KreativeGeni Skrevet 19. april 2012 Del Skrevet 19. april 2012 Bredmykt, blandingen av rapsolje og smør synes jeg fungerer veldig godt For å spare litt på kaloriene så kan det lønne seg å skru ned til medium varme, mulig du allerede gjør det, men jeg stekte lenge alt på full guffe for at det skulle ta minst mulig tid Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-263191 Del på andre sider Flere delingsvalg…
muffinstealingpirate Skrevet 19. april 2012 Del Skrevet 19. april 2012 Har egentlig brukt mest rapsolje og smør (ettersom olivenolje ikke tåler sterk steketemperatur og egner seg ikke til slikt sådan), men så kom jeg på her om dagen at jeg har et glass med kokosnøttolje! Stekte karbonadedeigen med det i går. Funket som bare rakkeren. Den er ekstremt drøy, er uten melk og er glutenfri + økologisk. SOMA heter merket og jeg fikk det fra en helsekostbutikk på Storo-kjøpesenter i Oslo i fjor, men du kan få det overalt. Den lukter ikke, smaker ikke og du kan ha den i en evighet. Den er heller ikke så dyr. Husker ikke prisen for øyeblikket, tror det var rundt 100-150 kr. :-) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-263196 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 19. april 2012 Del Skrevet 19. april 2012 Ser det er litt missforståelser på hvilke oljer som tåler varme her. Det er hovedsakelig to ting som påvirker hvor mye varme en olje tåler. Den første er hvordan fordelingen av mettet, umettet og flerumettet fett er. Olje med mye flerumettet fett tåler minst varme (soyaolje, maisolje, solsikkeolje), oljer med mye umettet fett tåler litt mer varme (olivenolje, nøtteoljer). Rapsolje ligger midt imellom disse to med både mye enumettet og flerumettet og er derfor litt bedre enn solsikke og soyaolje, men tåler ikke like mye som olivenolje. Mettet fett er det som tåler høyest varme og oljer som inneholder mye mettet fett er kokosolje, smør og palmeolje. Den andre faktoren er hvor ren oljen er. En kaldpresset olje vil inneholde andre bestandeler enn kun fett og disse vil kunne ødelegges og skape kjemiske reaksjoner ved for høy varme. Derfor tåler ikke en extra virgin olivenolje høy varme selv om den inneholder lite flerumettet fett. Samme med meierismør så inneholder det også melkestoffer som blir brent ved for høy varme. Skal man steke i høy varme med meierismør bør man smelte smøret først og skille ut melkestoffene (de synker til bunns om en smelter det på svak varme). Siden de raffinerte oljene ofte er hardt kjemisk prosessert er det mye sunnere å velge meierismør og kokosolje til steking. Evt bruke en kaldpresset olje, men steke på svak varme. Så kan man heller ha på den ekstra virgin kokosoljen etter steking eller over salaten. longcat, Sungrazer og dsrdr 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-263271 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mseather Skrevet 19. april 2012 Del Skrevet 19. april 2012 frylight 1 kcal spray Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-264665 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Alexander V Skrevet 19. april 2012 Del Skrevet 19. april 2012 Steker vanligvis en 5-6... 12 baconstrips, og steker resten av maten i baconfettet etterpå. Olaf G., ChrisE, Lloyd og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-264672 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 2. mai 2012 Del Skrevet 2. mai 2012 Tine Meierismør, rapsolje, evt hvitløk ,rosmarin og timian hvis jeg har lyst på ekstra digg mat. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-285870 Del på andre sider Flere delingsvalg…
memento Skrevet 2. mai 2012 Del Skrevet 2. mai 2012 Har brukt endel kokkosolje. 0 kolesterol, og fint å bruke til flere ting om man har tørr hud ect. http://www.iherb.com/Coconut-Oil Kan lese mer om det her: http://nutiva.com/coconut-info/myths-nutrition/ Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-286120 Del på andre sider Flere delingsvalg…
dsrdr Skrevet 2. mai 2012 Del Skrevet 2. mai 2012 De fleste vegetabilske oljer folk bruker i matlaging er ganske like, det er bare noen små graders forskjell på maxtemp i f.eks oliven, raps og solsikkeoljer. Nok en myte som går på folkemunne som om det var en sannhet. Det mange kokker derimot velger vekk olivenolje for er at den gjerne har såpass mye egensmak. Personlig syns jeg ikke det er så ille. Men: En skikkelig god olivenolje er for dyr til å kastes bort på steking, derfor har jeg gjerne en billigere eller raps til sånt. Bruker det litt om hverandre, alt ettersom hva jeg lager. Skal jeg lage noe med kokossmak, steker jeg også i cocosa, og damper gjerne med rød- eller hvitvinseddiker. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-286175 Del på andre sider Flere delingsvalg…
