Gå til innhold

mjk

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om mjk

  • Bursdag 15. mai 1987

mjk sine prestasjoner

  1. prøv knorr sin buljong "fond du chef" kokkesamboeren synes denne er ok som erstatning for kraft lagd fra bunnen, samtidig med at denne inneholder ikke næringssalter, eller bindemiddel som regnes som "usunt"(personlig synes jeg sunn mat er heller å spise seg lykkelig, en å spise seg lei..). den er også fri for MSG. den er jo litt dyrere en toro, men den er virkelig verdt pengene
  2. har et spørsmål til dere som har brukt HF og kjenner til dette? har nå lest grundig(tror jeg da hvertfall) om HF, og ser at dette blir min vei å gå etter 3 uker med PSMF. (o lykke at den tiden er over!). jeg har forstått konseptet med frukt, proteiner, fett osv, men jeg har en lidenskap for alle mulige typer frø. i hvilken næringsklasse skal jeg kategorisere disse? tenker spesielt på sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner ol. jeg har fra før hveteallergi, og har pleid å bruke disse tre frø/kjerne-artene til å bake knekkebrød, med maismel som bindemiddel. å spise frø på HF ser jeg for meg kunne blitt i kombinasjon med mager kesam, frukt, nøtter og/eller frø. hva er deres mening om dette på HF? jeg lurer også på hvor dere plasserer linser og bønner, om dette regnes som "fy-mat" eller om vi kan bruke linser/bønner og kikerter som karbokilde, evt proteinkilde?
  3. rettene dine ser så digg ut! blir sulten selv om talerkenen er godt plassert i hånden med egg og tomat. keep up the nice inspiration!
  4. for de som like juice, og er heldig innehaver av en saftsentrifuge eller stavmikser kan du lage grønn superjuice! masse deilig hydrerende væske og gode næringsstoffer: 1-2 agurk 1 stangselleri ca 1 cm med fersk ingefær 1/2 lime og 1/4 sitron sitronmelisse og sveitsermynte eller andre desserturter, hvis du vil. kjør gjennom sentrifuge og nyt. jeg elsker søt smak, og spesielt epler. hvis jeg kunne lagd denne juicen som en ikke psmf, har jeg i masse granny smiths epler. på psmf jukser jeg litt og har i en dæsj fun light eple og pære, hvis jeg vil søte opp juicen litt.
  5. her hjemme lager vi fersk salsa, dette tar jo såklart litt mer tid en å åpne en boks fra butikken, men den smaker desto bedre: tomater uten kjerne 1 rødløk eller sjalottløk en fersk chilli en halv fersk hvitløk en hel lime fersk koriander salt/pepper litt splenda eller annen søtning(veldig lite!) fjern kjernene i tomatene, ellers blir salsaen skikkelig vannete. kjernene etter tomatene kan du mose i blender og helle over f.eks karbonadedeig sammen med tacokrydder(hjemmelaget) for å få brukt opp disse. fikkhakk løk, hvitløk, chilli og koriander og ha dette over tomatene, skrubb limen godt i lunkent vann(hvis du ikke bruker økologisk), før du river hele skallet over tomat-blandingen. rull limen hardt over skjærefjølen noen ganger før du deler den i to og presser saften over tomatene. ha i salt, pepper og søtt etter ønske. denne bli aller best når den får stå en times tid i kjøleskap, og det må ikke brukes hvitløk/koriander i form av pulver/tørket. denne ble en hit her hos oss, siden vi har tacotorsdag fast hver torsdag!
  6. denne var digg! jeg gjorde litt feil og hadde i for mye sukrin og stevia, de ble forferdelig søte, men det var vanvittig digg å spise som dessert med cc og kanel! passer perfekt for en godtemums som meg. jeg og gubben lagde rødvinssaus på johannesbrødkjernemel i går: 5 dl vann 1 pk buljong(vi bruker bare knorr fond) 1 tsk johannesbrødkjernemel 1-2 dl rødvin salt og pepper reduser rødvinen godt for å fjerne besk ettersmak. bland inn 1 tsk jbk i 5 dl kaldt vann(dette føler jeg klumper seg lett, vips godt) og ha i rødvinsreduksjonen. tilsett buljong, salt peper og gi dette et oppkok. deretter kan du redusere dette så lenge du ønsker for å få ønsket konsistens. pass på at rødvinen har lavt sukkerinnhold, ellers ryker psmf'en
