Gå til innhold

Dagens næringsliv 29.10.11 - Dopingmafiaen


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det var en rimelig omfattende artikkel men skal prøve å få med hovedpunktene.

Journalisten begynte med å vise hvordan man bestiller dopingmidler ned i detalj, fra hvordan man oppnår kontakt og hvordan betaling og overlevering skjer. Dette ble satt i en større kontekst ved å gjennomgå hele "logistikkjeden" fra råvarer i Kina til produksjon og formidling i Skandinavia og Norge.

Deretter ble det endel fokus på bakmenn og hvordan de opererer. Her gikk de rimelig grundig til verks og flere personer ble identifisert med navn og bilde. Det var også noe fokus på "brukerne", og hvordan steroider og narkotika er en vanlig kombo i mange kriminelle miljøer (ble nevnt et tall på ca. 150 000 brukere av dopingmidler i Norge). Sven-Erik Utsi bidro blant annet til den delen.

Det ble også påpekt hvordan politiet i Norge hadde en relativ svak innsats mot disse miljøene sammenlignet med f. eks. dansk og svensk politi. Videre antok man at det var større profitt i distribusjonen av dopingmidler sammenlignet med narkotika.

Artikkelen bør leses, denne oppsummeringen dekker kun en brøkdel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Politifolk er vel mennesker som alle andre, så det er vel rimelig sikkert noen som bruker sterioder i politiet og. Det sagt, så tviler jeg på at det er en svær konspirasjon som strekker seg langt opp/utover i politiet og som gjør at de ikke prioriterer sakene høyere. Men om så mye av det norske markedet produseres lokalt (kortreist bol! ey!), så burde det jo stå mye høyere på lista over prioriterte miljøer, spesielt siden det tilsynelatende brukes som en lavrisiko-business for å generere penger til narkotikahandel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nå ble jeg sittende lenge og lese gitt, takk for at du postet denne.. Er det bare jeg som syns det er naivt å tro at politi ikke bruker bol?

Trener selv på Haralds (og elsker det) og syns det var litt urettferdig framstilling av selve stedet, men nå handler jo artikkelen om dopingen så jaja..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagens Næringsliv fortsetter i dag artikkelserien sin om doping i Norge. I dag snakker de på nytt med KRIPOS om deres standpunkt, de tar og for seg debatten om lovligheten og hva de forskjellige partiene mener bør gjøres. Det blir også skrevet om de nye retningslinjene for testing på treningsstudioer rundt om i Norge og hva effekt det muligens kan ha hatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja stoooooort samfunnsproblem. det er svært aktive voldsmaskiner som blir bygd opp på gym rundtomkring!

...haters gonna hate.

Enig i at bruk av steroider på diverse treningssentre ikke er et kjempestort samfunnsproblem. Likevel synes jeg det er greit at de sentrene som ønsker det kan kvitte seg med bolere om de ønsker det. Handler ikke om å hate, bare om å ta vare på businessen sin...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...