Kriss Skrevet 8. desember 2011 Del Skrevet 8. desember 2011 Hei, jeg er er ganske enkelt bare veldig nysgjerrig på akkurat hva som gjør at sukker ikke er bra for deg? Ganske basic spørsmål kansje Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
wheysted Skrevet 8. desember 2011 Del Skrevet 8. desember 2011 Blant annet så er det mye "tomme" kalorier i sukker, dvs ingen næringsstoffer som følger med som kroppen trenger. Opheliia 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-64533 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 8. desember 2011 Del Skrevet 8. desember 2011 Mat som inneholder mye sukker, gir deg et høyt blodsukker. Denne blodsukkerstigningen etterfølges som regel av et blodsukkerfall og man blir (ofte) fort sulten igjen = mer mat... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-64575 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wheysted Skrevet 8. desember 2011 Del Skrevet 8. desember 2011 Sukker er også VELDIG avhengighetsskapende. Det er ikke noe feil å unne seg litt, men for mange så er det en kort vei fra en liten sjokoladebit til en skikkelig fråtserunde Har nesten aldri godteri i huset selv fordi jeg ikke stoler på selvbeherskelsen min imm-iform 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-64727 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kitty Skrevet 9. desember 2011 Del Skrevet 9. desember 2011 Sukker er ren energi! Det finnes ingen næringsstoffer i sukker, og det har et svært høyt kaloriinnhold. Sukker er faktisk ikke bra for noen ting. Tennene dine er heller ikke særlig glade i det;) Men det smaker fantastisk! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-65537 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robert André Skrevet 9. desember 2011 Del Skrevet 9. desember 2011 Kort oppramsing: Insulin Blodsukker Metthetsfølelse Risikofaktor for metabolsk syndrom Ingen mikronæringsstoffer Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-65619 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 9. desember 2011 Del Skrevet 9. desember 2011 + at det inneholder 50% fruktose. Med et stort sukkerforbruk er det veldig lett å overskride de 50-100 gram fruktose som leveren kan lagre til dagen. Overflødig fruktose blir omdannet til fett og i den prosessen blir det mye frie triglyserider i blodet. To halvlitere cola så er allerede grensen nådd for lite aktive personer. Lily 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-65636 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jallajalla Skrevet 9. desember 2011 Del Skrevet 9. desember 2011 + at det inneholder 50% fruktose. Med et stort sukkerforbruk er det veldig lett å overskride de 50-100 gram fruktose som leveren kan lagre til dagen. Overflødig fruktose blir omdannet til fett og i den prosessen blir det mye frie triglyserider i blodet. To halvlitere cola så er allerede grensen nådd for lite aktive personer. Hvor mye fruktose inneholder frukt ( i gjennomsnitt - ca andel av mengde karbs)? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-65693 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 9. desember 2011 Del Skrevet 9. desember 2011 Hvor mye fruktose inneholder frukt ( i gjennomsnitt - ca andel av mengde karbs)? Varierer ganske så mye, også med hvor moden frukten er. Opptil 50% av karbohydratinnholdet. Men de fleste frukter har ikke mer enn 3-5 gram fruktose pr enhet så du kan trygt spise ganske så mye frukt før du får i deg for mye fruktose. StineB og jallajalla 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-65803 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kriss Skrevet 9. desember 2011 Forfatter Del Skrevet 9. desember 2011 Okei da har jeg fått en mer konkret kunnskap om sukker:p takk for fine innspill:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-66604 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Adrian94 Skrevet 9. desember 2011 Del Skrevet 9. desember 2011 Personlig har jeg null proplemer med å la sukker vere en del av kostholdet mitt, dersom jeg inntar rett makro- og mikronæringsstoffer i løpet av dagen... Lame Nordstrom 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-66670 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. desember 2011 Del Skrevet 12. desember 2011 Personlig har jeg null proplemer med å la sukker vere en del av kostholdet mitt, dersom jeg inntar rett makro- og mikronæringsstoffer i løpet av dagen... Hvordan definerer du null problemer? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-69013 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Adrian94 Skrevet 12. desember 2011 Del Skrevet 12. desember 2011 Hvordan definerer du null problemer? Føler meg helt fin både fysisk og psykisk Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-69135 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BROrilla Skrevet 18. desember 2011 Del Skrevet 18. desember 2011 1, Som sagt sukker øker insulinnivåene i kroppen, dvs inuslin øker fettlagring. 