IvanDrago Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Hei, bare lurte på hva folk har å si om rå egg. Jeg snakker ikke om smaken, fordi folk mener forskjellig. Og det er trygt å spise rå egg her i Norge. Hva er pluss og minus med dette? Er egg en fin kilde for protein og "sunne" kcal hvis man skal ligge i et kalori-overskudd en stund? Har hørt "rykter" om sånne ting før, at bl.a. Jan Thomas (ikke flame meg for at jeg prater på han her) downer 20 egg ellerno hver dag. Anyone? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Espen Espelund Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Vil du se ut som Jan Thomas? BROrilla, 123abc1, Saywhat og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476744 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BROrilla Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Opptaket er vel nesten halvvert fra rå egg vs kokteegg Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476745 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Espen Espelund Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Kan man spise råe egg? - Fitnessbloggen Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476747 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IvanDrago Skrevet 16. september 2012 Forfatter Del Skrevet 16. september 2012 Vil du se ut som Jan Thomas? Dude, jeg prøvde jo nettopp å få frem at det ikke var poenget. Han var den første jeg kom på da jeg snakka om de egg-greiene. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476748 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fredrik Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Tilgjengeligheten av proteinene i egg øker med varmebehandling, så hvis du først vil ha i deg proteiner fra egg ville jeg stekt eller kokt de først. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476749 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IvanDrago Skrevet 16. september 2012 Forfatter Del Skrevet 16. september 2012 Ok. Er det ikke Solrun Steffansdottir som bruker mye egg i dietten sin? Ser absolutt poenget med å koke/steke eggene. Eneste er at det tar lengre tid. Og den undersøkelsen som er sitert fra fitnessbloggen er fra 98. Skulle gjerne sett nyere forskning. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476755 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fredrik Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Det er mange som har det i dietten, men det er nok også et poeng at de bruker så mange egg hver dag og. IvanDrago 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476760 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IvanDrago Skrevet 16. september 2012 Forfatter Del Skrevet 16. september 2012 Det er mange som har det i dietten, men det er nok også et poeng at de bruker så mange egg hver dag og. Grunnen for at jeg lurer, er fordi jeg skal prøve å lage en sunn diett på ca 2500 kcal. Prøve å ligge litt i overskudd, så jeg kan øke litt i forskjellig øvelser fremover mot jul. Skal prøve 5x5 stronglifts/starting strength-programmet samtidig som jeg har hatt pause fra trening i nesten et helt år. Noe må skje! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476764 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fredrik Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Noe som vil gi deg en grei boost i proteiner og sunnere fett er å kjøpe Kavli sin majones og hardkoke egg, om du ønsker egg i dietten din. Kavli-majonesen har en bedre sammensetning enn Mills sin. Lag eggesmørbrød eller spis bare egg med litt majones ved siden av. Enkel måte å få i seg litt ekstra. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476766 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IvanDrago Skrevet 16. september 2012 Forfatter Del Skrevet 16. september 2012 Noe som vil gi deg en grei boost i proteiner og sunnere fett er å kjøpe Kavli sin majones og hardkoke egg, om du ønsker egg i dietten din. Kavli-majonesen har en bedre sammensetning enn Mills sin. Lag eggesmørbrød eller spis bare egg med litt majones ved siden av. Enkel måte å få i seg litt ekstra. Takker for råd! Veit du om noen "pre-made" kostholdsplan for 2500kcal? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476767 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fredrik Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Hmm, nei, gjør nok ikke det. Jeg er ingen ekspert på feltet, men har tidligere ligget noe rundt (og litt over) det målet. Min "velsignelse" er at jeg er relativt lite kresen når det kommer til å gjenta måltider, så jeg lagde alltid en svær porsjon middag, nok til å bli mett to ganger. Da spiste jeg altså middag før trening, og hadde et ettertreningsmåltid med samme middagen. Idag ligger jeg i et overskudd som jeg ikke gidder å logge eller finne ut hvor stort er, for å øke videre i styrke og muskelmasse. Mesteparten av dette overskuddet kommer fra to liter helmelk hver dag, som gir et boost på over 1200kcal hver dag. Jeg vil egentlig anbefale deg å bare følge hjertet i matveien, også har du alltid noe å booste inntaket med. Her er nøtter, helmelk osv gode alternativer med sunt fett, som ikke metter deg for mye. For å finne ut hvor mye du har fått i deg hver dag er diett.no en fin sak. Registrerer du deg kan du bla tilbake i dager og måneder og se hvor du lå også. