02-snapper Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Vi har fått tak i en god del hvalkjøtt, og gleder oss tilå teste dette til middag i dag. Planen var egentlig å bare steke strimlet hvalkjøtt + sopp, løk og brokkoli. Servere med enten pitabrød eller potet. Rett og slett fordi jeg har null erfaring med hvalkjøtt - og vil gjøre det "idiotsikkert". MEN så tenkte jeg at kanskje noen her har erfaring med hvalkjøtt ?!?! I såfall - noe spesielt tilbehør som anbefales ? Eller; en måteå tilberede kjøttetsom fungerer bedre enn steking?? Håper på noen gode forslag - jeg gleder meg til å smake hval!! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
xxxxx Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Hvor fikk du tak i hvalkjøtt i stavanger?? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694671 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Del Skrevet 7. mars 2013 Hvor fikk du tak i hvalkjøtt i stavanger?? Fanga n' sjæl....ånei På Spar i Sandnes Vi fylte hele fryseren...hoho!! Så nå MÅ det jo bli godt... hvis ikke er det en liten smell.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694672 Del på andre sider Flere delingsvalg…
xxxxx Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Fanga n' sjæl....ånei På Spar i Sandnes Vi fylte hele fryseren...hoho!! Så nå MÅ det jo bli godt... hvis ikke er det en liten smell.. Herlig, da skal jeg stikke innom der idag Husker du kilopris? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694679 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Hvalkjøtt er knallgodt om det steikes korrekt. Skal ingenting til for å få transmak av kjøttet så vær forsiktig Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694695 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Del Skrevet 7. mars 2013 Herlig, da skal jeg stikke innom der idag Husker du kilopris? nei - det husker jeg ikke.. Jeg er så bortskjemt at typen vanligvis spanderer mat Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694697 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Del Skrevet 7. mars 2013 Hvalkjøtt er knallgodt om det steikes korrekt. Skal ingenting til for å få transmak av kjøttet så vær forsiktig "vær forsiktig"... jeg er dum på kjøkkenet... Betyr dette at det skal stekes på høy varme og kjapt, eller putre over tid på lavere varme? beklager om jeg spør veeeeldig dumt nå... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694699 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 "vær forsiktig"... jeg er dum på kjøkkenet... Betyr dette at det skal stekes på høy varme og kjapt, eller putre over tid på lavere varme? beklager om jeg spør veeeeldig dumt nå... Steik det på samme måte som vanlig biff. Steikes det for mye som blir det ikke bra. 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694702 Del på andre sider Flere delingsvalg…
xxxxx Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 mormor pleier å lage en blanding av hvetemel, salt og svart pepper som hun ruller hvalbiffene i før hun steker de.. i ganske små stykker. det blir helt latterlig mørt... o-o Matsb og 02-snapper 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694703 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Afterall Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Synes å huske at det er godt, men prøver selv å ikke støtte opp om hvalfangst-industrien Tilla7 og Isar 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694774 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aaandreaaa Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Har aldri prøvd å lage det selv, kun fått det servert. Men det serveres stort sett med samme typen tilbehør som man serverer til biff. Sopp løk og brokkoli høres bra ut! Men jeg ville kanskje stekt det som et helt stykke fremfor strimlet for å unngå at det blir tørt? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694783 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Betyr dette at det skal stekes på høy varme og kjapt, eller putre over tid på lavere varme? Ja, ... Enten veldig kjapt i panna, ellers så må det putre over lengre tid. Begge deler fungerer, men midt imellom blir ikke så bra. Har du først stekt det mer enn medium/rare så bør du la det steke/koke en god stund. Så i gryter og slikt blir det best om du lar det stå og putre i en time. Synes det er sjeldent det er noe transmak i hvalkjøtt som jeg har kjøpt frossent. Men hvalkjøtt kan få litt transmak om det ligger og mørner åpent i luft, så skal det ligge å romtempereres så legg det gjerne i en rødvinsmarinade eller surmelk. Coop på Madla har forøvrig, Sjokobjarkøy, pris varier fra 89 - 149 kr pakken (800gr) avhengig om de har tilbud eller ikke 02-snapper, xxxxx, Astriiiixxx og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694804 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Neon Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Kvaliteten på kjøttet varierer veldig, og de største og eldste hvalene har en tendens til å bli trevlete og grove i kjøttet uanset. Transmaken kan vel komme av hva hvalen har spist. Jeg har spist både hvalbiff og som grytekjøtt...liker godt begge deler. Husk bare å skjær kjøttet opp så du korter fibrene, ellers blir det seigt nesten samma hva. 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694831 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Del Skrevet 7. mars 2013 Har aldri prøvd å lage det selv, kun fått det servert. Men det serveres stort sett med samme typen tilbehør som man serverer til biff. Sopp løk og brokkoli høres bra ut! Men jeg ville kanskje stekt det som et helt stykke fremfor strimlet for å unngå at det blir tørt? men det er kjøpt som "strimlet hvalkjøtt"... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694958 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Del Skrevet 7. mars 2013 Synes å huske at det er godt, men prøver selv å ikke støtte opp om hvalfangst-industrien huff... du har så rett... .:-/ Så langt tenkte ikke jeg! Men kjøpt er kjøpt - så nå skal det spises Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694964 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Wolven Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Har null peiling på tilberede hval, men Google viste med denne siden: www.hvalbiff.no Bør være noen nyttige tips der. 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694966 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Det betyr at du må marinere den i solo før du steiker den. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-694985 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gundersen™ Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Hvalkjøtt er veldig godt - spiste det nydelig tilberedt i Lofoten ifjor sommer. Ble da servert medium, altså noe rød inni, men ikke blodig. Ble servert med det jeg tror er amadinepoteter og frisk salat og en kurant dressing. xxxxx, 123abc1 og 02-snapper 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-695005 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 huff... du har så rett... .:-/ Så langt tenkte ikke jeg! Men kjøpt er kjøpt - så nå skal det spises Tror hvalfangsten i Norge slik den drives i dag er mer bærekraftig enn mye annet... Selv om blåhvalen nesten ble utryddet av grådig hvalfangst for flere tiår siden så betyr ikke det at ikke en forsiktig hvalfangst i dag kan være bærekraftig. 02-snapper og Tutogkjør 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-695017 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Del Skrevet 7. mars 2013 Tror hvalfangsten i Norge slik den drives i dag er mer bærekraftig enn mye annet... Selv om blåhvalen nesten ble utryddet av grådig hvalfangst for flere tiår siden så betyr ikke det at ikke en forsiktig hvalfangst i dag kan være bærekraftig. da satser jeg på at hvalen jeg spiser er drept på "forsvarlig" måte... Pleier å være flink til å bry meg om slikt... passer f.eks veldig på hvilken type/merke scampi jeg kjøper..! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18417-hvalkj%C3%B8tt-snadder/#findComment-695028 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.