2, Sukker er forsåvidt en god energikilde om man bruker den riktig, dvs før korte økter, og etter treningsøkter for å fylle opp glykogenlagre i muskler. Skal man forbrenne fett så er det en fordel at disse er tomme så kroppen bruker en annen type energi, altså fettlagrene som ligger rundt på hele kroppen Glykogenlagrene er forsåvidt ganske store. de kan være på mellom 300-600g! Bare litt kort hehe Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-75810 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 18. desember 2011 Del Skrevet 18. desember 2011 Bruker du sukker før korte økter vil du starte økten med høye insulinnivåer, som gjør tilgangen på fett dårligere. Skal du spise karbohydrater før trening bør dette gjøres minimum to timer før økten, slik at insulinnivåene kan normaliseres først. Under oppvarming, like før økten begynner kan du få i deg en liten mengde lettopptagelige karbohydrater, siden disse vil tas opp uten insulinutskillelse når du er i aktivitet. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-76001 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BROrilla Skrevet 18. desember 2011 Del Skrevet 18. desember 2011 Bruker du sukker før korte økter vil du starte økten med høye insulinnivåer, som gjør tilgangen på fett dårligere. Skal du spise karbohydrater før trening bør dette gjøres minimum to timer før økten, slik at insulinnivåene kan normaliseres først. Under oppvarming, like før økten begynner kan du få i deg en liten mengde lettopptagelige karbohydrater, siden disse vil tas opp uten insulinutskillelse når du er i aktivitet. fett/ karbo til trening spiller veldig stor rolle for hva man vil oppnå. Jeg kan fint trøkke i meg karbs under hele treningen:) hehe Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-76004 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 18. desember 2011 Del Skrevet 18. desember 2011 Bruker du sukker før korte økter vil du starte økten med høye insulinnivåer, som gjør tilgangen på fett dårligere. Skal du spise karbohydrater før trening bør dette gjøres minimum to timer før økten, slik at insulinnivåene kan normaliseres først. Under oppvarming, like før økten begynner kan du få i deg en liten mengde lettopptagelige karbohydrater, siden disse vil tas opp uten insulinutskillelse når du er i aktivitet. Kan man ha høye nivåer av insulin, selv om blodsukkeret er lavt? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-76089 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 18. desember 2011 Del Skrevet 18. desember 2011 Kan man ha høye nivåer av insulin, selv om blodsukkeret er lavt? Når blodsukkeret er lavt stopper insulinproduksjonen opp, så i utgangspunktet ikke. Folk som har problemer med insulinsensitiviteten og derfor skiller ut for mye insulin, kan oppleve at insulinnnivåene forblir høye en stund etter at blodsukkeret er normalisert. Lily 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-76141 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BirtheV Skrevet 31. desember 2011 Del Skrevet 31. desember 2011 Vi vet at sukker ikke er bra, og at man bør innta så lite som mulig. Men hva er det egentlig sukker gjør med kroppen? Hvitt og brunt sukker inneholder ingen nødvendige næringsstoffer og hvitt sukker er ekstra ille; det er foredlede karbohydrater hvor de kjemiske prosessene som kreves for å forvandle et naturlig brunt stoff til et hvitt pulver, innebærer bruk av blekemiddel og andre midler som er skadelige for hele fordøyelsessystemet. Her er et utvalg: - Skadelig for den naturlige bakterieflora og kroppens innhold av vitaminer og mineraler. - Påvirker innholdet i blodet, som så igjen påvirker hjernen og forårsaker reaksjoner gjennom hele kroppen. Det sliter på bukspyttkjertelen og binyrene og forårsaker hypoglykemi (lavt blodsukker). - Adferdsproblemer av forskjellig slag som følge av at blodsukkeret svinger opp og ned. - Fedme. - Sukkersyke (diabetes). - Mage/tarm-sykdommer (dårlig fordøyelse, betennelser i mage og tarm, irritabel tykktarm, tarmproblemer, diaré). - Gallestein. - Dårlige tenner. - Nyrestein. - Hudproblemer. - Svekker immunforsvaret, og gjør oss mer utsatt for infeksjoner. Å kutte ut sukkeret er for eksempel effektivt for å unngå forkjølelse - Sukker binder seg til proteiner og utløser såkalte frie radikaler. Disse gjør både huden og årene mindre elastiske. - Tapper kroppen for viktige vitaminer og mineraler, og fremskynder beinskjørhet. - Kan redusere menns potens. - Gi opphav til psykiske lidelser (angst og depresjoner). Jeg er glad jeg bestemte meg for å kutte ut ”Hvis bare en liten del av det vi allerede vet om sukker ble oppdaget i forbindelse med ethvert annet stoff som brukes som mat eller som tilsetningsstoff, ville det stoffet umiddelbart bli forbudt.” Forsker og lege John Yudkin (Storbritannia) Kilder: "Sukker - en snikende fare", Dag Viljen Poleszynski og Iver Mysterud ”Holistix”, Carole Caplin Sitat funnet på Helse og Kost morten 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-86883 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Adrian94 Skrevet 1. januar 2012 Del Skrevet 1. januar 2012 Det var da voldsomt! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-86975 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.