Espen Skrevet 3. oktober 2011 Skrevet 3. oktober 2011 Blomkål er faktisk min nye favorittgrønnsak. Den kan varieres på mange måter, og gir godt " vomfyll " som jo også er litt viktig. Ingen liker vel å være sultne ? Noen tips til tilbereding, min beste 2/3 er kokken, jeg har bare fått retten på tallerken så langt, men her er ca framgangsmetoden: - Kok mør, mos i mixeren,ha på fløte og en skje mel, lag blomkålsuppe. Perfekt sammen med spekeflesk, bacon eller "stand alone" - Forvell - altså kok veldig lett, til den ikke er så sprø lengre. Perfekt i salat av ymse slag. - Forvell - smør / bland med sennep og hell i fløte. Ta ost på toppen Perfekt alene, sammen med røkt skinke, kokt skinke eller annet svinekjøtt. Bør kunne spises as is for vegetarer.... Kok et helt blomkålhode Server med hvit saus ( ok, bittelitt mel i sausen, men litt svinnn ) Server med hell baconterninger eller biter. Spis som den er, rett fra "buska", altså rå. Alle variantene kan sprites opp ved å helle i brokkoli, hvilket er blomkålens slemme stebror. Hater stoffet, og unngår det som pesten. Bacon kan varieres med spekeflesk, og reker kan også brukes til topping. Eventuelt alt på en gang T-bone 1 Siter
jallajalla Skrevet 3. oktober 2011 Skrevet 3. oktober 2011 Lagde nettopp blomkålsuppe! Ett svææært blomkålhode vann til det dekker 2-3 grønnsaksbuljongterninger 3 dl melk Kutt opp blåmkål, kok i buljongvann. Når det er mørt bruker du stavmikseren, har i melk til passe kosistens og lar koke litt til! er den for tynn må du jevne den ut med mel, maizena eller liknende. Smak til med salt og pepper nammenam Siter
Lachfaderen Skrevet 7. oktober 2011 Skrevet 7. oktober 2011 Blomkål er min favorittgrønnsak! Jeg kan anbefale å teste den ut som pizzabunn: http://stuffimakemyhusband.blogspot.com/2010/11/cauliflower-pizza.html (laget den uten mozzrella, men med et helt egg og en ekstra eggehvitte) Siter
vindahoo Skrevet 9. oktober 2011 Skrevet 9. oktober 2011 Synes det er veldig godt med blomkål i både salat og omelett. Billig er den også, i alle fall nå :-D Siter
Augis Skrevet 12. oktober 2011 Skrevet 12. oktober 2011 Spiser ofte "vanlig" kokt blomkål som tilbehør til middagen, ellers digger jeg å lage mos av det. Fikk forøvrig lyst til å prøve denne oppskriften: Blomkål på indisk vis 2 stk. blomkål 4-5 ss matolje ( ikke olivenolje) 1 ½ ts spisskummen frisk ingefær - et lite stk, ca 1 -1 ½ finrevet/ finhakket 1 ts Gurkemeie 1 ts Chili 1 ts korianderpulver salt til smak Slik gjør du Vask og skjær opp blomkål i fine buketter. Varm opp oljen i en panne, på middels varme. Tilsett spisskummen frø og stek i 1/2 minutt. Deretter tilsett alle krydder. Bland litt og tilsett blomkål, Rør forsiktig og la det steke i 1 minutt. Senk varmen og legg på grytelokk og la det hele putre i 15 til 20 minutter. Gryteretten bør være tørr når den er ferdig. Pynt med frisk koriander. Server med chapati/roti eller nan. Siter
Lene Skrevet 19. oktober 2011 Skrevet 19. oktober 2011 Blomkål er blitt en av favorittene på tilbehørssiden. Middagstips; Torsk m/bacon, blomkålpurè, og rødbeter. Sungrazer 1 Siter
SaraM Skrevet 15. november 2011 Skrevet 15. november 2011 Elsker blomkål! Pleier å kutte den opp og koke sammen med en buljongterning (og litt andre grønnsaker) voila! Grønnsaksuppe Siter
IngunnE Skrevet 15. november 2011 Skrevet 15. november 2011 Blomkål er knall bra! Men det gøyeste er jo å kombinere med den opprinnelige blomkålen, den lilla: Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.