Aurelius Skrevet 12. november 2012 Skrevet 12. november 2012 Han refeferer ikke til en ungdomskolebok, leste du skikkelig hva han skrev? Han studerer akkurat dette, og fyren har ekstremt god peiling. Du bør kanskje prøve å linke til riktig post først? wingeer 1 Siter
Mineraltilskudd Skrevet 12. november 2012 Skrevet 12. november 2012 Vegard: Siterte kun det han sa. Altså, hamburgerkjøtt fra Mcd er nok ikke verre enn hamburger fra Burger King eller lignende. Siter
Mineraltilskudd Skrevet 12. november 2012 Skrevet 12. november 2012 Du bør kanskje prøve å linke til riktig post først? Den riktige posten er den 3-4 poster over den jeg linket til. Siter
Lloyd Skrevet 12. november 2012 Skrevet 12. november 2012 Han refeferer ikke til en ungdomskolebok, leste du skikkelig hva han skrev? Han studerer akkurat dette, og fyren har ekstremt god peiling. Ja, så det på etterskudd. Beklager det. Det du forklarer her er argumentum ad verecundiam, så selv om Vegard er flink og utdannet ernæringsfysiolog så kommer han som regel med kilder til sine påstander, som til nå(vært en del av de) ikke har vært feilaktige ut i fra det jeg klarer å forstå. Siter
Vegard L Skrevet 12. november 2012 Skrevet 12. november 2012 Aminosyrene ødelegges altså ved f.eks denne reaksjonen og ved å bruke dette eksemplet så vil altfor høy temperatur+olje (mcern bruker som regel den samme frityroljen igjen og igjen kan føre til denaturing av aminosyrene som gjør at enzymene enten ikke kjenner dem igjen eller at strukturen rett og slett har blitt ødelagt. Husker ikke i farten hvor mye varme som må til, men dette er det altså stor fare for (og selvsagt for lenge varmebehandling) Proteinene denatureres, aminosyrene denatureres ikke. Vel, mye av disse sistnevnte kjemiske reaksjonene kan føre til AGE (avanserte glykoliserte endeprodukter) som videre kan koble seg "spontant" til ulike reseptorer og føre til inflammasjon(revmatisme etc) dette ser vi hos pasienter med metabolsk syndrom, nedsatt glukosetoleranse, diabetes 2, inaktive blabla (pommes fries = uff). Videre kan det føre til spontane celledeling da cellene gir faen i følge med på celleskolen hvor man lærer apoptose (programert celledød) En levercelle kan f.eks starte å tenke "nei, jeg gir faen i å være en levercelle, tror jeg stikker til bukspyttkjertelen og blir en celle der jeg") og da er man i risikosonen for "pre-stadie" for kreft. (Colon cancer er det mest aktuelle ved rødt kjøtt ++) Nok et emne hvor det forskes mye på for tiden. Grunnen til at man ser AGE hos de nevnte grupperingene er at de har høyt blodsukker, og glukose er en reduserende sukkerart. Langtidsblodsukkeret måles som kjent ved Hb1ac, som er glykosylert hemoglobin, altså hemoglobin som er redusert av glukose. Jo mer blodsukker, jo mer Hb1ac. Dette har ingenting med AGE fra maten å gjøre. Det andre markerte utsagnet syns jeg var minst like suspekt, kanskje du Lloyd kan mer om det? Lloyd og Sondre Aalbotsjord 2 Siter
Aurelius Skrevet 12. november 2012 Skrevet 12. november 2012 Den riktige posten er den 3-4 poster over den jeg linket til. My point exactly. Men jeg har nå noen få innvendinger til den linken og,forsåvidt. Hverken McD eller BK frityrsteker burgerne sine,så argumentet ditt om at de bruker ødelagt frityrolje til å herpe burgerne er svada. De har forsåvidt rimelig avanserte fritøser med innebygget oljefilter til pommes frittesen sin, og oljen byttes sist jeg husket etter 3-4 dager. Det betyr fremdeles en god lang stund med oppvarming, men ikke på langt nær såpass mye(hverken med tanke på temperatur eller tid) til at oljen brytes ned blir harsk. Og den holdes som sagt LANGT unna burgerne. Og selv om aminosyrene på overflaten brunes, er denne effekten svært lokal.Jeg tror derfor at det har svært lite å si for kjøttet som ligger under det ytterste laget med bruning.Følgelig burde tapet av næring fra denaturerte proteiner på overflaten være minimalt,med mindre burgern er på millimetertykkelse. Hamburgerkjøtt er ikke automagisk verre enn annet kjøtt,hverken stekt,kokt, confitert,brasert eller rått. Skal sies at siden duden du linker til ikke kommer med kildehenvisninger selv,så blir nå nødt til å ta det han sier med en klype salt og. Vegard L, Lloyd og Sondre Aalbotsjord 3 Siter
