Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei,

bare lurte på hva folk har å si om rå egg. Jeg snakker ikke om smaken, fordi folk mener forskjellig. Og det er trygt å spise rå egg her i Norge.

Hva er pluss og minus med dette? Er egg en fin kilde for protein og "sunne" kcal hvis man skal ligge i et kalori-overskudd en stund? Har hørt "rykter" om sånne ting før, at bl.a. Jan Thomas (ikke flame meg for at jeg prater på han her) downer 20 egg ellerno hver dag.

Anyone?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Ok. Er det ikke Solrun Steffansdottir som bruker mye egg i dietten sin?

Ser absolutt poenget med å koke/steke eggene. Eneste er at det tar lengre tid. Og den undersøkelsen som er sitert fra fitnessbloggen er fra 98. Skulle gjerne sett nyere forskning.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476755
Del på andre sider

Det er mange som har det i dietten, men det er nok også et poeng at de bruker så mange egg hver dag og.

Grunnen for at jeg lurer, er fordi jeg skal prøve å lage en sunn diett på ca 2500 kcal. Prøve å ligge litt i overskudd, så jeg kan øke litt i forskjellig øvelser fremover mot jul. Skal prøve 5x5 stronglifts/starting strength-programmet samtidig som jeg har hatt pause fra trening i nesten et helt år. Noe må skje!

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476764
Del på andre sider

Noe som vil gi deg en grei boost i proteiner og sunnere fett er å kjøpe Kavli sin majones og hardkoke egg, om du ønsker egg i dietten din. Kavli-majonesen har en bedre sammensetning enn Mills sin. Lag eggesmørbrød eller spis bare egg med litt majones ved siden av. Enkel måte å få i seg litt ekstra.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476766
Del på andre sider

Noe som vil gi deg en grei boost i proteiner og sunnere fett er å kjøpe Kavli sin majones og hardkoke egg, om du ønsker egg i dietten din. Kavli-majonesen har en bedre sammensetning enn Mills sin. Lag eggesmørbrød eller spis bare egg med litt majones ved siden av. Enkel måte å få i seg litt ekstra.

Takker for råd! Veit du om noen "pre-made" kostholdsplan for 2500kcal?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476767
Del på andre sider

Hmm, nei, gjør nok ikke det. Jeg er ingen ekspert på feltet, men har tidligere ligget noe rundt (og litt over) det målet. Min "velsignelse" er at jeg er relativt lite kresen når det kommer til å gjenta måltider, så jeg lagde alltid en svær porsjon middag, nok til å bli mett to ganger. Da spiste jeg altså middag før trening, og hadde et ettertreningsmåltid med samme middagen.

Idag ligger jeg i et overskudd som jeg ikke gidder å logge eller finne ut hvor stort er, for å øke videre i styrke og muskelmasse. Mesteparten av dette overskuddet kommer fra to liter helmelk hver dag, som gir et boost på over 1200kcal hver dag.

Jeg vil egentlig anbefale deg å bare følge hjertet i matveien, også har du alltid noe å booste inntaket med. Her er nøtter, helmelk osv gode alternativer med sunt fett, som ikke metter deg for mye.

For å finne ut hvor mye du har fått i deg hver dag er diett.no en fin sak. Registrerer du deg kan du bla tilbake i dager og måneder og se hvor du lå også.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476773
Del på andre sider

Hmm, nei, gjør nok ikke det. Jeg er ingen ekspert på feltet, men har tidligere ligget noe rundt (og litt over) det målet. Min "velsignelse" er at jeg er relativt lite kresen når det kommer til å gjenta måltider, så jeg lagde alltid en svær porsjon middag, nok til å bli mett to ganger. Da spiste jeg altså middag før trening, og hadde et ettertreningsmåltid med samme middagen.

Idag ligger jeg i et overskudd som jeg ikke gidder å logge eller finne ut hvor stort er, for å øke videre i styrke og muskelmasse. Mesteparten av dette overskuddet kommer fra to liter helmelk hver dag, som gir et boost på over 1200kcal hver dag.

Jeg vil egentlig anbefale deg å bare følge hjertet i matveien, også har du alltid noe å booste inntaket med. Her er nøtter, helmelk osv gode alternativer med sunt fett, som ikke metter deg for mye.

For å finne ut hvor mye du har fått i deg hver dag er diett.no en fin sak. Registrerer du deg kan du bla tilbake i dager og måneder og se hvor du lå også.

Takker så mye! Utrolig kult av deg å ta deg tid til å hjelpe en nybegynner som meg! Takk skal du ha. Jeg får prøve å lese meg opp litt på hva jeg bør ha i meg. Kjedelige greier, skulle ønske jeg bare kunne fokusere på treninga! Hehe..

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476775
Del på andre sider

Annonse

Det er vel bare hyggelig!

Det er tre ting du bør ha fokus på, den hellige treenighet for fremgang i trening; Trening, mat og hvile. Velg et treningsprogram som er tilpasset din treningsbakgrunn og dertilhørende treningstoleranse (er du bodybuilder på femtende året må musklene hvile lengre mellom hver gang, og de må også tynes hardere for å vokse). SL 5x5 eller Starting strength er glimrende programmer, som fungerer aller best på et kalorioverskudd og med godt med hvile slik at du er klar for å prestere maksimalt hver gang.

Ikke tenk så altfor mye på mat og detaljstyring her. Få i deg nok kalorier gjennom sunne og rene kilder først og fremst. Kjøtt og fisk er dine beste venner, og melkeprodukter, egg etc er fine kilder til proteiner og mineraler. Få deg også et omega3-tilskudd om ikke du spiser feit fisk ofte.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476781
Del på andre sider

Støtter de andre som anbefaler kokte/stekte egg kontra råe.

Den eneste fordelen du vil ha er at det er tidsbesparende. Ellers smaker det høgg, proteintilgangen er lavere, og du får heller ikke i deg b-vitaminet biotin da det ikke blir tilgjengelig via proteinkomplekset (avidin) det er bundet til om du spiser egg rått. Nå skal det rimelig mye til å utvikle mangel på biotin altså, men tenkte bare å nevne det.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476878
Del på andre sider

Ok. Er det ikke Solrun Steffansdottir som bruker mye egg i dietten sin?

Ser absolutt poenget med å koke/steke eggene. Eneste er at det tar lengre tid. Og den undersøkelsen som er sitert fra fitnessbloggen er fra 98. Skulle gjerne sett nyere forskning.

Pleier å koke en 10-20 stk når jeg koker, har jeg litt å gnuffle på utover dagen og derpå. Foretrekker kokte fordi det er mest pjaktisk.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476923
Del på andre sider

Plommen er jo plutselig over natta blitt livsfarlig igjen... DUH!

Med utgangspunkt i at røyking er sosialt og gøy, så klarer jeg sikker å forske meg frem til at røyking er sunt... på samme måte som at en i utgangspunk i hjerte og kar sykdommer er nokså sikre på at røyking er usunt.

Forskning må tas med en klype salt.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/#findComment-476937
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...