Sondre Aalbotsjord Skrevet 29. august 2012 Skrevet 29. august 2012 Har nå fått stipendet mitt og ligger på rundt 1200 i måneden. Trenger noen tips til hva jeg kan ha i kjøleskapet + å ha med på skolen. Vurderer å ha små matpakker jeg fordeler utover skoledagen. Liker variasjon, og er åpent for alt Takker på forhånd. Siter
IdaEriksen Skrevet 29. august 2012 Skrevet 29. august 2012 Tunfisk, friske eller frosne grønnsaker, egg, cottage cheese, grovbrød, havregryn og frukt er alle matvarer som passer fint inn i mitt studentbudsjett, i alle fall. Ulike butikker har tilbud på laks, kylling, karbonadedeig osv. med jevne mellomrom, det lønner å oppdatere seg. Man kan spare penger på å velge riktig butikk, også, Kiwi og Rema 1000 har mye billig, sunn mat! Sondre Aalbotsjord og Kristin Charm 2 Siter
Sondre Aalbotsjord Skrevet 29. august 2012 Forfatter Skrevet 29. august 2012 Tunfisk, friske eller frosne grønnsaker, egg, cottage cheese, grovbrød, havregryn og frukt er alle matvarer som passer fint inn i mitt studentbudsjett, i alle fall. Ulike butikker har tilbud på laks, kylling, karbonadedeig osv. med jevne mellomrom, det lønner å oppdatere seg. Man kan spare penger på å velge riktig butikk, også, Kiwi og Rema 1000 har mye billig, sunn mat! Det jeg lurer på er hvordan jeg skal tilberede f.eks kylling/kjøttdeig og få det til å holde resten av dagen/uken. Er vel ingen som har en link til å holde maten fersk? Siter
StiligeCecilie Skrevet 30. august 2012 Skrevet 30. august 2012 Det jeg lurer på er hvordan jeg skal tilberede f.eks kylling/kjøttdeig og få det til å holde resten av dagen/uken. Er vel ingen som har en link til å holde maten fersk? Jeg bare steker dagen før, lar det avkjøle i romtemperatur, også hiver jeg det i kjøleskapet til dagen etter. Jeg vet ikke hvor lurt det er å la det stå en hel uke, men det tar ikke lange tiden å steke noe kjøttdeig på kvelden. Siter
zorropose Skrevet 4. september 2012 Skrevet 4. september 2012 Man kan jo eventuelt bare hive maten i frysen. Jeg har brukt litt tid på i det siste å kartlegge hvilke butikker som har spesifikke varer som jeg kjøper mye av billigst, ettersom jeg selv har blitt "student". En annen faktor er at jeg ikke jobber = jeg har ikke så mye å gå på F.eks ICA hadde 30kr for en hel grillet kylling i Uke 35. Jeg kjøpte 5stk, og slang dem inn i frysen Et annet tips: Kiwi har tunfiskbokser for 4,70kr. Jeg kjøpte 8bokser = 37,60kr. 1 boks inneholder 170g tunfisk. Per 100g inneholder tunfiskbokser 24g proteiner. Jeg heiv alle 8 boksene(jeg rørte dem først ut i en bolle sammen med egg, slik at de fikk en fastere konsistens) oppi ei wokpanne sammen med oppkuttet rødløk, og stekte dem på høy varme i ett par minutter. I sluttfasen heiv jeg oppi paprika, og lot den mørne seg litt. Resultatet var ca. 326g proteiner uten stank(sett bort ifra stekesvinn osv), om jeg har regnet riktig Og da var det bare å slenge hele smørja i frysen = mat for ei uke Siter
02-snapper Skrevet 5. september 2012 Skrevet 5. september 2012 Det jeg lurer på er hvordan jeg skal tilberede f.eks kylling/kjøttdeig og få det til å holde resten av dagen/uken. Er vel ingen som har en link til å holde maten fersk? Kjæresten min er stoooorspist - så han pleier å steke ekstrafilet i ovnen eller i panna når vi lager middag. Disse fryses ned i porsjonsposer slik at han bare kan ta dem opp kvelden før, og vips - ferdig kylling når han står opp =). Funker jo også for svin/karbonadedeig osv.. Fordelen er at da kan det lett tilsettes i divere matretter uten at det krever steketid Siter
Sondre Aalbotsjord Skrevet 5. september 2012 Forfatter Skrevet 5. september 2012 Kjæresten min er stoooorspist - så han pleier å steke ekstrafilet i ovnen eller i panna når vi lager middag. Disse fryses ned i porsjonsposer slik at han bare kan ta dem opp kvelden før, og vips - ferdig kylling når han står opp =). Funker jo også for svin/karbonadedeig osv.. Fordelen er at da kan det lett tilsettes i divere matretter uten at det krever steketid Altså, jeg steker 2kg kylling på en lørdag, fryser dem ned i porsjonsposer. og tar opp de opp på søndags kveld og lar de tine i romtemperator? Siter
02-snapper Skrevet 5. september 2012 Skrevet 5. september 2012 Altså, jeg steker 2kg kylling på en lørdag, fryser dem ned i porsjonsposer. og tar opp de opp på søndags kveld og lar de tine i romtemperator? hvis du skal ha dem til dagen etter kan de vel bare ligge i kjøleskapet?! Poenget var at dersom du vil ha "ferdig" mat ved en senere anledning er det mer lettvint mer frossen ferdig stekt kjøtt enn frossen filet som krevet at du tilbereder den før du kan spise den... Siter
Sondre Aalbotsjord Skrevet 5. september 2012 Forfatter Skrevet 5. september 2012 hvis du skal ha dem til dagen etter kan de vel bare ligge i kjøleskapet?! Poenget var at dersom du vil ha "ferdig" mat ved en senere anledning er det mer lettvint mer frossen ferdig stekt kjøtt enn frossen filet som krevet at du tilbereder den før du kan spise den... Nå snakket jeg om en hel uke. altså jeg fordeler 400g kylling på 5 dager. Siter
elise89 Skrevet 7. september 2012 Skrevet 7. september 2012 Er ikke 400g kylling fordelt på 5 dager litt lite?.. Tineh 1 Siter
olavf Skrevet 7. september 2012 Skrevet 7. september 2012 Det er lite ja, men fyren er 15år, så jeg vil tro han bor hjemme og ønsker å bruke stipendet sitt på litt ekstra mat i tillegg til det han får hjemme. Men uansett; 400g fordelt på 5 dager er ikke store greiene. Det er en middag for min del. Siter
Tineh Skrevet 7. september 2012 Skrevet 7. september 2012 reagerer litt på 400g kylling, det er 2 måltid for min del ,men skjønner prinsippet hans. Frys ned mat og ta det opp kvelden før så får det tint seg. trenger bare å ta opp det du skal ha den dagen. Siter
Linni91 Skrevet 7. september 2012 Skrevet 7. september 2012 Tror kanskje han mente at han fordelte 2 kg kylling på 5 dager, altså 400 g hver dag Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.