Vrimmel Skrevet 12. november 2012 Skrevet 12. november 2012 Vet noen hvor mange gram kjøtt det er i en McD-hamburger? Siter
Lloyd Skrevet 12. november 2012 Skrevet 12. november 2012 Jeg har hørt om noen ulike måter av kreftdannelse, men det er ikke en av de. Nå lurer jeg på om vedkommende mener at det apotose ikke forekommer i en celle som får "beskjeden" av NK. Videre så blir den fraktet i blodet til bukspyttkjertelen hvor den da fester seg og begynner den ukontrollerte celledelingen. Uansett såt vil fremdeles cellen tidligere ha vært en levercelle(nå er den en tumorcelle). Her antar jeg virkelig en del ting, så ikke hold meg til utsagnet mitt. Jeg har virkelig ikke en anelse om hva han som skrev det innlegget egentlig tenkte på, men det jeg skrev ovenforbi er mitt forsøk på å sette det inn i det vi har lært til nå. Det kan fint hende det faktisk er en avansert prosess som han prøvde å forkorte, men jeg stiller meg skeptisk til det inntil videre. Skal prøve å se om jeg finner ut av dette når jeg har litt tid til disposisjon Siter
Vegard L Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 Vet noen hvor mange gram kjøtt det er i en McD-hamburger? Er det ikke 100g? Siter
Vrimmel Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 Er det ikke 100g? Tviler. Har stekt frosne 100g-burgere før og de er kanskje dobbelt så store. Siter
Vegard L Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 Tviler. Har stekt frosne 100g-burgere før og de er kanskje dobbelt så store. mulig det er 50g da, aner ikke hvor jeg har 100g fra, men det er mulig det var en dobbel Siter
Mineraltilskudd Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 I følge Hamburger - Conservapedia - er en helt vanlig burger fra Mcd på 45g. Vrimmel og Lloyd 2 Siter
BadWolf Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 Nei. Proteinene i en burger hos mcdonalds er ikke like bra grunnet behandlingen. SlayerDad og Kirill W. 2 Siter
Oddis Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 Regner med det er de små hamburgerne som kan fås til 10 kroner. Dette er hva du da får (inkludert brødet): Totalvekt 106 g Energi 255 kcal Protein 13 g Karbohydrater 30 g Sukker 7 g Fett 9 g Mettet fett 3 g Fiber 2 g Salt 1,3 g 10 kr for 13 gram protein er ikke billig protein, og her er det hele 9 gram med fett. Sondre Aalbotsjord 1 Siter
Gjest Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 Jeg bulker på mcdonalds(y) Et stort måltid der + en proteinshake, mmm.. Knall Anbefales kun en gang annenhver måned Siter
Nordlenningen Skrevet 13. november 2012 Forfatter Skrevet 13. november 2012 hehe takk for svar alle sammen! kjekt og se Men da holder jeg meg til "vanlig" kjøtt Siter
Heihopro Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 Kan noen forklare meg Hvordan har det seg at Mcdonals burgerne ikke råtner som annen mat? er jo ikke helt naturlig. Siter
Gjest nobro Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 Kan noen forklare meg Hvordan har det seg at Mcdonals burgerne ikke råtner som annen mat? er jo ikke helt naturlig. Legg et eple i et glass med varmpresset billig stekeolje i 5min, så tar du det ut og lar det ligge på kjøkkenbenken så skal du se det holder like lenge som en mcdonaldsvare. Siter
Gjest nobro Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 og >inb4 neste hippiemyte/påstand magesyre har en litt bedre nedbrytningsevne enn luft Siter
Lloyd Skrevet 13. november 2012 Skrevet 13. november 2012 Asle har du noe input på det Vegard spurte meg om her: Er Mc Donalds burger bedre/billigere enn kylling fra butikken? | Fitnessbloggen Forum ? Jeg prøvde å gi et svar her: Er Mc Donalds burger bedre/billigere enn kylling fra butikken? | Fitnessbloggen Forum Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.