  7. hva sier ekspertene til å bruke johannesbrødkjernemel til å jevne sauser/supper med? jeg og min bedre halvdel har hatt første dag på PSMF, og laget nyyydelig rødvinssaus på jbk-mel. næringsinnholdet i jbk er visst noe som: Energi: 33 Kcal Karbo 0 gr Protein 6 gr Fett 1,5 gr Fiber 75 gr jeg lurer da på, fiber? som i ufordøyelig cellulose som bare forsvinner gjennom systemet, eller påvirker også dette næringsopptaket? det har jo relativt lite kalorier i seg, og mhp at 1 tsk rekker til 5 dl saus, brukes det jo svært lite. kan noen bekrefte/avkrefte?
  8. takk! hm. da blir det utforsk på hva som kan erstatte cc i denne oppskriften da. allergisk mot melk men har kjøpt et nytt type mel, amarantmel, som visstnok skulle gi glutenfri bakst en saftig smak.
  9. dette var en fin tråd, kjekt å lese om nye ingredienser til salater, siden jeg spiser dette veldig ofte. mange fine tips her inne du kan prøve å lage humus som en form for "dressing" til salaten. jeg gjør det veldig ofte. gode proteiner, godt fett og nydelig smak med en(inbiller jeg meg) litt forbrennede effekt hvis du bruker ferske krydder. jeg lager min humus litt på en slump, med utgangspunkt i en boks med kikerter, og smaker til på slutten. min oppskrift kommer her, men let gjerne litt på internett for å finne din egen vri på humusen, mange oppskrifter og noe variasjon i innhold. humus: - en boks kikerter - en liten hvitløk uten fedd - 3 ss olivenolje - litt salt - litt pepper - fersk revet ingefær - 1/4 dl sitronsaft/limesaft - 1/2 ts cayennepepper -1ts paprikapulver - 2ts spisskummin -2 ts tahini(dette er en slags sesam-pure, jeg bruker heller en ts sesamolje sammen med en liten dose linfrø, bare fordi et var det som fantes i skapet). -litt vann merk at denne versjonen kan være litt spicy hvis du ikke er vant til sterke krydder. oppskriften er skrevet litt på gefülen, altså når jeg lager dette så heller jeg kikerter i en bolle, har i krydder/oljer på øyemål og kjører med stavmikser. den blir god nesten uansett! helt på slutten tilsetter jeg litt vann for å gi retten litt konsistens, siden kikerter kan bli svært tørre. smaker kjempegodt sammen med grønnsaker, og kan også brukes som tilbehør til middager og lunjer av alle slag. eneste som er viktig er å skylle godt av kikerter som kommer fra boks(altså di fleste som du ikke koker selv). synes ofte laken disse ligger i kan gi bismak ellers har jeg ofte mye melon i saltene mine, alt ettter hva som er på tilbud i butikkene. daddler,nøtter blandet med honning sammen med brie er også godt over grønn salat, som en variasjon vel å merke dadler uten sukker
  10. dette så ut som en kjekk oppskrift for meg som er allergisk mot tilnærmet alt. men et lite spm. hva er cc?
  11. oida, gift er kansje litt vel sterke ord, tar det på min kappe soyadebatten er vel debatt akkurat som lavkarbo/lavfett-debatten i norge. noen mener ufermentert soya kan inneholde mange typer giftstoffer, mens den fermenterte soyaen i f.eks soyasaus er helt ok å spise. motsatt side mener at soya inneholder så mange helsefordeler at vi bør spise mer. hvis du vil lese utdypende om det kan det være fint å begynne f.eks på www.mercola.com, et nettsted som er forferdelig imot soya, og NHI.no som hadde en fin artikkel om helsefordelene med soya og hvilke stoffer i soyaen som kunne være østrogenforstyrrende for kvinner. verdt å merke seg debatten. du merker enkelt debatten om soya ved å google litt om helsefordeler ved soya, der får du opp mye både nyttig og unyttig om soya. tanken bak er vel selve prosesseringen av soya, og ikke markonæringsstoffene i sin helhet. personlig stiller jeg mer litt mellom ekstremistene. jeg er ikke for å dytte innpå med soya, men det er heller ikke noen krise om det finnes til soya i maten, alt med måte
