Stangeland90 Skrevet 8. januar 2012 Skrevet 8. januar 2012 Noen så har noen tips til gode sauser til feks ris/pasta osv å kylling/svinekjøtt osv. Siter
Minelly Skrevet 8. januar 2012 Skrevet 8. januar 2012 En god og supersunn saus jeg bruker til hjemmelagede kjøttboller og feks spaghetti: (denne smaker gooooodt) Hellstrøms oppskrift. Tomatsaus 200 g svinekjøttdeig 4 løk 1 kg tomater 2-3 ss tomatpurè 1 ts salt ½ ts pepper ½ ts malt cayenne pepper 5 laubærblad vann Brun svinekjøttdeigen i en stekepanne. Finhakk løken og brun den for seg selv i en stekepanne. Bland sammen svinekjøttdeigen og løken i en stor kasserolle. Del tomatene i fire og tilsett det i blandingen. Krydre deretter med salt, pepper, laubærblad og cayennepepper. Fyll så opp med vann så det dekker innholdet i kasserollen. La det koke over svak varme i minst én time.Jo lenger det koker ,jo mer smak blir det i sausen. Ta ut laurbærbladene. Miks alt sammen forsiktig med en stavmikser Jeg pleier å lage såpass mye at man kan fryse det ned porsjonsvis.Da blir det en meget billig saus i lengden;) Enkelt og billig:) Lily, Lonepone, Anya og 2 andre 5 Siter
Gjest aaa Skrevet 8. januar 2012 Skrevet 8. januar 2012 Legge denne i oppskriftsseksjonen? Plis? Den så god ut Siter
Stangeland90 Skrevet 8. januar 2012 Forfatter Skrevet 8. januar 2012 Ikke dumt , den skal prøves ut ;D Siter
nano Skrevet 8. januar 2012 Skrevet 8. januar 2012 Angående hvitsaus - funker det å koke opp melk og tilsette litt fiberhusk? Bruker vanligsvis hvetemel, men kunne gjerne tenkt meg en hvitsaus uten mel. Siter
Minelly Skrevet 8. januar 2012 Skrevet 8. januar 2012 Legge denne i oppskriftsseksjonen? Plis? Den så god ut Den er skikkelig god..blir aldri lei av den:) Siter
Moffi Skrevet 8. januar 2012 Skrevet 8. januar 2012 helt vanlig taco saus skal være ganske bra! smaker bra på svine og kylling kjøtt! Siter
Marrrish Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Til kylling: karri, ingefær, hvitløkskrydder, salt, buljong/fond (evt egen grsakskraft..), hell oppi litt kokkosmelk, soyasaus, chillikrydder, evt litt maizenna (el lignende) om du vil at den skal være mer kremet Flott å ha i ildfastform sammen med stekte kyllingfileter og grsaker Namnam! Siter
Lily Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Angående hvitsaus - funker det å koke opp melk og tilsette litt fiberhusk? Bruker vanligsvis hvetemel, men kunne gjerne tenkt meg en hvitsaus uten mel. Jeg tror ikke det, men det skader jo ikke å prøve? Fiberhusk+væske gir en geleaktig konsistens, mens hvetemel+væske blir mer som en tykk røre... Kanskje mandelmel fungerer bedre,? Det er jo ikke direkte et mel, men malte nøtter Blir litt nøttesmak kanskje da Men det finnes vel ulike typer "nøttemel" også, så kanskje hasselnøtt f.eks. har mindre nøttesmak?! Siter
InaL Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 BBQ-saus fra Walden Farms, og generelt alle dressingene derfra - kalorifrie http://www.iherb.com/Walden-Farms-Original-Barbeque-Sauce-12-oz-340-g/39990?at=0 http://www.iherb.com/Walden-Farms-Honey-Dijon-Dressing-12-fl-oz-355-ml/39769?at=0 http://www.iherb.com/Walden-Farms-Bacon-Ranch-Dressing-12-fl-oz-355-ml/39771?at=0 Siter
