Jump to content

Espen

Members
 • Content Count

  441
 • Joined

 • Last visited

About Espen

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 06/21/1973
 1. De samme merkene har også innmari mye elendig dritt, fullt av soya, palmeolje og tilsetninger man ikke finner i merkevarene. Så vær obs, og les på pakka...
 2. Sitter, legen sier jeg skal unngå løfte tungt........
 3. Sålenge favorittmaten kan bestå av kylling, bør du ha gode muligheter til å kombinere å spise ganske sunt, og slippe hate middagen i det minste....
 4. Næh, har ikke de fleste frukt-typer endel carbo da ? Banan er versting, personlig forsøker jeg unngå frukt. Ikke for at det er noe galt med frukt, men jeg blir så inne i helv. sulten etter å ha spist frukt. Og siden jeg forsøker være disiplinert, betyr det ofte fler timer der jeg føler meg skrubbsulten. Dette unngår jeg glatt om jeg ikke spiser frukt. Skal jeg absolutt spise frukt, velger jeg f.eks grønne epler, eller kiwi i hovedsak. Må jo kose meg litt også Druer er versting, da føles det som om jeg stryker med av sult etterpå. Har egentlig aldri studert i detalj hva som inneholder minst og mest av karbo. Vannmelon er det eneste jeg spiser " ubegrenset " av, det inneholder stort sett... vann uansett.... Å gå ned 1kg pr uke i snitt er EKSTREMT mye, spesielt siden du ikke akkurat er gigantstor. Mitt tips er å forsøke få til 1kg pr mnd, altså 250gr pr uke i snitt. Klarer du det over tid, går du ned like mye, det tar bare litt lengre tid. Fra 01.09.2011 til 01.01.2012 gikk jeg ned ca 13kg. Fra 01.01 til 1/5 gikk jeg ned 6,8kg. Jeg gikk da ned så raskt at fler på jobben, kom å spurte rett ut om jeg hadde fått kreft eller annen alvorlig sykdom... Jeg så da ut som en smultring i utgangspunktet, og hadde en vekt jeg ikke engang tør si idag... Å gå ned 1kg i snitt over fler uker, er helt unødvendig. I tillegg tror jeg det medfører at du må ha rutiner for å SULTE deg ned i vekt, og det er ikke forenelig med å skape nye og varige rutiner. Jobb med rutinene, så kommer resultatene snikene av seg selv er mitt beste tips.
 5. Proteintilskudd er et tilskudd, ikke endel av et kosthold. Siden du mener det er prisen som skal avgjøre, bør man få i seg ALL protein fra proteintilskudd ? I så fall hvorfor, eventuelt hvorfor ikke ?
 6. Nei, jeg forkaster det fordi det ikke inngår i et naturlig, balansert kosthold. Min påstand er at ingen, absolutt ingen som er nybegynnere på jakt etter et sunt, balansert kosthold, bør BEGYNNE å rote i hyllene med proteintilskudd. Det er et totalt feilgrep, som regelrett sender folk i helt feil retning ift hva de EGENTLIG ønsker å oppnå. Dessuten får de aller, aller fleste i seg nok proteiner ved å spise variert, justert norsk mat. Har man spesielle behov, er situasjonen en helt annen, men det er ikke det vi diskuterer her. Spør noen om en god, naturlig C vitaminkilde, er det ingen som anbefaler tilskuddspiller, det er etter alle vanlige begreper løsningen dersom VANLIGE kilder viser seg utilstrekkelige. For å få nok C vitamin, spiser vi sitrusfrukter, kiwi, brokkoli kålrot og potet. Antar man at dette ikke er nok, da kjører man tilskudd, i form av piller i stedet. Går man ut å anbefaler C-vitaminpiller før man har sjekket de NATURLIGE kildene, og inntaket av disse, er man etter min mening på totalt helt ville veier. Det gjelder i mine øyne for ALLE næringsstoffer, ikke bare C vitamin
 7. Nei, ferdige fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding inngår IKKE i det som normalt betegnes som sunt. Veldig mye av det som tilbys, er stappfullt av soya og annen dritt. Atter andre består av renskåret fisk, som er kværnet m,ed litt egg og krydder for å lime det hele sammen Som StiligeC er inne på, les på pakka.
 8. Tja, hva med å lage helt vanlige, norske middagsretter, og bare droppe karbohydratene ? Kjøttkaker med grønnsaker, men uten poteter i lassevis Taco uten tacolefser, men med ekstra grønt og kjøtt ? Kinesisk uten ris ? Favoritten er forøvrig stekt kjøttdeig, med løk, helt i ildfast fat sammen med gulrot, og tomatboks, blandet med cottagecheese. Toppes med ost, stekes i ovnen. Perfekt middag !
