Storoe Skrevet 17. februar 2012 Skrevet 17. februar 2012 Ja, jeg lurer på hva man egentlig skal gå for her. Det er jo en haug med forskjellige oljer som står i hyllene på dagligvaren, noen er veldig flink på å markedsføre sine produkter, deriblant Vita, men er det nødvendigvis det sunneste valget? Jeg regner med man velger olje ut ifra hva man skal lage og bruke det til. I første omgang skal jeg ha det til å bake med, og steke med en gang iblant. Hvilke av disse oljetypene brukes til hva? OG hva er det "sunneste" valget for en som skal ned i fettprosent og økning i muskelmasse, og ikke skal overskrive x antall næringstoffer pr.dag. Siter
Therese Skrevet 17. februar 2012 Skrevet 17. februar 2012 Ta deg en tur på helsekost og kjøp cocosa pure (egnet til både steking og baking - smaksnøytral) og extra virgin (smaker/lukter kokos og egnet til bakst) Siter
Sungrazer Skrevet 17. februar 2012 Skrevet 17. februar 2012 Olivenolje, smør og selolje er de eneste oljene du trenger. Olivenolje til salater og marinader, smør til steking og selolje for økt proteinsyntese. Vegard L og timich 2 Siter
Aventurine Skrevet 17. februar 2012 Skrevet 17. februar 2012 Bruker rapsolje til steking i stekepanne, smaker ingenting og maten brenner seg ikke Siter
Liinn Skrevet 17. februar 2012 Skrevet 17. februar 2012 Dette bruker jeg og håper det er rett i denne oljejungelen;) Sterk varme - Meierismør, maisolje, (blir ikke til transfett under sterk varme) Medium varme - rapsolje, olivenolje Salater o.l - ekstra virgin olivenolje Siter
Vegard L Skrevet 17. februar 2012 Skrevet 17. februar 2012 Dette bruker jeg og håper det er rett i denne oljejungelen;) Sterk varme - Meierismør, maisolje, (blir ikke til transfett under sterk varme) Medium varme - rapsolje, olivenolje Salater o.l - ekstra virgin olivenolje Maisolje er en av de oljene som tåler varme desidert dårligst, iom at innholdet av flerumettet fett er høyest. Siter
Liinn Skrevet 17. februar 2012 Skrevet 17. februar 2012 Maisolje er en av de oljene som tåler varme desidert dårligst, iom at innholdet av flerumettet fett er høyest. Sier du det? Det visste jeg ikke.. Og jeg som leste en omfattende test av ulike oljer for en stund siden... Bruker maisolje til å woke med, før brukte jeg rapsolje inntil det visstnok ikke skulle være så bra heller... Blir helt forvirret av dette.. Siter
Oddis Skrevet 17. februar 2012 Skrevet 17. februar 2012 Til wokking er varmpresset kokosolje (cocosa pure) best da det er den oljen som tåler høyest varme. Ghee (smør der melkestoffene er utskilt) egner seg også til dette. Uansett bør man begrense varmen noe. Vegard L 1 Siter
Liinn Skrevet 18. februar 2012 Skrevet 18. februar 2012 Ok. Den er god, hører på gode råd:) Har brukt opp et par krukker med cocosa tidligere så da er det tilbake til den. Siter
SpantaX Skrevet 26. mars 2012 Skrevet 26. mars 2012 dropp oljer med høyt innhold av omega 6 Det gjelder soyaolje gjør det ikke? Har også hørt at soya øker produksjonen av østrogen. Stemmer det? Siter
Oddis Skrevet 26. mars 2012 Skrevet 26. mars 2012 Det gjelder soyaolje gjør det ikke? Har også hørt at soya øker produksjonen av østrogen. Stemmer det? Korrekt på begge punkter... Siter
Eivind Eliasson Skrevet 3. mai 2012 Skrevet 3. mai 2012 Gammel tråd, men interessant: http://www.marksdailyapple.com/defending-olive-oils-reputation/#axzz1tpn79Y2d Kaldpresset olivenolje er kanskje ikke så tullete å steke i allikevel? (ihvertfall ikke på lave til middels temperaturer): Despite being heated at 180 degrees C (356 degrees F) for 36 hours, two varieties of extra virgin olive oil exhibited strong resistance to oxidative damage and retained most of their “minor [phenolic] compounds.” Det gikk adskillig dårligere med raffinert solsikkeolje og raffinert olivenolje ved oppvarming. Sungrazer 1 Siter
OhMickey Skrevet 3. mai 2012 Skrevet 3. mai 2012 Noen oljer man kan steke med på høy temperatur? Siter
Christoffer L. Skrevet 4. mai 2012 Skrevet 4. mai 2012 Jeg liker ikke smaken omeletten/maten får av cocosa, så jeg bruker 50/50 med olivenolje og meierismør. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.