Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Sukker er også VELDIG avhengighetsskapende. Det er ikke noe feil å unne seg litt, men for mange så er det en kort vei fra en liten sjokoladebit til en skikkelig fråtserunde :D

Har nesten aldri godteri i huset selv fordi jeg ikke stoler på selvbeherskelsen min :p

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-64727
Del på andre sider

Annonse

+ at det inneholder 50% fruktose.

Med et stort sukkerforbruk er det veldig lett å overskride de 50-100 gram fruktose som leveren kan lagre til dagen. Overflødig fruktose blir omdannet til fett og i den prosessen blir det mye frie triglyserider i blodet. To halvlitere cola så er allerede grensen nådd for lite aktive personer.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-65636
Del på andre sider

+ at det inneholder 50% fruktose.

Med et stort sukkerforbruk er det veldig lett å overskride de 50-100 gram fruktose som leveren kan lagre til dagen. Overflødig fruktose blir omdannet til fett og i den prosessen blir det mye frie triglyserider i blodet. To halvlitere cola så er allerede grensen nådd for lite aktive personer.

Hvor mye fruktose inneholder frukt ( i gjennomsnitt - ca andel av mengde karbs)?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-65693
Del på andre sider

Hvor mye fruktose inneholder frukt ( i gjennomsnitt - ca andel av mengde karbs)?

Varierer ganske så mye, også med hvor moden frukten er. Opptil 50% av karbohydratinnholdet. Men de fleste frukter har ikke mer enn 3-5 gram fruktose pr enhet så du kan trygt spise ganske så mye frukt før du får i deg for mye fruktose.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-65803
Del på andre sider

Annonse

1, Som sagt sukker øker insulinnivåene i kroppen, dvs inuslin øker fettlagring. 2, Sukker er forsåvidt en god energikilde om man bruker den riktig, dvs før korte økter, og etter treningsøkter for å fylle opp glykogenlagre i muskler. Skal man forbrenne fett så er det en fordel at disse er tomme så kroppen bruker en annen type energi, altså fettlagrene som ligger rundt på hele kroppen :) Glykogenlagrene er forsåvidt ganske store. de kan være på mellom 300-600g! :) Bare litt kort :) hehe

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-75810
Del på andre sider

Bruker du sukker før korte økter vil du starte økten med høye insulinnivåer, som gjør tilgangen på fett dårligere. Skal du spise karbohydrater før trening bør dette gjøres minimum to timer før økten, slik at insulinnivåene kan normaliseres først. Under oppvarming, like før økten begynner kan du få i deg en liten mengde lettopptagelige karbohydrater, siden disse vil tas opp uten insulinutskillelse når du er i aktivitet.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-76001
Del på andre sider

Bruker du sukker før korte økter vil du starte økten med høye insulinnivåer, som gjør tilgangen på fett dårligere. Skal du spise karbohydrater før trening bør dette gjøres minimum to timer før økten, slik at insulinnivåene kan normaliseres først. Under oppvarming, like før økten begynner kan du få i deg en liten mengde lettopptagelige karbohydrater, siden disse vil tas opp uten insulinutskillelse når du er i aktivitet.

fett/ karbo til trening spiller veldig stor rolle for hva man vil oppnå. Jeg kan fint trøkke i meg karbs under hele treningen:) hehe

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-76004
Del på andre sider

Bruker du sukker før korte økter vil du starte økten med høye insulinnivåer, som gjør tilgangen på fett dårligere. Skal du spise karbohydrater før trening bør dette gjøres minimum to timer før økten, slik at insulinnivåene kan normaliseres først. Under oppvarming, like før økten begynner kan du få i deg en liten mengde lettopptagelige karbohydrater, siden disse vil tas opp uten insulinutskillelse når du er i aktivitet.

Kan man ha høye nivåer av insulin, selv om blodsukkeret er lavt?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-76089
Del på andre sider

Kan man ha høye nivåer av insulin, selv om blodsukkeret er lavt?

Når blodsukkeret er lavt stopper insulinproduksjonen opp, så i utgangspunktet ikke. Folk som har problemer med insulinsensitiviteten og derfor skiller ut for mye insulin, kan oppleve at insulinnnivåene forblir høye en stund etter at blodsukkeret er normalisert.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-76141
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vi vet at sukker ikke er bra, og at man bør innta så lite som mulig. Men hva er det egentlig sukker gjør med kroppen?

Hvitt og brunt sukker inneholder ingen nødvendige næringsstoffer og hvitt sukker er ekstra ille; det er foredlede karbohydrater hvor de kjemiske prosessene som kreves for å forvandle et naturlig brunt stoff til et hvitt pulver, innebærer bruk av blekemiddel og andre midler som er skadelige for hele fordøyelsessystemet.

Her er et utvalg:

- Skadelig for den naturlige bakterieflora og kroppens innhold av vitaminer og mineraler.

- Påvirker innholdet i blodet, som så igjen påvirker hjernen og forårsaker reaksjoner gjennom hele kroppen. Det sliter på bukspyttkjertelen og binyrene og forårsaker hypoglykemi (lavt blodsukker).

- Adferdsproblemer av forskjellig slag som følge av at blodsukkeret svinger opp og ned.

- Fedme.

- Sukkersyke (diabetes).

- Mage/tarm-sykdommer (dårlig fordøyelse, betennelser i mage og tarm, irritabel tykktarm, tarmproblemer, diaré).

- Gallestein.

- Dårlige tenner.

- Nyrestein.

- Hudproblemer.

- Svekker immunforsvaret, og gjør oss mer utsatt for infeksjoner. Å kutte ut sukkeret er for eksempel effektivt for å unngå forkjølelse

- Sukker binder seg til proteiner og utløser såkalte frie radikaler. Disse gjør både huden og årene mindre elastiske.

- Tapper kroppen for viktige vitaminer og mineraler, og fremskynder beinskjørhet.

- Kan redusere menns potens.

- Gi opphav til psykiske lidelser (angst og depresjoner).

Jeg er glad jeg bestemte meg for å kutte ut :)

”Hvis bare en liten del av det vi allerede vet om sukker ble oppdaget i forbindelse med ethvert annet stoff som brukes som mat eller som tilsetningsstoff, ville det stoffet umiddelbart bli forbudt.”

Forsker og lege John Yudkin (Storbritannia)

Kilder:

"Sukker - en snikende fare", Dag Viljen Poleszynski og Iver Mysterud

”Holistix”, Carole Caplin

Sitat funnet på Helse og Kost

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/#findComment-86883
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...