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476773 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IvanDrago Skrevet 16. september 2012 Forfatter Del Skrevet 16. september 2012 Hmm, nei, gjør nok ikke det. Jeg er ingen ekspert på feltet, men har tidligere ligget noe rundt (og litt over) det målet. Min "velsignelse" er at jeg er relativt lite kresen når det kommer til å gjenta måltider, så jeg lagde alltid en svær porsjon middag, nok til å bli mett to ganger. Da spiste jeg altså middag før trening, og hadde et ettertreningsmåltid med samme middagen. Idag ligger jeg i et overskudd som jeg ikke gidder å logge eller finne ut hvor stort er, for å øke videre i styrke og muskelmasse. Mesteparten av dette overskuddet kommer fra to liter helmelk hver dag, som gir et boost på over 1200kcal hver dag. Jeg vil egentlig anbefale deg å bare følge hjertet i matveien, også har du alltid noe å booste inntaket med. Her er nøtter, helmelk osv gode alternativer med sunt fett, som ikke metter deg for mye. For å finne ut hvor mye du har fått i deg hver dag er diett.no en fin sak. Registrerer du deg kan du bla tilbake i dager og måneder og se hvor du lå også. Takker så mye! Utrolig kult av deg å ta deg tid til å hjelpe en nybegynner som meg! Takk skal du ha. Jeg får prøve å lese meg opp litt på hva jeg bør ha i meg. Kjedelige greier, skulle ønske jeg bare kunne fokusere på treninga! Hehe.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476775 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fredrik Skrevet 16. september 2012 Del Skrevet 16. september 2012 Det er vel bare hyggelig! Det er tre ting du bør ha fokus på, den hellige treenighet for fremgang i trening; Trening, mat og hvile. Velg et treningsprogram som er tilpasset din treningsbakgrunn og dertilhørende treningstoleranse (er du bodybuilder på femtende året må musklene hvile lengre mellom hver gang, og de må også tynes hardere for å vokse). SL 5x5 eller Starting strength er glimrende programmer, som fungerer aller best på et kalorioverskudd og med godt med hvile slik at du er klar for å prestere maksimalt hver gang. Ikke tenk så altfor mye på mat og detaljstyring her. Få i deg nok kalorier gjennom sunne og rene kilder først og fremst. Kjøtt og fisk er dine beste venner, og melkeprodukter, egg etc er fine kilder til proteiner og mineraler. Få deg også et omega3-tilskudd om ikke du spiser feit fisk ofte. Kristin Charm 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476781 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomas O Skrevet 17. september 2012 Del Skrevet 17. september 2012 Støtter de andre som anbefaler kokte/stekte egg kontra råe. Den eneste fordelen du vil ha er at det er tidsbesparende. Ellers smaker det høgg, proteintilgangen er lavere, og du får heller ikke i deg b-vitaminet biotin da det ikke blir tilgjengelig via proteinkomplekset (avidin) det er bundet til om du spiser egg rått. Nå skal det rimelig mye til å utvikle mangel på biotin altså, men tenkte bare å nevne det. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476878 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 17. september 2012 Del Skrevet 17. september 2012 Bare kok eggene en gang til dagen og skrell de. En munnfull å spise et kokt egg og gir mange fine kalorier Eggerøre/eggehakk kan du også lage på 1 minutt i panna. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476921 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aldara Skrevet 17. september 2012 Del Skrevet 17. september 2012 Ok. Er det ikke Solrun Steffansdottir som bruker mye egg i dietten sin? Ser absolutt poenget med å koke/steke eggene. Eneste er at det tar lengre tid. Og den undersøkelsen som er sitert fra fitnessbloggen er fra 98. Skulle gjerne sett nyere forskning. Pleier å koke en 10-20 stk når jeg koker, har jeg litt å gnuffle på utover dagen og derpå. Foretrekker kokte fordi det er mest pjaktisk. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476923 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BadWolf Skrevet 17. september 2012 Del Skrevet 17. september 2012 Og den undersøkelsen som er sitert fra fitnessbloggen er fra 98. Skulle gjerne sett nyere forskning. Nyere forskning betyr ikke nødvendigvis bedre forskning. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476932 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aldara Skrevet 17. september 2012 Del Skrevet 17. september 2012 Plommen er jo plutselig over natta blitt livsfarlig igjen... DUH! Med utgangspunkt i at røyking er sosialt og gøy, så klarer jeg sikker å forske meg frem til at røyking er sunt... på samme måte som at en i utgangspunk i hjerte og kar sykdommer er nokså sikre på at røyking er usunt. Forskning må tas med en klype salt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476937 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BadWolf Skrevet 17. september 2012 Del Skrevet 17. september 2012 Forskning må tas med en klype salt. eeeeh. Griner nesten blod her. 123abc1 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476941 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.