Kristin Charm Skrevet 12. januar 2012 Del Skrevet 12. januar 2012 Ligger sikkert en tråd på dette her ute, men jeg klarte ikke å finne den noe sted. Hva mener dere er det rette, regne på næringsinnholdet før eller etter steking av typ karbonadedeig, kylling og fisk? Jeg har alltid gått utifra at varedeklerasjonen gjelder for rå vare, men det er delte meninger om det. Hva tenker folk? (Eventuelt send meg til tidligere tråd om den finnes!) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
wheysted Skrevet 12. januar 2012 Del Skrevet 12. januar 2012 Før Rå vare! morten 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-101722 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 12. januar 2012 Del Skrevet 12. januar 2012 Før. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-101737 Del på andre sider Flere delingsvalg…
eggz0r Skrevet 12. januar 2012 Del Skrevet 12. januar 2012 Om du vil ha et korrekt resultat må du selvfølgelig veie og regne på det etter steking, da mye veske vil forsvinne i denne prossesen. For min egen del så gjør jeg det alltid før steking. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-101780 Del på andre sider Flere delingsvalg…
VegarL Skrevet 12. januar 2012 Del Skrevet 12. januar 2012 Før. Når til og med seh pro`s gjør det slik så regner jeg med det er riktig. Kristin Charm 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-101788 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 12. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 12. januar 2012 Fint å se jeg ikke er alene om den meningen da Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-101900 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nano Skrevet 12. januar 2012 Del Skrevet 12. januar 2012 Men på pakkene med boil-in-bag-ris står det at det er 350ish kcal per 100 g. En pose inneholder 125 g tørr ris. Er det da riktig å si at en slik pose inneholder 450ish kalorier, eller er næringsinnholdet beregnet på våt vekt? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-101914 Del på andre sider Flere delingsvalg…
VegarL Skrevet 12. januar 2012 Del Skrevet 12. januar 2012 Men på pakkene med boil-in-bag-ris står det at det er 350ish kcal per 100 g. En pose inneholder 125 g tørr ris. Er det da riktig å si at en slik pose inneholder 450ish kalorier, eller er næringsinnholdet beregnet på våt vekt? Det er i tørr tilstand ja, men alle produkter så oppgir det i 100gram (90% av gangene, hvis ikke det er sånne 10gram porsjoner av noe) i tillegg til porsjon ofte. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-101919 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nano Skrevet 12. januar 2012 Del Skrevet 12. januar 2012 Det er i tørr tilstand ja, men alle produkter så oppgir det i 100gram (90% av gangene, hvis ikke det er sånne 10gram porsjoner av noe) i tillegg til porsjon ofte. Yaay, da er jo ikke en sånn pose så ille på to porsjoner Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-101922 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Om du vil ha et korrekt resultat må du selvfølgelig veie og regne på det etter steking, da mye veske vil forsvinne i denne prossesen. For min egen del så gjør jeg det alltid før steking. Nettopp, det som forsvinner er væske, så det totale energiinnholdet endres ikke. Hvis kylling inneholder 20g protein/100g, og du steker en kyllingfilet på 200g, så inneholder denne 40g. Om denne etter steking bare veier 150g, pga væsketap, så inneholder den fremdeles 40g protein, altså ca 27g protein/100g stekt vare. Næringsinnholdet er alltid oppgitt for den råe varen, hvis ikke det står noe annet. Aurelius og eggz0r 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-103656 Del på andre sider Flere delingsvalg…
™ Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Hvordan er det med frosne grønnsaker? På en pakke Eldorado brokkoli på 450g er kaloriinnholdet oppgitt som 27kcal/100g, men dette gjelder vel for grønnsakene når de er opptint? For vekten blir lavere når brokkolien tiner: Brokkoli: 27kcal/100g Pakke med Eldorado brokkoli (frossen): 450g Pakke med Eldorado brokkoli (opptint): 400g Antall kalorier i en pakke med Eldorado brokkoli: 4*27kcal = 108kcal? Ikke at det har så utrolig stor betydning, men greit å vite for det nano 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-103682 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Hvis det ikke står noe annet på pakken, skal det være innhold per 100g opptint vare, men jeg skal ikke sidet helt sikkert. I matvaretabellen er næringsinnholdet for fryst brokkoli oppgitt til 27kcal/100g mens rå brokkoli viser 28kcal/100g. Med andre ord ser det ut til å gjelde i opptint tilstand. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-103696 Del på andre sider Flere delingsvalg…