HelenH Skrevet 2. mai 2012 Del Skrevet 2. mai 2012 Samme med meierismør så inneholder det også melkestoffer som blir brent ved for høy varme. Skal man steke i høy varme med meierismør bør man smelte smøret først og skille ut melkestoffene (de synker til bunns om en smelter det på svak varme). Er disse brente melkestoffene ugunstige å få i seg? Jeg bruker alltid bremykt til å steke i. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-286229 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 5. mai 2012 Del Skrevet 5. mai 2012 Er disse brente melkestoffene ugunstige å få i seg? Jeg bruker alltid bremykt til å steke i. Det stemmer at smør inneholder melkestoffer,som kan bli svidd ved høye temperaturer. Men dette krever RIIIIIIMELIG høye temperaturer, typ la stekeplata stå på max i en god ti-femten minutter uten noenting i, før man har oppi bittelitt smør i panna og så lar være å tilsette noe annet.(Dette kommer riktignok an på hva slags stekeplate du har,osv) Hvorvidt brente smørstoffer er ugunstige mtp helse, har jeg ikke sett noe forskning på,men SMAKEN er ihvertfall ikke god, veldig besk og bitter, og er nok derfor proffe kokker aller helst anbefaler at man starter med vegetabilsk olje, og tilsetter smør mot slutten av steketiden, for smakens og bruningens skyld. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-290366 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 5. mai 2012 Del Skrevet 5. mai 2012 De fleste vegetabilske oljer folk bruker i matlaging er ganske like, det er bare noen små graders forskjell på maxtemp i f.eks oliven, raps og solsikkeoljer. Nok en myte som går på folkemunne som om det var en sannhet. Ja, det er ikke så stor forskjell i hvilken temperatur de tåler, men ingen av dem egner seg egentlig til steking. Alle er dårligere valg enn meierismør og kokosolje. Dette er ikke en myte, det ER en sannhet. En annen ting som er verdt å merke seg med solsikkeolje, er at den inneholder et veldig skjevt forhold mellom omega-3 og omega-6, så den er strengt tatt et dårlig valg uansett bruksområde. Etter å ha oppdaget diett.no og loggført alt jeg spiser, fikk jeg helt sjokk da jeg oppdaget hvor mange kalorier både margarin og olivenolje inneholder. Så derfor lurer jeg, hva bruker du til å steke med? Og finnes det noe som er mindre kaloriholdig? Du kan ikke rangere hvor sunne matvarer er etter kaloriinnholdet. Hvorvidt brente smørstoffer er ugunstige mtp helse, har jeg ikke sett noe forskning på,men SMAKEN er ihvertfall ikke god, veldig besk og bitter, og er nok derfor proffe kokker aller helst anbefaler at man starter med vegetabilsk olje, og tilsetter smør mot slutten av steketiden, for smakens og bruningens skyld. Hvilke proffe kokker anbefaler dette? På de kjøkkenene jeg har vært innom velger kokkene stort sett å steke i smør og ikke i olje. Sungrazer 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-290375 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vrimmel Skrevet 5. mai 2012 Del Skrevet 5. mai 2012 Jeg slenger kjøttet rett i panna uten noe ekstra. Trenger ikke fett med teflonpanne. Nå skal det sies at jeg gjør dette på et ernæringsgrunnlag og ikke smak. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-290379 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 5. mai 2012 Del Skrevet 5. mai 2012 Jeg slenger kjøttet rett i panna uten noe ekstra. Trenger ikke fett med teflonpanne. Nå skal det sies at jeg gjør dette på et ernæringsgrunnlag og ikke smak. Hvilket ernæringsgrunnlag? Hvordan blir det bedre? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-290650 Del på andre sider Flere delingsvalg…
timich Skrevet 6. mai 2012 Del Skrevet 6. mai 2012 Steker alltid i meierismør:) . Det gir best smak, og jeg har ikke fettfobi - kroppen vår trenger jo fett (og det er ikke dermed sagt at maten bader i fett...)! God olivenolje syns jeg ikke man skal steke i, den egner seg best til salater. Og all verdens kunstige sprayer holder jeg meg langt unna... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-292053 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tony83 Skrevet 15. mai 2012 Del Skrevet 15. mai 2012 Steker med melange jeg Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5175-hva-bruker-dere-til-%C3%A5-steke-med/page/2/#findComment-308006 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.