02-snapper Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Vi bar nettopp fått oss ei skikkelig krydderhylle; Disse "husene" kom med spesifisert kryddernavn malt på. Da slo det meg at vi oftest bare bruker de samme kryderne hvert gang det lages mat. Typisk; paprika, cayennepepper, chilli, hvitløk, og ofte karri. Ser jo nå at det finnes en verden av krydder som jeg ikke er særlig kjent med. Har Google litt allerede så er ikke helt dum, men jeg vil gjerne ha dine beste kryddertips. Hvilke krydder bruker du, og til hva? Krydder som bla allehånde, timian, muskattnøtt, osv osv - hvordan kan jeg bruke disse-hvilken type mat? Afterall 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Khaleesi Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Timian kan brukes til mye! Fresher opp tomatsauser og gjør andre tyngre smaker litt lettere. Bruker det til nesten alt, sammen med chilli *yum* Muskatnøtt bruker jeg kun til ostesauser og andre hvite sauser, obs ikke bruk mye! Litt sukker (eller sukrin da) runder av de fleste smaker! Og det gamle husmortrikset med laurbærblad... Funker! Mektige retter trenger litt syre! IMO RobbieLad, 02-snapper og Tiwas 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823576 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Alltid bruk litt søtning når du lager tomatbaserte sauser (tomat har mye syre som må balanseres) Muskat kan også brukes i f eks blomkålmos. Bare såvidt det er, man skal ikke smake at den er der, men gir en dybde. Det samme gjelder cayenne. Estragon er smaskens til kylling. Allehånde kan fort få en dominerende smak, men jeg liker å bruke den på litt fett svinekjøtt. Synes smaken går fint sammen med kjøttstykker med mye fett. Timian og rosmarin er selvskrevne til lam. Men kylling har også godt av timian. Smelte sjokolade? Ørlittegranne salt, ca helt halvt knivsodd. Får frem sjokoladesmaken enda mer. Steke løk? Ha i en teskje eddik mot slutten og la det koke helt inn, avrunder og søter løken noe helt utrolig. Svin og salvie går hånd i handske. Khaleesi, 02-snapper, Kristin Charm og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823593 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 26. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 26. juli 2013 mange gode tips her nå,allerede - tusen takk!! =) Keep em' coming. Har jo som mål å generelt klare å holde på matrutinene, og dermed må denne matlysten vekkes. Dette er kanskje en av flere metoder for å få til det på ?! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823595 Del på andre sider Flere delingsvalg…
RobbieLad Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Timian kan brukes til mye! Fresher opp tomatsauser og gjør andre tyngre smaker litt lettere. Bruker det til nesten alt, sammen med chilli *yum* Muskatnøtt bruker jeg kun til ostesauser og andre hvite sauser, obs ikke bruk mye! Litt sukker (eller sukrin da) runder av de fleste smaker! Og det gamle husmortrikset med laurbærblad... Funker! Mektige retter trenger litt syre! IMO Timian på ovnsbakt torsk er suverent! :-) 02-snapper og Khaleesi 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823596 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Khaleesi Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Timian på ovnsbakt torsk er suverent! :-) Sjelden jeg steker torsk i ovnen, må prøves! Pleier å steke hvit fisk i ovn sammen med en dijonsennepsmarinade. Lett og veldig godt! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823601 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stine smurfine Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Om sommeren elsker jeg blomsterkassen min på verandaen - den fylles med friske urter som timian, estragon, rosmarin, mynte, gressløk, kruspersille. Ikke noe er mer lettvint enn å legge kylling/ fisk i aluminiumsfolie, ha over litt sitronsaft, salt og pepper, klippe noen kvister av friske urter og legge på toppen, pakke det hele sammen og slenge det i ovnen. Magert, sunt og godt! Til kylling i går brukte jeg både timian, estragon og rosmarin, min personlige favoritt. Du trenger naturligvis ikke friske urter, tørkede kan også brukes. Smaken blir gjerne forsterket når plantene tørkes, så i litt mindre mengder enn friske. 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823618 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kimmern78 Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Provencekrydder setter fin smak i kesam som skal funke som dressing eller saus. Er også smaksrikt på nystekt kjøtt 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823623 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chiara Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Basilikum er godt i/på tomat(sauser, pizza).og thaimat!! Pepper med sitron er en favoritt! særlig på fisk. Kummin er godt med stekt kjøtt/gryter(men ikke for mye). Ellers så har jeg alltid noe søtt i alt salt og litt salt i alt søtt. 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823626 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Bruker aaaalltid gastromat og persillekrydder (og som regel pepper og sitronsaft) USLÅELIG kombinasjon:) 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823645 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Muskatnøtt bruker jeg i "alle" former for hvit saus. Er jeg i det "blasfemiske" hjørnet, så har jeg litt i soddet også (sodd = trøndersk "nasjonalrett" ) Chilipulver er VELDIG godt på egg og stekt potet, stekt egg med en klype salt, litt chilipulver og finhakket purreløk = himmelsk Hjemmelaget pesto bestående av: Mye fersk basilikum, noen fedd hvitløk, klype med salt og en liten dæsj olivenolje er veldig godt på pizza eller i pastaretter. Siste tips er å bruke nykværnet pepper istedet for malt pepper. Selv kjøper jeg hele korn og kjører det i morteren, myyyye mer smak av det når det er nykværnet, mye mer god lukt også 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823680 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Christian_B Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Timian til laks, enten man steker eller ovnsbaker. Aller helst fersk, men tørket funker også. Maldon salt, overlegent salt Koriander, både tørket og fersk i diverse retter med mye smak fra det fjerne utland Nykvernet pepper, til nesten alt Safran, tilsettes risretter. Dyrt, men trenger ikke mye om gangen. Basilikum, både fersk og tørket til pizza og tomatsaus Oregano, pizza og tomatsaus Provedence krydder, til omelett og til laks Kanel, ikke bare på grøt. Funker bra i chilligryter og andre gryteretter med smak Ta en tur til din lokale innvandrerbutikk. Mye og godt krydder til en knakende god pris 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823683 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristine Økern Skrevet 26. juli 2013 Del Skrevet 26. juli 2013 Jeg elsker krydder fra Simply Organic http://www.iherb.com/Simply-Organic Har omtrent alle Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-823959 Del på andre sider Flere delingsvalg…
chrissernh Skrevet 28. juli 2013 Del Skrevet 28. juli 2013 tandori kyllingkrydder, mmmmm Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23073-ditt-beste-kryddertips/#findComment-824711 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.