 9. Proteinpulver kan uansett kontekst ikke defineres som endel av et sunt kosthold.
 10. Har jeg sagt jeg spiser brokkoli foran tv`en ? Da har jeg uttrykt meg klønete. Kan gi noen eksempler: Nøtter framfor potetgull Ost, paprika og grove rugkjeks istedet for potetgull Spise seg så mett på god MAT at man ikke er fysen på snop 10 minutter etterpå er også en sikker vinner. 2x1,5l colazero framfor en pose M&M Påstanden min er fortsatt at klarer man ikke å jobbe med det mentale, vil hele " endringen " gå i vasken. Man må jobbe for å kutte helt ut endel ting, og erstatte dette med varer man kan innta også etter at "dietten " er overstått. Jeg vet mange blir provosert av å høre meg si at det sjokoladen man blir feit av, men det er et ubestridelig faktum at sjokolade, snop og potetgull tilfører kroppen svært lite, utover ekstra kalorier.
 11. Veldig godt eksempel, der ting tatt ut av samenheng blir helt feil. Ja, Sweet & Sour blandinga inneholder litt sukker, men når den forsterkes med vanlige grønnsaker som gulrøtter, løk, purreløk og helles over rent kjøtt, er totalen for de aller, aller fleste så nær perfekt det går an å komme. En skje eller 2 med grov ris til, og du har et ganske optimalt måltid ferdig på 1-2-3. Den som spiser 2-3 sånne glass i uka, har antagelig andre problemer enn bare sukkerinnholdet å hanskes med...
 12. Det er helt avhengig av kontekst. Kan du klart definere hva som er usunt ?
 13. Eller lær deg til at kos ikke nødvendigvis har sammenheng med å unne seg sjokolade. Eller kaker, eller annen man mange burde unngå. Jeg får hele tiden spørsmålet, " jøss, unner du deg ALDRI noe du da ?" Eventuelt " du må jo kunne kose deg litt også "..... Faktum er nok at jeg koser meg like mye som mange andre. Og jeg unner meg det aller, aller meste Men altså UTEN å unne meg, eller kose meg medsjokolade. Eller kaker og andre ting jeg ikke spiser.
 14. Proteinpulver er et tilskudd til kostholdet, men inngår ikke som en matvare på linje med egg, kjøtt, grønnsaker osv. Det kan heller ikke defineres som "sunt " utifra normale begreper på ordet " sunt " Vil også slå et slag for norske rotgrønnsaker: sunt og ikke plagsomt dyrt: Gulrot, kålrot, kålhoder, blomkål, løk og purreløk er undervurdert. Bør inngå i ethvert balanserte kosthold, i større eller mindre grad.
 15. Mine 5cent, og det fra en kar som var SKIKKELIG smultring, og som nå framstår som veltrent ( håper iallefall det, å gå fra en trang 38 og trang XXL i genser, til 31 i bukser og M i gensere, bør synes på avstand: du spiser alt for mye karbo om du ønsker raske resultater. Dropp brød, tacolefser og banan. Ikke for at det er noe galt i seg selv med karbo, men det metter mindre enn endel alternativer, og gir en raskere sultfølelse. Kan man ikke unngå brødmat med pålegg, bør dette erstattes med f.eks knekkebrød, eller enda bedre TYNNE knekkebrød, som man dynger ned med pålegg. Du blir forbløffet over hvor mye pålegg som går på en rugsprø, rekorden er 2 egg, en bra haug kaviar, og majones ( EKTE ikkenoe lett-tull på toppen. Det holder fint for meg fra 0545 på morran og fram til lunch, normalt rundt klokka1100. Hvordan har du forresten finni ut at du skal ha et inntak på ca 1100Kcal ? Det høres EKSTREMT lite ut, selv om du er jente. Den viktigste jobben for å gå ned, gjør man mentalt. Å motstå fristelser, samt si NEI TAKK, er en veldig viktig egenskap, du bare MÅ lære å beherske. Å si nei til fredagskake på jobben, vaffel i kantina, bløtkake ifbm feiring av kolleger osv føltes litt kleint til å begynne med, idag føles det helt greit. Å gi et fasitsvar på hva du kan spise, går ikke an. Ulike mennesker reagerer ulikt. Det som fungerer for en, fungerer ikke nødvendigvis for en annen. Likevel bør man holde igjen på karbohydratene, øke proteinmengden ( egg, fisk, kjøtt, skalldyr, melkeprodukter ) og innta moderate / normale mengder med fett. Jeg tror ingenting på "quickfix " eller bestemte " kur " løsninger. Varige livsstilsendringer må være nettopp varige, for å fungere over tid.
×
×
 • Create New...