  12. tusen takk for mange bra svar. i tiden etter innlegget har jeg fått vite at jeg har allergi(ikke intoleranse) mot både hveteprotein, melkeprotein, egg og faktisk fisk. tidligere har jeg både gått på lavkarbo(fisk og grønsaksvarianten, ikke baconkuren), glutenfritt, faste måltider og faktisk noe periodisk faste, bare med et litt større spisevindu en det som leangains anbefaler. alle disse ulike kostholdene har medført positive effekter i ulik grad, men nå når jeg vet hva jeg faktisk ikke kan ha har jeg endelig begynt å bli mett etter måltider. trolig kommer dette av en endret kostholdsplan i samsvar med lavere histaminproduksjon som følge av antihistiaminer og liten tilførsel av ukjente stoffer til immunforsvaret. ergo, enten jeg vil det eler ei så blir det lavkarbo-nesten vegetar-masse kosstilskudd-kosthold enten jeg vil eller ei. litt leangains i tilleg kommer nok godt med. jeg spiser kun når jeg er sulten nå, og kan fint spise bare to måltider på en dag. det er nokså deilig. men jeg lurer da bare på en sak. litt redd for å få i meg for lite proteiner siden både egg, melk og spesielt hvit fisk utgår(ingen kan noen gang få meg bort fra laks). har noen forslag om bra koststilskudd på spesielt proteiner? har sett litt på BCAA, men noen av disse er basert på myseprotein(melk) og jeg skulle gjerne hartt et som er fremstilt av noe annet en dette. helst ikke soayprotein heller, siden soya inneholde store doser med giftstoffer.
  13. Jeg trenger hjelp med litt tips og råd på valg av kost som gjør at jeg, når jeg nå har bestemt meg for å gå litt ned i vekt, ikke sulter ihjel. Jeg er moderat aktiv, studerer og har deltidsjobb, og passer på min husbond til daglig. På en vanlig dag står jeg opp og spiser en god porsjon havregrøt kokt på helmelk, lunsjen blir fire timer senere ca 4 knekkebrød, svært ofte med makrell i tomat(med MASSE agurk og pepper på), og da går hele boksen. Her i heimen spiser vi middag i syv-åtte tiden, så mellom lunsj og middag kommer det ofte en lunsj nr to, på samme str som forrige. I mellom måltidene blir det fruktspising bestående av det som måtte befinne seg på fatet, noen gode doser med kaffe og vann, og av og til nøtter eller andre saker. Siden jeg bor med en kokk, og det er jeg som står for matlagingen, har jeg blitt pent oppdratt til å lage mat fra bunnen, med gode råvarer, masse grønnsaker og mange gode smaker. Vi bruker mye fulg og fisk, noe blandingsprodukter bare fordi det er rimeligere, og jeg velger alltid fullkornsvarianter dersom vi har pasta eller ris. Kjøttmengde pleier å være på rundt 130-160 g avhengig av type kjøtt, og jeg elsker grønnsaker, så dette spiser jeg også mye av. Karbo-maten blir fyllmasse. Når dere nå har lest hva jeg inntar av mat på en vanlig dag ser du kansje at det blir litt mye. Jeg er 165 cm og ca 70 kg, med fettprosent på ca 30. Altså alt for høy. Jeg trener en del(definert som mye for meg, men svært lite for ekstremister), mye styrke, og endel cardio, det er svært sjelden det går en dag uten trening, selv om all trening kansje ikke er like hard. Så kommer endelig problemet; i dag skulle jeg altså forsøke å kutte litt på dette matinntaket, for å kunne minske en smule på fettprosenten. Jeg startet dagen med en yoghurt, spiste samme lunsj som beskrevet over(kl elleve). Kl ett begynte jeg å bli forferdelig svimmel, dytta inn med frukt for å stagge det jeg antok var blodsukkerfall, men ble bare mer og mer sliten. Vel hjemme fra jobb kl 17 ble det to kjappe egg i pannen, en tlf til samboeren om han kunne fikse middag og deretter endte dagen på sofaen der jeg sov til gubben kom med take away kl sju. Jeg sov og følte meg fullstendig full/beruset, og var ufattelig kvalm.Treningen var det bare å droppe, og nå ligger jeg våken kl to på natta, og er sulten.. Igjen! Jeg ser det som åpenbart at det er noe feil i kosten siden jeg spiser så mye, har høy fettprosent, men når jeg skal legge om blir det fullstendig metabolsk kaos, og dagen går i vasken. Har noen tips til hvordan jeg kan nå mitt mål om å redusere fettprosenten uten å dø av sult??
  14. Jeg har fulgt dette programmet slavisk i to uker nå, og jeg merker fremgangen betydelig, jeg har tatt mål(disse har minsket etter to uker) og målt maks rep. På armhevninger, kondisen har også blitt bedre. Utgangspunktet mitt var ikke fullstendig utrent, men jeg var ikke i toppform heller. liker veldig godt å kunne trene hjemme/ute, for jeg synes alltid gymmet blir altfor fullt jeg har også i denne perioden spist normalt(og jeg spiser mye! Tror ca kcal-inntak ligger på 2000/dag..)
×
×
  • Opprett ny...