Lily Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 BBQ-saus fra Walden Farms, og generelt alle dressingene derfra - kalorifrie http://www.iherb.com/Walden-Farms-Original-Barbeque-Sauce-12-oz-340-g/39990?at=0 http://www.iherb.com/Walden-Farms-Honey-Dijon-Dressing-12-fl-oz-355-ml/39769?at=0 http://www.iherb.com/Walden-Farms-Bacon-Ranch-Dressing-12-fl-oz-355-ml/39771?at=0 Har du prøvd dem selv? Jeg har Thousand Island og sjokoladesaus, men det er liksom noe rart ved dem. Ikke direkte vondt, men jeg klarer de bare ikke... Siter
Gjest aaa Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Hva karakteriserer dere som sunt, egentlig? Kalorifritt med masse tilsetning? Eller creme fraiche med krydder? Camillam, Dag og selters 3 Siter
Marrrish Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Kesam og div krydder, evt hvitløk er også godt Siter
InaL Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Har du prøvd dem selv? Jeg har Thousand Island og sjokoladesaus, men det er liksom noe rart ved dem. Ikke direkte vondt, men jeg klarer de bare ikke... Har prøvd sjokoladesausen, sjokoladedippen, marshmellowdippen og venter på BBQ, caramel og peanut... Ja, de er jo ikke som vanlig med sukker, men jeg bruker de mest til å blande i andre ting - som f.eks fluff, og da blir det himmelsk Siter
Lily Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Har prøvd sjokoladesausen, sjokoladedippen, marshmellowdippen og venter på BBQ, caramel og peanut... Ja, de er jo ikke som vanlig med sukker, men jeg bruker de mest til å blande i andre ting - som f.eks fluff, og da blir det himmelsk Kanskje det er tingen - nemlig å blande det inn i noe annet. Da forsvinner kanskje den ubestemmelige rare "et eller annet" som gjør at jeg ikke klarer det :thumbsup: Siter
InaL Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Kanskje det er tingen - nemlig å blande det inn i noe annet. Da forsvinner kanskje den ubestemmelige rare "et eller annet" som gjør at jeg ikke klarer det :thumbsup: Ja, den forsvinner Siter
nano Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Jeg tror ikke det, men det skader jo ikke å prøve? Fiberhusk+væske gir en geleaktig konsistens, mens hvetemel+væske blir mer som en tykk røre... Kanskje mandelmel fungerer bedre,? Det er jo ikke direkte et mel, men malte nøtter Blir litt nøttesmak kanskje da Men det finnes vel ulike typer "nøttemel" også, så kanskje hasselnøtt f.eks. har mindre nøttesmak?! Enn Johannesbrødkjernemel, da? Ser jo at skrives at begge disse er tykningsmidler, så tenkte jo at det må gå an å bruke for å tykne melka litt Siter
Lily Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Enn Johannesbrødkjernemel, da? Ser jo at skrives at begge disse er tykningsmidler, så tenkte jo at det må gå an å bruke for å tykne melka litt Melka tykner, men vil nok bare smake som melk, med mindre du har en god del. Har du for mye antar jeg at den ikke vil smake godt Siter
nano Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Melka tykner, men vil nok bare smake som melk, med mindre du har en god del. Har du for mye antar jeg at den ikke vil smake godt Syns hvitsaus av melk og mel, bare smaker melk det også Må få ta tatt en shoppingrunde på iherb og prøve meg litt frem! Lily 1 Siter
Jørgen Andreassen Skrevet 12. januar 2012 Skrevet 12. januar 2012 Har du god kraft så kan du lage mange forskjellige sauser sammen med johannesurtkjernemel Hvitsaus: Kraft (feks fiskekraft om det er hvitsaus til fisk). Melk og johannesurtkjernemel, og ønsket krydder. Brunsaus: Kraft (feks kalvekraft) kok opp, tilsett sennep og / eller soyasaus, kok det ned og tilsett johannesurtkjernemel. nano 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.