. Så steker du den 30sek på hver side for å få en stekeskorpe og for å få låst inn all godheten. Ja, det vil ryke en god del på kjøkkenet ditt. Ta så biffen ut av panna og la den hvile litt, før du hiver den inn i ovnen på 175*C i en stekepose evt. aluminiumsfolie. Kverulering fra min side; Riktig fremgangsmåte(men stekeskorper gjør _ingenting_ for å "låse inn all godheten". Det fenomenet du beskriver er kulinarisk broscience og finnes ikke.) Men stekeskorpe smaker på den andre siden knalldigg;) Ellers ville jeg kanskje gått for litt lavere ovntemperatur og bruk av steketermometer til kjernetemp på en.. 50 grader, alt ettersom hvordan du liker biffen din. Siter
Janne Bø Løtvedt Skrevet 18. november 2013 Skrevet 18. november 2013 Bare for å kuppe denne tråden litt... Er det noen som vet om gode oljer i sprayform? Eller er ikke oljer på sprayflasker like bra? Siter
Aurelius Skrevet 18. november 2013 Skrevet 18. november 2013 Bare for å kuppe denne tråden litt... Er det noen som vet om gode oljer i sprayform? Eller er ikke oljer på sprayflasker like bra? Formfett? Siter
Janne Bø Løtvedt Skrevet 18. november 2013 Skrevet 18. november 2013 Formfett? Er det bare vanlig olje i den? Siter
Aurelius Skrevet 18. november 2013 Skrevet 18. november 2013 Er det bare vanlig olje i den? http://www.stabburet.no/Merker-Produkter/Kategori/Saus-og-tilbehoer/Bakern-Formfett-175ml Soyaolje, etanol som preservativ, og emulgator. Andre produkter (som Fry-light) inneholder enten solsikkeolje eller olivenolje. Janne Bø Løtvedt 1 Siter
PB jellytime Skrevet 18. november 2013 Skrevet 18. november 2013 Med mindre kostholdet ditt består av panerte ting, som wienerschnitzel , fiskepinner etc, er det ingen grunn til å gå inn for å kutte ned på oljen, mengden som fester seg på maten er minimal. Interessant. Har du noen kilder på dette? Så når en spiseskje olje går i panna er det nødvendigvis alt av det som går med i kaloriberegningene? Dette lurer jeg også på. Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 18. november 2013 Skrevet 18. november 2013 http://www.oluf.no/produkter/Tilbehor/olje/pam-original-spray-rapsolje-170-g/ Janne Bø Løtvedt 1 Siter
ktpearie Skrevet 21. november 2013 Skrevet 21. november 2013 Det beste fettet å steke i kokosolje. Tåler veldig høy temperatur. Smør er også et godt alternativ, spesielt hvis du klarner det først. playfair90 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.