eggz0r Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Nettopp, det som forsvinner er væske, så det totale energiinnholdet endres ikke. Hvis kylling inneholder 20g protein/100g, og du steker en kyllingfilet på 200g, så inneholder denne 40g. Om denne etter steking bare veier 150g, pga væsketap, så inneholder den fremdeles 40g protein, altså ca 27g protein/100g stekt vare. Næringsinnholdet er alltid oppgitt for den råe varen, hvis ikke det står noe annet. Det tenkte jeg ikke på. Takk for oppklaringen. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-103925 Del på andre sider Flere delingsvalg…
anniki Skrevet 27. april 2012 Del Skrevet 27. april 2012 Hvordan er det med vekt til kyllinglår? Dersom jeg har ett kyllinglår på 150 g. Må jeg ta vekk hva det beinet veier for å regne næringsinnholdet? Eller er beinet medberegnet når man får opp næringsinnholdet til kyllinglår? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-278459 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krie Skrevet 27. april 2012 Del Skrevet 27. april 2012 Jeg regner alltid på utgangsvekten til kjøtt/fisk, før tilbereding. Plusser på olje, smør etc. som det tilberedes med Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-278469 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synuls Skrevet 29. september 2013 Del Skrevet 29. september 2013 Gammel tråd, men jeg spør likevel. Hva med kjøttdeig? jeg steker kjøttdeigen, for så å skylle den for vann og fett halvveis i steketiden. En pakke med 400 gr kjøttdeig blir til 200-220 gr. For meg som skal ha 150 gr kjøtt blir dette veldig betydelig i hvor stor mengde jeg skal spise. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-861242 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 29. september 2013 Forfatter Del Skrevet 29. september 2013 Gammel tråd, men jeg spør likevel. Hva med kjøttdeig? jeg steker kjøttdeigen, for så å skylle den for vann og fett halvveis i steketiden. En pakke med 400 gr kjøttdeig blir til 200-220 gr. For meg som skal ha 150 gr kjøtt blir dette veldig betydelig i hvor stor mengde jeg skal spise. Næringsinnholdet er oppgitt som rå vare, altså skal du ha 150g rått kjøtt. Anbefaler deg derimot å slutte å vaske kjøttdeigen din. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-861267 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Synuls Skrevet 29. september 2013 Del Skrevet 29. september 2013 Næringsinnholdet er oppgitt som rå vare, altså skal du ha 150g rått kjøtt. Anbefaler deg derimot å slutte å vaske kjøttdeigen din. Tror nok jeg fortsetter å skylle kjøttdeigen Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-861275 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 29. september 2013 Del Skrevet 29. september 2013 Tror nok jeg fortsetter å skylle kjøttdeigen Hvorfor? Altså, finnes det en eneste god grunn til å gjøre det? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-861281 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 29. september 2013 Del Skrevet 29. september 2013 Gitt at mesteparten av vektforandringen skyldes vanntap pga proteinsammentrekning/fordamping, så er vel næringsinnholdet ganske uforandret i praksis(unntaket blir vel mtp koking av grønnsaker og vannløselige næringsemner) Apropos ris; husk at ris trekker til seg omtrent dobbel vekt i vann under koking. Enklest blir vel å veie før. Edit; Det er ingen her inne som har så harde diettkrav at å VASKE kjøttdeig har noe som helst for seg. Det eneste du gjør er å gjøre at maten smaker mindre godt. Mengden kalorier som fjernes er så liten at det er så å si ubetydelig. Raptorial 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3081-veie-mat-f%C3%B8r-eller-etter-steking/#findComment-861289 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.