Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Som du kanskje skjønner av overskriften så liker jeg ikke grønnsaker, bortsett fra gulrot da, rå ikke kokt. Kresen sa du? Kanskje en smule ja:p

Men har nå bestemt meg for at nå skal jeg begynne å spise grønnsaker og salat!

Lurte derfor på noen har gode tips til hvordan jeg kan tilbrede de?

Gjerne også litt tips for å kamuflere litt konsistens og;)

Fortsetter under...

Det kan være en idé å kutte opp grønnsakene i ganske små biter.

Selv elsker jeg grønnsaker, men vet det er mange som ikke syns det er noe særlig med digre biter.

Så er det jo og godt med kanskje litt balsamico på, bare for å komme med et eksempel.

Foretrekker og grønnsakene rå, bortsett fra at jeg koker brokkolien i ca 1 minutt, så går de en fin sprø konsistens, men smaker ikke rått :)

For å lære meg å like grønnsaker stekte jeg dem i ovnen:) Jeg kuttet dem opp i middelsstore biter, la dem i en ildfastform,tok litt raspolje i bunnen, hev grønnsakene oppi med litt salt og pepper over i fem til ti min på 180 grader:)

Vi ble matet lureburgere da jeg var liten. Jeg elsker og har alltid elsker grønnsaker av alle sorter. Ja, egentlig all mat :p Søstrene mine var derimot ganske kresne. Moren min la kokte grønnsaker i blenderen og blandet inn i kjøttdeig med krydder. Så spiste vi alle sammen burgerne våre. Det ble selvfølgelig et uforglemmelig svik da søsteren min oppdaget et GRØNT erteskall i burgerne. At mamma kalt dem lureburgere var det ingen av oss som reagerte på :D

Har forresten hørt at dersom man spiser mat man ikke liker 12 ganger, begynner man som regel å like, eller i hvert fall slutte å mislike, maten. It's all in the head ;)

Kjente meg igjen der, liker gullrøtter kokt ikke rå. For ikke lenge siden spiste jeg ingenting nesten. Nå har jeg begynt å smake på ting jeg ikke likte før pga konsistens and guess what? Baguetten med ost og skinke(majones og smør) har blitt venner med paprika og salaten også. Er ikke det eneste som har forandret seg og glad er jeg for det :)

Annonse

Stek dem i panna, eller bak dem i ovnen, men en god dose av noe godt, mest mulig saltfritt, krydder! :) Da kamuflerer du smaken, og det smaker mer krydder enn grønnsaker ;)

Selv må jeg derimot slenge meg på resten av gjengen her oppe! Jeg spiser grønnsaker som snacks, både rå og stekt, og har minst 300g grønnsaker per måltid ;)

Jeg anbefaler sellerirot fries! Er helt hekta selv!

Ellers kan jeg anbefale å ta en titt inn på LCHF-bloggen! Her fins det masse snadder! Om man ikke spiser LCHF (gjør ikke det selv) kan man bare gjøre rettene litt magrere.

Noen forslag:

Fløtegratinert sellerirot Om du vil spare på kaloriene kan fløten erstattes med melk.

Ovnsstekt sellerirot blir ganske likt fries, men med litt mindre arbeidssom tilberedning.

Sellerirotpure er kjapt og enkelt. Tilsett et egg, så får du mer protein på kjøpet.

Sellerirot røsti ser knallgodt ut, men de har jeg ikke prøvd selv enda.

Blomkål og brokkolimos har du kanskje prøvd?

Blomkålris

Risotto av blomkål

Blomkål og skinkegrateng

Blomkål og bacongrateng

Blomkålfritatta

Tacograteng

Og listen kunne blitt lang.. :) Lykke til med å bli en grønnsaksspiser!

- Dynk i krydder

- Ha på kesam e.l.

- Tilbered i wok (krydder er stikkord her også!)

- Ovnsbak (ratatouille er en favoritt hos meg. Hermetiske tomater, squash, aubergin, løk, hvitløk, paprika og urter i en ildfast form. Ovn 200 grader, 30-45 min)

- Spinat kan dampes med et par hvitløksfedd, kløyvd i to

- Lag mos/puré og krydre denne. Rotgrønnsaker er spesielt godt egnet!

Hata grønnsaker før jeg og!

Annonse

Du kan absolutt drikke deg mett på juice. Lag en halvliter juice, ta det i en blender med banan, jordbær avocado eller noe lignende med proteinpulver = god metthetsfølelse

Tipper kaloriregnskapet blir mindre om man lager en stor tallerken grønnsaker.

Eg er vokst opp med masse grønsaker overalt. Gjer det samme no som mamma gjorde når eg var liten, kutt det i bitar og ta det med overalt.

Rå:

Skjær staver av gulrot, paprika, agurk, selleri, og bruk små søte cherrytomater. Lag ein dip av kesam og litt krydder

Ovnsbakt:

Bruk aluminiumsfolie, og legg laksefileter eller kyllingfilet nederst, strø på ein pakke frosne wokgrønnsaker

Wok

Kutt sjølv eller bruk ferdige pakker. Squash, løk, gulrot, minimais, vannkastanjer, hodekål, u name it

Suppe

Min favoritt er tomatsuppe, fres ein løk og ein gulrot, bruk to boksar tomater pluss litt buljong, knus alt medmstavmikser

Rotmos

Som potetmos, men varier med gulrot og kålrot. Del i små bitar, kok og knus med ein potetstappestappar

I pasta og pizzasaus

Bland inn ekstra løk, blomkål, brokkoli, gulrot osv

Lukke til!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...